Nyheter om Ungarn


Oftedal forlenget med Györ

Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal (30) har utvidet avtalen med den ungarske håndballgiganten Györ til sommeren 2024. Det bekrefter hun overfor VG, melder NTB. Opprinnelig var Oftedal på en kontrakt som varte ut 2021/22-sesongen. Hun er fornøyd med å fortsette profflivet i Ungarn. – Håndballmessig er jeg akkurat der jeg har lyst til å være, sier hun til VG.
Les mer om:

Ny kontrakt i Ungarn: Bredal Oftedal tror ikke på mer spill i Norge

Stine Bredal Oftedal (30) har skrevet under på en ny kontrakt i Györ. Landslagskapteinen sier hun kan komme til å avslutte karrieren utenlands.

Krav om innreisekarantene for én svensk og tre finske regioner

Regjeringen innfører krav om innreisekarantene fra Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regioner i Finland.

Krav om innreisekarantene for én svensk og tre finske regioner(pluss)

Regjeringen innfører krav om innreisekarantene fra Ungarn, Norrbotten i Sverige og tre regioner i Finland.

Phil Foden er ikke i tvil om hva gjør

2021 har vært Phil Foden sitt store gjennombruddsår. 21 åringen sammenlignes med store talenter rundt om i verden som Pedri og Joao Felix. Tallenes tale kunne ikke vært tydeligere. Han har 33 mål og 24 assists fra 130 kamper for Manchester City, og med sin sterke 2020/21 sesong, der han scoret 16 mål og ga 10 assist på 50 opptredener under Guardiola, ble han belønnet med en plass på 30-mann shortlist for Ballon D’Or. Phil Foden nåværende avtale med Manchester City løper til 2024, men klubben vil allerede nå forlenge.

Uavgjort for England på Wembley

VM-kvalifiseringskampen mellom England og Ungarn på Wembley endte 1-1. Ungarerne gikk først i ledelsen på straffe etter 24 minutter, før John Stones reduserte et snaut kvarter senere for England. Engelskmennene leder gruppa komfortabelt etter seks seiere og to uavgjort. Starten av kampen var noe preget av uro, da flere ungarske tilskuere lagde bråk på tribunen. Politiet måtte inn for å roe ned situasjonen. Ifølge en uttalelse fra politiet startet bråket da man skulle pågripe en person som hadde utsatt en vakt for grov rasistisk hets.
Les mer om:

Tilskuerbråk og England-miss på Wembley

(England – Ungarn 1–1) Det startet med tilskuerbråk og fortsatte med baklengsmål. Det ble ingen jubelkveld for Raheem Sterling og England på Wembley.
Les mer om:

England snublet hjemme mot Ungarn

England styrer fortsatt mot VM i 2022, men klarte bare uavgjort hjemme mot Ungarn.
Les mer om:

Ungarske tilhengere laget bråk

Ungarske tilskuere lagde dårlig stemning og sloss med politifolk og vakter på Wembley under VM-kvalifiseringskampen i fotball tirsdag. Bråket startet rett etter avspark mellom England og Ungarn. Noen av de om lag 1000 ungarske tilskuerne i et hjørne av tribunen stormet mot vakter, som måtte trekke seg tilbake før politi med køller rykket inn for å gjenopprette orden. Det gikk hardt for seg i flere minutter. Ifølge en uttalelse fra politiet startet bråket da man skulle pågripe en person som hadde utsatt en vakt for grov rasistisk hets.

England med stø kurs mot VM

Ubeseirede England hadde ingen nevneverdige utfordringer med å slå Andorra 5-0 og ta nok en trepoenger i VM-kvalifiseringen i fotball. Kampen ble som en transportetappe å regne for engelskmennene, som ledet komfortabelt 2-0 til pause og trygget seieren etter hvilen. Storseieren gjør at England er oppe på 19 poeng etter sju kamper i gruppe I. Nærmest følger Albania med 15 poeng etter 1-0-seier over Ungarn på bortebane lørdag. Polen knuste San Marino 5-0 og har 14 poeng.

Fifa straffer Ungarn for supporterrasisme – får tilskuernekt og saftig bot

Ungarns herrelandslag i fotball må spille uten publikum mot Albania 9. oktober. Det er Fifas dom etter de rasistiske tilropene i møtet med England nylig.
Les mer om:

Ungarn straffast for rasisme

Fifa straffar Ungarn etter at det kom rasistiske tilrop i møte med England nyleg. Det betyr at laget må spele utan publikum mot Albania 9. oktober. I tillegg må det Ungarske fotballforbundet punge ut med om lag 1, 9 millionar kroner. Dette er eit av dei saftigaste bøtene Fifa nokosinne har ilagt eit forbund. Ungarn er frå før blitt dømd til to kampar utan publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først sett i verk i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffa var rasismerop frå ungarske supportarar i sommarens fotball-EM.

Fifa straffer Ungarn

Ungarns herrelandslag i fotball må spille uten publikum mot Albania 9. oktober. Det er Fifas dom etter de rasistiske tilropene i møtet med England nylig.
Les mer om:

Test deg selv! Fem kjappe om Ungarn

To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

Carlsen tok teten i Norway Chess

Magnus Carlsen var under press mot Sergej Karjakin i Norway Chess, men vendte partiet da russeren spilte uforsiktig. Carlsen vant duellen i klassisk sjakk og har fire seire på rad. Med tre nye poeng torsdag overtar den norske verdensmesteren ledelsen i storturneringen i Stavanger. Det skjer bare tre dager etter at Carlsen lå 3,5 poeng bak daværende turneringsleder Richard Rapport fra Ungarn.

Paven besøker Ungarn

Pave Frans kom søndag til Ungarn, der han skal holde messe og møte den kontroversielle statsministeren Viktor Orbán.
Les mer om:

Vipers fikk det tøft mot Györ

Vipers fikk et hardt møte med mesterligaen igjen da første kamp ble spilt mot Györ i Ungarn. Tittelforsvareren tapte 29-35 lørdag kveld. Ragnhild Valle Dahl ble Vipers' store spiller med tolv mål mot det ungarske laget med blant andre Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen på laget. Målvakt Solberg ble kåret til banens beste spiller.

Vipers fikk det tøft mot Györ

Vipers fikk et hardt møte med mesterligaen igjen da første kamp ble spilt mot Györ i Ungarn. Tittelforsvareren tapte 29-35 lørdag kveld.
Les mer om:

Har imponert i sesongstarten: – Hun blir bare mer og mer viktig

Lørdag braker den nye Champions League-sesongen løs når Vipers gjester storlaget Györ i Ungarn. En av dem som ønsker å ta en større plass på laget i storkampene denne sesongen er Ragnhild Valle Dahl (23), som har imponert i sesongstarten.
Les mer om:

Skadet Jadon Sancho sendt hjem til Manchester

Jadon Sancho har så vidt varmet opp i Premier League. 117 minutter med utpakking av en liten del av potensialet sitt så langt i sesongen. Denne uken var det klart for landslagstjeneste, en «pause» Premier League-managerne har lært seg å frykte. For det er ikke sjelden én eller flere av toppspillerne returnerer fra landslagskamper med skade.

Southgate etter rasistiske tilrop fra Ungarn-fansen: – Det må utryddes

Gareth Southgate hyller Jude Bellingham og Raheem Sterling etter kampen mot Ungarn. Han er imponert over måten spillerne taklet rasismeropene fra supporterne.
Les mer om:

Southgate: – Ikke akseptabelt

Gareth Southgate hyller Jude Bellingham og Raheem Sterling etter kampen mot Ungarn. Han er imponert over måten spillerne taklet rasismeropene fra supporterne. Det kom apelyder fra flere områder av arenaen i Budapest, og spesielt mot Raheem Sterling når han hadde ballen. I tillegg skal Bellingham ha ledd og smilt da det kom rasistiske rop mot unggutten mens han varmet opp, skriver Sky Sports. – Ut ifra det jeg hører, så er ikke dette akseptabelt. Vi visste ikke og hørte ikke om dette på sidelinjen. Jeg vet ikke om spillerne hørte det, sa Southgate til Sky Sports.

England svarte publikum – feide Ungarn av banen

De engelske landslagsspillerne lot seg ikke påvirke av ufin tilskueroppførsel i VM-kvalikkampen mot Ungarn torsdag. «Three Lions» vant enkelt 4-0.
Les mer om:

England svarte publikum – feide Ungarn av banen

De engelske landslagsspillerne lot seg ikke påvirke av ufin tilskueroppførsel i VM-kvalikkampen mot Ungarn torsdag. «Three Lions» vant enkelt 4-0.
Les mer om:

England herjet foran rasende fans

Raheem Sterling, Harry Kane, Harry Maguire og Declan Rice sørget for 4-0-seier og jubel for engelskmennene i Ungarn. De ungarske supporterne ble spesielt rasende da Raheem Sterling scoret kveldens første mål. Fansen kastet plastkrus etter angrepsstjerna, men han virket ikke nevneverdig påvirket av det. I tilegg til at Sterling ikke virket nevneverdig populær, valgte også veldig mange å bue da England gikk ned på kne for å markere sin kamp mot rasisme. Seieren betyr at de ligger godt an til å toppe gruppen. England står med tolv av tolv mulige poeng, mens Polen ligger fem poeng bak.
Les mer om: