Nyheter om Zinedine Zidane


The Telegraph: Roberto Mancini hyperaktuell for verdens største klubb

Den italienske landslagssjefen Roberto Mancini er uten jobb hvis ikke Italia kvalifiserer seg til VM. – De regjerende EM mestre må ut i kvalifisering, et faktum som er langt under Sampdoria legenden sin verdighet. Så langt har alle eksperter pekt på følgende samsynlige senario. Tyske Ralf Rangnick er midlertidig manager frem til Manchester United kjøper fri Mauricio Pochettino fra Paris Saint-Germain etter endt sesong. – Også Leicester manager Brendan Rodgers og ferierende Zinedine Zidane er nevnt, men de er begge langt mindre sannsynlig.

Toget har forlatt perrongen for Paul Pogbas drøm

Manchester United-midtbanespiller Paul Pogba har planlagt en overgang til Real Madrid en god stund, men det ser nå ut til å ha blitt tatt av tabellen ettersom Los Blancos har satt bremsene på farten. 28-åringen har holdt seg på Real Madrids radar en god stund, helt siden han ble kjent hos Juventus, og det ble antatt at han kunne være et levedyktig alternativ i nær fremtid ettersom kontrakten hans går ut 30. juni.

Stefano Pioli blir og vil vinne absolutt alt

Årets utgave av AC Milan er imponerende, sammen med Napoli leder de racet for Serie A tittelen samtidig som de etter onsdagens seier over Atletico Madrid i gruppespillet i Champions League fortsatt holder liv i sluttspill. AC Milan bekrefter at trener Stefano Pioli signerer en ny avtale med klubben, som strekker seg fram til sommeren 2024. – Teknisk direktør Paolo Maldini er overbevist om at Pioli er mannen som skal bringe dem tilbake til gammel storhet.

En av de to siste EM vinnere blir ikke med til VM i Qatar

For de som fortsatt lurer, nei Norge skal ikke til VM i Qatar. – Ikke på grunn av boikott, men på grunn av dårlig spill. Mens Danmark allerede er kvalifisert må Sverige akkurat som europamestrene Italia ut i en kvalifiseringsrunde. Dagens trekning viser enten Portugal eller Italia må bli hjemme når VM blåses i gang i desember. Les: Leonardo setter en stor propp i ryktene om Manchester United, Mauricio Pochettino og Zinedine Zidane Italia vil møte Nord-Makedonia til å begynne med, noe som burde være forholdsvis enkelt, men Portugal mot tøffere motstand i Tyrkia.

Real Madrid ønsker å rekruttere stjernetrio – kvitter seg med minst fem

I 2020 rekrutterte Real Madrid David Alaba som Bosman-spiller , og nå håper klubben å fullføre lignende avtaler i januar. Kylian Mbappe er fortsatt topp-prioritet, så kommer Paul Pogba og Antonio Rüdigers ifølge Marca. Alle kan flytte fra klubbene sine uten overgangssum neste sommer. Real Madrid som er vant til å kjøpe dyrt har funnet ut av med is i magen og fristende opplegg for spillere kan hente superstjerner uten å betale overgangssum.

Torgny Mogren synes 20 minus er for kaldt

Den tidligere svenske toppløperen Torgny Mogren frykter for langrennsløpernes luftveier og vil sette grensen for å avvikle renn til minus 15 grader. Mogren som vant verdenscupen i langrenn i sesongen 1986/87, og endte fem ganger blant de tre beste i sammendraget vet hva han snakker om. Han vant gull på 50 km fristil under Ski-VM 1991 i Val di Fiemme og gjentok bedriften to år senere, under VM i Falun i 1993, men under OL på Lillehammer i 1994 ble han sterkt plaget av kald luft.

ESPN: Manchester United endrer planene for Michael Carrick

Paul Scholes freste til Carrick da han ble værende for å lede den tidligere Solskjær-skuta, som han var sterkt delaktig i hadde sneiet innom flere skjær. Carrick ledet klubben til seier mot Villareal, men representerer ikke det Scholes ser på som en kortsiktig løsning. Nå ser det ut som også United-ledelsen har innsett dette. Ifølge ESPNs kilder ble Carrick fortalt om å forberede seg på en lengre periode som vikar-for-vikaren enn forventet. Det ble snakket om at Carrick skulle lede til og med hjemmekampen mot Brighton, 18. desember, men ifølge ESPNs kilde er denne planen endret.

Leonardo setter en stor propp i ryktene om Manchester United, Mauricio Pochettino og Zinedine Zidane

Den brasilianske sportsdirektøren i Paris Saint-Germain Leonardo er herlig frittalende, noe blant annet Real Madrid har fått merke hver gang de prøver seg på Kylian Mbappe. – Etter sparkingen av Ole Gunnar Solskjær som Manchester United manager har ideen om et trekantdrama tatt større og større plass i mediebildet.

Martin Ødegaard hadde ikke nubbesjans hos Real Madrid

Ødegaard ble ferdig med Real Madrid i høst. «Endelig», vil noen kanskje si etter å ha fulgt den tidligere Strømsgodset-spillerens reise til alle andre steder enn San Bernabeu. Når vi hører Dani Carvajal skryte av Reals midtbane etter onsdagens Champions League-kamp, skjønner vi at timingen for Ødegaards exit var riktig. For Carlo Ancelotti har heller ingen planer om å gjennomføre generasjonsskiftet Zinedine Zidane strittet imot til det siste.

Spansk media: Zidane skaper utfordringer for Manchester United

The Times hevdet tidligere i måneden at representanter fra Manchester United hadde vært hos Zinedine Zidane for å høre om han var interessert i jobben til Solskjær. Svaret skal ha vært at han uansett ikke akter å ta over midtveis i sesongen. For Manchester United får dette også konsekvenser i jakten på Mauricio Pochettino. For det er PSG-managerens navn som linkes sterkest til Manchester United i jakten på «den endelige managerløsningen». Kilder rundt den tidligere Tottenham-manageren mener at han har sendt signaler om at dette er noe han kan tenke seg.

BBC: John Murtough har kontaktet Ernesto Valverde

Etter gårsdagens 2 – 0 seier mot Villarreal i Champions League dedikerte midlertidig manager Michael Carrick seieren til nysparkede Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær. «Det har vært tøffe dager for oss i klubben.

ESPN: PSG klare for det som kommer til å skje hos Manchester United

I Paris forberedes det til Champions League-kampen mot Manchester City på onsdag. Samtidig har den siste ukens begivenhet i Premier League fått PSG-ledelsen til å jobbe med planen for å flytte på manager brikkene. Solskjær ble sendt ut porten på Old Trafford etter 4-1 tapet mot Watford, noe som igjen har sendt Manchester United på jakt etter «den endelige løsningen». David Moyes, Van Gaal, Mourinho og Solskjær har alle gjort en innsats med klubben Alex Ferguson forlot i 2013.

Sky Sports: Pochettino tilbake som førstevalg

Sist gang Ole Gunnar Solskjær var i trøbbel hadde akkurat Tottenham sin arbeidsledige argentinske manager Mauricio Pochettino landet jobben som sjef for verdens rikeste klubb Paris Saint-Germain. Nå som Ole Gunnar Solskjær har fått sparken er han igjen aktuell, trolig fordi den franske storklubben ser for seg muligheten for å hente Zinedine Zidane. – Den franske superhelten har tidligere sagt det bare er to jobber han ønsker seg! – Landslagssjef for Frankrike og manager for Paris Saint-Germain. Klart for stollek! Mauricio er klubbens førstevalg foran Ajax-sjef Eric ten Hag.

Har BBC rett, bør Manchester United styre langt unna Zidane

Det er to jobber Zinedine Zidane har ventet på, den hos Manchester United er ikke én av dem. Etter at Solskjær tok en verdig avskjed med spillere, medarbeidere og supportere på søndag, er det en rimelig stor interesse fra media med å finne ut hvem i huleste United nå skal hente inn. PSG eller det franske landslaget skal stå på toppen av lista til den tidligere Real Madrid-manageren. Med bare noen få år i jobben, men med titler få managere klarer å vinne i løpet av en hel karriere, har Zidane ikke noe hastverk med å ta neste valg av jobb.

Sky Sports: Ronaldo har løsningen for Manchester United

Mens Zinedine Zidane og Brendan Rodgers er de to største kandidatene til United-jobben ifølge bookmakerne på balløya, hevder Sky Sports det har kommet inn et interessant navn fra Ronaldo-leiren. Ole Gunnar Solskjær er fra og med søndag igjen historie på Old Trafford.

Men hvor klar er Zidane?

Tidligere i måneden hevdet The Times at Manchester United jobbet for å overtale Zinedine Zidane til å ta jobben på Old Trafford når den ble ledig. På søndag ble den ledig. Spørsmålet nå er om Zidane hopper inn i nok en heksegryte som kan gi en bulk i den ekstremt suksessfulle managerkarrieren. United-ledelsen kunne ha gitt Solskjær sparken før landslagspausen for å få på plass en erstatter som Aston Villa og Norwich, men valgte å vente. Etter 4-1 tapet mot Watford var det ingen vei tilbake.

Jose Mourinho fisker i Manchester

Manchester United-forsvareren Diogo Dalot tilbrakte sesongen 2020-21 på lån i AC Milan og ifølge italiensk media kan han nå returnere til Serie A.

Det hjelper ikke å rope på Zidane

Ifølge The Times har Manchester United tatt kontakt med Zinedine Zidane for å lodde stemingen om jobben til Solskjær, men har Daily Mail, overgangseksperten Fabrizio Romano og Gary Neville rett, har Solskjær nok arbeidsro fremover til å lede United til suksess. Det vil si, hvis han lykkes før sommeren. Ifølge Daily Mail har United bestemt seg for å stå ved Solskjær ut sesongen, der Glazer-familien ser på et bytte av manager nå som trussel mot en topp-fire plassering i Premier League.

Barcelona frister kaptein César Azpilicueta

Barcelona sin nye manager Xavi Hernández har fått beskjed om at hans fokus bør rettes mot spillere som er på utgående kontrakter på grunn av en svært krevende økonomisk situasjon. – En som passer perfekt er César Azpilicueta som er i kontraktsforhandlinger med Chelsea. Planen nå er å på generelt grunnlag fremstå som spennende og at ting ser lysere ut nå som de nesten er igjennom krisen. – Et eksempel på en opptur var tidligere i uken da Xavi hentet sin kompis Dani Alves.

Casper Øyvann blir værende i Tromsø

Etter noen kamper preget av usikkerhet i returen til Eliteserien i vår har Tromsø endelig funnet formen og klatret på tabellen vekk fra nedrykksstreken. – I høst har også pilene pekt oppover for 21 år gamle Casper Øyvann som har kjempet seg inn som en del av førsteelleveren til Hovedtrener Gaute Helstrup. Forsvarsspilleren kom til TIL foran årets sesong etter gode prestasjoner i naboklubben Tromsdalen.

Newcastles neste store brikke hentes fra Barcelona

Eddie Howe er satt i arbeid før kampen mot Brentford på lørdag, nå jobbes det hardt med neste post på lista. Newcastle-eierne har vist med valget av Eddie Howe at det denne sesongen dreier seg om å overleve i Premier League og fylle på med forsterkninger i januar for å lykkes med dette. Likevel er ambisjonene til eiere så mye større enn å følge sporet de siste sesongene med å begrense seg til å hindre nedrykk.

Rangering av Premier League klubber etter gjennomsnittsalder

Noen Premier League-klubber er stolte av det de gjør med sine unge spillere. Andre verdsetter erfaring fremfor ungdommelig entusiasme.

The Times: Verdens største klubb jobber med å overtale Zidane

Vi har fortsatt troen på at Solskjær skal komme seg gjennom fotballstormen uten å bli blåst overende, men er ikke i tvil om at Manchster United jobber med et alternativ hvis trenden på Old Trafford ikke blir snudd før nyttår. Ifølge The Times dekker verdens største klubb bordet for Zinedine Zidane. Den tidligere Real Madrid-manageren tilbringer dagene med å poste feriebilder av seg selv og hunden, mens han visstnok går og venter på muligheten til å ta over det franske landslaget.

Isco teller ned dagene til januar

Isco var allerede før sommeren ikke spesielt fornøyd med lite spilletid og denne høsten under Carlo Ancelotti sin ledelse har han havnet enda lenger ned på prioriteringslisten. – Så vidt vi kan skjønne er det bare tidligere Arsenal midtbanespiller Dani Ceballos som befinner seg bak han på listen. Isco blir mer og mer usynlig!Før sesongen ble sparket i gang var Carlo Ancelotti ute og berømmet Isco sin innsats pre-season og trakk frem 29 åringens holdning, må nå noen få måneder inn i sesongen er situasjonen en helt annen.

Overbevist Zinedine Zidane er den rette til å blåse liv i Lionel Messi

Til tross for at Paris Saint-Germain leder Ligue 1 med klar margin og fortsatt «henger» med i gruppespillet i Champions League er ikke spillet overbevisende nok, sett i forhold til en spillerstab verdt 10 milliarder kroner. Dessuten er ikke den argentinske manageren Mauricio Pochettino sexy nok, han ble ansatt fordi deres egentlige mål, Frankrikes store Vålerenga hilsende superhelt Zinedine Zidane har, som de fleste vet, ledet Real Madrid med stor suksess.