Nyheter om Tottenham


Kane herjet i viktig seier

Spisskjempen Harry Kane (27) strålte da Tottenham slo Wolverhampton 2–0. Kane har vært direkte involvert i 35 Premier League-mål denne sesongen. 1–0-scoringen mot Wolves var et skikkelig goalgettermål, og et godt bilde på Kanes suverene sesong. Han har scoret 30 mål i en sesong tidligere, men med 22 mål og 13 målgivende denne sesongen viser Kane ny dybde i spillet. Ifølge Opta er kun Lionel Messi og Robert Lewandowski bedre i de store ligaene. Med søndagens seier holder Spurs liv i håpet om Europa-spill også neste år. Pierre-Emile Højbjerg ordnet 2–0 i 2.

Tottenham har slettes ikke tenkt å la byrival kapre spissmål

Tottenham var «først» ute i å gjøre Besiktas-spissen Cyle Larin til sitt mål i sommer, de er fullstendig klar over at det er en god sjanse Harry Kane forlater klubben i sommer, spesielt etter sist ukes tap mot Leeds, noe som i praksis betyr at Champions League er utenfor rekkevidde. En annen god grunn for Tottenham å holde trykket oppe for spisserstattere er det faktum at de ikke har klart å avklare fremtiden til lånespiss Carlos Vinicius. – Det at Benfica fortsatt teller på knappene er et dårlig tegn.

BBC peker på en som kan fylle vakuumet etter Sergio Agüero

Det spekuleres flittig om hvem som skal erstatte Sergio Agüero en av de aller viktigste spillerne til Manchester City de siste ti årene. – Alt fra Romelu Lukaku til vår egen Erling Braut Haaland blir foreslått. BBC spiller spørsmålet: Kan høyrevingen Ferran Torres være erstatning for spissen Sergio Aguero? – (Og svarer nesten umiddelbart) Les: Sergio Agüero signerer for spansk gigant etter Champions League-finalenFerran Torres kom til Manchester City for 21 millioner euro fra Valencia i august 2020 og er ifølge Transfermarkt verdt ca 50 millioner euro nå.

Bale til TV 2: – Fint med en garderobe der humoren er mer min stil

I fjor høst returnerte Gareth Bale til Tottenham. I et intervju med TV 2 åpner 31-åringen opp om en vanskelig sesong og kampen om en topp fire-plassering.
Les mer om:

Helt vilt: Dani Alves kalles tilbake til tjeneste!

Det meste har vært vilt med villmannen Alves, men når du som 38-åring blir kalt inn til tjeneste for et av klodens kuleste landslag, da topper dette mye. Zlatan bestemte seg for å takke ja til spill for Sverige som 39-åring, men de nordiske blågule er ikke akkurat som de sambadansende blågule. Les: Sverige mister løven Zlatan For å komme til saken: Denne helgen ble den tidligere Barcelona -og PSG spilleren kalt inn til Brasils landslagstropp.

Endelig var det Kasper Schmeichel sin tur!

Thomas Tuchel skulle ta sitt første trofé med Chelsea og fjerne all tvil om at han ikke bare kunne vinne kamper men også finaler. Schmeichel junior satte en stopper for planen. Bokstavelig talt. Nå er ikke Kasper Schmeichel lenger så junior, men vi kunne ikke dy oss. Youri Tielemans sørget for Leicester-scoringen som avgjorde FA Cupfinalen, men Schmeichel var en likeverdig matchvinner. Les: Tabbe av Tottenham å hente inn Rafael Benitez -Tielemans mål var som et gammeldags FA Cup-seiersmål, men også Schmeichels redninger var de du har bruk for i kamp, sier Rodgers til BBC.

Vanvittig deilig med Leeds tilbake i Premier League!

Du trenger ikke å være tilhenger av Leeds for å la deg drives med av den offensive fotballen til Marcelo Bielsa. På lørdag var det arbeidgjengen til Sean Dyche som ikke skjønte hva som traff dem i andre omgang. Leeds jakter høyere plassering på tabellen, og hadde som vanlig bestemt seg for at en kamp ikke forsvares til seier. Les: Ikke en kjeft i Skottland har tatt Steven Gerrard og Rangers Det var nok av muligheter for Leeds i første omgang.

Tabbe av Tottenham å hente inn Rafael Benitez

Rafael Benitez har rykket opp som en av kandidatene til Tottenham-jobben. Runder hos Liverpool, Real Madrid, Chelsea (vikar) og Newcastle bør gjøre franskmannen til en populær manager hos Spurs-supporterne. Neppe, sier den tidligere engelske landslagsspilleren Danny Mills. Mills ser på Benitez som en manager fra øverste hylle, men tviler på at spanjolen kommer til å tilføre mye nytt etter José Mourinho. Les: Sverige mister løven Zlatan Vi digger Benitez, men ble nysgjerrig på analysen til Mills. -Spurs-supportere har klaget på style of play. Er Rafas stil spennende?

Jesper Daland valgte bort Molde, ville heller til det store utland

Det siste året for Jesper Daland har vært særdeles bra, hans prestasjoner på banen for Start har ikke bare vekket interessen hos sølvmester Molde, men også klubber i det store utland. Cercle Brugge som med nød og neppe overlevde i den øverste Belgiske divisjonen satser ungt, (noe de må på grunn av økonomi) noe som passer den 21 år gamle forsvarsspilleren fra Kristiansand veldig godt. Til tross for sparemodus har Cercle Brugge klart å sende 10 millioner i retning av Start. «Jesper har en veldig god magefølelse på at dette er et godt og riktig valg.

Memphis Depay er klar til å signere, men det er en betingelse

En overgang vi har hørt om helt siden Ronald Koeman overtok som manager for Barcelona sist sommer ser nå ut til å materialiseres. – Nederlandske Memphis Depay har bare noen få uker igjen av sin kontrakt med Lyon, en klubb han har trivdes i siden overgangen fra Manchester United i 2017. Fristelsen ble for stor for et bytte da hans landslagssjef Ronald Koeman igjen ble klubbtrener. – Memphis Depay skal ha blitt enige med Barcelona om en avtale, men det er en viktig betingelse.

Der satte Jarstein penn på papir

Den norske landslagskeeperen Rune Almenning Jarstein kom ut av sykehuset for noen dager siden og fortalte da han var enig med Hertha Berlin om en forlengelse og at de ville signere om noen dager. – På det tidspunktet var klubben i seriøst trøbbel, du måtte ta frem forstørrelsesglass for å skille dem fra nedrykksstreken. Nå ser ting bedre ut etter Hartha Berlin tok tre poeng mot allerede fortapte Schalke. (Du ser høydepunkter nederst i artikkelen) Den norske landslagskeeperen bekrefter selv på sin egen Instagram-profil at han signert en ny kontrakt med Bundesliga-klubben.

Serge Aurier har fått en hyggelig telefon fra sin gamle sjef

Det har vært så som så med prestasjonene til Serge Aurier etter han kom til Tottenham fra Paris Saint-Germain i 2017. – Stikkordet for 28 åringen har vært skadeavbrekk og opptrening, likevel rakk han å imponere gamlesjefen Mauricio Pochettino som nå jobber iherdig med å ta han med tilbake til Paris. Serge Auriers avtale med Tottenham går ut sommeren 2022 og nå hevdes det at Spurs kan komme til å selge den ivorianske backen i det kommende overgangsvinduet. FootMercato melder at Auriers tidligere arbeidsgiver har satt kontakt med tanke på en overgang i sommer.

Sky Sports: Magikeren Luis Campos jaktes av United

Han sto bak oppbyggingen av Monaco i 2013, så bygde han opp Lille til å bli en reell utfordrer til PSG. Luis Campos har den magiske touchen som får storklubber til å rydde plass for portugiseren. Den tidligere sportsdirektøren hos Lille forsvant ut fra Ligue 1-klubben i desember etter uenighet med klubbpresidenten. Dette betyr at en av bransjens beste er på markedet. Les: Tuchel gjør klart for første PSG-spiller til Chelsea I tillegg til å bygge opp de største talentene, er Campos spesielt kjent som mester til å skape solid fortjeneste på spillere.

Cristiano Ronaldo fikk inn «don´t stop here»-scoringen

Endelig kunne Ronaldo skinne. Etter stort sett ha fått kjeft og skylda i Torino for Juventus sin miserable sesong, kunne CR7 minne Juve-supporterne på hva han har gitt klubben. På onsdag var det Cristiano Ronaldos 131. kamp for Juventus. Scoringen mot Sassuolo (3-1 seier) ble portugiserens 100. scoring for Torino-klubben. Dette gjør Ronaldo til spilleren i klubbhistorien som har nådd det magiske tallet på færrest kamper.

Tottenham kretser rundt Rafael Benitez

Helt siden første gang han entret Premier League-sirkuset i 2004 for Liverpool, har vi sett på Rafa Benítez som en av managerne som skaper liv på balløya.

Tuchel gjør klart for første PSG-spiller til Chelsea

Når en manager enten går frivillig eller blir kastet på dør, er sannsynligheten stor for at han (sorry, er bare hanner i denne sammenhengen) jobber for å plukke med seg sine favoritter til neste jobb. Det tok ikke mange timene etter at José Mourinho fikk jobben hos Roma, før ryktene gikk om at lojale spillere hos Tottenham og United ville få en telefon. Les: Ut i kulden etter krangel med Zinedine Zidane Thomas Tuchel ble kastet inn på Stamford Bridge godt inn i andre del av sesongen og har ikke hatt noe overgangsvindu å leke seg i.

Vinnerskallen Conte sendte stjerna Lautaro Martinez rett i dusjen

Forrige uke ble Inter Milan Serie A-mestere. Forspranget ned til Atalanta og AC Milan var for stort før de siste rundene til at noen kan yppe med Antonio Conte. På ondag skjønte stjerna Lautaro Martinez at dette ikke er noen hvilepute når man trer på seg kampdrakta til Inter. Det var duket for kamp mot Roma.

Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal. Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen. Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal.

Det står mellom Barcelona og Manchester United

Denne sesongen har vært et mareritt for alle Tottenham fans og for klubbens stjernespillere, noen, som Gareth Bale og Son Heung-min har lyst til å være med videre uansett hvem som fast overtar etter sparket manager Jose Mourinho. Etter 3 – 1 tapet mot Leeds på lørdag blir avstanden opp til topp fire for stor, håpet er at midlertid manager Ryan Mason skal klare å sørge for nok drivkraft i laget slik at de klarer å kapre femteplassen som West Ham har og kvalifisere Tottenham til Europaligaen.

«Som å gå i krigen med Julius Cæsar i 2021»

Det Jose Mourinho tydeligvis ikke skjønte var hvor stor helt Gareth Bale er for Tottenham fansen. Den portugisiske manageren som gikk nesten rett i ny jobb som manager for Roma var akkurat som Zinedine Zidane en bremsekloss for Bale. Ventet til nå med å komme med kritikk Tottenham trengte bare å sende Jose Mourinho ut døra for å vekke Gareth Bale, han sørget for hat-trick i sist søndagen 4 – 0 seier mot Sheffield United og er i ferd med å gjenerobre godfølelsen.

Cavani var bare den første – mer krutt til United-angrepet kommer

På mandag ble det klart at Edinson Cavani blir med videre. Ett års forlengelse på spilleren, som har brukt de siste månedene til å fjerne all tvil om at motstanderne til United sliter kraftig når den bevegelige sør-amerikaneren gjør seg klar til å spenne buen. Betyr dette at det glovarme ryktet om Harry Kane til Old Trafford skal puttes inn i nederste skuff? Ifølge Football Insider var Cavani-forlengelsen det ene steget mot å skape det råeste angrepet på balløya. Det andre er fortsatt Harry Kane.

Blir konsekvenser: «Ikke prøv deg på Eric Dier eller Pierre-Emile Højbjerg»

Det er tydeligvis ikke noe tapt kjærlighet mellom Tottenham og deres sparkede manager Jose Mourinho. – Faktisk har poengsankingen i Premier League gått bedre etter den totalt uerfarne 29 år gamle Ryan Mason overtok som manager. Topp fire er utenfor rekkevidde, men femteplassen og kvalifisering til europaligaen er fortsatt en mulighet. Jose Mourinho var raskt til å skaffe seg en ny jobb, fra sommeren av skal han lede Roma. Paulo Fonseca som er manager frem til sommeren har litt overraskende sagt han tror den portugisiske manageren er en perfekt match.

Thiago har endelig meldt seg på i Premier League

Thiago Alcantara hadde lagt en historisk sesong hos Bayern München bak seg, fant tiden riktig for å skifte på topp – og før han rundet 30. Velkomsten i Liverpool var ikke akkurat hjertelig. Richarlison og Everton hadde bestemt seg for å vise Bayern-stjerna at han hadde kommet til verdens tøffeste liga. Med en sesongstart borte med rehabliitering etter skade, har Thiago fortsatt til gode å komme seg helt inn i Liverpool-systemet. Det har riktignok blitt 20 Premier League-kamper, men det er heller sjelden at Alcantara er trukket frem som den store. Les: Endelig!

Mesterligahåpet lever for Liverpool

Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid. At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass. Liverpool har nå fire kamper igjen.

Wayne Rooney og Derby reddet!

Da Wayne Rooney ble løftet opp fra spillende assistentrolle til hovedtrener på heltid, var Derby skikkelig ut å kjøre i Championship.