Nyheter om Tyrkia


80 uigurer har søkt asyl i Norge i september

Til sammen 80 asylsøkere med kinesisk statsborgerskap, er kommet til Norge fra Tyrkia i løpet av september. De oppgir at de tilhører uigur-minoriteten.
Les mer om:

Sørloth halta av bana

Alexander Sørloth halta av bana eit kvarter før slutt, då Real Sociedad vann 3–2 borte mot Granada. Den norske kraftspissen fekk ein smell og måtte gi seg på stillinga 2–2. Det er ingen heldig situasjon for det norske landslaget med tanke på den viktige bortekampen mot Tyrkia i VM-kvalifiseringa 8. oktober. Ifølgje NTB kan det sjå ut som nordmannen har pådratt seg ein hamstringsskade. Før skaden kom Sørloth til fleire sjansar, men det vart ikkje mål eller målegjevande for hans del.
Les mer om:

Bildene Solbakken ikke ville se

Alexander Sørloth (25) måtte forlate banen torsdag. Trønderen slo seg bakpå låret og ristet på hodet. Det er potensielt dårlige nyheter for Norge som møter Tyrkia om to uker.
Les mer om:

Glimt-spissen kan få ny sjanse på landslaget: - Én av dem kan komme med

Erik Botheim var den store overraskelsen i Ståle Solbakkens forrige landslagstropp. Nå kan Glimt-spissen få en ny sjanse i nøkkelkampen mot Tyrkia i oktober.
Les mer om:

Åpner for én av disse i Tyrkia-troppen: – Alle fire er foregangsfigurer

Uttaket til «finalen» mot Tyrkia er få dager unna. Landslagssjef Ståle Solbakken (53) åpner igjen for å ta ut en av formspissene fra Eliteserien.

Uigurer søker asyl i Norge

Norge har i løpet av september fått 80 asylsøkere som er kinesiske borgere. De oppgir at de tilhører uigur-minoriteten. De har reist fra Tyrkia.
Les mer om:

Kuntz overtar Tyrkia

Tyskeren Stefan Kuntz (58) overtar det tyrkiske landslaget i fotball. Han erstatter Senol Günes. Det meldte det tyrkiske fotballforbundet på en pressekonferanse søndag, ifølge Sky. Norge møter Tyrkia til VM-kvalifiseringskamp 8. oktober i Istanbul. Den første kampen mellom lagene endte med tyrkisk seier. Kuntz kommer fra rollen som U21-sjef for Tyskland og erstatter. Tyskeren har en lang spillerkarriere bak seg. Han var med å vinne Bundesliga med Kaiserslautern i 1990/91 og ble kåret til årets spiller i Tyskland samme år. I 1996 vant han EM-gull.

Draktbråk for Haaland og Dortmund: – Må skamme seg over denne trøya

Erling Braut Haaland scoret og Borussia Dortmund drar hjem fra Tyrkia med seier. Men klubbens nye Champions League-drakt får like mye oppmerksomhet i Tyskland. Den er langt fra like positiv.

Draktbråk for Haaland og Dortmund: – Må skamme seg over denne trøya

Erling Braut Haaland scoret og Borussia Dortmund drar hjem fra Tyrkia med seier. Men klubbens nye Champions League-drakt får like mye oppmerksomhet i Tyskland. Den er langt fra like positiv.

Wada advarer Russland

Verdens antidopingbyrå (Wada) ber Russland ikke blande seg inn i dopingtesting i landet og sier det russiske antidopingbyrået har strenge krav for ny sjef. Wada-president Witold Banka møtte Russlands sportsminister Oleg Matytsin i Tyrkia onsdag for samtaler om framtiden til det fortsatt suspenderte russiske antidopingbyrået Rusada. – Behovet for at Rusada beholder sin uavhengighet er avgjørende. Det må ikke komme noen forsøk fra den russiske stat eller idrettsmyndigheter for å forstyrre, sa Banka. Rusada har ikke hatt en fast antidopingsjef siden Jurij Ganus fikk sparken i august 2020.
Les mer om:

Hyrer inn Tysklands U21-landslagstrener Stefan Kuntz

De som tror Norge får det noe lettere i møtet med Tyrkia i VM kvalifiseringen fordi de har ny landslagssjef gleder seg alt for tidlig. Tyrkias fotballforbund ga Senol Günes sparken i forrige uke etter at laget forrige uke tapte 1-6 for Nederland i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Da 58 år gamle Stefan Kuntz ble observert på Istanbul flyplass etter å ha vært i møte med tyrkiske fotballedere startet ryktene for alvor og nå er samtlige tyrkiske medier enige om at den tyske U21 landslagstreneren helt sikkert er den neste som skal lede Tyrkias landslag.

Medier: Kuntz skal lede Tyrkia

Ifølge tyrkiske medier skal Stefan Kuntz lede Tyrkias landslag i VM-kvalifiseringen i fotball mot Norge 8. oktober. Kuntz har til nå vært landslagstrener for Tysklands U21-lag. Det private nyhetsbyrået DHA og andre tyrkiske medier opplyste tirsdag at forbundet i prinsippet er blitt enig med Kuntz. Den 58 år gamle tyskeren ble observert på vei til Istanbul flyplass etter å ha hatt et møte med tyrkiske fotballsjefer i forbindelse med avtaleforhandlingene. – Ja, det er interesse og kontakt, sa Kuntz til den tyske avisen Bild, men ifølge avisen er det ikke oppnådd enighet ennå.

Demba Ba fant ut han var for gammel

Til tross for at Dembe Ba i sommer skrev under for FC Lugano fant han nå ut, noen få uker senere at nok var nok. 36 åringen takker alle for den vidunderlige reisen som han har fått være med på og alle han har møtt på veien. Senegaleseren som har en meget imponerende CV med klubber som West Ham, Newcastle, Besiktas og Chelsea forteller ikke hva han har tenkt til å gjøre nå.

Vaksinemotstandere protesterer i Istanbul

Hundrevis av vaksinemotstandere samlet seg til protest lørdag i Istanbul, trass i at antall nye coronatilfeller i Tyrkia skyter i været for tiden.
Les mer om:

Sjelden statue av romersk keiser avdekket i Tyrkia

Arkeologer har funnet en sjelden statue av den romerske keiseren Hadrian i byen Aydin vest i Tyrkia, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.
Les mer om:

Lanserer tre kandidater til Tyrkia-jobben

Joachim Löw, Fatih Terim og Okan Buruk. Der har du tre alternativer til jobben som landslagstrener for Tyrkia etter at Şenol Günes (69) fikk sparken.
Les mer om:

Tyrkia sparker treneren

Senol Günes er ferdig som Tyrkias landslagssjef. Det bekrefter det tyrkiske fotballforbundet. Det skjer kun én måned før de møter Norge i skjebnekamp i Istanbul. Tyrkia møter Norge 8. oktober. Tyrkia har hatt en tøff høst, og spilte uavgjort mot Montenegro og tapte hele 1-6 mot Nederland. Torsdag og fredag var Günes i møter med toppene i Det tyrkiske fotballforbundet (TFF).

Tyrkias landslagssjef sparket

Tyrkias landslagssjef Şenol Günes fikk sparken fredag. Det betyr at Tyrkia må på trenerjakt før VM-kvaliken mot Norge 8. oktober.
Les mer om:

Legenden Guus Hiddink gir seg

Da det var naturlig å gi seg som landslagstrener for Curacao, tok 74-åringen like godt avgjørelsen om å benytte anledningen. Etter trettifire år i faget har legenden bestemt seg for at det holder. – Jeg pratet med presidenten, og vi kom til konklusjonen om at når laget er på vei i en ny retning, er det bedre at jeg drar. Jeg kommer til å stanse helt med å trene nå, sier Hiddink til HLF8.

Ute når fløyta går for returmøtet mot selvsikre Norge

I vår ble Norge overkjørt av Tyrkia i VM kvalifiseringen, det var et av få lyspunkter for landslagssjef Şenol Günes som trolig ikke har noen rolle i returoppgjøret i Istanbul 8.oktober. Kritikken var knallhard etter EM i sommer da Tyrkia måtte reise hjem med tre strake tap kritikken ble ikke akkurat mildere etter stortapet 1 – 6 mot Nederland i tirsdagens VM-kvalifiseringskamp. (Norge har som Nederland en storseier i lomma) Les: Marc Overmars styrte langt unna heksegryta Tuesday night out! What was the best moment of #NEDTUR?

Avis: Tyrkia-sjef kan miste jobben

Tyrkias A-landslagstrener i fotball kan være historie i løpet av torsdagen. Şenol Günes sitter i forhandlinger med forbundspresident Nihat Özdemir. Bakgrunnen er svake resultater over flere måneder. Det startet med tre strake tap i EM og kulminerte med 1-6-nederlag borte mot Nederland i VM-kvalifiseringen tirsdag. Etter stortapet har Günes fått knallhard kritikk. Tyrkias største avis Hürriyet skriver at det torsdag formiddag pågår et krisemøte, og at det er mer sannsynlig at Günes får sparken enn at han fortsetter i jobben. Tyrkia møter Norge i Istanbul 8. oktober.

Isaac Kiese Thelin jobber mot klokka

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson var enig i Isaac Kiese Thelin sin vurdering om at han trenger å fullføre en overgang til en ny klubb. – Landslagsplassen står i fare hvis ikke han klarer å komme seg bort fra Anderlecht, derfor å forkant av VM kvalifiseringskampene de siste dagene fikk han forlate landslagssamlingen for å gjennomføre en overgang.

771.000 så Norge knuse fotballstormakten Gibraltar

Det er fantastisk gøy å vinne fotballkamper og skikkelig bra når det skjer i forbindelse med noe som er så viktig som en kvalifisering til VM. 5 – 1 er også knallbra, men når det er Gibraltar vi slår er det greit å stikke fingeren i bakken og se hva lags prestasjon det norske landslaget faktisk har levert. Det skal overhodet ikke være spennende om Norge en nasjon med 5,5 millioner innbyggere vinner over Gibraltar. – Det er 33 701 innbyggere i den lille nasjonen på sydspissen av Spania noe som er ca 10 000 færre enn i Larvik.

«Velkommen til helvete»

Her - på Fenerbahces hjemmebane Sükrü Saracoğlu Stadion i Istanbul - spiller Norge mot Tyrkia om 30 dager. Kampen kan bli avgjørende for VM-kvaliken.
Les mer om:

Zahid til tyrkisk fotball

Midtbanemannen Ghayas Zahid har funnet seg ny klubb. Han skal spille for Ankaragücü på nivå to i Tyrkia. Den tyrkiske klubben, som forrige sesong hadde Torgeir Børven i stallen, kunngjorde onsdag overgangen via sin YouTube-kanal. Zahid har vært klubbløs siden kontrakten hans med kypriotiske Apoel Nikosia gikk ut 30. juni. Han ble solgt dit fra Vålerenga sommeren 2017.
Les mer om: