Nyheter om Tinn


Stort snøskred på Gaustatoppen

TINN: Store ressurser er nå på vei til stedet og luftambulanse holder på å søke.
Les mer om:

- Ikke reis til Grenland nå

TINN: På grunn av høyt smittetrykk og en uoversiktlig smittesituasjon i Grenland oppfordrer ordfører Steinar Bergsland folk i Tinn til å ikke ta turen nedover akkurat nå.
Les mer om:

Olav Edland slutter som daglig leder

 Olav Edland slutter som daglig leder i Tinn Energi fra 1. mai 2021. Det melder selskapet.
Les mer om:

Kan få pris etter at Nils sprang naken: – Dette var overraskande og kjekt

TINN: Han følgde tett på ein naken mann på jakt etter reinsdyr og aure på Presteroi i Tinn. Det kan resultere i pris for Torje Bjellaas.
Les mer om:

Ole (32) vet aldri om han kommer seg hjem fra jobben: – Jeg har vært værfast her i flere dager

TINN: Ole Lyngmyr har vært vitne til folk som sklir ufrivillig i full fart nedover, uten mulighet til å stanse. Selv har han sittet fast på jobben flere ganger.
Les mer om:

Savner mer halal-kjøtt i butikker

- Dessverre må en reise ut av Tinn for å få halal-kjøtt. Vi håper butikkene her på Rjukan kunne tatt inn et utvalg. Spesielt med korona og reiserestriksjoner.
Les mer om:

Mann sklei 700 meter

Politiet iverksatte en redningsaksjon etter at en mann i 50-årene sklei 700 meter ned en skråning, på Gaustatoppen i Tinn kommune. Mannen er ikke livstruende skadd.
Les mer om:

Koser seg i påskeværet: – Vi kommer fra Oslo, ja! Vi handla alt av varer hjemme før vi kom hit

Mange familier tar turen til Tinn i påskeferien i år. De trosser smitte, restriksjoner og følger regler mens de er på fjellet. Dette er én av familiene på tur til fjells.
Les mer om:

Aktivitetseldorado har tilrettelagt for koronapåske

De mange koronarestriksjonene opp mot påske kom ikke uventet på reiselivet i Tinn. Fjellområdene og de mange overnattings- og aktivitetstilbudene er derfor fremdeles tilgjengelige.
Les mer om:

Jonny fikk AstraZeneca-vaksine én time før sjokknyheten

Torsdag tok Jonny Listaul og andre helsearbeidere i Tinn AstraZeneca-vaksinen. Litt senere samme dag kom sjokkmeldingen om at vaksineringen ble stoppet – på grunn av mulige alvorlige sykdomstilfeller som følge av denne vaksinen. Og da Listaul ble dårlig på kvelden, raste det noen tanker gjennom hodet hans.
Les mer om:

Kommunen må gi bort mer enn 26 prosent av vaksinene

Ifølge den nye vaksinestrategien til regjeringen – etter råd fra FHI – faller 26,4 prosent av vaksinene som var tiltenkt Tinn kommune bort. De gis til områder med mer trengende smitte – som for eksempel Oslo-regionen.
Les mer om:

Fem nye tilfeller av mutert virus

I løpet av vinterferien – og med innskuddet av mange turister til Tinn kommune – har kommuneoverlege Sjur W. Ohren registrert fem nye smittetilfeller. Alle er bosatt i Oslo og omegn, men var på vinterferie i Tinn og testa seg lokalt.
Les mer om:

Bil har kjørt av veien

TINN: Utforkjøring tirsdag formiddag.
Les mer om:

Satser i Telemark: - Kan bety 20 nye arbeidsplasser

Nei, det er ikke en røverhistorie. Det skal bygges ny hydrogenfrabrikk på Rjukan. Og det er Aker Clean Energy som står bak dette historiske industriprosjektet i Tinn.
Les mer om:

69 søkere til fire stillinger

Et nytt interkommunalt ressursteam for barneverntjenester i Tinn og 10 andre kommuner er under oppbygging. Mange har søkt på de fire ledige stillingene.
Les mer om:

Frykter ulykker her: – Spørsmålet er ikke om det kommer, men når

En ny hytteeier i Gaustaområdet ber om at veieier Tinn kommune setter ned fartsgrensene i Gausta-området.
Les mer om:

Rune (38) ruller ut den røde løperen på høyfjellshotellet: – Her blir det god stemning

TINN: Lørdag blir det street art og konsert i lobbyen på Gaustablikk høyfjellshotell. – Det føles viktig å fortelle folk om norsk skikultur, sier kunstneren Rune Francisco Fauske, som har kunstnernavnet Solsoldat.
Les mer om:

Landskappleiken og Landsfestivalen i gammaldansmusikk 2021 vert avlyst

Styret i Folkorg har, i samråd med lokale arrangørar av Landskappleiken 2021 i Tinn og Landsfestivalen i gammaldansmusikk 2021 i Vågå, vorte samde om å avlyse båe arrangementa også i 2021, meldast det i ei pressemelding frå Folkorg.
Les mer om:

Ohren: – Vi er ikke trege med vaksineringen, men vi kunne håndtert et vesentlig større volum

I løpet av den neste måneden kan Tinn kommune motta de første Astrazeneca-vaksinene. Det betyr at det kan bli vaksinering på noen av de som er under 65 år gamle – og kommuneoverlege Sjur W. Ohren forteller at de kommer til å vaksinere under og over 65 parallelt i mars måned.
Les mer om:

10 år etter «dataeventyret» er aktørene fremdeles i retten – nå saksøkes avis for 1,5 millioner

20. desember 2011 presenterte TA en sekssiders artikkel om «dataeventyret» i Tinn. I 2014 fulgte Dagens Næringsliv opp med en sak der de omtalte at Tinn kommune hadde bedt Økokrim undersøke mulig «forsøk på korrupsjon» mot datidens næringssjef. Nå saksøkes DN for 1,5 millioner.
Les mer om:

Advokaten og investoren kjøper seg inn i nytt stort hytteprosjekt

OSLO/TINN/SOGN: Advokat og eiendomsinvestor Erlend Follegg, har kjøpt seg inn i nok et større hytteprosjekt. Denne gangen har han kjøpt 85 prosent av aksjene i selskapet Sognefjorden Utvikling.
Les mer om:

Sykehusbygning brant ned til grunnen: – Vi var sjanseløse, flammene sto ut av vinduet

Det gamle bygget var totalt overtent da mannskaper fra Tinn bannvesen ankom brannstedet 02.00 natt til lørdag. Da har nok et bygg som er en del av verdensarven på Rjukan blitt offer for flammenes rov.
Les mer om:

Gir ikke opp vegen over fjellet: – Jeg har trua så lenge det er mulig

Regional plan for Hardangervidda har skapt temperatur, og nå vil Kommunal- og moderniseringsdepartementet ha møter med både fylkeskommuner, statsforvaltere og kommunene Tinn og Nore og Uvdal. Og de har alle vidt forskjellige innvendinger til planen når det gjelder Imingfjellvegen.
Les mer om:

Her sitter de tett på restauranten: – Det var full fest

TINN: En gjeng med stamgjester satt lørdag tett i tett på «Den lykkelige sportsmann». Dette ble av andre oppfattet som «full fest». Det benekter daglig leder at det var, men han beklager hendelsen.
Les mer om:

Linnea (29) får flere bein å stå på: – Jeg vil kombinere to karrierer

TINN: Når Linnea Dale gir ut sitt nye album denne høsten har hun også er mastergrad i innovasjon og ledelse på CV-en. – Drømmen er å jobbe med teknologi og kryptovaluta.
Les mer om: