Nyheter om Sverige


På innsiden av Stoltenbergs høye Nato-spill

Det er det siste forsøket på å komme til enighet med Tyrkias mektige president Recep Tayyip Erdogan. Sverige og Finlands Nato-fremtid står på spill. Fallhøyden er enorm. Men Jens Stoltenberg har lagt en plan.

Svensk og finsk Nato-protokoll underskrevet av samtlige medlemsland

Protokollen om å innlemme Sverige og Finland i Nato er underskrevet av samtlige av de 30 Nato-landene.
Les mer om:

Sverige og Finland tar nytt skritt i retning Nato-medlemskap

Tirsdag skal Sverige og Finland signere en tiltredelsesprotokoll, neste skritt på veien mot Nato-medlemskap. Men veien til fullt medlemskap er fremdeles lang.
Les mer om:

Sverige og Finland tar nytt steg mot Nato-medlemskap

Tirsdag har Sverige og Finland signert en tiltredelsesprotokoll, neste skritt på veien mot Nato-medlemskap. Dette har fått Russland til å reagere.
Les mer om:

Tenåring alvorlig skadd i skyting i Sverige

En gutt i tenårene er alvorlig i en skyteepisode i bydelen Vallby i Västerås.
Les mer om:

Slik så frontruta ut før Kilpis: – Jeg visste ikke om det var rein eller franske sykkelturister

Enorm insektklekking gir utfordringer for bilistene i Nord-Finland og Sverige.
Les mer om:

En skammens avtale

Tyrkia inngikk 28. juni en avtale med Finland og Sverige om vilkår for å godta deres NATO-medlemskap.
Les mer om:

Ny keeper på plass i VIF: Bråtveit skrev kontrakt ut året

Per Kristian Bråtveit forlater Djurgården for å spille for Vålerenga ut sesongen. Signeringen ble gjort en uke etter salget av Kjetil Haug til fransk fotball. Vålerenga trengte mer erfaring på keeperplassen etter at Haug endte opp i Toulouse. De siste årene har Bråtveit vært i Djurgården (Sverige), Groningen (Nederland) og Nîmes (Frankrike). Han hadde en kontrakt med Djurgården ut årets sesong, men skal i stedet hjelpe VIF ut av en sportslig knipe. – Jeg gleder meg til å møte gutta, være med å snu en litt tøff periode for klubben og ikke minst til å spille foran Klanen.

Skal gå 200 mil: – Vi skal nyte naturen, ikke bare jage kilometer

I løpet av 100 dager skal Kaja Eline Devos og Simon Devos gå 200 mil gjennom Norge, Sverige og Finland. – Vi skal nyte naturen, ikke bare jage kilometer.
Les mer om:

Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert.
Les mer om:

Sverige: Nå er flere på venstresiden enn på høyresiden positive til EU

Unionen har fått en tydeligere klima- og miljøpolitikk. Dette er en av forklaringene på at venstresiden i Sverige og i andre land har snudd i synet på EU, mener forskere.
Les mer om:

Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

– For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige. Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn. Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia. Nå venter semifinale for de norske jentene.

Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert. Det ble en tårefull søndagskveld for Solberg. Først gråt han av glede over å ha blitt kåret til vinner av det klassiske Höljes-løpet. Det er en bedrift pappa Petter Solberg aldri greide som aktiv fører. Men senere kom kontrabeskjeden. En teknisk etterkontroll avdekket 3 kilo overvekt på bilens bunnplate i aluminium.

Andersson nekter å svare på om Tyrkia har fått løfte om utlevering av navngitte personer

Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) avkrefter ikke Tyrkias påstand om at Sverige har lovet å utlevere «terrorister» til Tyrkia for å bli med i Nato.

Avslører Sverige-trussel

USAs tidligere president Donald Trump skal ha truet med handelsrestriksjoner dersom Sverige ikke løslot A$AP Rocky i 2019.

Er finsk og svensk Nato-medlemskap fortsatt i spill?

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skapte usikkerhet rundt Sverige og Finlands medlemskap på tampen av Nato-toppmøtet.
Les mer om:

Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM

Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef. Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år. Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned. (NTB)

Død person funnet i vannet ved Svinesundsbroen

En død person er funnet i vannet nær Svinesundsbroen mellom Norge og Sverige. Svensk politi mener liket har flytt fra Norge til Sverige.
Les mer om:

Mann funnet død i vannet i Bohuslän i Sverige - har trolig flytt fra Norge

Politiet har så langt ingen formening om dødsårsaken.
Les mer om:

Død person funnet nær Svinesundbroen

En død person er funnet nært Svinesundbroen på grensen mellom Norge og Sverige, melder svenske medier.
Les mer om:

Kjemper for å unngå SAS-streik

Det pågår nå intense forhandlinger i Stockholm mellom flyselskapet SAS og dets piloter, som truer med storstreik: – Ikke tradisjon i Sverige og Danmark å sitte overtid.

Milliongap mellom Noreg og Sverige – NFF varslar grep

Dei svenske spelarane får over dobbelt så mykje utbetalt i EM-bonusar som dei norske. No lovar Norges Fotballforbund endringar.
Les mer om:

Sverige advarer om mindre interesse for Ukraina-krigen

Sveriges utenriksminister Ann Linde advarer om at interessen for krigen i Ukraina kan havne i skyggen når inflasjon og stigende matpriser krever oppmerksomhet.
Les mer om:

Dette gjenstår for at Sverige og Finland kan bli Nato-medlemmer

Sverige er et skritt nærmere Nato-medlemskap etter å ha inngått en avtale med Tyrkia. Dette er de seks stegene som gjenstår i prosessen.
Les mer om:

Norsk Pen bekymret over Nato-avtale – krever svar fra myndighetene

Nato-avtalen mellom Tyrkia, Sverige og Finland vekker bekymring for ytringsfrihetsorganisasjoner i Sverige og Norge, skriver norske og svenske Pen.
Les mer om: