Nyheter om Veteran


Supermann Gianluigi Buffon er tilbake!

Nå har 43-åringen aldri vært helt borte, men etter at den 685. kampen ble den siste for Juventus, var det egentlig naturlig å pakke bort hanskene. Men når det gjelder keeperlegenden, betyr egentlig null og niks. Fortsatt aktiv med sine panterbevegelser skal Buffon hjelpe klubben der det hele startet. Les: Kaptein Sergio Ramos er ferdig i Real Madrid etter 16 år Debuten hos Parma kom i 1995. Også der viste Buffon at han ikke var spesielt rastløs med å skifte klubb.

Andreas Pereira: «Jeg vil gjerne bli»

En ting som Manchester United veteran Andreas Pereira har oppdaget er at man ikke alltid får det som man vil. – midtbanespilleren har vært på utlån hos Lazio denne sesongen, men nå tikker det mot slutten. – Planen er å returnere til Old Trafford. Andreas Pereira som har avtale med Manchester United frem til 2023 har slitt med å få spilletid av manager Ole Gunnar Solskjær. – Til Goal forteller han hva han ønsker seg for neste sesong: » Den engelske måten å spille fotball på er veldig fysisk, og jeg har ikke den ideelle fysiske spillestilen».

– Samfunnet trenger vårt blikk

Hvordan ser to musikere, den ene veteran med flere tiårs erfaring, den andre i startgropen av sin karriere, på fremtiden? Hvordan har de holdt motivasjonen oppe under lockdown, og hvilke tanker gjør de seg rundt klassisk musikk og musikkliv etter pandemien? Ballade inviterte pianist Håvard Gimse (55) og trekkspiller Mathias Rugsveen (17) til samtale om fortiden og fremtiden og en hel del midt imellom. Innlegget – Samfunnet trenger vårt blikk dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Applaus for enslig veteran på D-dagsmarkering

Ni nye smittetilfeller på Nord-Jæren
Les mer om:

Stabæk-Siri (37) er spillende klubblege

BEKKESTUA (VG) En undersøkelse viser at spillerne i Toppserien er hardt rammet av mentale utfordringer som følge av corona. I Stabæk har veteran Siri Nordeide Grønli (37) en meget sentral rolle både på og utenfor banen.

73 år gamle Roy Hodgson er ikke pensjonert likevel!

Managerlegende Roy Hodgson har gjort det meste, han har ledet nordiske klubber som Viking, Malmö FF og FC København, landslag som Finland, Sveits og England og storklubber som Liverpool og Fulham. – De siste fire sesongene har han hatt ansvar for Crystal Palace. Tidligere denne måneder forlot han Eagles, mange tenkte at nå var det klart for pensjonisttilværelse. – Han utelukket ikke en ny jobb, men da måtte det være noe spennende.

Bekreftet: Martin Ødegaard erstatter ikke Modric – ennå

Real Madrid klarte ikke å hente inn forspranget til Atletico Madrid, men reddet en helt miserabel sesongstart. Når Zidane skal trekke frem en av de viktigste spillerne i redningsaksjonen, dukker navnet opp til spilleren Martin Ødegaard var tenkt å erstatte. Derfor kom det ikke som noen overraskelse da bekreftelsen fra Real kom om at Luka Modric får forlengelse.

Siste OL-sjanse: – Himmel eller helvete

Veteran Stig-André Berge (37) og hans læregutt Morten Thoresen (24) mener det vil være en ekstrem skuffelse og medføre «utrolige konsekvenser» hvis ikke de to eller noe av de fem øvrige norske bryterne skulle klare å kvalifisere seg for Tokyo-OL.
Les mer om:

Morten Gamst Pedersen har bestemt seg

Ingen vet hvor haren hopper eller hvor veteran Morten Gamst Pedersen spiller neste sesong. Den 39 år gamle Vadsø væringen har fortsatt fotball i beina og hadde det ikke vært for Covid 19 ville han ifølge seg selv allerede vært på plass i en klubb i det store utland. Da oppholdet på litt merkelig vis ble avsluttet i Tromsø etter 2019 sesongen var det PostNord klubben Alta som ble «redningen», men som vi alle vet ble den sesongen kraftig amputert, spesielt for klubber litt ned i ligasystemet. – I fjor ble det syv mål på 13 kamper for Gamsten som gjerne vil fullføre det han startet.

ESPN: Nagelsmann er interessert

Røyken har såvidt lagt seg etter sparkingen av José «The Special One» Mourinho, men i fotballens verden er det ikke tid til å dvele ved fortiden. Ryan Mason styrer Tottenham-skuta frem til sommeren, da skal manageren som skal bygge videre på Pochettinos arbeid (og rydde opp etter Mourinho) være på plass. Det har rast inn med navn på aktuelle kandidater, men den aller hotteste befinner seg i Bundesliga. Les: Verdens beste manager trengte 3 spillere – fikk ingen Julian Nagelsmann er som 33-åring allerede veteran å regne.

Tottenham går glipp av den optimale Mourinho-erstatteren

Football-London har loddet stemingen hos kildene sine og kommet til konklusjonen: Sannsynligheten er stor for at Daniel Levy betaler ut José Mourinho hvis Tottenham ikke når Champions League-kvalikplass. Skal Tottenhams styreleder ta denne beslutningen, begynner det likevel å haste. For i Tyskland har det skjedd så mye på manager-siden den siste måneden, som garantert vil påvirke et Tottenham på managerjakt. For ifølge Football-London er Levy en stor fan av Julian Nagelsmann, som i en alder av 33 år har rukket å bli en veteran som virkelig har lært seg the ropes.

Sjømataktører mener en stopp i selfangsten kan påføre fiske og oppdrett enorme tap(pluss)

Kun ett fartøy er klarert for selfangsting i år, men nå har en gammel veteran varlset comeback. Aktører i sjømatnæringen er likevel bekymret for at manglende uttak av selbestanden kan få alvorlige konsekvenser for både fiskere og oppdrettsnæringen.
Les mer om:

Christian Gauseth gjør en fullstendig 360

Det er god stemning på det lille tettstedet oppe i å skanten utenfor Drammen, Norges femte største by. Mjøndalen er vant til å balansere på gangen og en viktig grunn for at klubben har klart å holde seg i Eliteserien er veteran Christian Gauseth. Etter åtte år på Nedre Eiker var det slutt for moldenseren noe han fortalte med tristhet på Instagram: «Noen valg i livet er tøffere enn andre. Enkelte fordi de er vanskelige, andre fordi de er store. Jeg har nå tatt et valg som er begge deler. Likevel er det riktig for meg.

Full splid i Frps stortingsgruppe – veteran trekker seg i protest mot Listhaug

Mangeårig stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos ser ikke noen grunn til å snakke mer med Frp-nestleder Sylvi Listhaug og trekker seg som partiets ruspolitiske talsperson.

– Solbakken tester nytt stopperpar

TV 2 skriver at Kristoffer Ajer er plassert på benken i kveldens kamp mot Gibraltar. De skriver at det er Bodø/Glimt-spiller Marius Lode som får sin debut, og starter ved siden av veteran Stefan Strandberg. Norge møter altså Gibraltar i sin første kvalikkamp til VM i Qatar. De skal senere møte Tyrkia og Montenegro. Dette er Ståle Solbakkens første kamp som landslagssjef.

Endelig kunne Lena trene folk utendørs igjen

Onsdag var det duket for utetrening på Friskis & Svettis, og veteran Lena Myhrberg hadde treningshungrige medlemmer på plass. – Det var kaldt, men vi fikk opp varmen. Og så var det hyggelig å se folk tredimensjonalt igjen, sa Myhrberg.
Les mer om:

– Tror ikke det blir noe nytt Mjøssykehus denne gang heller

Det er en veteran som nå tar plass i styret i Sykehuset Innlandet. Torleiv Svendsen har vært ansatt ved sykehuset i Lillehammer siden 1991.

De hatefulle meldingene kunne ødelagt alt

OBERSTDORF: Charlotte Kalla og regjerende verdensmester Sverige er favoritt i stafetten torsdag. Lagets veteran glemmer ikke det som skjedde i forrige VM.
Les mer om:

Siktet for angrep på politimann: – Går etter ham som en kamphund

En pensjonert politimann og veteran fra den amerikanske marinen er siktet for et brutalt angrep på en politimann under stormingen av Kongressen i Washington D.C.
Les mer om:

Svensk veteran til Vipers 

Den svenske håndballspilleren Isabelle Gulldén har signert for Vipers Kristiansand. Hun har skrevet under en toårskontrakt med klubben. 31-åringen har spilt over 200 landskamper for Sverige. Hun kommer fra den franske storklubben Brest Bretagne.

Røisland tok sølv i X Games

24 år gamle Mons Røisland tok sølv i slopestyle i X Games. Han var sist ut i tredje runde, og avsluttet med en backside 1260 på siste hopp. – Der klaffer alt for Mons, sa ekspertkommentator Silje Norendal. Det var Dusty Henricksen som stakk av med seieren foran Røisland, mens norske Marcus Kleveland endte som nummer fem i Aspen. Veteran Ståle Sandbech endte som nummer åtte etter å ha mistet linjen ved to anledninger. I natt skal Kleveland og Røisland konkurrere i Big Air.

Stolleken hos Apple

John Ternus rykker opp for å lede Hardware Engineering som SVP, mens veteran Dan Riccio inntar en spesiell rolle med å lede et nytt (hardware)prosjekt - hva kan det være? Apples ryktede AR-briller? Bil?
Les mer om:

– Endeleg! Og enda fleire må ta tak(pluss)

Veteran Pål Henning Ilstad meiner det er svært viktig å få veteranplan på plass, og etterlyser innsats i fleire kommunar.
Les mer om:

Ødegaard benket i Real Madrid-tap

Real Madrid gikk på et overraskende tap i den spanske supercupen. Athletic Club leverte en sterk første omgang, der de ledet 2-0 til pause ved to scoringer av veteran Raul Garcia. Real Madrid slo tilbake da Benzema fikk sin scoring godkjent etter en vurdering fra VAR. Men de klarte ikke å utligne, og de tok seg ikke til finalen, der Barcelona venter. Martin Ødegaard ble værende på benken hele kampen.

Nagelsmann garanterer at han holder seg langt unna Haaland og gjengen

Julian Nagelsmann, Tysklands up and coming manager som allerede i en alder av 33 er en veteran. Mens de største managerne i verden har fulgt karrieren som spiller helt ut før trenerlisensen var neste naturlige skritt, bestemte den da 21-åringe Nagelsmann seg for å bli den beste treneren i verden. Etter å ha løftet Hoffenheim ble Nagelsmann hentet inn av Red Bull-familien som digger sine unge talenter.