Nyheter om Vålerenga


Dette er fotball-NM runde 2

Den første runden i NM var nå i helgen og det var Stort som stod for årets cupbombe. – De sendte Haugesund ut av cupen, alle de andre 15. Eliteserieklubbene er med videre, selv Brann uten hovedtrener. Kampdagene er lørdag 31. juli og søndag 1. august. Mange av kampene er satt opp 1. august, og det gjelder i hovedsak lagene som spiller E-cup eller seriekamper i midtuken. Kampene som står uten dato er ennå ikke fastsatt. Klubbene kan selv bli enige om lørdag eller søndag.

Ny vestkantmotstand for Vålerenga

Vålerenga hadde få problemer med å ta seg av Lyn i første runde av cupen søndag. I andre runde venter en ny motstander fra tredjedivisjon når Dag-Eilev Fagermo tar med seg laget sitt til Ullern. Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde.

Viking slapp med skrekken

Alle eliteserielaga som var i aksjon i cupens 1. runde søndag, gjekk vidare. Viking sleit mest, men slo Staal Jørpelands til slutt 3-2. Eks-Vikingspelar Even Østenstad utlikna Vikings leiing to gonger. Viking leia ved pause, men Østensen utlikna etter 53 minutt. Men gleda blei kortvarig, for Rolf Daniel Vikstøl sende Viking til 2-1 eit par minutt seinare. Sju minutt før full tid utlikna Østensen igjen, men på nytt svarte Viking på direkten ved Sebastian Sebulonsen. I Mo i Rana låg det an til cupsjokk i litt over ein omgang. Rana leia 1-0 ved pause mot Bodø/Glimt.

Takk for en skikkelig folkefest!

Sol, veldig varmt og endelig kamp for Lyn. Og selv om storebror i eliteserien, Vålerenga, hadde kontrollen, så ble det underholdende. Ikke minst også på tribunen.
Les mer om:

Vålerenga videre etter brennhett byderby

Alt lå til rette for en skikkelig folkefest da det historiske byderbyet ble sparket i gang i den stekende Oslo-varmen for første gang siden 2014.
Les mer om:

En person kjørt til legevakten etter masseslagsmålet før Oslo-oppgjøret

Fotballsupportere barket sammen ved Bislett stadion før lokaloppgjøret i cupen mellom Vålerenga og Lyn. Et oppgjør som Vålerenga til slutt vant klart 4-0.
Les mer om:

Nærmere 100 involvert i masseslagsmål ved Bislett stadion i Oslo

Politiet rykket lørdag ut til Bislett stadion i Oslo for å stoppe et masseslagsmål med nærmere 100 personer involvert, som oppstod i forbindelse med byderbyet mellom Lyn og Vålerenga. Én mann er pågrepet.
Les mer om:

Politiet: Masseslagsmål før cupkampen på Bislett

Politiet er på Bislett etter melding om amper stemning mellom fotballsupportere - Vålerenga spiller NM-kamp mot Lyn klokken 16.15.
Les mer om:

Ellevilt drama da Nordstrand tok seg videre til 2. runde i NM for første gang: – Gi oss Vålerenga i neste runde

Det ble både overtidsscoringer og straffedrama da Nordstrand tok seg videre til neste runde av Norgesmesterskapet.

Moussa Njie er ikke skadet og klubbløs lenger

Noen ansikter er det spesielt gledelig å se tilbake på fotballbanen. – Den tidligere Vålerenga, Stabæk og Odd kantspilleren Moussa Njie ble skadet i en kamp mellom Odd og Molde 25 august 2019. Siden den gang har han vært skadd og klubbløs. Nå er han klar for Sandefjord på en kortsiktig kontrakt. Les: Aron Dønnum har pakket kofferten – klar for belgisk fotball Njie trente med Stabæk igjen i mars 2021, men fikk påvist covid-19 etter bare en ukes prøvespill.

Har ikke spilt en tellende kamp på 636 dager – nå er det duket for Oslo-derby

Lyn 1896 FK spilte sist en tellende kamp 26. oktober 2019. Nå blir comebacket på fotballbanen mot storebror Vålerenga i cupen.
Les mer om:

Dønnum klar for Standard Liège – får draktnummer 11

Aron Dønnum (23) får endelig teste profflivet. Vingen bytter ut Vålerenga med toppklubben Standard Liège i belgisk fotball.
Les mer om:

Aron Dønnum har pakket kofferten – klar for belgisk fotball

Han reddet poenget for Vålerenga mot Lillestrøm. Dette viste seg at det ble det siste Dønnum skulle gjøre foran Klanen i denne runden. På fredag kom bekreftelsen på overgang til Standard Liege. Men før avreise måtte Dønnum ta en takkerunde med åpning for retur, en gang i fremtiden. Les: Ung, norsk og sulten keeper på vei til Leeds – Kjære Klanen. Uten dere er vi ingenting. Verken jeg som spiller, eller Vålerenga som klubb. Jeg drar, men vi sees igjen. Dere vil alltid være i hjertet mitt, sier Dønnum til vålerengas hjemmside.

Dønnum klar for Standard Liège

Aron Dønnum får endelig teste profflivet. Vingen bytter ut Vålerenga med toppklubben Standard Liège i belgisk fotball. Overgangen bekreftes av Standard Liège i en video på klubbens Twitter-konto. Dønnum var opprinnelig kontraktsfestet til ytterligere tre sesonger med Vålerenga, men selges for et tosifret millionbeløp. Allerede fredag i forrige uke meldte TV 2 at overgangen var i boks. Den dribleglade kantspilleren har gjort sine saker godt i Vålerenga den siste tiden.

Dønnum klar for Standard Liège

Aron Dønnum forlater Vålerenga og er klar for Standard Liège. Les mer på tv.2no/sport.
Les mer om:

Ung, norsk og sulten keeper på vei til Leeds

Det begynner å bli lenge siden glansdagene til (Frode Grodås) og Erik Thorstvedt (1989 – 1995) i Premier League. Nå har vi en ung, norsk og sulten keeper med det fulle navn Kristoffer-August Sundquist Klaesson på vei til Premier League. Vålerenga har akseptert Leeds bud Leeds har et uforholdsmessig stort antall fans fra Norge sett i forhold til folketall. – Nå får de hvis The Athletic har rett enda en grunn.

Ferdig som Vålerenga-trener

Etter fem sesonger som trener for ishockeyklubben Vålerenga er Roy Johansen nå ferdig. Han går inn i en administrativ rolle i klubben. Det får NTB opplyst. Spillerne ble informert om avgjørelsen fra klubbledelsen i Vålerenga i 12-tiden fredag. Johansen ble ansatt som VIF-trener i januar 2016 og ledet laget til ett seriegull, i 2019. Han trente også Vålerenga fra 1997 til 2001, da han vant tre NM-gull med klubben. Han klarte aldri å komme noe lenger enn en NM-semifinale i hans andre periode som VIF-trener.
Les mer om:

Bekreftet: Roy Johansen ferdig som hovedtrener i Vålerenga

Det bekrefter klubben og Roy Johansen selv overfor TV 2 fredag. TV 2s hockey-ekspert stusser over timingen.
Les mer om:

Vålerenga ble herjet med i firemålstap

Tøft utgangspunkt før returoppgjøret.
Les mer om:

Vålerenga rundspilt av KAA Gent

Det ble en blytung torsdags kveld i Belgia for Vålerenga da de møtte KAA Gent. Laget som endte på syvendeplass i den belgiske toppdivisjonen forrige sesong hadde få vansker mot et tamt Vålerenga-lag. Første skåring kom etter drøyt ti minutter spill da Gianni Bruno nikket inn 1-0. Fem minutter før hvilen doblet Tarik Tissoudali ledelsen. Vålerenga protesterte kraftig og ønsket målet avvinket for offside, men fikk ikke medhold.

Vålerenga fikk belgisk bank i Europa-comebacket: – Sjanseløse

(Gent – Vålerenga 4–0) Uten Aron Dønnum (23) i troppen skaffet Vålerenga seg et mildt sagt fryktelig vanskelig utgangspunkt før returen om en uke.
Les mer om:

NFF har bestemt seg om FKH skal bøtelegges i rasismesaken

John Harald Log regnet med at FKH ble bøtelagt for søndagens hendelse mot Vålerenga. Nå har NFF bestemt seg.
Les mer om:

Slik blir Europa-festen på VG+ torsdag

VG+ Sport viser Rosenborg, Bodø/Glimt, Molde og Vålerenga i 2. kvalifiseringsrunde i Europa Conference League torsdag.

– Det er bare til å gratulere idioten

Siden mandag har FKH-sjefen gått gjennom det som kan gjennomgås av materiale etter påståtte rasistiske tilrop mot dommeren fra tribunen i søndagens kamp mot Vålerenga. Fortsatt er ingen gjerningsmenn identifisert.
Les mer om:

Fantastisk! Fra å være uønsket i Ural-fjellene er Stefan Strandberg nå på vei til Serie A

Det er sikkert en del flate områder i Ural som det går an å spille fotball på, men min skolelærdom gjør at jeg forbinder Ural med fjell. – Den norske landslagsspilleren Stefan Strandberg slo igjennom for Vålerenga og gikk senere videre til Rosenborg. Etter overgang til russiske Krasnodar i 2015 begynte Strandberg sine bevegelser mellom klubber å bli sett med norske øyne mer og mer merkelig. Hvor han hopper frem og tilbake mellom Europa og russiske utkantstrøk.