Nyheter om Ukraina


Ukraina ber om samtaler med EU etter Nord Stream-avtale

Ukraina har bedt om konsultasjon på EU-nivå etter at Tyskland og USA kom til enighet om gassledningen Nord Steam 2.
Les mer om:

USA og Tyskland enige om Nord Stream 2-løsning

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2. Ukraina og Polen er kritisk.
Les mer om:

Til kvartfinale i EM

Det norske herrelaget i beachhåndball slo Ukraina 2-1 og tok seg videre til kvartfinale i EM. Norge endte på fire poeng i hovedrunden og tok dermed 4.-plassen i gruppe I. I kvartfinalen venter Kroatia, som har vunnet alle sine kamper og toppet gruppe II. Kvartfinalene i EM spilles lørdag. Fra før er det klart at det norske kvinnelaget skal spille kvartfinale.
Les mer om:

Biden advarer Russland om å bruke energiforsyning som våpen

USAs president Joe Biden advarer Russland om å bruke landets energiforsyning som «våpen» for å presse naboland, som for eksempel Ukraina.

Norge vant gruppa i sandhåndball-EM

De norske sandhåndballkvinnene har storspilt så langt i EM og avsluttet gruppespillet med 2-0-seier mot Italia. Med tre av tre mulige seiere i gruppespillet er de ubeseirede vinnere av gruppa. Også i kampene mot Ungarn og Kroatia vant de 2-0.'' Det norske herrelaget åpnet EM med to tap, men slo onsdag tilbake med seirer over Romania (2-0) og Tyrkia (2-1). Fire poeng holdt til en tredjeplass i gruppa og avansement til hovedrunden. Der venter Frankrike, Ungarn og Ukraina på de norske beachgutta.

OL-mester med positiv dopingtest

Tidligere OL-vinner Oleg Vernjajev fra Ukraina mister sommerlekene i Tokyo på grunn av en positiv dopingprøve. Ukraineren har anket saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS).
Les mer om:

Mikael Lustig trer av

Vi må helt tilbake til 19. januar 2008 for Lustigs debut på den svenske landslaget. For noen uker siden satt misunnelige nordmenn og så hvordan 34-åringen og de blågule kjempet seg gjennom EM-sluttspillet – til Ukraina endte reisen i 8. delsfinalen. Surt, bittert, likevel en sterk prestasjon fra våre venner på den andre siden av Svinesund. Les: Marcus Pedersen har det som plommen i egget For Lustig har EM-sluttspillet tydeligvis gitt en closure. På tirsdag kom meldingen om at den tidligere Celtic og RBK-spilleren pakker vekk landslagsbagen.

Gir seg på landslaget

Den tidligere Rosenborg-profilen Mikael Lustig sier seg ferdig med landslagskarrieren med Sverige. Det skriver han på sin Instagram-profil. – Framfor alt så har jeg fått sjansen til å spille og tilbringe tid med fantastiske mennesker. Så til alle dere ledere og spillere, takk for alt, avslutter Lustig. Den 34 år gamle backen startet alle kampene til Sverige i EM. Backen fikk sin debut på landslaget i 2008 og spilte 94 kamper i gult og blått før Sverige røk ut mot Ukraina i åttedelsfinalen i årets EM.
Les mer om:

EU viderefører sanksjoner mot Russland

EU forlenget mandag sanksjonene mot Russland med seks måneder. Straffetiltakene er knyttet til annekteringen av Krim og innblandingen øst i Ukraina.
Les mer om:

FN: Fanger blir torturert i Ukrainas utbryterområder

FN opplyser at tortur og mishandling av fanger skjer på daglig basis i det separatist-kontrollerte østlige Ukraina.
Les mer om:

– Det er urettferdig at mora mi ikke kan komme på besøk

Utsagnet kommer fra Julianne Bykova. Hun og Vita Nygaard bor begge i Etnedal og har noen ting felles. De er fra Ukraina, og foreldrene deres har innreiseforbud til Norge på grunn av covid-19.

Foden usikker til EM-finalen

Phil Foden måtte stå over lørdagens landslagstrening for England. Det gjør at han muligens må stå over søndagens EM-finale mot Italia. Foden måtte stå over treningen med «en liten skade», melder det engelske fotballforbundet ifølge nyhetsbyrået DPA. Den 21 år gamle midtbanespilleren var den eneste som måtte stå over lagets siste trening før finalen på Wembley søndag. Landslaget skal reise fra basen i Burton on Trent til London senere lørdag. Foden startet de to første kampene i mesterskapet mot Kroatia og Skottland, før han satt på benken mot Ukraina og Tyskland.

Marcus Berg gir seg på landslaget

Tapet mot Ukraina i EMs åttedelsfinale ble Marcus Bergs siste i den svenske landslagsdrakten. Det bekrefter han selv til Göteborgs-Posten. – Jeg er ekstremt glad og stolt over det jeg og laget har gjort, sier han til avisa. – Det koster mye å være på landslaget. Når du er med der, spiller du mot den beste motstanden. Det koster mye, og jeg kjenner at for min del, jeg blir 35 år i år, er det en pris jeg ikke vil betale, legger Berg til.
Les mer om:

VM brakte Robin Olsen til Roma, EM suksess leder han videre til spansk seriemester

Slik det ser ut nå er det bare den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen sin egen klubb Roma som ikke er interessert i han. Keiseren av Roma Jose Mourinho har andre keepere i tankene, blant annet landslagskeeperen fra sitt egent land Portugal. Robin Olsen viste seg frem fra sin aller beste side i EM. – Han fikk høy score av svensk presse gjennom hele mesterskapet inkludert åttendedelsfinalen hvor de røk ut mot Ukraina. (1 -2) Også vi hjemme i sofaen likte det vi så!.

Norsk sølv i VM i orientering

Andrine Benjaminsen sikret norsk sølv på mellomdistansen i orienterings-VM tirsdag. Den svenske gullgrossisten Tove Alexandersson tok gullet, hun var 2.21 foran Benjaminsen i mål. Norske Kamilla Steiwer var to sekunder unna å få bronsemedaljen.

Luke Shaw-melding får Solskjær garantert til å ønske raskere nedtelling til sesongstart

«Halve» Tyskland ikke har skjønt hva Gareth Southgate holdt på med da han holdt Bundesligas supermann, Jadon Sancho utenfor banen. Mot Ukraina kom endelig muligheten for 21-åringen. Vi skulle tro Luke Shaw hadde mer enn nok med å holde øye på ballen og ukrainske spillere, men prestasjonene til Sancho tok visst en del av oppmerksomheten til venstrebacken. Les: Perfekt comeback for Per-Mathias Høgmo Med de Tre Løvene på brøstet så Luke Shaw hvilken viktig rolle Sancho spilte for at det kunne bli en festglad 4-0 seier.

Arsenal-supporterne fikk en siste instagramklem fra Martin Ødegaard

Hele England stod på hodet og kunne knapt tro det de så på lørdag kveld mot Ukraina. De Tre Løvene hadde endelig fått frem brølet når det gjelder som mest. Samtidig sendte Martin Ødegaard en siste instagramklem til Arsenal-supporterne. -Takk for de siste seks månedene. Min tid med Arsenal-familien vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.

Nå kan han hente frem tipsene fra Simeone

(Tsjekkia – Danmark 1–2, Ukraina – England 0–4) «Football’s coming home» ljomer videre. Kan virkelig de «røde og hvide» stå imot en nasjon som har ventet så inderlig på ny finale i 55 år?
Les mer om:

Kane-show sendte England videre – én kamp unna første finale på 55 år

Harry Kane sprudlet med to mål da Englands banket Ukraina 4-0. Dermed er de helhvite klare for onsdagens EM-semifinale mot Danmark hjemme på Wembley.
Les mer om:

England smadret Ukraina

England utklasset Ukraina og vant 4-0. Nå venter Danmark i EM-semifinalen på Wembley.
Les mer om:

England-sjefen trekker frem fire spillere etter triumfen – ingen av dem har vært på banen i EM

England hylles fra alle kanter etter en særdeles overbevisende seier mot Ukraina lørdag kveld. Etter kampen brukte Gareth Southgate tid på å rose fire spillere, og ikke dem man kanskje skulle tro.
Les mer om:

Smadret Ukraina: - Oh Harry

England viste at de mener alvor i dette mesterskapet, etter at de knuste Ukraina.
Les mer om:

England ydmyket Ukraina – klare for semifinale

ROMA (VG) (Ukraina – England 0–4) It’s coming home from Rome.
Les mer om:

England ydmyket Ukraina: – En stor dag for engelsk fotball

ROMA (VG) (Ukraina – England 0–4) It’s coming home from Rome.
Les mer om: