Nyheter om Twitter


Gullballen-vinneren mister EM

Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent. Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter. – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren.

Alexia Putellas sliter med en kneskade

Den spanske midtbanespilleren er en veldig viktig brikke i det spanske laget, men nå kan det hende at hun ikke rekker åpningskampen. På Twitter skriver det spanske landslaget at Putellas fikk en vridning i det venstre kneet på dagens treningsøkt. De skal ta flere medisinske tester for å se alvorlighetsgraden av skaden. Putellas vant Gullballen i 2021, og er nå usikker til Spanias kamp mot Finland på fredag.
Les mer om:

Werder Bremen hisset på seg politisk parti: – Klar avstand til nazister

Werder Bremen har rykket opp til Bundesliga igjen og benyttet en treningsleir i Østerrike til å markere mot landets høyreparti FPÖ. «Klar avstand til nazister», skrev den nyopprykkede Bundesliga-klubben i et innlegg på Twitter med bilde av en tilhenger som tilhører det østerrikske høyrepartiet FPÖ. Det har skapt sterke reaksjoner. – De undergraver et demokratisk parti, som de siste tiårene har blitt demokratisk forankret og som har fått mange stemmer, sier Markus Abwerzger i FPÖ til det østerrikske nyhetsbyrået APA, ifølge Ekstra Bladet. Abwerzger truer nå med å saksøke den tyske fotballklubbe
Les mer om:

Offisielt: Mauricio Pochettino har fått sparken i Paris Saint-Germain

Lionel Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Georginio Wijnaldum ble hentet inn før sesongen med et formål. Sammen med Kylian Mbappe og Neymar skulle endelig Paris Saint-Germain bli Champions League mestre. Slik gikk det som kjent ikke!. Denne gangen er det den argentinske manageren Mauricio Pochettino som får skylden og etter knallharde forhandlinger om sluttpakke fikk sparken tidligere i dag. Mauricio Pochettino etterfulgte Thomas Tuchel som nå leder Chelsea 1.januar 2021.

Hamret inn 49 scoringer forrige sesong – ikke rart Aston Villa måtte sikre seg Rory Wilson

De siste fem årene i fotballsirkuset har vist oss at en tenåring ikke lenger trenger å være en spiller du såvidt legger merke til før han rundt 20. Sancho, Vinicius jr., Haaland, Bellingham, Pedri, alle gutta spilte seg inn på stjernehimmelen som tenåringer. Vi velger derfor å ta med en overgang for en skotsk 16-åring. Når du har 49 scoringer forrige sesong, da har du potensialet inne.

Ten Hags signering klarte ikke å vente på bekreftelsen fra Manchester United

Det er vanlig at spillere på vei inn i ny klubb ikke er så snakkesalige før overgangen blir offentliggjort. Tyrell Malacia er tydeligvis så ivrig at han ikke kan vente. For mens vi venter på Manchester Uniteds presentasjon av den frem til nå Feyenoord-spilleren, tok venstrebacken oss med ned memory lane. Da han som trettenåring på Feyenoord-akademiet så van Persie signere for Manchester United, var han fast bestemt på at han selv skulle gå ut på Old Trafford i United-drakt.

Bekreftet: Nuno Santo tilbake

Vi syntes litt synd på den tidligere portugisiske ulvelederen da spillet i Tottenham endte med tidlig exit. På Molineux hadde Santo bygd opp en Wolverhampton-tropp som de beste Premier League-klubbene hatet å spille mot, hos Tottenham virket det som han ble en brikke i spillet som ledet Antonio Conte tilbake til London. Ikke overraskende trenger portugiseren å ta «et hvileskjær» langt unna Premier League.

Éder Militao går opp i lønn og får en vanvittig utkjøpsklausul på 10 milliarder

Det er tydelig at Real Madrid tenker at ingen skal komme og knabbe deres beste spillere. – Kongens klubb følger opp og forsterker en trend med å sette vanvittige utkjøpsklausuler på avtaler de forlenger. Den brasilianske midtforsvareren har forpliktet til laget akkurat som hans landsmenn Vini Jr og Rodrygo. Les: Bekreftet! Ikke noe problem å kjøpe «den totale midtbanespiller», du må bare ut med 5 milliarder Kontraktsfornyelsene fortsetter i Real Madrid. Først var det Modric, så Vinicius, senere Rodrygo og nå den siste som kom på kontraktsforlengelsestoget er Éder Militao.

PST: Skytingen i Danmark endrer ikke trusselbildet i Norge

Masseskytingen i Danmark endrer ikke trusselbildet i Norge, skriver PST på Twitter
Les mer om:

Person funnet etter at båt kantret – fløyet til sykehus

Hovedredningssentralen opplyser på Twitter at en båt er kantret på Smøla.
Les mer om:

Nottingham Forest kliner til med 150 millioner og kjøper Bundesliga-kaptein

Moussa Nikhaté ble hentet til Mainz 05 i 2018 fra Metz. 128 Bundesliga-kamper senere er franskmannen klar for verdens tøffeste Liga. Forrige sesong ledet kaptein Nikhaté Mainz til 8. plass i Bundesliga, fire poeng unna Conference League-billetten. Ifølge den alltid så påståelige overgangsjournalisten Romano er overgangen på plass. Mainz får rundt 15 millioner euro for midtstopperen, Nottingham Forest får en tidligere fransk ungdomslandslagsspiller med solid erfaring fra Bundesliiga og kamper mot noen av verdens beste angrepsspillere. LES: Bekreftet!
Les mer om:

Bekreftet! Ikke noe problem å kjøpe «den totale midtbanespiller», du må bare ut med 5 milliarder

Barcelona er svært fornøyde med at de endelig har fått på plass finansiering av «den totale midtbanespiller» Franck Kessie. – Dette er en nyhet som har ligget og ulmet en stund, men som først i dag, rett etter sjefene på Camp Nou fikk solgt 10% av Tv-rettigheter til et amerikansk selskap for 2 milliarder. Barcelona har lært av tabben fra Neymar salget med å ha lave utkjøpsklausuler så denne gangen klasker de på en utkjøpsklausul på 5. milliarder. Franck Kessie har i dag signert en avtale for de neste fire årene med Barcelona.

Leeds klar med erstatter for Raphinha

Blekket er såvidt blitt tørt i den blå delen av Manchester. Leeds-«gutten» Kalvin Phillips har gjort sitt på Elland Road, nå skal 26-åringen fylle opp klubbkassa til Leeds. Raphinha har også gjort det samme, selv om bekreftelsen fortsatt lar vente på seg. Dette betyr samlet enorme inntekter for Leeds, men samtidig to gedigne utfordringer.

Evakuerte hotell i Trondheim etter melding om brann

Det opplyser politiet i Trøndelag på Twitter.

Goal: David Luiz på vei tilbake

Brasilianeren med den kule hårmanken er en spiller som veksler mellom outstanding og hodrystende dårlig. Hos Benfica var han lederen og Player of the Season, hos Chelsea (første runde) var han stor, hos PSG rant det inn med nasjonale titler, tilbake hos Chelsea var han den perfekte vinnerskallen på Stamford Bridge, hos Arsenal så där. Så forsvant midtstopperen ut av kontinentet. Tilbake i Brasil har Luiz spilt for Flamengo siden september 2021 og rukket å bli 35.

Kofstad med kjempesprekk i Irland

Golfspilleren Espen Kofstad var i tetkampen helt til alt gikk galt på det 13. hullet i Irish Opens siste runde. Da brukte han fire slag mer enn estimert, noe som gjorde at han falt nedover på resultatlisten. Nordmannen startet dagen med storspill, og tidvis ledet han turneringen alene. Fadesen på hull 13 tok fra ham både vinnermuligheter og sjansen til å kvalifisere seg til til major-turneringen The Open om to helger. – Dette er den første turneringen siden august hvor jeg hørt følt meg som meg selv, skriver Kofstad på Twitter.
Les mer om:

Werder Bremen plukker opp engelsk stortalent

Med nye eier hos Derby skal det blir lysere, men først skal det ryddes skikkelig opp og møte hverdagen i League One. En reise Lee Buchanan ikke har tid eller lyst til å være med på. Venstrebacken fikk debuten hos Rams i 2019, og jobbet seg i posisjon til debut på U19, og senere på U20 -og U21-landslaget til England. LES: Erik ten Hag presser hardt! Vil sikre en 850 millioner kroners erstatter for Cristiano Ronaldo Dette betyr at utviklingsmulighetene har vært gode hos Derby, men etter forrige sesongs 30 Championship-kamper på banen.

Spansk media: En av Premier Leagues beste offensive midtbanespillere ber om overgang til Barcelona

Bayern München-boss Oliver Kahn kan ikke skjønne at en klubb med milliarder i gjeld og press på å kutte kostnadene kan legge inn bud på Robert Lewandowski. Denne uken kom tikkende inn over 2,6 milliarder på kontoen til La Liga-klubben som skal redde overgangsmarkedet. Da lever også «Prosjekt Premier League» for Xavi. Barcelona har slitt med å kunne registrere free agents Andreas Christensen og Franck Kessie før de har fått til de nødvendige kuttene i lønnsbudsjettet som gir plass til de to spillerne.

Tottenham rasket til seg Richarlison fra Everton, nå går Chelsea for det største forsvarstalentet

Frank Lampard visste det måtte komme, men det er likevel surt når det skjer. Richarlison, spilleren som leverte 1/4-del av scoringen forrige sesong, bærer nå Tottenham-drakt. Svakheten Everton viste forrige sesong har fått klubber til å kretse rundt de beste spillerne som søker en vei ut, og enda verre for Everton: De største talentene. Ifølge Football Insider har Chelsea planen klar for å hente et av de største forsvarstalentene i England. Ishe Samuels-Smith rundet 16 i begynnelsen av juni, men har likevel vært fast på Evertons U18-lag som forrige seosng gikk til 5.

Everton klar med sommerens første signering

Sist sesong var det ikke så mye som minnet om en storklubb på Goodison Park. Everton er enda ikke helt over mistet av Carlo Ancelotti i fjor sommer til Real Madrid. En annen managerlegende forsøkte å være plaster, men Rafael Benitez fikk det rett og slett ikke til og fikk sparken halvveis i sesongen. Med Frank Lampard ved roret kunne man se tegn til bedring på slutten av sesongen og Everton, som definerer seg som en av de store, klarte med et nødskrik å unngå nedrykk. – Nå som deres største stjerne forlater klubben blir det ekstra trykk på sommerens overgangsmarked.

Stjernesyklist skal ha blitt påkjørt på treningstur

Den spanske sykkelstjerna Alejandro Valverde skal ha blitt påkjørt på sykkeltrening. Det melder blant annet BBC. 42-åringen syklet sammen med to lagkamerater fra Movistar da det skjedde en hendelse. Movistar selv bekrefter en hendelse på Twitter, men at Valverde og hans treningspartnere ikke er alvorlig skadd. Valverde har vunnet fire Tour de France-etapper og vant sykkelrittet Spania rundt i 2009.
Les mer om:

Jose Mourinho lettere irritert Henrikh Mkhitaryan gikk til overlegen konkurrent

Roma manager Jose Mourinho har egentlig bare seg selv å skylde på når han får den armenske angriperende midtbanespilleren Henrikh Mkhitaryan rett i fleisen neste sesong. Litt krusninger og diskusjoner rundt spillestil var nok til at Jose Mourinho mistet interessen og lot kontrakten gå ut på dato. Nå fri til å gjøre akkurat som han vil går han til Inter Milan som har seriøse ambisjoner om å ta seriegull i år etter en 2.-plass «gitt til stadionkamerat AS Milan.

Andreas Pereira returnerer til Manchester United

Både Flamengo og Andreas Pereira ønsket at utlånet fra Manchester United skulle forlenges, men det har ikke så langt vist seg mulig på grunn av svært vanskelig økonomi. – Det er ikke bare klubben, men også landet som sliter, Brasil har nemlig en av verdens største idioter som president i Jair Bolsonaro. Flamengo jobber med å skrape sammen penger til en permanent opphold, men det går trått og Andreas Pereira sin tid i klubben er nå bekreftet over og flybillett «hjem» til England er bestilt.

Manchester United har bestemt seg: Klar med bud på den beste midtstopperen

Klubbene som stikker av med de største trofeene har også de beste midtstopperne. En forenkling av fotballvirkeligheten, men noe managerne er fullstendig klar over. Når midtforsvaret ikke holder tett, er hele forsvaret svekket. Manchester United-manager Erik ten Hag har tenkt å gjøre noe med det. Men der Chelsea jobber med fire midtstopper-alternativer som kommer til å koste flesk, har United en annen tilnærming. Ten hag er ikke ute etter nok en midtstopper med stjernestatus på papiret, han trenger en som fungerer i spillet United skal levere fremover.