Nyheter om Ungarn


Norsk lag brøt Ungarn rundt

Det norske sykkellaget Uno-X får ikke fortsette Ungarn rundt etter en positiv koronatest hos «en ekstern medarbeider». Det oppgir laget selv via Twitter. Alle rytterne har avgitt negativ prøve, men det blir ikke mer sykling i etapperittet i Ungarn. «Vi er ute av Tour de Hongrie», står det i en av twittermeldingene fra laget. – Vi fikk vite om dette lørdag. Vi forberedte likevel laget som om vi skulle starte.
Les mer om:

Halvorsen punkterte

For annen dag på rad ble Uno-X-syklisten Kristoffer Halvorsen hemmet av punktering i Ungarn rundt. Velt preget avslutningen på torsdagens etappe. Som på åpningsetappen var Halvorsen uheldig i sluttfasen. Med kun to kilometer igjen til mål punkterte han og fikk løpet ødelagt. Den 182,6 kilometer lange etappen ble vunnet av belgiske Jordi Meeus fra Bora-hansgorhe-laget. Han spurtslo Alberto Dainese fra Italia. Ungarn rundt har tre etapper igjen og avsluttes i Budapest søndag.

Halvorsen punkterte igjen – vakt utløste veltdrama i Ungarn rundt

For annen dag på rad ble Uno-X-syklisten Kristoffer Halvorsen hemmet av punktering i Ungarn rundt. Velt preget avslutningen på torsdagens etappe.
Les mer om:

Klare for finale i OL-kvalik

Lars Magne Ullvang og Maria Virik er begge klare for A-finale i den europeiske OL-kvalifiseringen i padling i Ungarn. Ullvang og Virik kom på andreplass i hver sin semifinale. A-finalene går torsdag og de to beste i finalene torsdag går til OL.
Les mer om:

Norske padlere til semifinale

Lars Magne Ullvang og Maria Virik er begge klare for semifinale i den europeiske OL-kvalifiseringen i padling i Ungarn. Ullvang var i aksjon på K1 1000 meter og tok tredjeplassen i sitt innledende heat onsdag. Det ga plass i semifinalen senere på dagen. I K1 500 meter for kvinner padlet Maria Virik inn til annenplassen i sitt heat.. Hun var 1,10 sekunder bak vinneren, og også hun må ut i semifinale.
Les mer om:

Jakter plass på OL-laget til Norge i vernedress og flere lag ull

Torstein Træen (25) er en av dem som kjemper om en plass på Norges firemannslag til landeveisrittet i Tokyo. I varmen i Ungarn får Uno X-syklisten muligheten til å vise seg verdig en plass.
Les mer om:

Her kan ikke alle få EU-sertifikat

Ungarn har bestilt millioner av vaksiner som ikke er godkjent til bruk i EU. De som får disse vaksinene, kan risikere å ikke få samme frihet som andre.
Les mer om:

EM-trekningen i håndball

De norske håndballgutta møter Russland, Slovakia og Litauen i EM neste år. Kampene i gruppespillet spilles i slovakiske Kosice i gruppe F. Trekningen ble gjort i Budapest torsdag. 24 lag deltar og spiller kamper i Ungarn og Slovakia. Norge har bronse, 7.- og 4.-plass fra de tre siste europamesterskapene. EM spilles i perioden 13. til 30. januar.

Disse møter Norge i EM

Norge møter Russland, Slovakia og Litauen i håndball-EM. Mesterskapet avholdes i Ungarn og Slovakia i januar 2022.
Les mer om:

Norge knuste Italia i EM-kvalik

Norges handballandslag for menn slo Italia 37-16 og sikra puljesiger i EM-kvalifiseringa. Ved pause leia Norge 23-9. EM går i Ungarn og Slovakia i januar, og Norge blir toppseeda. Trekninga skal finne stad komande torsdag. EM-finalen skal spelast i ein nybygd arena i Budapest 30. januar.

Leeds-spiller testet positivt

Leeds-spiller Mateusz Klich har avgitt positiv koronaprøve, opplyser Det polske fotballforbundet onsdag. Polske Klich er del av hjemlandets landslagstropp og skulle etter planen vært del av laget som torsdag møter Ungarn i VM-kvalifiseringen. Mens lagkameratene på landslaget setter kursen for bortekampen i Budapest, er imidlertid Klich isolert fra troppen. En talsmann for det polske landslaget opplyser at Leeds-profilen er symptomfri.

Bullen og Solheim tapte i kvalik

Bryterne Grace Bullen og Iselin Solheim tapte sine kvartfinaler under OL-kvalifiseringen i bryting i Ungarn fredag. Grace Bullen, som konkurrerte i 57-kilosklassen, tapte 2-4 for tyrkiske Bediha Gun i sin kvartfinale. Solheim røk 4-10 for russiske Natalia Vorobeva i 76-kiloslklassen. Solheim kan ende i rekvalifisering på lørdag, mens Bullen er helt ute av denne kvalifiseringen. De to har også et håp om å sikre seg billett til sommerlekene i Tokyo, gjennom en ny kvalifisering i mai.
Les mer om:

Moldes bragdseier ikke nok: – Jeg er sinnssykt stolt av alle

(Molde – Granada 2–1, sammenlagt 2–3) Europa-eventyret er slutt for Molde. Ringreven Roberto Soldado ødela kvartfinalemuligheten etter at Molde rystet spanjolene i Ungarn.
Les mer om:

Smitte på brytelandslaget

To utøvere, to trenere og et medlem av det norske brytelandslagets støtteapparat har avgitt positiv koronatest få dager før OL-kvalifiseringen i Ungarn.
Les mer om:

Smitteutbrudd hos brytelandslaget

Fem personer på det norske brytelandslaget testet positivt for korona. To utøvere, to trenere og et medlem av det norske brytelandslagets støtteapparat har avgitt positiv koronatest. Det bekrefter Norges Bryteforbund i en pressemelding. Utøverne Felix Baldauf og Oskar Marvik har i tillegg til landslagstrenerne Fritz Aanes og Eren Gjægtvik testet positivt for korona i Ungarns hovedstad Budapest. Det har også fysioterapeut Jakob Larsen Jørgenvåg. – De har kun lette symptomer, men det er forferdelig leit at dette skjer to dager før OL-kvalifiseringen.

Corona-syk Bullen var «helt skutt»: Nå går det første OL-toget

Teamet til Grace Bullen (24) turte ikke å ta sjansen på å konkurrere før fredagens OL-kvalifisering i Ungarn. Det blir første gang det norske medaljehåpet konkurrerer siden EM-gullet i februar i fjor.
Les mer om:

Får ikke benytte vaksinetilbud

Karsten Warholm var henrykt over at IOC har gått til innkjøp av en million koronavaksiner som tilbys utøverne som deltar i OL til sommeren. Det uttalte han til Eurosport. Så kom kontrabeskjeden. Lars Engebretsen, lege ved Olympiatoppen og medlem av IOCs medisinske komité, bekrefter til NRK at de kinesiske vaksinene kan kun gjøres tilgjengelig for utøvere i land der de er godkjent. – I Norge er det neppe aktuelt fordi vaksinen ikke er godkjent her.

Polen vaksinerer nordmenn. Norge nekter

Norske medisinstudenter i Polen, Italia og Ungarn er vaksinert. Norge vil ikke engang vurdere det. - Kan potensielt sett utgjøre en smittebombe, sier lederen av Norsk medisinstudentforening.

Nytt mesterliga-tap for LSK Kvinner

Det endte med et nytt tap for LSK Kvinner i returoppgjøret i åttedelsfinalen i mesterligaen mot Wolfsburg onsdag. Den første kampen endte med 2-0 til Wolfsburg. I returoppgjøret, som ble spilt i Ungarn, var Ina Gausdal uheldig da hun laget selvmål like før pause. Tidligere LSK-spiller Ingrid Syrstad Engen rakk å øke til 2-0 kun minutter senere. Dermed er det norske laget ute av mesterligaen for denne gangen. Wolfsburg vant 4-0 sammenlagt over to oppgjør og er videre til kvartfinalen.

Har trent i land med portforbud: – Vi har følt oss trygge

Uken i Ungarn har gjort LSK kvinner enda sterkere i troen på at de kan sjokkere Wolfsburg.
Les mer om:

Tønnesen forlater Veszprém

Den norske landslagsspilleren Kent Robin Tønnesen forlater Veszprém. 29-åringne er klar for erkerivalen SC Pick Szeged. Dermed fortsetter han karrieren i Ungarn.
Les mer om:

Bruker rundt millionen på utenlandsuke: – Vi er en mellomstor bedrift, men behandles ikke som en. Hadde vi vært en pub, ville vi fått støtte

Tre flyturer, hotellovernattinger og treningsleir: Uken i Tyskland og Ungarn koster LSK kvinner blusa – rundt 10 prosent av klubbens totale budsjett. Det er usikkert hvor mye fotballforbundet vil støtte dem med

LSK Kvinner frustrerte før storkampen i Champions League

LSK Kvinner reiser til Tyskland for å møte Wolfsburg. Deretter går turen direkte videre til Ungarn for å spille «hjemmekampen».

Storbritannia vil arrangere hele EM

Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene. Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11.

Molde vil tvinge Granada ut av Spania – kan ende opp i Ungarn

Molde jakter på sportslig fordel i kampen om Europaliga-avansement.
Les mer om: