Nyheter om USA


Sigarettsalget i USA økte for første gang på 20 år

Grossistfirmaer i USA solgte 203,7 milliarder sigaretter i USA i 2020. Det var en økning fra året før.
Les mer om:

Singerheimen:  Kunstnarbustad i Olden freda

Kunstnaren og stålarvingen frå USA, William H. Singer jr., busette seg i Olden på starten av 1900-talet. No er huset til han og kona Anna, «Singerheimen», freda, og den eventyrlege historia om dei rike amerikanarane frå Olden skal bevarast.
Les mer om:

Hernández slipper fengsel

Den franske verdensmesteren Lucas Hernández unngår å måtte sone et halvt år i et spansk fengsel. Onsdag ble straffen gjort betinget av en dommer i Madrid. Endringen kommer etter at Hernández vant fram med en anke. Bayern München-forsvareren ble forrige uke pålagt å møte til soning. Det slipper han nå, men kravet er han holder seg på rett side av loven de fire neste årene. I tillegg må han betale en bot på 96.000 euro, som tilsvarer 933.000 kroner. Hernández ble i utgangspunktet dømt til fengsel for å ha brutt et besøkelsesforbud i 2017.
Les mer om:

Mener to prosent av Elon Musk sin formue kan redde hele verden fra sult

FN-direktøren for organisasjonen for matmangel mener at det nå er på høy tid at mangemilliardærene i USA snart kommer på ballen for å redde verden. Én av disse er Elon Musk, som sitter på en formue på 2415 milliarder kroner.
Les mer om:

Fotballstjernen Carli Lloyd tok farvel

Den amerikanske fotballspilleren Carli Lloyd (39) fikk en rørende avskjed da Sør-Korea ble slått 6-0 i hennes siste landskamp for USA.
Les mer om:

Fire amerikanere døde av «mystisk sykdom» – smittet via duftspray

Det var tidligere i år at en tropisk sykdom oppsto i den svært lite tropiske delstaten Kansas i USA. Den første pasienten mistet livet. Siden omkom ytterligere tre personer, mens epidemiologer febrilsk lette etter smittekilden.
Les mer om:

Fire amerikanere døde av «mystisk sykdom» – smittet via duftspray

Det var tidligere i år at en tropisk sykdom oppsto i den svært lite tropiske delstaten Kansas i USA. Den første pasienten mistet livet. Siden omkom ytterligere tre personer, mens epidemiologer febrilsk lette etter smittekilden.
Les mer om:

Verdensstjerne takket av

Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea. – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen. Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum. Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne.
Les mer om:

China Telecom kastes ut av USA

USAs kommunikasjonsmyndighet FCC har inndratt lisensen til det kinesiske telekomselskapet China Telecom, med henvisning til sikkerhetsårsaker.
Les mer om:

Børsnedgang i Asia

Børsene i Asia faller onsdag. Særlig Hongkong og teknologisektoren går ned etter nyheten om at China Telecom blir utestengt fra USA.
Les mer om:

USA vil inkludere Taiwan mer i FN

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordrer medlemslandene til å inkludere Taiwan mer i FN-institusjonene, tross motstand fra Kina.
Les mer om:

Vil gi Pfizer-vaksine til barn i USA

Ein ekspertkomite i det amerikanske legemiddelverket har godkjend at Pfizer-vaksinen kan setjast på millionar av fem- til elleveåringar i USA.
Les mer om:

Stine ble bitt av basillen da hun var på utveksling i USA: – Må være tidlig ute

Når oktober kommer tar influenser Stine Gundersen Skjerveggen skjelettene ut av skapet.
Les mer om:

- Sannheten var en alvorlig syk mamma

Moren til NRKs Selda Ekiz er alvorlig kreftsyk. Selda og søstrene øyner håp for moren i USA.
Les mer om:

To drept og fire såret i skyteepisode i USA

To personer ble drept og fire såret i en skyteepisode ved et kjøpesenter i Boise, delstaten Idahos største by. En mistenkt gjerningsperson er kritisk såret.
Les mer om:

Flere skutt på kjøpesenter i USA

Flere personer, inkludert en politibetjent, er skadet etter en skyting på et kjøpesenter i Idaho. Minst to mennesker mistet livet. Én person er pågrepet.
Les mer om:

Mareritt for Formel 1-stjernen: – Jeg var i overlevelsesmodus

Sergio Pérez (31) klarte 3. plass i USA Grand Prix sent søndag kveld - men forteller om et helvete underveis til mål.
Les mer om:

Norse Atlantic klappes inn i USA-søknad: – Tar vi vare på våre ansatte, vil våre ansatte ta vare på selskapet

Norse Atlantics søknad om flytillatelse i USA får sterk støtte fra turistbransjen og næringslivet rundt planlagte baser i New York og Fort Lauderdale. Også amerikanske luftfartsansatte er positive.

USA dypt bekymret etter kuppmeldinger fra Sudan

USA uttrykker dyp uro for situasjonen i Sudan etter meldinger om et militærkupp mot overgangsregjeringen.
Les mer om:

Colombias mest ettersøkte narkobaron utleveres til USA

Colombias myndigheter opplyser at narkobaronen Dairo Antonio Usuga, som ble pågrepet i et raid i jungelen før helgen, skal utleveres til USA, ifølge BBC.
Les mer om:

Gigantene i innbitt duell: Verstappen økte VM-ledelsen

Max Verstappen (24) og Lewis Hamilton (36) fortsetter sin vanvittige duell om gullet i Formel 1. Red Bull-føreren vant USA Grand Prix - og styrket håpet om å ta sin første VM-tittel.
Les mer om:

Filmindustrien i USA krever våpen-endring

Bransjen er rystet etter at skuespiller og produsent Alec Baldwin skjøt og drepte kamerasjef Hayla Hutchins (42) med et rekvisittvåpen.
Les mer om:

Joachim kastet seg rundt og bestilte billett til VM i drifting i USA: — Drømmen er å satse alt på en karriere her nede

Han trodde kanskje han aldri skulle få oppleve det, men så dukket det opp en sjanse han ikke kunne takke nei til. Nå følger Joachim Haugenes og hans team verdensmesterskapet i Drifting fra tribuneplass i LA, fremfor å se det på dataskjermen hjemme.
Les mer om:

«Regjeringen var så ivrige etter å støtte FN og USA at den tok avgjørelser den ikke forsto konsekvensene av»

Historikere har nå gått gjennom klassifiserte dokumenter for å forstå hva som egentlig skjedde i kulissene da Norge nesten umiddelbart svarte ja til å delta i FN-styrken. Men tidligere UNIFIL-soldat Harald Stanghelle er skeptisk til noen av forskernes analyser.
Les mer om: