Nyheter om US Open


Cilic ut av Wimbledon med korona

Kroatiske Marin Cilic har trekt seg frå Wimbledon-turneringa i tennis etter han testa positivt for covid-19. – Hei folkens. Eg må dessverre melde at eg har testa positivt for korona. Eg har isolert meg sjølv og håpa at eg skulle bli klar, men dessverre kjenner eg meg framleis dårleg og er ikkje i form til å gjere mitt beste, skriv Cilic i et innlegg på Instagram. Kroaten skal ifølge The Telegraph ha trent med Novak Djokovic tett opp til turneringa. Serbaren måtte stå over Australian Open tidlegare i år fordi han ikkje har tatt koronavaksinen, og det er usikkert om han får delta i US Open.

Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo. Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen. – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen. Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

Djokovic nektar framleis å vaksinere seg

USA krev vaksinepass for å kome inn i landet. Novak Djokovic vil framleis ikkje ta vaksine og er villig til å ofre US Open om ikkje kravet blir fjerna. Serbaren har vunne 20 Grand Slam-titlar og startar jakta på Rafael Nadals rekord på 22, når Wimbledon startar måndag. Djokovic møter Soonwoo Kwon frå Sør-Korea i første runde. Men Wimbledon kan bli årets siste store turnering for verdstrearen. – Det er ikkje så mykje eg kan gjere lenger. Det er opp til den amerikanske regjeringa å velje om dei vil ta inn dei uvaksinerte eller ikkje.

Prøveordning i tennis: Ruud kan få trener-instrukser fra tribunen

ATP-touren i tennis vil i siste halvdel av sesongen teste ut en ordning der trenere kan instruere spillerne fra et angitt sted på tribunen. Testingen av så kalt «off-court coaching» innføres fra 11. juli og skal dermed brukes i blant andre US Open og ATP-tourfinalen i Torino. Med dagens regelverk er det ikke tillatt for trenere å «coache» spillerne underveis i settene. ATP har tidligere testet ut både coaching på banen og via hodetelefoner, men dette er ikke blitt videreført. WTA-touren for kvinner har allerede hatt en prøveordning med tribune-instruksjoner gående en periode.
Les mer om:

Fitzpatrick til topps i US Open

Engelske Matt Fitzpatrick klarte å holde unna for verdensener Scottie Scheffler fra USA i den siste runden av US Open.
Les mer om:

Hovland dropper Travelers-turneringen

Viktor Hovland kommer ikke til å spille neste ukes Travelers Championship, bekrefter caddie Shay Knight til Discovery. – Jeg kan bekrefte at vi ikke spiller Travelers. Det er ingen dramatikk bak avgjørelsen. Viktor ønsker å prioritere trening i ukene inn mot The Open, sier Knight. Dette kommer dagen etter en av Hovlands tyngste dager i proffkarrieren. Nordmannen møtte nemlig veggen totalt etter en solid start på 2. runde i US Open. Seks bogeyer på rappen sendte ham ut av majorturneringen.

Hovland-kollaps i US Open – misset cuten etter ni bogeyer

Viktor Hovland møtte veggen totalt etter en solid start på 2. runde i US Open. Seks bogeyer på rappen sendte ham ut av majorturneringen i golf.
Les mer om:

Viktor Hovland klarte ikke cutgrensen i US Open

Viktor Hovland møtte veggen helt etter en solid start på 2. runde i majorturneringen US Open. To strake birdier ble fulgt opp med seks bogeyer på rappen. Golfstjernen gikk fredagens runde hele seks slag over par. Det holder ham bak antatt cutgrense på +4. Feltet er langt ifra ferdigspilt, men Hovlands sjanser for helgespill regnes som ikke-eksisterende. Halvparten av feltets 156 spillere får bli med videre. Hovland er i øyeblikket på 119.-plass. Tidligere på dagen var han oppe på en delt 7.-plass etter å ha spilt to birdier og tre hull på par. Marerittet startet på det 17. hullet.
Les mer om:

Viktor Hovland utenfor cutgrensen i US Open – pådro seg ni bogeyer

Viktor Hovland møtte veggen helt etter en solid start på 2. runde i majorturneringen US Open. To strake birdier ble fulgt opp med seks bogeyer på rappen.
Les mer om:

Krisedag for Hovland – raste på resultatlistene

Etter en god start på den andre dagen av majorturneringen US Open, ble det etter hvert bekmørkt for Viktor Hovland. Han ramlet over 100 plasser.
Les mer om:

Hovland sleit seg til par-runde

Viktor Hovland greidde så vidt ein runde på par etter å ha slite med upresise utslag i første runde av US Open. Utslaga er normalt ei av Hovlands sterke sider, men torsdag hamna ballen hans i roughen like ofte som på fairwayen. Hadde det ikkje vore for ein sterk birdie på siste hol, ville han enda med ein runde over par. Fasit for første runde blei fire birdiar og like mange bogeyar. Hovland, rangert som nummer åtte i verda, opna runden på det jamne og hadde par på dei tre første hola.
Les mer om:

Hovland slet med utslagene – første runde på par i US Open

Viktor Hovland hadde ikke full klaff under åpningsrunden i US Open, og greide så vidt en runde på par etter å ha slitt med upresise utslag.
Les mer om:

Russere og hviterussere får delta i US Open

US Open kommer til å tillate russiske og hviterussiske spillere å delta i årets turnering uten nasjonssymboler, opplyser direktøren i USAs tennisforbund. Spillere fra Russland og Hviterussland får ikke delta i Wimbledon-turneringen i sommer, men etter et styremøte har USAs tennisforbund (USTA) kommet til at man ikke vil stenge noen ute fra US Open. USTA-direktør Lew Sherr sier til nyhetsbyrået AP at styret konkluderte med at man ikke vil holde individuelle idrettsutøvere ansvarlige for deres lands myndigheters handlinger. Selv om mange idretter har nektet russiske og hviterussiske utøvere å ko

Hovland falt en plass på verdensrankingen

Det norske golfesset Viktor Hovland er denne uken rangert som den åttende beste spilleren i verden etter Rory McIlroys seier i Canada i helgen. McIlroy vant søndag PGA-turneringen i Toronto med to slag og bykset opp til tredjeplass. Det dyttet Hovland ned fra sjuendeplassen. Nordmannen har ikke fått det helt til å stemme på golfbanen i det siste, men han har likevel vært inne blant topp ti i verden i 32 uker i strekk. Hovland var tidligere denne sesongen nummer tre, som er hans karrierebeste på rankingen. Denne uken venter majorturneringen US Open.
Les mer om:

"Liv-spelarar" får delta i US Open

Dustin Johnson og dei andre toppspelarane i golf får delta i major-turneringa US Open neste helg, sjølv om dei har starta i den pengesterke og omstridde Liv-touren som tek til komande helg. Det opplyste det amerikanske golfforbundet. Leiinga i tradisjonelle PGA-touren har tidlegare sagt at dei som deltar i Liv-touren, skal bli straffa, kanskje med utestenging frå alle PGA-turneringane.
Les mer om:

Tiger Woods står over US Open

Golfprofilen Tiger Woods treng meir tid til å få kroppen i slag og deltar ikkje i neste US Open neste veke. Det opplyser amerikanaren via Twitter. Skadeplaga Woods gjorde eit sensasjonelt comeback i US Masters i april, men er framleis ikkje i toppform. – Eg har informert USAs golfforbund om at eg ikkje deltar i US Open fordi kroppen min treng meir tid til å bli sterk nok for major-golf. Eg håpar og planlegg å kunne spele i Irland og i British Open i neste månad.

Cilic videre etter slitekamp mot Rublev – kan gi Ruud fordel i Roland-Garros

Marin Cilic trengte fem sett på å slå Andrej Rublev i kvartfinalen i Roland-Garros onsdag. Cilic vant til slutt med settsifrene 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (10-2). Kampen mellom Cilic og Rublev varte i over fire timer og kostet mye krefter for den potensielle semifinalemotstanderen til Casper Ruud. Ruud spiller sin kvartfinale mot det 18 år gamle danske tennistalentet Holger Rune sent i kveld. Vinner Snarøya-gutten den kampen, venter Cilic i semifinalen. Kroaten vant US Open i 2014 og har også kommet helt til finalen både i Wimbledon (2017) og Australian Open (2018).

Ruuds mulige semifinalemotstander klar: Cilic slo Rubljov i tennisthriller

(Marin Cilic – Andrej Rubljov 5–7, 6–3, 6–4, 3–6, 7–6) Marin Cilic har vunnet US Open tidligere. Nå er han for første gang siden 2018 klar for en semifinale i en Grand Slam-turnering, hvor han enten møter Casper Ruud eller Holger Rune.
Les mer om:

Superstjernen Emma Raducanu: Sparket tre trenere på ni måneder

PARIS (VG) Emma Raducanu (19) kom fra intet og vant US Open. Etterpå ble det tungt sportslig. Nå får hun kritikk fra alle hold for å være mer superstjerne enn tennisspiller.
Les mer om:

Casper Ruud videre i Roma

Casper Ruud revansjerte det nylige tapet mot Botic van Zandschulp og slo nederlenderen for første gang da han gikk videre til åttedelsfinale i Roma. Nordmannen tapte for den høye nederlenderen i US Open i fjor og igjen i kvartfinalen i Hamburg for snaut to uker siden, men tirsdag slo han ham for første gang, og det etter å ha tapt første sett. Sifrene ble 6-7 (4-7), 6-2, 6-4. Dermed kan Ruud håpe at han er i ferd med å få skikk på grusspillet etter noen skuffende resultater den siste tiden.
Les mer om:

Casper Ruud med tidlig exit – tapte for «marerittmotstanderen»

(Botic van de Zandschulp – Casper Ruud 7–5, 6–1) Casper Ruud gikk på et svært bittert nederlag mot Botic van de Zandschulp i US Open i fjor. Fredag gjentok overraskelsen seg i ATP 250-turneringen BMW Open.
Les mer om:

Ruud tapte i München

Casper Ruud fikk kjørt seg mot nederlandske Botic van de Zandschulp i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i München onsdag, og er ute av turneringen. Nordmannen tapte knepent første sett 7-5 og var tydelig frustrert da det raknet på tampen. I andre sett skulle Ruud forsøke å slå tilbake, men fikk juling 6-1 mot nederlenderen som er rangert som nummer 40 i verden. – Stillingen får de til å se lettere ut enn det egentlig var. Det første settet var ganske tøft. Det andre settet var litt enklere, sier van de Zandschulp i et intervju vist på VGTV. Ruud har slitt mot van de Zandschulp før.
Les mer om:

Raducanu skiftar trenar igjen

Den britiske tennisstjerna Emma Raducanu sparkar sin tyske trenar Torben Beltz etter berre fem månader. Han skal ikkje vere der når ho stiller i Madrid Open denne veka. – Eg treng ein ny treningsmodell, seier ho til BBC. Inntil vidare skal trenarsjefen for kvinner i det britiske tennisforbundet, Iain Bates, trene Raducanu. Raducanus neste trenar blir hennar fjerde i løpet av det siste året. Den britiske 19-åringen vann sensasjonelt US Open i fjor.
Les mer om:

Madrid Open: Odds og favoritter

Eliten i tennis er nok en gang klare for å møtes til dyst når Madrid Open 2022 går av stabelen i slutten av april. Dette er tjuende gang noen av de beste spillerne møtes i Madrid som del av ATP Touren, og trettende gang de møtes som del av WTA Tour. Med andre ord er forventningene høye når noen av de største navnene igjen møtes på Mutua stadion i Madrid. For med navn som Nadal, Alcaraz, Badosa og Djokovic er det uten tvil duket for nye, spennende kamper om tittelen i Madrid. Vi skal derfor se nærmere på noen av favorittene for årets cup, samt hvordan du kan delta i moroa.

Ola Kamara får ny sjef

Den norske spissen Ola Kamara trives i USA de siste årene har han spilt for DC United etter et kort opphold i den kinesiske klubben Shenzhen. – Nå får han ny sjef etter at argentineren Hernan Losada sparken etter 15 måneder som hovedtrener i MLS-klubben. Avgjørelsen ble tatt får dager etter at DC United gikk fra å lede 2-0 til å tape 2-3 hjemme mot Austin FC i en svært dramatisk kamp.