Nyheter om Vaage


Ber ungdom og vaksne framleis om å teste seg

Kommuneoverlege Marte Vaage Øie er uroa over misforholdet mellom folk som er sjuke, og folk som testar seg.
Les mer om:

– Eg tente på samtidsmusikken som eit fly

– Eg tente på samtidsmusikken som eit fly– Eg kjenner meg heldig, seier samtidskomponisten Knut Vaage. Sidan tidleg 90-tal har han skapt fantasifull musikk, frå rein støy til leikande og melodisk. 14. oktober fyller han 60 år, og det vert markert med konsertar både denne helga og den neste.Les mer
Les mer om:

Over 150 smitta - men smitten er på retur(pluss)

– Smitte-trenden er avtakande, men vi får framleis nye positive kvar einaste dag, så det er på ingen måte over enno, seier kommuneoverlege Marte Vaage Øie. Pr torsdag ettermiddag var det registrert 152 smitta i utbrotet i Ørsta.
Les mer om:

Fylkeslegen: - I uke 35 vil mye av jobben være gjort(pluss)

De siste dagene har smittetallene økt i Trøndelag. Det bekymrer ikke fylkeslege Jan Vaage, og han kommer samtidig med en gladmelding til fylkets innbyggere.
Les mer om:

Svinger seg i skulpturparken: Spreke damer på Rommensletta

Det du minst forventer når du tar turen til Rommensletta skulpturpark er å finne en dame på 85 år som boltrer seg i stedets styrkeapparater. Men så er Sylvi Vaage sprek som få!
Les mer om:

Fryktar fleire koronasmitta i Ørsta(pluss)

Måndag kveld vart det registrert tre nye koronasmitta i Ørsta. Kommuneoverlege Marte Vaage Øie fryktar fleire kan vere smitta.
Les mer om:

– Alt helsepersonell får vaksine(pluss)

– Dette er ei gladmelding, og noko vi har venta på lenge, seier kommune-overlege Marte Vaage Øie.
Les mer om:

Hilde Benno Vaage til edtech-selskapet IST Norge

Kombinerer stillingene i Norge og Sverige.
Les mer om:

Kommunelegane støttar Høie, som seier at studentane kan kome heim(pluss)

Kommunelegane i Volda og Ørsta, Inger Lise Kaldhol og Marte Vaage Øie, presiserer at dei følgjer dei statlege retningslinjene når det gjeld råd før påska, mellom anna til studentar.

Hjorth, Vaage og Eira nominert til Nordisk råds litteraturpris

Gamestop-rallyet fortsetter – Wall Street-fallet tiltar
Les mer om:

Må nytes langsomt

Lars Amund Vaage henter inspirasjon fra egen slektshistorie, og forteller inderlig og presist.
Les mer om:

Se klatring direkte på h-avis.no – lover spektakulære scener

Søndag kan du se Ingrid Kindlihagen, Ørjan Rødland Vaage og resten av norgeseliten i klatring i aksjon på h-avis.no.
Les mer om:

Fylkeslegen om sverigeturer: – Vi må besinne oss litt til(pluss)

– Skrekkscenarioet er ikke at vi reiser over grensen og blir smittet av svenskene, sier fylkeslege Jan Vaage.
Les mer om:

– Gode sjansar for å hindre spreiing, meiner kommuneoverlegen (pluss)

Kommuneoverlegen i Ørsta meiner det er gode sjansar for å hindre koronautbrot i Ørsta, sjølv om der er påvist smitte på ein tilreisande. – Men folk må vere forsiktige, seier fungerande kommuneoverlege, Marte Vaage Øie.
Les mer om:

Kommunesjefen i Åre: – Vi har kun tre smittede i dag, og håper grensene åpner snart.(pluss)

Svenske butikker står klare til å ta imot nordmenn på Harry-handel igjen. Men fylkeslege Jan Vaage ville ventet med besøket om grensene åpnet nå.
Les mer om:

VA-anlegg på heia blei brått dyrare

Det er Herabakka Maskin as som har tilbydd Suldal kommune å kjøpa og overta det private VA-anlegget, det vil seia vatn og avløp, i Breiastølsdalen. Kostnadsoversikt Sverre Herabakka er eigar av entreprenørfirmaet som har bede kommunen overta anlegget. Herabakka har lagt fram ein oversikt på utgifter han har hatt på utbygginga i heia. Ifølgje sakspapira er det 4 840 000 kroner.

LESARBREV: Lokaldemokratiet i krisetider

Den siste tida har Suldal Arbeidarparti prøvd å løfta ein debatt om korleis lokaldemokratiet skal fungera i krisetider. Me har skrytt av både administrasjonen og ordførarens handtering av koronakrisa, men me har vore kritiske til at nokon av dei mest inngripande vedtaka fatta i Suldal kommunes historie, vart gjort utan forankring i kommunens folkevalde organ. At dette ikkje skjedde dei fyrste hektiske dagane, har me full forståing for, men kor lenge bør ein ordførar styra på fullmakter? Ei veke? To veker?

– Heilt utruleg at det er Husbanken som skal bestemma!

Det var ikkje akkurat god stemning i kommunetyresalen då formannskapet gjekk laus på saka der rådmannen ber politikarane om å auka den opphavlege løyvinga på 2 millionar for neste år med 4,7 millionar kroner.

Ikkje heilt samstemte om Moria-opprop

Fleire parti lokalt har tatt til orde for at også Suldal må engasjera seg i lagnaden til dei einslege mindreårige som nå sit i Moria-leiren i Hellas. Fleire parti på banen På nasjonalt nivå er dei såkalla Moria-barna blitt ei høgaktuell sak. På Stortinget har SV fremja eit forslag om å henta 1500 einslege mindreårige derfrå til Norge.

Ap kritiserer ordføraren for åleinegang og krev at den politiske sirkelen blir utvida

Suldal Næringsforening var sist veke på banen med sterk kritikk av Suldals innspel, som altså lyder på sju millionar kroner, mens ein nabokommune som Sauda, har spelt inn gryteklare prosjekt for over 100 millionar kroner. Næringsforeninga er ikkje åleine om å reagera. Suldal Ap er også undrande.

Slik blir 17. mai-feiringa rundt om i Suldal

Frå fjorårets feiring på Ropeidhalvøya. Foto: Lena Nergård ROPEIDHALVØYA: Bilkortesje og korps langs vegen – Me legg opp til både bilkortesje på halvøya og mykje kjekt digitalt i år, lovar leiar i komiteen, Annette Gregersen. Kortesjen skal gå frå Helland til Øvrabø tur-retur, og det blir sjølvsagt premiering for best pynta køyretøy. Lokalt og digitalt Gregersen seier at alt ikkje er heilt på plass endå, men at det alt er bestemt at det ikkje blir noko felles feiring på nasjonaldagen. 17.

Omsetting av eigedomar i Suldal kommune

Omsetting av eigedomar i Suldal kommune Rota 35 (Gnr 5, bnr 1, fnr 22) er overdrege for kr 200.000 til Anne Brit Mikkelsen (31.03.2020) Suldalsvegen 901 (Gnr 13, bnr 14) er overdrege for kr 200.000 frå Ole Martin Eikeland til Oddvin Marvik (27.03.2020) Indre Ryfylkevegen 2038 (Gnr 168, bnr 4) er overdrege for kr 100.000 frå Odd Jostein Aas til John Magne Johnsen (06.04.2020) Lagarhusvegen 1 (Gnr 103, bnr 112) er overdrege frå Judith Jonassen til Olaug Marie Jonassen, Karin Sirevaag, Astri Johanne Jonassen Vaage og

Ap krev svar om Suldals krisekrone-innspel

Suldals innspel til KS si oversikt over kva kommunane kan bruka statlege krise-kroner til, skaper bølger. Etterspør politisk medverknad I går var Suldal Næringsforening på banen med sterk kritikk av Suldals innspel, som altså lyder på sju millionar kroner, mens ein nabokommune som Sauda har spelt inn gryteklare prosjekt for over 100 millionar kroner. Men næringsforeninga er ikkje åleine om å reagera. Suldal Ap med Kari Vaage Gjuvsland og Mads Drange er også undrande.

Arild Vaage tilsett som prosjekt- og byggjeleiar

Kommunalsjef Torbjørn Guggedal opplyser at det var to søkjarar til stillinga, men at ein av desse trekte søknaden. Vaage jobbar i dag hjå BG Suldal. Guggedal seier at Vaage startar i jobben i byrjinga av august. Stillinga høyrer inn under rådmannens stab og er knytt til kommunale utbyggingsprosjekt i Suldal kommune. Ifølgje utlysinga vil hovudarbeidsoppgåva vera å ivareta byggherrefunksjonen til kommunen ved å vera prosjektleiar og/eller byggjeleiar i gjennomføringa av ulike kommunale utbyggingsprosjekt.
Les mer om: