Nyheter om VIF


VIF raste etter straffe: Dommeren nekter for å ha brukt storskjermen

VALLE (VG) (Vålerenga - Molde 1–1) Vålerenga raste mot avgjørelsen om å gi Molde straffe like før pause. Etter kampen tilbakeviste dommer Mohammad Usman Aslam å ha brukt storskjermen som hjelpemiddel.

VIF vendte til seier mot fjorårsmesteren med sterk sluttspurt

Vålerenga slo fjorårsmester Frisk Asker 3-2 etter en dramatisk avslutning, mens tittelutfordrer Stavanger Oilers kjørte over Manglerud Star og vant 6-0.

VIF møter Rosenborg i semifinalen

Regjerende cup- og seriemester Vålerenga møter Rosenborg på hjemmebane i semifinalen av årets NM. LSK Kvinner og serieleder Sandviken møtes i den andre semifinalen. Kampene spilles 2. og 3. oktober.
Les mer om:

VIF ute av kvinnenes mesterliga

Vålerenga klarte ikke å kvalifisere seg til gruppespill i kvinnenes mesterliga. Det ble 3-6-tap sammenlagt for Häcken etter onsdagens 2-3-tap. Oslo-laget hadde en tøff oppgave foran seg etter 1-3-tapet i hjemmekampen sist uke. I Sverige hadde både Häcken og Vålerenga sine muligheter før hjemmelaget tok ledelsen etter 39 minutter ved Stina Blackstenius. Samme spiller la på til 2-0 syv minutter ut i andre omgang. Synne Jensen reduserte for Vålerenga etter 73 minutter, men bare fem minutter senere styrte Johanna Kaneryd inn det tredje målet for svenskene. Da var håpet ute for Vålerenga.

Vålerenga tapte første kvalikkamp

Vålerenga fikk det tøft i første kamp mot Häcken i mesterligakvalifiseringen onsdag. Det svenske laget vartet opp med praktscoringer og vant til slutt 3-1. Vålerenga startet kampen bra, og fikk en stor mulighet etter ti minutter, men ballen strøk stolpen. Vålerenga-forsvaret hadde en stor jobb foran seg i oppgjøret. Det som ventet var nemlig en av Sveriges største spisstjerner Stina Blackstenius. Etter 63 minutter gjorde Blackstenius det hun kan best, nemlig å sette ballen i mål. Hun økte til 3-0 og sikret seieren, selv om VIF reduserte sent og fikk med seg et viktig mål.

Daglig leder i VIF sykmeldt etter badeulykke

Erik Espeseth, daglig leder i Vålerenga, var søndag i en badeulykke ved sitt hjem i Tønsberg. Han pådro seg en nakkeskade og har blitt sykmeldt.

Sandviken rykket fra i gullkampen

Sandviken hadde hellet på sin side og slo Vålerenga 1–0 i storkampen i Toppserien lørdag. Med seieren fester Sandviken et grep om gullet. Bergenslaget har vært suverene i årets sesong og utmerket seg i et rekordjevnt felt i toppen av kvinnenes serie. Etter seieren er det sju poeng ned til Rosenborg, ni til LSK og elleve til VIF. – Det er ubeskrivelig, det var en ekstremt vanskelig kamp, sa Sandviken-trener Alexander Straus til NRK. LSK og RBK har en kamp til gode og møtes til dyst i september. RBK ser ut til å være eneste lag som kan utfordre Sandviken.

Hyller Viking-moralen etter dramaet mot VIF: – Vi gir oss aldri

Hun lurer på hvor lang en søknad bør være. Finnes det en fasit? Svaret er ikke nødvendigvis det du tror.
Les mer om:

Sjekk målene til Stjernens nye super-duo!

Det ble tap i onsdagens treningskamp mot VIF, men Stjernens nye spillere klinte virkelig til fra start.
Les mer om:

Utland sendte Rosenborg videre

Lisa-Marie Utland ble matchvinner da Rosenborg slo Minsk 2-1 og tok seg videre i Champions League-kvalifiseringen i fotball for kvinner onsdag. VIF vant sin kamp mot Mitrovica 5-0.
Les mer om:

Stolt trener etter at gutta hans senket VIF: – Dette var rett og slett helt enormt

(Vålerenga 2-Eidsvold Turn 0-1). En tidlig scoring sikret seier og tre poeng for Joakim Dragstens gutter på Intility mandag kveld.
Les mer om:

Fjerde på rad uten seier for VIF

Det kladder for Vålerenga om dagen. Oslo-laget fikk bare 1-1 borte mot Tromsø og har gått fire seriekamper på rad uten å vinne. Man må tilbake til 1. juli, en og en halv måned siden, for å finne sist gang Vålerenga vant i Eliteserien. Det var da de slo Sarpsborg 4-1 på hjemmebane. Siden den gang er det blitt 1-1 mot Strømsgodset borte, 2-2 mot Lillestrøm hjemme og 1-3-tap for Haugesund borte. Og den vonde trenden klarte ikke Vålerenga å snu mot Tromsø søndag. Ebiye Moses sendte TIL i ledelsen etter 65 minutter.

Har foreldre fra Valdres og nå har Vålerengas stoppertalent Brage Skaret (19) forlenget avtalen med klubben

Vålerengas stoppertalent Brage Skaret (19) har forlenget avtalen med Oslo-klubben. 19-åringen med seks eliteseriekamper blir i VIF ut 2024. Foreldrene kommer fra Valdres.
Les mer om:

Stengel med sitt første for VIF

Nykommeren Katie Stengel fra USA scoret sitt første mål for Vålerenga i 3-0-seieren mot Kolbotn i Toppserien i fotball lørdag. Hun scoret fem minutter før pause, før dansken Janni Thompson puttet 2-0 like etterpå. Synne Jensen scoret VIFs tredje mål ti minutter ut i andre omgang. 25-åringen står med ni seriemål denne sesongen. På ti kamper har Vålerenga 22 poeng, mens Kolbotn har ni poeng.

Flere topplag slapp med skrekken

Lillestrøm unngikk cupbombe da Thomas Lehne Olsen sikret 2-1-seier over Skeid i ekstraomgangene på Nordre Åsen. Det var en kjapp scoring fra hvert av lagene etter snau time spilt som gjorde at det stod 1-1 etter 90 minutter spilt. Lillestrøm presset på tampen av ordinær tid og inn i ekstraomgangene. Sånn sett var det ikke ute av det blå at gultrøyene tok ledelsen og vant til slutt. Molde slapp også med skrekken da de møtte Hødd i andre runde av cupen.

VIF bekrefter signering

Vålerenga og Lecce er enige om en overgang for Leonard Zuta, skriver Vålerenga på sine nettsider. Venstrebacken har signert en avtale ut 2024. – Dag-Eilev (Fagermo) har sagt at vi har sjekket rundt 1 million venstrebacker. Det er ikke helt sant, men at vi i hvert fall har sjekka mange, sier Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen. Han røper at prosessen med Zuta har pågått i fire uker. – Og parallelt med denne casen har vi også jobbet med andre. Det at vi endelig har landet Leo er vi veldig glade for.

RBK herjet – VIF med sterk seier

Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent. Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren. Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt. Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

RBK-talent herjet i Europacup-avansement

Rosenborg er ett steg nærmere Conference League, mens Andreas Hanche-Olsens Gent kan juble for avansement etter sammenlagtseieren mot VIF.
Les mer om:

Moussa Njie er ikke skadet og klubbløs lenger

Noen ansikter er det spesielt gledelig å se tilbake på fotballbanen. – Den tidligere Vålerenga, Stabæk og Odd kantspilleren Moussa Njie ble skadet i en kamp mellom Odd og Molde 25 august 2019. Siden den gang har han vært skadd og klubbløs. Nå er han klar for Sandefjord på en kortsiktig kontrakt. Les: Aron Dønnum har pakket kofferten – klar for belgisk fotball Njie trente med Stabæk igjen i mars 2021, men fikk påvist covid-19 etter bare en ukes prøvespill.

Ny rasismesak i norsk fotball

En Haugesund-supporter skal ha hørt flere rasistiske kommentarer rettet mot dommer Mohammad Usman Aslam under søndagens kamp mellom FKH og VIF. Det melder Haugesund Avis. Tilropene skal ha kommet fra to ulike personer, en kvinne og en mann, under en frisparksituasjon i 1. omgang.

Arna-Bjørnar-kaptein til VIF

Thea Bjelde (21) har spilt sin siste Arna-Bjørnar-kamp. Vålerenga kjøper midtbanespilleren ut av kontrakten med bergenslaget. VIF opplyste om overgangen på sine nettsider søndag. Bjelde hadde opprinnelig en avtale med Arna-Bjørnar ut sesongen. – For meg er det å gå til Vålerenga et steg i riktig retning i forhold til ambisjonene mine. Jeg ser fram til nye utfordringer på fotballbanen, men ikke minst å bli kjent med spillere og apparatet rundt. Jeg gleder meg masse, sier 21-åringen. Hun slutter seg til Vålerenga-troppen når den samles igjen etter ferien 31.
Les mer om:

Forlater VIF til fordel for fransk storklubb

Celin Bizet Ildhusøy (19) går fra Toppserien og Vålerenga til Paris Saint-Germain.
Les mer om:

Tilskuerfest da erkerivalene endelig møttes igjen – VIF reddet poeng etter tomålscomeback

Vålerenga så ut til å gå på et frustrerende tap hjemme mot erkerival Lillestrøm, men Henrik Udahl reddet ett poeng.
Les mer om:

Uavgjort mellom VIF og LSK

Vålerenga og Lillestrøm spilte 2-2 på Intility Arena søndag. Gjestene ledet med to mål til pause, men scoringer fra Aron Dønnum og Henrik Udahl reddet VIF-poeng. Les mer på tv2.no.
Les mer om: