Nyheter om Ungarn


Knuste tittelforsvareren

Sverige var nådeløse og banket de regjerende OL-mesterne ROC med 36–24 i sin annen kamp i kvinnenes OL-turnering i håndball. Carin Strömberg ble svensk toppscorer med åtte fulltreffere. Det var Russland som gikk til topps i Rio de Janeiro for fem år siden, men denne gangen spiller russerne under symbolet til Russlands OL-komité (ROC). Etter kampen var Russlands stjernespiller, Anna Vjakhireva, nådeløs med egen og lagets innsats. – Det var en katastrofe fra vår side, men jeg vil også gi masse ros til det svenske laget.

Helt riktig å trekke EØS-støtten til Ungarn

Følg cupkampen mellom Express og Start og chat med oss her
Les mer om:

Denne Molde-spilleren kan bli klar for sitt femte VM(pluss)

Elke Karsten (26) gleder seg til sesongstart med Molde etter en tung tid i Ungarn. Og i desember kan hun spille sitt femte strake VM-sluttspill.
Les mer om:

Trekker EØS-milliarder til Ungarn: – Utviklingen går i veldig feil retning i Ungarn

Norge, Island og Liechtenstein ble ikke enige med Ungarn om forvaltningen av EØS-midler til sivilsamfunnet. Dermed går landet glipp av 2,3 milliarder kroner.
Les mer om:

Ungarn mister EØS-milliarder fra Norge

Norge, Island og Liechtenstein ble ikke enige med Ungarn om forvaltningen av EØS-midler til sivilsamfunnet. Dermed går landet glipp av 2,3 milliarder kroner.
Les mer om:

Stopper to mrd. kr til Ungarn

Ungarn går glipp av 2,3 milliarder kroner fra Norge fordi landet, som styres av høyrepopulisten Viktor Orbán, ikke ville gå med på et krav fra Norge.
Les mer om:

Norge trekker tilbake 2,3 milliarder kroner i støtte til Ungarn

Norge trekker tilbake hele EØS-støtten til Ungarn. De er ikke enige om hvem som skal kontrollere den delen av milliard-summen som skal gå til sivilsamfunnet.
Les mer om:

Lunde testet OL-hallen: – Ikke kjempebra

Veterankeeper Katrine Lunde (41) var ikke helt tilfreds med sin generalprøve før OL-håndballen i Japan. Norge slo Ungarn 32-22 og viste form.
Les mer om:

Norsk seier i siste OL-testkamp

De norske håndballjentene kontrollerte Ungarn og vant 32-22 i den siste testkampen før OL.
Les mer om:

Full kontroll i generalprøven

De norske håndballjentene kontrollerte Ungarn og vant 32-22 i den siste testkampen før OL. Norge var klart bedre enn ungarerne og sikret seg en klar ledelse i 1.-omgangen. Den første norske gruppekampen spilles søndag mot sterke Sør-Korea.

Brisbane vert for OL i 2032

Brisbane ble plukket ut tidligere i dag til å være vert for OL 2032. IOC har styrt med hard hånd for å få lekene tilbake til Australia, og jobbet hardt for å unngå rivaliserende bud. Lekene vil gå tilbake til Australia 32 år etter OL i Sydney 2000.

Ungarske politikere krever svar etter overvåkingsavsløring

Opposisjonspolitikere i Ungarn krever en hastehøring etter at en internasjonal medierapport antyder at myndighetene har brukt et spionprogram mot kritikere.
Les mer om:

Konfrontasjonen med Polen og Ungarn truer EUs rettsorden

Rettsstriden mellom EU og Polen/Ungarn om LHBTQ-rettigheter, asylregler og rettsreformer er en alvorlig utfordring for EUs rettssystem. Problemene truer EUs fundament.
Les mer om:

Ungarn vil tilby tre vaksinedoser

Ungarn vil fra august tilby sine innbyggere en tredje vaksinedose, opplyser statsminister Viktor Orbán.
Les mer om:

Zachariassen har reist til Ungarn – er på vei bort fra RBK

Mer Fortou dukker opp i østre bydel: – Det er bare å brette opp ermene og kjøre på
Les mer om:

Norge vant gruppa i sandhåndball-EM

De norske sandhåndballkvinnene har storspilt så langt i EM og avsluttet gruppespillet med 2-0-seier mot Italia. Med tre av tre mulige seiere i gruppespillet er de ubeseirede vinnere av gruppa. Også i kampene mot Ungarn og Kroatia vant de 2-0.'' Det norske herrelaget åpnet EM med to tap, men slo onsdag tilbake med seirer over Romania (2-0) og Tyrkia (2-1). Fire poeng holdt til en tredjeplass i gruppa og avansement til hovedrunden. Der venter Frankrike, Ungarn og Ukraina på de norske beachgutta.

EU med skarp advarsel til Orban

EU-kommisjonen truer med å reise sak mot Ungarn dersom landet ikke omgjør loven som begrenser unges adgang til informasjon om homofili og transpersoner.
Les mer om:

Frigjøring fra frigjøringa

Ingen var bedre forberedt da diktaturene falt øst i Europa høsten 1989 enn Ungarn og Polen. Likevel er det disse landene som nå bender demokratiet til det nesten ugjenkjennelige. Hvorfor? Spør Morten Strand.
Les mer om:

Nå er det straffbart å «fremme homofili» overfor barn i Ungarn

Kreta er ikke lenger grønt på EUs smitte­kart – kan bli oransje for nord­menn
Les mer om:

Nå er det straffbart å «fremme homofili» overfor barn i Ungarn

Fra onsdag er det forbudt å «vise og fremme homofili» overfor mindreårige i Ungarn. Myndighetene sier loven skal bekjempe overgrep mot barn.
Les mer om:

Nå er det straffbart å «fremme homofili» overfor barn i Ungarn

Et omstridt forbud mot å «vise og fremme homofili» overfor mindreårige, trer i kraft i Ungarn torsdag. Myndighetene sier loven skal bekjempe overgrep mot barn.
Les mer om:

Bokhandel i Ungarn bøtelagt for barnebok om homofilt par

En bokhandel i Ungarns hovedstad Budapest er bøtelagt for å ha solgt en barnebok som beskrev et homofilt par- og familieforhold.
Les mer om:

Sponsor: Nei til regnboge-reklame

Volkswagen har hatt reklame på dei fleste EM-arenaene med regnbogefargar, men dei hevdar no at dei ikkje fekk lov av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) til å gjere dette i St. Petersburg og Baku. Det melder NTB. Dei viser til ein utsegn bilfabrikanten har gitt til nyheitsbyrået AFP. Dei seier at det var Uefa som nekta dei å bruke reklame innramma i regnbogefargar, då dei frykta dette ville vere ulovleg i Russland og Aserbajdsjan. «Forbundet informerte oss om at det ville vere umogleg å ha regnbogefarga reklame på skilta i St.

Tøff motstand for Vipers

Fjorårets mesterligavinnere Vipers møter både CSKA Moskva og Györ i årets mesterligagruppespill. Også danske Odense er i gruppen til Vipers. Dette er gruppen: CSKA Moskva (Russland), Odense Handbold (Danmark), Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), Metz Handball (Frankrike), Györ (Ungarn), Kastamonu Belediyesi GSK (Tyrkia) og IK Sävehof (Sverige).

Fotball er et enkelt spill! 22 menn jager en ball i 90 min, og til slutt vinner..

Vi kunne også laget overskriften fotballen har kommet hjem, eller forbannelsen er brutt, men tross alt – England har bare tatt seg videre til kvartfinalen i EM og det mot et tafatt Tysk lag som har en landslagssjef uten glød. Sitatet er av Gary Lineker: «Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win». Raheem Sterling og Harry Kane scoret målene da England vant 2-0 over Tyskland. England hadde god støtte av å spille på «hjemmebane» på Wembley, kun 1800 av 40 000 tilskuere var fra Tyskland.