Nyheter om Tyrkia


Landskamper flyttes til Spania

Det blir ingen landskamper i fotball på Ullevaal stadion i juni. Herrelandslagets kamper mot Luxembourg og Hellas skal spilles i spanske Málaga. Norges Fotballforbund bekrefter flyttingen i en pressemelding. Det er norske karanteneregler for innreise som gjør det vanskelig å gjennomføre kampene i Norge. Også i mars spilte Ståle Solbakkens lag «hjemmekamp» i Málaga. Den gang ble det 0–3-tap for Tyrkia i VM-kvalifiseringen. – Vi håpet i det lengste at vi kunne spille på Ullevaal, men tar de norske myndighetenes avgjørelse til etterretning.

Flytter Champions League finalen

I det øyeblikket det ble klart at det ble to lag fra England som ble finalemotstandere i Champions League skjønte de fleste finalen i Istanbul stod i fare. Tyrkia har såpass høy grad av corona smitte at landet befinner seg på England sin «røde liste». Champions League-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto. Les: Ut i kulden etter krangel med Zinedine Zidane Det melder UEFA.

Mesterliga-finalen flyttes

Mesterliga-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto, bekrefter Uefa i en pressemelding. Britiske myndigheter besluttet i forrige uke å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjorde det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul. Finalen skal nå spilles på Estádio do Dragão, og 6000 supportere fra hvert lag slipper inn på arenaen, opplyser Uefa.

Avis: Mesterliga-finalen flyttes

Mesterliga-finalen blir flyttet fra Istanbul til Porto. Det melder blant annet The Times. Grunnen til at den flyttes, er at vertsnasjonen Tyrkia har havnet på rødlisten til Storbritannia. Det rammer naturlig nok både Chelsea og Manchester City, som er årets finalister. Finalen skal spilles 29. mai, og hvert av lagene får mellom 4500 og 6000 supportere på stadion. Wembley skal også ha blitt vurdert som finalearena, men The Times skriver at forslaget ble avvist da britiske myndigheter ikke kunne garantere unntak for UEFA-medlemmer, rettighetshavere og sponsorer.

Forberedt på høydramatisk kveld i Tyrkia: – Det blir bra kaos

ANKARA: Elba Rashani (28) og Torgeir Børvens (29) Tyrkia-framtid kan bli avgjort tirsdag kveld. Begge kan komme til å si opp sine kontrakter ved nedrykk.
Les mer om:

Finalen kan havne i England

For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England. Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret. Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

Canadisk scoringsmaskin alternativ til både Lingard og Kane

For snart tre år siden hentet den tyrkiske storklubben Besiktas den canadiske spissen Cyle Larin i Orlando. – Etter en skuffende start og utlån til belgiske Zulte Waregem har store ting begynt å skje for 26 åringen. Besiktas topper Süper Lig med god margin og har Cyle Larin, med 19 mål på 35 kamper som den store helten. – Tottenham var interessert i vinter, men slo tanken fra seg. – Daværende manager Jose Mourinho var mer opptatt av å få ut Gareth Bale og bruke «pengene spart» på et stort navn.

Tror på sine gamle Glimt-venner: - Han blir årets profil

Han har spilt i både Tyrkia, Australia og India de siste årene, men nå har Kristian Fardal Opseth returnert til Eliteserien for å finne tilbake til scoringsformen som sendte han ut.

Viking sikter mot toppen etter Tripic-signering: – En gavepakke

Viking-trener Morten Jensen (41) og supporterleder Roar Åkerlund er i ekstase over nyheten om at klubben henter Zlatko Tripic (28) hjem fra Tyrkia. Landslagsspiller og tidligere lagkamerat Kristian Thorstvedt (22) mener klubben nå må ha høye målsetninger.
Les mer om:

Viking sikter mot toppen etter Tripic-signering: – En gavepakke

Viking-trener Morten Jensen (41) og supporterleder Roar Åkerlund er i ekstase over nyheten om at klubben henter Zlatko Tripic (28) hjem fra Tyrkia. Landslagsspiller og tidligere lagkamerat Kristian Thorstvedt (22) mener klubben nå må ha høye målsetninger.
Les mer om:

Zlatko Tripic ferdig i Göztepe - skriver 5-årskontrakt med Viking

Gladmelding til Viking-fansen: Publikumsfavoritten kommer hjem. Zlatko Tripic (28) og Göztepe er enige om å avslutte kontrakten i Tyrkia. Neste stopp blir Stavanger og Viking.
Les mer om:

Tyrkia hevder å ha pågrepet IS-topp

Tyrkia hevder å ha pågrepet en nær medarbeider av den tidligere IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.
Les mer om:

Tyrkia kjøper 50 millioner Sputnik-vaksiner

Tyrkia har undertegnet en kontrakt for kjøp av 50 millioner russiske Sputnik V-vaksiner som skal bidra til å løse en akutt mangel på vaksiner.
Les mer om:

Hvorfor raser Tyrkia over at massakrer kalles for folkemord?

USAs president Biden slår fast at massakrene av over en million armenerne under første verdenskrig var et folkemord. Hvorfor er det så vanskelig for Tyrkia?
Les mer om:

Tyrkia innkaller USAs ambassadør på teppet

Tyrkia raser mot president Joe Bidens beslutning om å anerkjenne massakrene på armenerne som folkemord. Lørdag ble USAs ambassadør kalt inn på teppet.
Les mer om:

Tyrkia innkaller USAs ambassadør på teppet

Tyrkia raser mot president Joe Bidens beslutning om å anerkjenne massakrene på armenerne som folkemord. Lørdag ble USAs ambassadør kalt inn på teppet.
Les mer om:

Tyrkia med offensiv mot kurdisk milits i Nord-Irak

Tyrkia har satt i gang en ny offensiv mot den kurdiske militsen PKK i nordlige Irak, ifølge statlig TV.
Les mer om:

Anerkjenner folkemord - får refs

Glede i Armenia, sinne i Tyrkia.
Les mer om:

Joshua King på vei til landet som elsker norske målscorere!

Det ser virkelig ut som om Tyrkia er det forjettede landet for norske spillere om dagen. – Den tyrkiske serien er knalltøff og fungerer som et meget godt springbrett til større ligaer, spesielt Bundesliga rekrutterer heftig fra Super Lig. Det er lite som tyder på at Joshua King får forlenget sin kortsiktige kontrakt med Everton og nå ser det ut til at den 29 år gamle spissen ikke lenger kan velge og vrake. Everton manager Carlo Ancelotti peker stort sett på benken, Joshua King har ikke tenk å være reserve særlig lenge.

Herjet i nytt land – så kom den blytunge smellen

ANKARA/SKIEN: Alt så ut til å gå på skinner for Torgeir Børven (29) i Tyrkia, men nå er den tidligere Odd-spilleren ferdig for sesongen.
Les mer om:

Tyrkia skjerper smittevernregler før ferietid

Tyrkia innfører portforbud og andre strenge smittevernregler i forkant av en offentlig langhelg.
Les mer om:

Studenter risikerer fengsel for demonstrasjoner i Tyrkia

97 studenter risikerer fengsel for å ha deltatt i demonstrasjoner mot en ny universitetsrektor i Istanbul i fjor.
Les mer om:

Marcus Pedersen fortsetter der Alexander Sørloth slapp

I Tyrkia må de begynne å bli godt vant til norske spillere som scorer mål. Alexander Sørloth var toppscorer i Turkcell Süper Lig for Trabzonspor før han byttet til RB Leipzig i Bundesliga på en gullkantet avtale. Marcus Pedersen som slapp unna Strømsgodset før trøblet startet havnet i vinter i Tyrkia etter en svingtur innom HamKam. – Nå blir han lagt merke til for Ankaraspor som spiller i den nest øverste divisjonen i Tyrkia.

– Europa må advare Tyrkia: Sett ham fri

Selahattin Demirtaş er Tyrkias mest kjente politiske fange. Kona krever at Erdoğan setter ham fri fra fengsel. Med på laget har hun EU og Europarådet. Men hjelper det?
Les mer om:

Halvorsen på tredjeplass i Tyrkia

Sykkelproffen Kristoffer Halvorsen spurtet inn til tredjeplass på den 6. etappen av etapperittet Tour of Turkey fredag. Belgieren Jasper Philipsen vant.
Les mer om: