Nyheter om Wien


Se bildene fra BSKs tur til Wien i europacupen

Wien er en gavepakke av severdigheter og attraksjoner med sine flotte slott og vakre bygninger. Men når håndballgutta til Bækkelaget er på tur er det helt andre ting enn statsoperaen i Wien, Mozart-huset, slottene Belvedere og Schõnbrunn, St. Peterskirken, Den spanske rideskolen, vinterpalasset til Prins Eugene eller St. Stephens katedral som står på programmet. Her kan du bli med på BSKs tur til europacupkampen mot østerrikske FIVERS.
Les mer om:

Casper Ruud nummer 9 i verda

Tennishåpet Casper Ruud (22) klatrar ein plass på den ferske ATP-rankingen og er framleis i posisjon til å kome med i tourfinalen i Torino i midten av november. Nordmannen er på same poengsum som på førre ranking, men klatrar likevel eitt hakk til 9.-plassen. Det skuldast at den sveitsiske veteranen Roger Federer mister 480 poeng og fell til 11.-plass. 9.-plassen er Casper Ruuds beste så langt i karrieren. Han ligg 200 poeng bak austerrikaren Dominic Thiem og 237 poeng framfor Hubert Hurkacz frå Polen. Nettopp Hurkacz kan bli Ruuds argaste konkurrent om ein plass i finalen.
Les mer om:

BSK feiret seieren mot Fivers med en skål: – Det er ikke bare håndball som betyr noe på sånne her turer

38–34 seieren mot Fivers smakte godt for spillerne til BSK. Etter matchen feiret de seieren med et lite glass i baren på hotellet i Wien.
Les mer om:

Bækkelaget fortsatte festen i Wien: – Jeg er stolt av unggutta som leverer på en sånn arena

BSKs eventyr i Europa ruller videre. Lørdag kveld banket de Fivers 38–34 i Wien, og sørget for et meget godt utgangspunkt foran neste helgs returkamp i Nordstrand Arena.
Les mer om:

Trym (22) og BSK er stinne av selvtillit før turen til Østerrike: – Spiller vi som mot Halden har vi en fair sjanse

Trym Korperud Johnsen (22) og BSK feide av Halden av banen i Nordstrand Arena i kveld. Det lover godt foran helgens europacupkamp mot FIVERS i Wien.

Rice og Benrahma sikret seier

West Ham fikk med seg nok en trepoenger i europaligaen etter 2-0 mot Rapid Wien på hjemmebane. Declan Rice sendte Premier League-laget i føringen etter en halvtime spilt, mens Saïd Benrahma satte spikeren i kista fire minutter på overtid.
Les mer om:

Døde av covid-19: Familien krever 1 million i erstatning

Kona og sønnen til Hannes Schopf krever erstatning fra den østerrikske stat for faren som ble koronasyk og døde etter skiferie i Ischgl i fjor. Fredag startet rettssaken i Wien.
Les mer om:

Klangforum Wien på Ultima: Musikken må leve utover premieren

Klangforum Wien på Ultima: Musikken må leve utover premierenBerekraft gir ikkje berre økonomiske, men også kunstnariske fordelar. - Det tverrkunstnariske er avgjerande for å utvikle samtidsmusikkfeltet til eit større publikum, seier leiar av Klangforum Wien, som tror på samarbeid mellom festivalar, komponistar og musikarar for vidare liv - og publikum - for musikken. Les mer
Les mer om:

Mol og Sørum kjempa seg til EM-semi

Gullhåpet lever for Anders Mol og Christian Sørum i sandvolleyball-EM. I kvartfinalen slo dei russarane Konstantin Semenov/Ilja Lesjukov, men måtte ha tre sett. Mol og Sørum blei utspela i første del av første sett.

Vant puljefinalen i EM

OL-vinnerne Anders Mol og Christian Sørum er klare for EMs åttedelsfinale i sandvolleyball. Duoen danket ut Robin Seidl og Phillip Waller torsdag kveld. Det gjorde de med seier i to strake sett (21-13, 23-21) mot de østerrikske hjemmehåpene. Tidligere på dagen vant Mol og Sørum åpningskampen mot Quincy Aye og Arnaud Gauthier-Rat fra Frankrike. Der trengte de tre sett for å vinne. Med to seirer på rappen i Wien er de norske OL-heltene videre som gruppevinnere. Det gir dem walkover i 16-delsfinalen. Mol og Sørum har vunnet EM tre ganger på rad.

Ikke noe mer spill for Emilie i Wien

Emilie Olimstad fra Åmli og Ingrid Lunde tapte to strake sett mot tyskerne Sandra Ittlinger/Kim Behrens i 16.-delsfinalen i EM i sandvolleyball torsdag. Dermed er de ute av EM.
Les mer om:

OL-vinnaren gliser av makkarens store mangel: – Han øver stadig på det

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum har flytta seg til EM i Wien etter gullbragda i Tokyo, men heller ikkje denne gongen vil vi sjå Sørum gjere ein av dei vanlegaste tekniske slaga.
Les mer om:

Klar for puljefinale i EM

Tokyo-heltene Anders Mol og Christian Sørum trengte tre sett mot franske Aye og Gauthier-Rat for å vinne den første gruppespillskampen i EM i sandvolleyball. Mol og Sørum tok det første settet med overlegne 21–14 mot Quincy Aye/Armaud Gauthier-Rat fra Frankrike i sanden i Wien. Da virket det som om de hadde alt på stell bare fem dager etter at de sikret seg OL-gullet i Shiokaze Park i Tokyo. I det andre settet ble spillet mer rufsete, flyten forsvant og de ble de bydd på betraktelig mer motstand og kom tidlig under.

Tung norsk EM-start

Dei norske sandvolleykvinnene fekk ein tungt start på EM i Wien i år. Begge laga starta med tap. Emilie Olimbstad/Ingrid Lunde møtte tsjekkarane Barbora Hermannova/Marie-Sara Stochlova og rauk 1-2 i sett etter settsiffera 23-21, 14-21, 14-16. Seinare onsdag skal dei opp mot det spanske laget Angelo Lobato/Daniela Alvarez Anne Guro Hjortland/Sunniva Helland-Hansen opna med 1-2-tap for Nina Betschart/Tanja Hüberli frå Sveits etter settsiffera 21-16, 10-21, 9-15. Dei møter russarane Maria Botsjarova/ Maria Voronina seinare onsdag.
Les mer om:

Emilie (20) fra Åmli klar for EM-kamp

I dag starter EM i sandvolleyball i Wien, og Emilie Olimstad fra Åmli skal i ilden nå sammen med Ingrid Lunde.
Les mer om:

Moen falt av tidlig – Kipchoge vant

Et meget sterkt felt stilte til start i Sapporo med hele 30 løpere som har løpt et maraton på under 2.07 denne sesongen. En av dem var Sondre Nordstad Moen. Nordmannen lå som nummer 41 etter 15 kilometer og begynte på det tidspunktet å miste kontrakten med den store tetklyngen.

Full gass fra OL-bobla til EM i Wien: Jetmund gleder seg spesielt til å treffe en som betyr svært mye for ham

Medtrener Jetmund Berntsen (48) fra Åmli stiller om fra OL-gull til Sandvolleyball- EM, og han ser samtidig frem til gode opplevelser sammen med de nærmeste snart igjen.
Les mer om:

Kristina Timanovskaja har forlatt Tokyo – avslører beskjed fra ledelsen

Den hviterussiske sprinteren Kristina Timanovskaja er på vei til Wien. Hun åpner opp om konflikten med landslagsledelsen.
Les mer om:

Seksualundervisning sjokkerte seksåringer i Wien

Seksaulundervisning for skolebarn mellom seks og ti år som involverte dukker på en skole i Wien har skapt debatt i Østerrike.
Les mer om:

Barcelona henter 18 år gammel landslagsspiller i Østerrike

Navnet er Yusuf Demir og han er bare 18 år gammel, men likevel er han godt kjent hjemme i Østerrike. – Barcelona har vært i Rapid Wien og lånt den offensive midtbanespilleren. Barcelona betaler fem millioner for lånet og ytterligere 100 millioner hvis de bestemmer seg for å kjøpe. Les: Arsenal trenger ikke å vente – henter opp Arthur Okonwo New signing for @FCBarcelonaB!

Tapte presidentvalg: – Jeg er skuffa og lei meg, selvsagt

– Det var close race og veldig spennende, sier en skuffet Kari Henriksen (Ap) etter nederlaget i presidentvalget i OSCE Parliamentary Assembly (OSCEPA) i Wien tirsdag.

Onsdagspihlsen: Svenskeknappen

De av leserne med best hukommelse vil erindre at Onsdagspihlsen 27. mai 2020 handlet om at ingenting er hva det ser ut som. Sånn som at berlinerbolle heter pannekake i Berlin, at wienerpølse heter frankfurter i Wien og at spanskesyken heter franskesyken i Spania. Da jeg skrev den kronikken forsøkte jeg også å finne ut hva svenskeknappen heter på svensk, men det lyktes meg ikke. Jeg har fått forslagene «vaktmästarboot» eller «norsk reset», men de er det ingen av mine svenske venner som har hørt om.

Nye samtaler om atomavtalen

Samtalene om å puste liv i atomavtalen med Iran gjenopptas søndag i Wien.
Les mer om:

Atomsamtalene gjenopptas i Wien

Partene som inngikk atomavtalen med Iran i 2015, møtes lørdag til en tredje runde med forhandlinger i Wien.
Les mer om:

Khamenei: Tilbud fremmet i Wien er ydmykende

Irans øverste leder Ali Khamenei er kaller forslagene som er fremmet under atomsamtalene i Wien for arrogante og ydmykende.
Les mer om: