Nyheter om Valget


Senterpartiet faller på ny måling

Senterpartiet faller tilbake, mens Ap går noe fram på VG første partimåling etter valget. SV gjør et kraftig byks oppover.
Les mer om:

Embetsverket advarte mot Sanners innblanding før valget

Få dager før stortingsvalget advarte en ekspedisjonssjef mot at tidligere finansminister Jan Tore Sanner (H) ville holde igjen dokumenter om et omstridt utvalg. Han fryktet at det ville skade Finansdepartementet.

Frykter Trump vil ødelegge valget

Donald Trump er fremdeles republikanernes store stjerne, og partiet er avhengige av hans støtte for å få folk til å stemme. Nå frykter flere at den tidligere presidentens uttalelser vil ødelegge for neste års mellomvalg.
Les mer om:

Tsjekkias president alvorlig syk

Tsjekkias president Milos Zeman er for syk til å utføre sin embetsplikter, blant annet med utnevnelsen av en ny regjering etter valget.

Per-Willy Amundsen beklager til FpU

Per-Willy Amundsen (Frp) beklager sine tidligere uttalelser om FpU, der han sa de ikke hadde bidratt med noe under valget.

Melder Gareth Bale hinker tilbake til Premier League i en midt på treet sjokkerende overgang

Gareth Bale er fantastisk god når han gidder og når han ikke er skadet. – Da han kom tilbake til Real Madrid etter utlånet til Tottenham var mottagelsen og engasjementet overraskende stort. Manager Carlo Ancelotti var strålende fornøyd med å få tilbake sin stjernespiller fra første runde på Santiago Bernabéu, men så skjedde det som måtte skje, Bale ble skadet.

Haiyans ville ferd rørte hjertet til Inger

Etter å ha sett hjerteskjærende bilder fra tyfonen Haiyans herjinger over Filippinene i 2013 tok Inger Hansen valget. Siden det har nær 100 pappesker med kjærkomne gaver tatt fatt på den lange og tid- krevende reisen fra bygda Setså til tungt befolkede Negros på Filippinene.

TV4 klippet bort scene

«Så hett at det måtte klippes bort», sier programleder. Ansvarlig produsent i TV-kanalen hevder at valget isteden handlet om prioriteringer.
Les mer om:

Heidi fikk en uventet telefon: – Og vi som reiser på ferie i morgen!

– Vi tenkte det kom til å bli rolig etter valget.
Les mer om:

Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

«Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»
Les mer om:

Kommunestyre om nasjonalparkstatus: – Vi skal ta valget vårt basert på kunnskap (pluss)

Onsdag ble kommunestyre i Lyngen briefet om en eventuell omgjøring fra landskapsvernområde til nasjonalpark.
Les mer om:

VAR har splittet fotballen: For TIL-ledelsen ble valget enkelt

Alt tyder på at det omstridte video-hjelpemiddelet blir innført fra 2023.
Les mer om:

Anne Hidalgo blir franske sosialisters presidentkandidat

Paris-borgermester Anne Hidalgo er nominert til det franske sosialistpartiets presidentkandidat ved valget i april neste år.
Les mer om:

Skuffelse over brutt valgløfte

Tvangssammenslåtte kommuner skal kunne oppløses, lovte Vedum før valget. Nå er flere velgere skuffet.
Les mer om:

Sps nederlag på Andøya er symptomatisk for Hurdalsplattformen; den er i stor grad preget av Aps politikk

Så ble de endelig delt ut: gevinstene ved å ha vunnet valget. De kom i form av den såkalte Hurdalsplattformen; grunnlaget landets nye regjering skal styre på. Eller i det minste forhandle med SV på.
Les mer om:

Støre: – En plattform Ap er godt fornøyd med

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier partiet har fått innfridd alle de 40 punktene i hundredagersplanen de la fram før valget i regjeringsplattformen.

Støre: – En plattform Ap er godt fornøyd med

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier partiet har fått innfridd alle de 40 punktene i hundredagersplanen de la fram før valget i regjeringsplattformen.

Tre gode timer der Diego Simeone trodde Messi ville velge Atletico Madrid

I 2020 viste Luis Suarez finger´n til kreftene hos Barcelona som respektløst hadde skviset ham ut. Valget falt på den bitre rivalen Atletico Madrid. I sommer var det Lionel Messi sin tur til å gi fra seg Barca-drakten. Diego Siemone kunne knapt tro det han så, og ringte Luis Suarez for sparring. Suarez valgte Atletico, hvorfor ikke bestekompisen Messi også? Les: Hvordan ble Premier League verdens mest sette fotballiga? -Når det i Barcelona skjedde, ringte vi Luis. Jeg ringte ikke Leo, men jeg ringte til Luis for å spørre: «Hør, hvordan er han?

Nå har ikke Solskjær noe annet valg enn å slippe løs Ronaldo

Luxembourg skal ikke by Portugal på noen problemer, noe som heller ikke skjedde på tirsdag. Likevel skal ingen ta fra portugiserne den overbevisende 5-0 seieren – heller ikke scoringene til Ronaldo. For de var det mange av. Hattrick på United-spilleren, og en tale på Instagram etter kampen som viser at 36-åringen er like tent på titler som for ti år siden. -Jeg lovet at jeg alltid vil kjempe etter mer, mer og mer. Det er i DNA´et mitt og lagets. Vi er aldri tilfredse, vi gir aldri gi opp.

RBKs stjerneskudd har valgt Norge for godt: – Ståle følger ham veldig, veldig tett

DRAMMEN (VG) Han var i Norges landslagsvarme allerede før han fikk norsk pass og statsborgerskap. Det hjalp Noah Holm (20) til å bli enda tryggere på valget av nasjon – som han garanterer også vil gjelde for A-landslaget.

Ny måling: Ikke flertall for noen av blokkene

På denne ferske meningsmålingen for Kristiansand bykser SV fram. Også KrF og Frp har gode tall, mens Demokratene er halvert fra valget i 2019. Ingen av blokkene har en enkel vei til flertall.
Les mer om:

Sadr-bevegelsen erklærer valgseier i Irak

Den politiske alliansen til sjialederen Moqtada al-Sadr sier de har vunnet flest plasser i valget på ny nasjonalforsamling i Irak.
Les mer om:

Therese (26) valgte omplasseringshund: – Det var fint å kunne ta imot en hund som trengte et hjem

Bør du kjøpe en fersk valp eller satse på en omplasseringshund? For Therese Eggum falt valget på en godt voksen og ferdig dressert hund.
Les mer om:

Kan bli vanskelig for Steven Gerrard å si nei

Blekket er knapt tørt på salgspapiret før ryktebørsen har spunnet ut de første signeringene til Newcastle – og ikke minst valget av manageren som skal matche amisjonene til Amanda Stavely og de nye eierne. Newcastle-direktør Stavely holdt ikke igjen da hun presenterte målet for Newcastle fremover. Nå handler det ikke lenger om overlevelse i Premier League, men å bygge opp et fundament som tiltrekker seg verdensklasse spillere.