Nyheter om Swansea


Brentford tilbake til Premier League etter mer enn 70 år

Klubben som ble stiftet i 1889 har verdensrekord i å spille i sluttspillfinaler og ikke rykke opp. – men denne gangen skjedde det virkelig. – Det har vært en uvanlig land reise. Klubben ble i 2012 kjøpt av Matt Benham som har blitt styrtrik på betting. Brentford som var i League One på det tidspunktet stod i fare for å gå konkurs da Benham dukket opp og betalte gjelden på 500 000 pund og kjøpte klubben. – Etter det har eieren som er en tallfreak bygget opp klubben med matematisk nøyaktighet.

Brentford klarte det: Premier League neste!

Det er ikke så ofte Brentford får spille på Wembley, men på lørdag ble det en kamp for historiebøkene for klubben. Swansea sto i veien for opprykk til Premier League. Men denne gangen var det ikke walisernes tur. 2-0 seier til Brentford med scoring av Ivan Toney og Emiliano Marcondes. Mer enn 70 år siden forrige gang i øverste divisjon. Les: José Mourinho har ikke glemt hvor god Eden Hazard faktisk var

Brentford til Premier League

I sin femte opprykksfinale lyktes det endelig for Brentford, som slo Swansea 2-0 og er klar for Premier League. Seieren er verd en milliardsum. For første gang skal London-klubben spille i Premier League. Brentford er den 50. klubben som får den æren siden ligaen ble startet i 1992. Det blir ikke første gang Brentford spiller på øverste nivå i engelsk fotball, men forrige gang var helt tilbake i 1946-47. (NTB)

Virkelighetens «Moneyball» til Premier League: Brentford rykker opp

(Brentford – Swansea 2–0) De er røde, de er hvide, de er rike – og med Premier League-opprykket kan «danske Brentford» ha sikret seg verdier for over tre milliarder kroner.

Virkelighetens «Moneyball» til Premier League: Brentford rykker opp

(Brentford – Swansea 2–0) De er røde, de er hvide, de er rike – og med Premier League-opprykket kan «danske Brentford» ha sikret seg verdier for over tre milliarder kroner.

Brentford til Premier League

Brentford slo Swansea 2-0 i opprykksfinalen på Wembley lørdag. Dermed skal London-klubben spille i Premier League for første gang neste sesong.
Les mer om:

Duellen som kan avgjøre to-milliarders-kampen

Når Brentford og Swansea møtes på Wembley lørdag, ligger det drøyt to milliarder kroner i potten. To nøkkelspillere kan komme til å bli gull verdt for sin klubb.
Les mer om:

Swansea klar for opprykksfinale

Swansea vant 2-1 sammenlagt i dobbeltoppgjøret mot Barnsley, og dermed blir det Swansea og Brentford som møtes i opprykksfinale på Wembley neste helg. I potten ligger en plass i neste sesongs Premier League.
Les mer om:

Brentford til playoff-finalen

Med 3-1-seier hjemme mot Bournemouth lørdag, vant Brentford playoff-semifinalen 3-2 sammenlagt. I finalen, med opprykk til Premier League på spill, venter Swansea eller Barnsley.

Bournemouth og Swansea tok første stikk i Premier League-jakten

Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball. Swansea ligger også bra an.
Les mer om:

Swansea med overtak før returkamp

André Ayew scoret kampens eneste mål da Swansea slo Barnsley 1-0 på bortebane mandag kveld. Returoppgjøret i opprykkskvalifiseringen spilles førstkommende lørdag, mens opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.
Les mer om:

Bournemouth tok første stikk

Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball. Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt. Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.
Les mer om:

Daniel Levy vil ha en manager som ikke spiller trist, defensiv Mourinho fotball

Belgias landslagssjef Roberto Martinez er en del annen type enn Jose Mourinho, han krever underholdende og eksplosiv fotball samtidig som han regnes for å være litt «ustrategisk» i sin tilnærming. Tottenhams styreformann har Daniel Levy ikke lykkes enda med å hente inn en manager som passer både på tid og pris. Ved at de øverst på hans liste er utilgjengelige har han kommet ned til en kandidat vi i Sporten tror virkelig passer. – Blir Roberto Martinez ny manager vil vi uten tvil på mer underholdene fotball med noen spektakulære seiere, men trolig også noen pinlige tap.

Watford er tilbake i Premier League

Det tok bare en sesong for Watford å karre seg opp i Premier League igjen, en stund så det slettes ikke lovende ut, men etter nyttår har de klart å «skjerpe» seg. Watford slår følge med Norwich og Alexander Tettey opp til den engelske toppdivisjonen i fotball. Etter dagens 1 – 0 seier over Millwall. – Mål på straffe etter 11 minutter signert Ismaïla Sarr Watford rykket i likhet med Norwich ned fra Premier League forrige sesong.

To landslagstrenere har kommet på blokka til Tottenham

Til sommeren er det EM-sluttspill. Nå ryktes det at én av to landslagstrenere kan gå direkte fra sluttspillet til sesongoppkjøring i Premier League. Det har bare gått fire dager siden José Mourinho måtte gi fra seg nøkkelkortet hos Spurs, men siden mandag har det allerede kommet rykter om to drømmekandidater som skal bearbeides: Julian Nagelsmann og Brendan Rodgers. På torsdag kom to nye navn inn på ryktebørsen. Ryan Mason stablet Tottenham-laget på beina til onsdagens Southampton-kamp, der Gareth Bale kunne sende en hilsen til Mourinho med scoring og 2-1 seier.

Valgets kval! «Englands beste» eller Julian Nagelsmann

Graham Potter dro til Sverge i 2010 og tok over ansvaret for fjerdedivisjonsklubben Östersunds FK og løftet laget opp i Allsvenskan og ut i Europa. – Etter et mindre opphold i Swansea overtok han Brighton i 2018. Graham Potter sin historie har fasinert mange, inkludert Manchester City manager Pep Guardiola som av mange regnes som verdens beste manager.

Alexander Tettey og Norwich City er klare for Premier League

Norwich City og Lillestrøm har to ting til felles, de kalles begge for kanarifugler og kom tilbake til øverste nivå etter bare en sesong nede. – På første første forsøk er Alexander Tettey og Norwich City klare for Premier League igjen og det med god margin. Det ble dermed bare den éne sesongen i Championship for Daniel Farkes menn.

Ashley Young får sitt ønske om å avslutte hjemme innfridd

Sirkelen ser ut til å være sluttet for 35 år gamle Ashley Young, oppholdet i Italia og Inter Milan går mot slutten og nå er han ønsket tilbake i Watford der han startet sin karriere. – For 14 år siden forlot han Watford. Young etablerte seg som en av Englands beste midtbanespillere for Aston Villa og ble av den grunn hentet til Old Trafford i 2011 for 18 millioner euro. Watford har gode minner om tiden med Ashley Young, Daily Mail skriver at manager Xisco Muñoz mener de trenger en med Premier League erfaring nå som de mest sannsynlig er tilbake neste sesong.

Warnock slapp ikke unna straff

Neil Warnock er ikke kjent for å putte på filteret, uavhengig av om han er trener for Burton Albion eller Middlesbrough. Dette har denne gangen kostet 72-åringen rundt 80 laken. Det var etter at Middlesbrough tapte 2-1 mot Swansea i mars, at det småklikket for Warnock. Les: Tuttosport: Liverpool lar seg ikke stanse av et nei -De (dommerne) er alle helter, og de vil bare være berømte, vil de ikke? Det er feil.

Rooneys genistrek blir hyllet

Manager Thomas Frank har ledet Brentford på god vei mot Premier League-opprykk store deler av sesongen. De siste månedene har det blitt noen poengtap som har sendt Norwich, Watford og Swansea foran på tabellen. Så da det igjen ble poengtap mot Derby på tirsdag, skulle vi tro at Frank ville være knust. Tvert imot. Manageren var like fornøyd med spillerne sine som han var mektig imponert av Derbys manager.

Bekreftet: Viktig signatur på plass for Moyes

David Moyes og West Ham plukker poeng som aldri før. Godt inne i kampen om den siste Champions League-kvalikplassen i Premier league skal det skapes arbeidsro for å kunne rette all fokus på det sportslige. Nå er signaturen til en av de beste keeperne på balløya på plass. Lukasz Fabianski har sluppet inn bare 29 mål på 25 Premier League-kamper og står med solide ni kamper med clean sheet. Den polske landslagskeeperen ble hentet til London fra Swansea i 2018 og har som gode rødvidner bare blitt bedre med årene.

Solskjær planlegger å sende Daniel James som læregutt hos en av verdens beste managere

På torsdag sto Daniel James for scoring i siste minutt mot Real Sociedad. Totalt har det blitt fire scoringer og én assist på 23-åringen i løpet av 617 minutter på banen. Småpent, men fortsatt har venstrevingen til gode å gjøre skikkelig nytte for seg for Solskjær. Selv om kritikere hevder James har farten, men ikke avslutningsevnen, holder Solskjær hardt på at spilleren han hentet sommeren 2019 har en plass på Old Trafford.

Crystal Palace har ombestemt seg om Roy Hodgson

Hadde du spurt Crystal Palace sin styreleder Steve Parish tidlig i sesongen om han ønsket å forlenge avtalen til manager Roy Hodgson som går ut til sommeren, ville han trolig kommet med et klart og tydelig ja!. – Nå er han slettes ikke så sikker lenger, poengsankingen går saktere og klubben sklir nedover tabellen. 14.plass og 29.poeng er ikke så dårlig at Crystal Palace deltar i nedrykkskampen, men det er også et godt stykke unna målsetningen om spill i Europa. 73 år gamle Roy Hodgson signerte med Crystal Palace i september 2017 er på utgående kontrakt med bare noen få måneder igjen.

Swansea best i toppkampen mot Norwich

Swansea fortsatte sin sterke kamprekke med 2-0-seier over serieleder Norwich og sørget for at det tetter seg til i kampen om opprykk til Premier League.

Lukaku kan komme tilbake og plage Manchester United skikkelig

Ole Gunnar Solskjær og United pustet delvis lettet ut da Lukaku-historien var over i 2019. Den tidligere toppscoreren i Premier League pakket kofferten og reiste til Inter Milan og Antonio Conte. Her ble belgieren i løpet av kort tid forvandlet tilbake til spiss-supermannen han engang var. Conte har gjort seg avhengig av 27-åringen. Den første sesongen ble det ekstreme 34 scoringer på 51 kamper, denne sesongen har han så langt levert 17 scoringer på 22 kamper.