Nyheter om Swansea


Nottingham Forest bekrefter Steve Cooper

Den tradisjonsrike klubben Nottingham Forest ligger helt nederst i Championship etter en elendig start på sesongen, de hadde egentlig ikke noe valg og var raske med å sparke manager Chris Hughton. Det har vært klart i noen dager at Steve Cooper tar over som manager i Nottingham Forest vi har bare ventet på den offisielle bekreftelsen. Les: Presentert som ny trener – ferdig tre timer senere Cooper har de siste to sesongene vært manager i Swansea. Han tar nå over en klubb som sliter tungt i bunnen av Championship.

Nottingham Forest i samtaler med tidligere Swansea sjef som Chris Hughton arvtager

Det ser ut til at Nottingham Forest har landet på ny manager og at bare detaljer gjenstår før de er klare til å presentere tidligere Swansea City manager Steve Cooper. Forest sparket Chris Hughton torsdag etter klubbens fryktelige start på sesongen, de har bare tatt ett poeng på syv kamper i Championship.

Spilleren som fikk André Villas-Boas fly forbanna er klar for Championship

Nå er ikke Olivier Ntcham selv ansvarlig for at André Villas-Boas ble sendt på dør i Marseille i januar, men må slite med koblingen til disse kaotiske dagene i havnebyen for rundt syv måneder siden. 2. februar kalte Marseille-manageren inn til pressekonferanse der han ga beskjed om at han hadde sendt oppsigelse til styret.

Annonserte Cameron Carter-Vickers en time over midnatt

Først måtte faksen sendes til det engelske forbundet og så var det klart for annonsering på nettsider og i sosiale medier. Det er ingen overraskelse Tottenham låner ut den 23 år gamle midtstopperen Cameron Carter-Vickers, spørsmålet var egentlig, hvem blir det denne gangen? Den engelskfødte amerikaneren kom til Tottenham som liten gutt og har som voksen stadig fått fornyet sin kontrakt og i samme åndedrag fått oppleve fotball på fotballøya på alle nivåer.

Østigård scoret i Stoke-seier

Leo Skiri Østigård sto for det tredje målet da Stoke slo Swansea 3-1 i den engelske mesterskapsserien i fotball tirsdag. Den norske forsvarsspilleren var våkent framme på returen da lagkamerat Harry Souttar headet ballen i stolpen etter et hjørnespark. Da var det spilt 60 minutter. – Det betyr utrolig mye å få et mål tidlig i sesongen. Det var veldig deilig, så jeg håper på flere nå, sier Østigård til NTB. Tidligere i kampen hadde Nick Powell og Sam Clucas satt inn Stokes to første scoringer. Joël Piroe sto bak reduseringen til hjemmelaget Swansea i Wales. (NTB)
Les mer om:

Abraham solgt til Roma

Chelsea-spiss Tammy Abraham er solgt til Serie A-klubben Roma. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut 2025/26-sesongen. Roma opplyser på sin hjemmeside at overgangen for 23-åringen er i boks for 40 millioner euro, omkring 415 millioner kroner. Spissen får nummer 9 på ryggen. – Du kan merke når en klubb virkelig vil ha deg, og Roma gjorde det klart umiddelbart, sier Abraham. Abraham endte med 30 mål på 82 kamper i alle turneringer for Chelsea. Han har tidligere vært på utlån i Swindon, Swansea og Aston Villa.

Tammy Abraham har i all hast pakket kofferten

Det må være en spesiell følelse som Chelsea-spissen Tammy Abraham må ha i dag. Han var bare seks år gammel da han han stolt for første gang på seg drakta til «The Blues». – Etter intense spekulasjoner en god stund om at 23 åringen var på vei bort fra klubben er det likevel rart etter så lang tid.

Mourinho har skaffet seg en spesielt interessant spiss for 180 millioner

Det er ikke mer enn et år siden Genoa hentet Eldor Shomurodov fra russiske FK Rostov A. Nå er Mourinho overbevist om at usbekeren er en av byggestenene i den evige stad. For når Roma på Mourinhos vakt nå skyver over 17,5 millioner euro for 26-åringen, forutsetter vi at dette er en av portugiserens utvalgte (i forhold til disponibelt overgangsbudsjett, selvfølgelig). Les: Tottenham på god vei til å tabbe seg ut med en «omvendt Luis Suarez» Hey @ASRomaEN Congrats on signing one of Asia’s finest!

Salvatore Sirigu surfer rett fra EM-tittel til overgang

Torino-spilleren var en av heltene som bragte EM-trofeet hjem som en gigantisk energikilde for koronatrøtte italienere. Etter mesterskapet var det rett hjem for å få opphevet kontrakten med Torino for å fortsette videre. Nå ble det bare et lynraskt innbytte i 1-0 kampen mot Wales, men likevel en del av et mesterlag. For når du er keeper med italiensk pass, blir det nødvendigvis smått om spilletid. Først Buffon, nå Donnarumma. Les: Donny van de Beek har trent på seg muskler med et mål for øyet Sirigu ble hentet til Torino i 2017 etter 190 kamper for PSG med solide 84 clean sheets.

ESPN: Harry Kane skrur til presset på Tottenham

«Harry is our player, period,» kom det fra Nuno Santos på sin første pressekonferanse tidligere i sommer. På mandag var det forventet at Spurs-manageren skulle ønske Kane smilende velkommen til deres første trening sammen. Ifølge Sky Sports ble det no show på 28-åringen. Det var gjort klart for Covid-19-test og den rutinemessige blodprøven, Harry Kane valgte å ikke møte opp. Les: Bodø/Glimt satser på OBOS-Ligaens største talent Noe så udramatisk som en bad hairduo day som holdt Kane borte fra jobben?

Eplekjekk Casper Ruud feirer hattrick

Norges tennis-ess må helt klart få seg en større peis hvis han skal få plass til alle pokalene han samler inn. – Grusmesteren har ikke tenkt til å senke farten heller ser det ut til. Etter sin tredje strake turneringsseier på rad i ATP-touren klatrer Casper Ruud til 12.-plass på verdensrankingen i tennis. Det er ny bestenotering. Les: Barcelona-presidenten bør ikke føle seg helt trygg – Messi har vært på svømmeturer med Luis Suarez A quick summary of the past 2 weeks in Båstad and Gstaad is up on my ⁦@Yibberapp⁩ profile, go check it out!

Spansk media: Atletico Madrid har sendt Kieran Trippier til utgangsdøra

I begynnelsen av juni, da ryktet hadde begynt å svirre om at Manchester United peilet seg inn mot den engelske landslagsspilleren, kom Rio Ferdinand ut med at det hele trolig bare dreide seg om rykter. For dette rimet overhode ikke – hvis han hadde vært United-manager. -Hvis jeg skal være ærlig, han (Trippier) er ikke mitt valg. Jeg ser kvalitetene han har, men vil definitivt ikke vært mitt valg i forhold til profilen på spilleren jeg hadde hentet inn for å spille som nr.

Ukraina og AC Milan-legende Andriy Shevchenko kom med beskjeden fansen har fryktet en stund

Nå som Andriy Shevchenko har kunngjort slutten på sin tid som leder for det ukrainske landslaget er det mange sportsdirektører som er mellomfornøyd med sine managere som følger med. Etter fem år som landslagssjef, har Shevchenko gitt beskjed han gir seg. Han ledet Ukraina i et relativt vellykket EM før de ble eliminert av England i sommer. – Det er en meget populær sjef som gir seg, han er en ekte legende som var verdens beste spiller på høyden av sin karriere og som har vist seg å være en dyktig leder også.

Skade skaper krøll for Arteta

Ben White er i hus og skal være en av byggesteinene i forsvaret til Arsenal. Forrige sommer var det Thomas Partey som var det viktigste trekket til London-klubben på overgangsmarkedet. 40 minutter ut i kampen mot Chelsea på søndag kom skaden som ødelegger noe av flow´en Arteta jobber med å bygge opp før sesongstart. Da måtte Thomas Partey geleides ut av banen.

Swansea overrasker med valg av ny manager

Det blir hakket mer glamour for 35 år gamle Russell Martin nå som han rykker opp som ny manager for Swansea. Skotten har ledet League 1 klubben MK Dons fra han i 2019 la opp som en midt på treet suksessfull forsvarsspiller. Steve Cooper forlot Liberty Stadion for noen uker siden og siden har Swansea vært igjennom en hvis vi skal tro pressemeldingen en omfattende prosess for å finne den rette.

Patrick Vieira har skaffet seg et råsultent Chelsea-talent

Conor Callagher er en av Chelseas mange håpefulle som sendes rundt i Europa for å samle spilletid og vise at de er verdig en plass på Stamford Bridge. Forrige sesong ble det 32 kamper på den sentrale midtbanespilleren hos West Bromwich med 2 scoringer og 2 assists. 21-åringen ble riktignok kalt tilbake til Chelsea etter sommeren, men kun for kort tid.

Smart! Granovskaia tar innersvingen på Tottenham etter «hemmelige» samtaler

Chelsea eier Roman Abramovitsj skaffet seg for noen år siden det som er en av fotballens aller dyktigste sjefer, Marina Granovskaia, etter han av økonomiske årsaker flyttet til Israel har helles handlingsrom og dermed også makt blitt betydelig større. Nå har hun gjennom hemmelige samtaler, bruk av sin manager Thomas Tuchel og superhelt N’Golo Kanté klart å overbevise 22 år gamle Jules Kounde om at en overgang til Chelsea er det beste. Den franske unggutten er forholdsvis fersk på det franske landslaget, han ser opp til N’Golo Kanté som med rette er en levende legende.

Bekrefter at Steve Cooper har bestemt seg for å forlate klubben

I 2019 hentet Swansea Englands U17 trener Steve Cooper med det håp han skulle bringe dem tilbake til gammel storhet. – Det begynner å bli lenge siden Michael Laudrup ledet klubben til spill i Europa og øverste halvdel på tabellen i Premier League. Pr nå har Wales klubben verken menneskelige eller økonomiske resurser til å være noe annet enn en jo jo klubb som hopper opp og ned mellom Premier League og Championship. – Sist sesong ble det fjerdeplass og nesten opprykk. Steve Cooper har valgt å trekke seg, så nå starter arbeidet med å finne en ny manager for Svanene.

Celtic fikk det de ønsket for Kristoffer Ajer

Etter litt skuffelse og skubbing i begynnelsen av overgangsvinduet hvor landslagsstopper Kristoffer Ajer mente Celtic, en klubb han har tjent særdeles godt i fem år, krevde for mye fra de som var på døra for å kjøpe. Kristoffer Ajer ble hentet fra Start i 2016 og etter et utlån hos Kilmarnock fant han virkelig formen under tidligere manager Brendan Rodgers. 23 åringen ble mer fremoverlent og lærte seg å flytte fokus fremover på banen, dette gjorde han etter hvert til en meget habil spiller og aktuell for Premier League.

Andy Carroll ringes ned etter kjip beskjed fra Steve Bruce

Det som skulle være den engelske spissen Andy Carroll sitt trygge hjem Newcastle ble ingen stor suksess. – Det var i Newcastle eventyret startet, et eventyr som ikke er helt over selv om manager Steve Bruce ønsker at det skjer andre steder. For litt over ti år siden var Andy Carroll det nye store i England. Han ble superstjerne, kjøpt av Liverpool januar 2011 for 41 millioner euro (som var uhørt mye penger) og han var selvskreven på landslaget. – Sett i ettertid var ikke dette starten med også toppen av Andy Carrol sin karriere.

Harry Wilson på vei bort fra sin barndomsklubb Liverpool

Alt den 24 år gamle høyrevingen Harry Wilson drømte om siden han som liten gutt kom til Anfield i 2005 var å spille for Liverpool. Han ble en del av alle de aldersbestemte lagene og den dagen han 1 juli 2018 skrev under for selveste Liverpool trodde han drømmen var en realitet. – Slik gikk det ikke, det har blitt en rekke utlån, Derby, Bournemouth og nå sist Cardiff.

Crystal Palace har funnet sin mann

Det så en stund ut til at tidligere Dortmund-manager Lucien Favre skulle starte sesongen på Selhurst Park, men så snudde alt veldig fort. Denne uken var også sveitseren ute av bildet hos Palace. Ifølge Football-Insider sløser ikke London-klubben bort noe tid, og har startet samtaler/forhandlinger med Steve Cooper. Swansea-manageren har vært på blokka hele veien, med Favre ute av bildet er det 41-åringen som ønskes. Les: Sjokkvending!

Brentford tilbake til Premier League etter mer enn 70 år

Klubben som ble stiftet i 1889 har verdensrekord i å spille i sluttspillfinaler og ikke rykke opp. – men denne gangen skjedde det virkelig. – Det har vært en uvanlig land reise. Klubben ble i 2012 kjøpt av Matt Benham som har blitt styrtrik på betting. Brentford som var i League One på det tidspunktet stod i fare for å gå konkurs da Benham dukket opp og betalte gjelden på 500 000 pund og kjøpte klubben. – Etter det har eieren som er en tallfreak bygget opp klubben med matematisk nøyaktighet.

Brentford klarte det: Premier League neste!

Det er ikke så ofte Brentford får spille på Wembley, men på lørdag ble det en kamp for historiebøkene for klubben. Swansea sto i veien for opprykk til Premier League. Men denne gangen var det ikke walisernes tur. 2-0 seier til Brentford med scoring av Ivan Toney og Emiliano Marcondes. Mer enn 70 år siden forrige gang i øverste divisjon. Les: José Mourinho har ikke glemt hvor god Eden Hazard faktisk var

Brentford til Premier League

I sin femte opprykksfinale lyktes det endelig for Brentford, som slo Swansea 2-0 og er klar for Premier League. Seieren er verd en milliardsum. For første gang skal London-klubben spille i Premier League. Brentford er den 50. klubben som får den æren siden ligaen ble startet i 1992. Det blir ikke første gang Brentford spiller på øverste nivå i engelsk fotball, men forrige gang var helt tilbake i 1946-47. (NTB)