Nyheter om Sveits


Denne gangen sier Arsene Wenger ja takk!

Den franske managerlegenden har gjort det meste i sin karriere, han ledet Arsenal i 22 år frem til 2018 og har etter en utvidet ferie jobbet som Fifas sjef for global fotballutvikling. – Nå har det dukket opp en mulighet som 71 åringen ikke klarer å si nei takk til. Sveits overrasket og imponerte alle ved å nå kvartfinalen i sommerens EM sluttspill.

Politibetjent skadd i koronademonstrasjon i Sveits

Om lag 5.000 mennesker protesterte igjen mot koronarestriksjoner i den sveitsiske byen Luzern, ifølge politiet.
Les mer om:

Bryter egne regler i Karim Benzema forhandlinger

For noen minutter siden tok den franske superstjernen farvel med sin gode venn Raphael Varane på sosiale medier. – De to er meget gode venner, både hos Real Madrid i en årrekke ( 10 år) og nå etter at Karim Benzema ble tilgitt av landslagssjef Didier Deschamps også på det franske landslaget. De er begge tilbake på Real Madrid etter å ha spilt i EM, et EM som startet bra med seier over Tyskland og som overraskende endte tidlig i åttendedelsfinalen mot Sveits på straffespark.

Molde holdt på å kløne det til – slapp unna med skrekken

Høy temperatur i Sveits da Molde slet seg videre i Europa mot ti mann.
Les mer om:

Har kapret trollmannen Vladimir Petkovic

I 2013 ledet Petkovic Lazio til Coppa Italia-triumf, noen måneder senere ble det klart at det sveitsiske fotballforbundet hadde overbevist Lazio-manageren om å erstatte Ottmar Hitezfeld som landslagstrener etter VM 2014. Dette var starten på en skikkelig opptur for Sveits.

Løp supertid – mister OL etter tidligere positiv dopingprøve

Alex Wilson (30) fra Sveits kan glemme OL. Han utestenges etter å ha testet positivt for anabole steroider.
Les mer om:

Trippeltriumf i terrengsykling

Sveitsiske Jolanda Neff sørget for gull foran to andre sveitsere i terrengsykling tirsdag. Det er Tokyo-OLs første pall med bare utøvere fra samme land. Med gull til Neff, sølv til Sina Frei og bronse til Linda Indergand i kvinnenes rundbaneritt, sørget Sveits for å være første nasjon i sommerens OL til å kapre alle pallplassene i samme øvelse.
Les mer om:

Europa hardt rammet av kraftig regn og tordenvær

Ny flom i Belgia og Nederland, lynnedslag i Sveits og kraftig regnvær i Storbritannia: ekstremværet fortsetter å herje i Europa. Men Tyskland slipper unna.

Den kinesiske skytteren Yang Qian tar første gullmedalje i OL

Kinas Yang Qian er den første gullmedaljen i Tokyo 2020 etter å ha vunnet 10 meter luftgevær.

Casper Ruud til semifinale i Sveits – jager sin andre strake ATP-tittel

Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.
Les mer om:

Ruud til kvartfinale i Sveits

Casper Ruud møtte tøff motstand i sin første kamp i Swiss Open, men stakk til slutt av med seieren etter å ha slått østerrikske Dennis Novak i strake sett.
Les mer om:

Ruud med turneringsseier

Casper Ruud misset fem mathcballer, men slo til slutt Federico Coria fra Argentina og gikk helt til topps i ATP 250-turneringen i svenske Båstad med 6-3, 6-3. – Det er kanskje den beste uken i mitt liv. Å spille her foran svensker, dansker og nordmenn ... Å vinne her betyr mye for meg, og særlig foran hjemmepublikum, sier Ruud i et intervju med arrangøren. – Man blir ekstra nervøs av å være førsteseedet.

Ruud til finale

Casper Ruud er klar for søndagens finale i Swedish Open i Båstad etter å ha slått spanjolen Roberto Carballés, som er rangert som nummer 97 i verden, i semifinalen. Ruud holder 16.-plassen på den siste ATP-oversikten. Han vant med settsifrene 6-1, 6-4. – Jeg spilte et bra førstesett, litt trøbbel i det neste, men jeg er så glad for å stå her som vinner av kampen. Det betyr mye for meg å være her og spille foran norske, svenske og danske tilskuere.
Les mer om:

Giroud klar for Milan

Olivier Giroud er bekreftet klar for Milan og blir dermed lagkamerat med Jens Petter Hauge hos den italienske stormakten. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Giroud kommer fra Chelsea der han spilte 119 kamper. Han var med i troppen som vant Champions League for få måneder siden. Han var også med i den franske troppen i EM der Frankrike røk ut av åttedelsfinalen mot Sveits. Det har lenge vært meldt at franskmannen var aktuell for Milan, og nå er det altså klart. I Milan blir han, enn så lenge, lagkamerat med norske Jens Petter Hauge. Han er imidlertid blitt linket bort fra klubben.

Schick scoret EMs vakreste

Patrik Schicks elleville scoring fra 50 meter topper Uefas målliste fra fotball-EM. Den kom i Tsjekkias åpningsseier over Skottland. Nesten 800.000 stemmer ble avlagt i løpet av 24 timer for å kåre en vinner. Ikke uventet tok Schicks mål førsteplassen. Mange spådde det umiddelbart etter at ballen lå i nettet i Tsjekkias premierekamp i EM. Leverkusen-spissen så at Skottland-keeper David Marshall sto langt ute og hamret til fra midtsirkelen. Paul Pogbas suser mot Sveits ble nummer to i kåringen, mens Luca Modrics perlescoring mot Skottland ble nummer tre.
Les mer om:

Padlere fra hele Europa søker mot Etna

– Etna er en av de fineste elvene vi padler i. Vi var her i fjor og måtte komme igjen i år, sier Lisa fra Sveits.
Les mer om:

Suverent VM-gull til Fosser

Kasper Fosser var suveren fra start til mål på langdistansen i orienterings-VM i Tsjekkia. Dermed tok det norske stjerneskuddet sitt første VM-gull i orientering. Fosser fikk seg med seg et solid forsprang fra start, og gjorde ingen feil underveis på manndomsprøven. Til slutt vant nordmannen med tre minutter og fem sekunder til andremann Mathias Kyburz fra Sveits. – Det føles helt utrolig. Det er ikke noe annet å si. Det er dette jeg har jobbet for siden jeg var 12–13 år. Nå gikk det, etter fire sølv i VM kommer gullet på siste dagen.
Les mer om:

Slått ut i kvartfinalen

Anders Mol og Christian Sørum skuffet stort mot Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij i kvartfinalen i verdenstouren i Gstaad. Det ble tap i strake sett. Mol og Sørum tapte 16-21, 19–21 i oppkjøringsturneringen til Tokyo-OL. Tapet var Mol og Sørums tredje på de siste fem kampene mot russerne. Mathias Berntsen og Hendrik Mol kjempet også om kvartfinalespill i Sveits, men kom til kort i møtet med Nikita Ljamin og Taras Myskiv fra Russland. Duoen vant første sett 29-27, men tapte de to neste 13-21, 12–15.

Nå går det oppover med besøket: – Doblet siden i fjor(pluss)

Harstad camping ser lyst på fremtiden etter en god start på sommeren. Nå har det også kommet utenlandske turister fra land som Sveits og Frankrike.
Les mer om:

ESPN: Pogba-overgang diskutert i to møter

I motstetning til Manchester United, ser gjengen hos PSG ut til å ha en god dialog med agent Mino Raiola. Italieneren sørget for at en av EMs desidert beste keepere, Donnarumma, valgte Paris da han gikk ut på markedet som free agent. Nå er PSG sultne på mer fra «stallen» til Raiola. Agenten har garantert viftet med Haaland-kortet tidligere i år, men denne gangen gjelder det helt konkret Paul Pogba.

Norsk sølv på herrestaffeten

En fantastisk andreetappe av Kasper Fosser ga Norge et perfekt utgangspunkt under stafetten i orienterings-VM i Tsjekkia. Fosser startet to minutter bak lederne etter Gaute Steiwers første etappe, men løp fra alt og alle og orienterte perfekt. Slik sendte han ut Eskil Kinneberg med et minutts ledelse til Sverige og Finland. Svenskene ble for sterke på ankeretappen og stakk av med gullet. De norske herrene kunne likevel juble for sølv. Sveits tok bronsen.

Norsk bronse på orienteringstafett

Andrine Benjaminsen løp en strålende siste etappe, passerte Finland, Tsjekkia og Russland og sørget for en norsk bronsemedalje på kvinnenes stafett i orienterings-VM. Marie Olaussen og Kamilla Steiwer løp de to andre etappene for Norge. Sverige tok et suverent gull, mens Sveits tok sølvet.

Mol og Sørum åpnet med seier

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum fikk det både enkelt og litt stritt i første kamp i verdenstourturneringen i sveitsiske Gstaad onsdag. Duoen slo danskene Kristoffer Abell og Nicolai Hovmann i to strake sett med sifrene 21-11 og 24-22. Firestjernersturneringen i Sveits er den siste konkurransen for Mol og Sørum før OL. I Tokyo-lekene blir de et stort norsk gullhåp.
Les mer om:

Norsk sølv i VM i orientering

Andrine Benjaminsen sikret norsk sølv på mellomdistansen i orienterings-VM tirsdag. Den svenske gullgrossisten Tove Alexandersson tok gullet, hun var 2.21 foran Benjaminsen i mål. Norske Kamilla Steiwer var to sekunder unna å få bronsemedaljen.

Overbevisende av Fosser

Kasper Fosser fortsetter å imponere i orienterings-VM. 22-åringen var raskest i sitt heat da det tirsdag morgen ble løpt kvalifisering til mellomdistansefinalen. Det var krevende orientering i bratte åssider i fjellene øst for Liberec, og det ble til dels store utslag mellom løperne. Eskil Kinneberg og regjerende verdensmester Olav Lundanes tok andre- og tredjeplass i sitt heat, som ble vunnet av franske Lucas Basset. Magne Dæhli hadde litt mer trøbbel i sitt heat, men hadde halvannet minutts margin ned til 15. plass, som ga siste finaleplass.
Les mer om: