Nyheter om Tottenham


Manchester United tilbyr en halv million mer i uka enn Tottenham

Den danske midtbanespilleren Christian Eriksen er pr definisjon klubbløs etter et halvt år for den ferske Premier League klubben Brentford. – Eriksen viste alle han ikke var hemmet av hjertestarteren og at han var i sitt livs form. Brentford manager Thomas Frank har ikke gitt opp og har tatt kontakt med den meget kalkulatordyktige eieren Matthew Benham til å komme opp med et fristende nytt tilbud til Eriksen. Manchester United var frempå med et bud, men fikk det avslått. – Begrunnelse Christian Eriksen ønsker å bo i London!.

Tottenham rasket til seg Richarlison fra Everton, nå går Chelsea for det største forsvarstalentet

Frank Lampard visste det måtte komme, men det er likevel surt når det skjer. Richarlison, spilleren som leverte 1/4-del av scoringen forrige sesong, bærer nå Tottenham-drakt. Svakheten Everton viste forrige sesong har fått klubber til å kretse rundt de beste spillerne som søker en vei ut, og enda verre for Everton: De største talentene. Ifølge Football Insider har Chelsea planen klar for å hente et av de største forsvarstalentene i England. Ishe Samuels-Smith rundet 16 i begynnelsen av juni, men har likevel vært fast på Evertons U18-lag som forrige seosng gikk til 5.

Bekreftet: Tottenham henter inn islandske Steinsson

Aldri hørt om Gretar Steinsson? Da er er du i samme båt med flere andre. Etter at Richarlison ble bekreftet som Spurs-spiller denne uken, har vi skjønt at Conte går inn i sesongen med en kanonsterk offensiv tropp. Nå skal en islending gjøre hele klubben bedre når det gjelder som mest. Steinsson har spilt for Bolton Wanderers og AZ Alkmaar, noe som ikke automatisk kvalifiserer til jobb hos Spurs, men det er jobbene som teknisk direktør og ansvarlig for rekruttering og utvikling som har gjort islendingen til rett mann for Tottenham.

Barcelona får 2 milliarder! – Er som en dråpe i havet

Det hjelper selvsagt å få inn to friske milliarder, men det rekker ikke hele veien for Barcelona som i mange år har brukt gullkortet helt uten å tenke på at en dag, som ikke er så vakker, må det hele betales tilbake. I forbindelse med salg av tv rettigheter mottar Barcelona 207 millioner euro, som de har tenkt til å bruke på spillerkjøp. Med andre ord, ikke betjene gjelden på godt over 10 milliarder.

ESPN: Chelsea klar med Granovskaia-erstatter

Forrige uke kom meldingen fra Chelsea at en av klubbens største administrative suksessfaktorer er historie på Stamford Bridge. Da Abramovich tok over Chelsea i 2003 hentet han inn Marina Granovskaia. I 2013 var det Granovskaia som hadde ansvaret for overganger og kontrakter. Hvis hun lurte på om hun var ekstremt dyktig i jobben, var det bare å ta en tur til trofé-skapene. I 2021 fikk hun en offisiell anerkjennelse på at hun var den beste. Best Club director in Europan Football-prisen gikk til Granovskaia på Golden Boy awards i 2021.

Manchester United har bestemt seg: Klar med bud på den beste midtstopperen

Klubbene som stikker av med de største trofeene har også de beste midtstopperne. En forenkling av fotballvirkeligheten, men noe managerne er fullstendig klar over. Når midtforsvaret ikke holder tett, er hele forsvaret svekket. Manchester United-manager Erik ten Hag har tenkt å gjøre noe med det. Men der Chelsea jobber med fire midtstopper-alternativer som kommer til å koste flesk, har United en annen tilnærming. Ten hag er ikke ute etter nok en midtstopper med stjernestatus på papiret, han trenger en som fungerer i spillet United skal levere fremover.

Solgt for 400 millioner! – Fant gnisten hjemme i Porto etter å ha floppet i Premier League

Et låneopphold i Wolverhampton sesongen 2020/21 var det som skulle løfte Vitinha som i en årrekke ble sett på et av Portugals største talenter, mulighets det største siden Ronaldo. Omtalen av ungguttens smarthet var overveldende: «Vitinha spiller sjakk, mens andre spiller kinasjakk» Hans prestasjoner på midtbanen har brakt 22 åringen inn som en fast del av det portugisiske landslaget, til Premier League og nå til Paris Saint-Germain. Midtbanespilleren har signert en kontrakt som strekker seg til 2027.

Sampaoli ledet først Marseille til suksess – sier nå opp i protest

Da Jorge Sampaoli ble hentet tilbake til Europa (forrige gang var Sevilla 2016/17) gledet vi oss stort. Den argentinske treneren som kan matche Diego Simeone i engasjement langs sidelinjen, har opparbeidet seg en aldri så liten kultstatus i bransjen. Han skuffet heller ikke i Marseille. I den første sesongen ledet han den stolte klubben nesten til topps av Ligue 1 (2.plass bak PSG). Sesongen før hadde Marseille-supporterne med gru sett de måtte nøye seg med Europaligaspill, Sampaoli førte klubben tilbake til det beste selskapet.

For fire dager siden kom tilbudet til klubbløse Jesse Lingard. Så ble det tyst

I dag er Jesse Lingard klubbløs! – 29 åringen har vært på kontrakt med Manchester United siden 1.juli 2008 så det må være en uvant situasjon. For fire dager siden sendte West Ham skal ha sendt et kontraktstilbud til Jesse Lingard, men de har ennå ikke hørt fra ham. – Sky sports melder at Jesse Lingard som var på et vellykket låneopphold hos London-klubben er sterkt ønsket av manager David Moyes. SISTE: West Ham i samtaler med Champions League-komet Tonen er god, både på lån og på Old Trafford i David Moyes sin periode som Manchester Unitied manager.

Telegraph: Tottenham har funnet ut de trenger Jesse Lingard

West Ham har ikke overraskende sendt over et tilbud til free agent Lingard, mer overraskende er det at Tottenham vurderer å gjøre det samme. På fredag kom bekreftelsen på at Richarlison har signert for Spurs, denne toppsigneringen kommer i tillegg til Ivan Perisic, Fraser Forster og Yves Bissouma. Ifølge The Telepgraph ønsker Conte og direktør Fabio Paratici mer kreativitet på midtbanen. For Brexit-landet teller et britisk pass i tillegg mye.

Ti måneder etter at Tottenham sendte Serge Aurier ut porten er det igjen tid for klubbytte

Etter fire år hos Spurs ble Aurier og klubben enige om å avslutte kontrakten ett år før utløp. Tottenham hadde hentet inn Emerson Royal i august 2021, et tydelig signal om at Auriers posisjon i klubben var endret. Valget av Villareal som neste klubb var god timing for den ivorianske landslagsspilleren. Champions League-semifinale var neppe forventet da han meldte overgang til La Liga i oktober, men det bragte dessverre ingen langsiktig fotball-lykke for 29-åringen. Tidligere Arsenal-manager Unai Emery hentet høyrebacken til kontrakt ut sesongen med opsjon på ytterligere to år.

Kaos: Raphinha ber agenten stanse Chelsea-overgangen!

Raphinha er historie i Leeds, men det er det eneste som er sikkert. Flere engelske medier hevdet på tirsdag at Leeds var enige med Chelsea om overgangssum på solide 60 millioner pund. De hadde bare glemt å bli enige med spilleren selv. Det er Sport som melder at Raphina har bedt agenten Deco (tidligere Chelsea -og Barcelona-spiller…) om å stanse prosessen.

Barcelona har syv midtstoppere, minst en må dra

Barcelona har for tiden syv midtstoppere: Gerard Pique, Ronald Araujo, Eric Garcia, Clement Lenglet, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti og Andreas Christensen. – samtidig som laget er vesentlig tynnere i de fleste andre posisjonene på banen. Den franske 26 åringen Clement Lenglet skal i følge Marca være svært nær en overgang til Tottenham, det dreier seg ikke om et salg, men om et sesonglangt lån.

AC Milan og Maldini er enige på overtid

For en del sesonger siden kokte det i den rød/sort-stripete delen av Milano. Paulo Maldini ble hentet inn i 2019 av de nye eiere for å rydde opp. Den tidligere storklubben klarte ikke å holde følge med Juventus og de andre største rivalene. Zlatan vil sikkert si at det var hans retur til klubben som gjorde den store endringen, vi vil gi en stor del av æren for forrige sesongs Serie A-tittel til Maldini. Det italienske fotballikonet har tålmodig jobbet som sporting strategy and development director med å bygge opp troppen til å holde hele sesongen og tiltrekke seg de beste spillerne.

En stor dag i London: Tottenham har signert med Richarlison

Det har vært varslet den siste uken, nå kom signeringen som får Antonio Conte til å smile. Han måtte se Romelu Lukaku forsvinne ut av Premier League på utleie til Inter, Tottenham sikrer seg senterforwarden som scorer 10 i PL for en klubb som har slitt med absolutt alt forrige sesong. En stor seier for Tottenham – og direktør Fabio Paratici. Richarlison fikk gjennombruddet hos Everton og sender en stor takk til klubben.

Tottenham kjøper Richarlison fra Everton

Richarlison (25) forlater Everton for Premier League-kollega Tottenham. Den brasilianske spissen kan komme til å koste over 600 millioner kroner. Richarlison og Everton har lagt bak seg en forferdelig sesong som endte med at de til slutt greide å holde seg i Premier League. Kommende sesong skal han spille mesterliga med Tottenham. Klubben bekrefter overgangen på sine nettsider fredag. Richarlison har spilt for Everton de fire siste sesongene etter overgangen fra Watford. (NTB)

Har Gerard Pique, Ronald Araujo, Eric Garcia, Clement Lenglet, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti og Andreas Christensen. – En av de er nær Tottenham

Barcelona har for tiden syv midtstoppere: Gerard Pique, Ronald Araujo, Eric Garcia, Clement Lenglet, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti og Andreas Christensen. – samtidig som laget er vesentlig tynnere i de fleste andre posisjonene på banen. Den franske 26 åringen Clement Lenglet skal i følge Marca være svært nær en overgang til Tottenham, det dreier seg ikke om et salg, men om et sesonglangt lån.

Skal overtale Liverpool til å selge Gomez

Midtstopperposisjonen er et sårt punkt for Jürgen Klopp. Han vet han har verdens beste og en solid bredde, men vet tilsvarende godt at skader kan komme «i flokk», tidlig i sesongen og snu opp ned på planene. Etter at Everton-keeper Pickford måkte ned Virgil van Dijk i Merseyside-derbyet i oktober 2020, og Joe Gomez og andre Liverpool-midtstopperne fulgte etter med skade, handlet denne sesongen stort sett om å redde det som reddes kunne av poeng. Så når noen banker på i sommer og skal overbevise Klopp om å slippe Joe Gomez, da skjønner vi at det kan bli tøft.

Skal signere både Marcelo og Dani Alves!

Det var noe sårt da Real Madrids mestvinnende spiller ever ikke fikk forlengelse med klubben han hadde tjent i seksten år. Alt har sin slutt, men 34-åringen hadde et sterkt ønske og tro på at han skulle avslutte karrieren på San Bernabeu. Landsmann Dani Alves ble hentet inn av kompis Xavi før jul i fjor for å hjelpe Barca tilbake på det sportslige sporet. Brasilianeren gjorde jobben, men måtte se forlengelsestilbudet aldri komme. De to spillerne har vist at de på sine beste kampdager fortsatt kan matche de beste forsvarsspillerne, i tillegg har begge kroppen proppfull av offensive gener.

Toppklubb i Premier League vil ha Pickford!

Vil sette Evertons finansielle situasjon på prøve.

Leeds aksepterer bud på 660 millioner

Barcelona lå lenge fremst i køen for å sikre det Leeds-stjernen Raphinha, men dagene ble til uker uten av Barcelona klarte å komme med et konkret bud. Manglende finansiering fra brasilianerens drømmeklubb åpnet opp til et race med flere Premier League klubber, noe både Leeds, som må konkurrere med dem og Raphinha ikke ønsket. Men penger er penger, det som utvikler seg til å bli en av sommerens store overgangssagaer kan nærme seg en løsning.

Everton har sett potensialet

José Mourinho smilte lurt da han presenterte den unge PSV-spilleren som Tottenham-signering i januar 2020. 27 millioner pund var det som måtte til for det the special one mente ville bli en nøkkelspiller for Spurs. Portugiseren måtte gi fra seg plassen i året etter, Steven Bergwijn spilte seg aldri helt inn hos Spurs-supporterne eller i Premier League. Nå er det klart for exit. 24-åringen har vært linket til exit det siste året, Daily Mail hevder Tottenham har gitt grønt lys til de som matcher investeringen de selv gjorde i spilleren i 2020 (rundt 300 millioner kroner).

Brentford går nye veier – henter inn olympisk mester

Det svinger rundt Brentford. Thomas Frank og gjengen har virkelig fått det til, og de er ikke redd for å tenke nytt. Nå opprettes en helt ny stilling som skal sikre profesjonalitet i alle ledd. Tidligere i juni kom bekreftelsen på at Justin Cochrane var overbevist til å ta jobben som Head of Coaching. Med bakgrunn fra Tottenham, det engelske landslaget og senest Manchester United, var dette en skikkelig presisjesignering for lille Brentford.