Nyheter om Super-G


Dagens super-G-finaler er avlyst

Snøvær og tåke skapte problemer for arrangørene av verdenscupfinalen i alpint i Lenzerheide. Kvinnenes super-G skulle startet 09.30 og herrenes super-G-finale skulle etter planen startet 11.00. Nå er begge finalene avlyst. Det melder FIS sine hjemmesider. Blant mennene går dermed krytallkulen til den østerrikske VM-vinneren Vincent Kriechmayr.

Hannes Reichelt legger opp

Den østerrikske alpinveteranen Hannes Reichelt har besluttet å legge opp. 40-åringen har 20 sesonger bak seg i verdenscupsirkuset. Han toppet karrieren med VM-gull i super-G for seks år siden. Han vant 13 verdenscuprenn, blant dem utforrennet i Kitzbühel, og hadde til sammen 44 pallplasseringer i verdenscupen. Reichelt kom gang på gang tilbake etter alvorlige skader og fortsatte å vinne renn. Det gjaldt både korsbåndskader og omfattende ryggproblemer, men etter kneskaden han pådro seg i desember 2019 greide han ikke å ta seg tilbake til ypperste nivå.
Les mer om:

Topp ti i junior-VM

Marte Monsen kjørte ned til niendeplass i super-G under junior-VM i alpint mandag. Hun var 1,51 sekunder bak vinneren Lena Wechner fra Østerrike. Østerrike tapetserte seierspallen ved å ta samtlige medaljer. Magdalena Kappaurer var nærmest Wechner med 0,24 sekunder. Magdalena Egger tok bronsen. Anna Bryn Mørkeset var nest best av de norske på 16.-plass. Hun ble slått med 2,12 sekunder.

Pallen glapp for Kindem i junior-VM

Kaspar Kindem tok fjerdeplassen i slalåm under junior-VM i alpint i Bulgaria fredag. Amerikanske Benjamin Ritchie tok gullet. Kindem tok bronse i storslalåm og fjerdeplass i super-G tidligere i mesterskapet. Han var denne gangen bare 0,46 sekunder unna en ny bronse. Nordmannen kjørte seg opp fra sin åttendeplass etter første omgang. Ritchie ledet etter første omgang. Han var 0,48 sekunder foran sveitseren Fadri Janutin.
Les mer om:

Lie unngikk alvorlig kneskade

Alpinisten Kajsa Vickhoff Lie har ikke fått noen alvorlig skade utover beinbruddet som holder henne ute av drift det neste halvåret. Det opplyser Norges Skiforbund til NTB. Lie ble søndag operert for et brudd i leggbeinet etter at hun falt stygt i verdenscuprennet i super-G i italienske Val di Fassa. Man fryktet også en alvorlig kneskade for Lie, men hun slapp unna med et lite brudd der. – Etter nærmere undersøkelser er det ikke funnet noen leddbåndsskade i kneet, men et lite brudd.

Stygt fall for Vickhoff Lie i Italia – fløyet ut av bakken med helikopter

Alpinprofilen Kajsa Vickhoff Lie falt stygt i verdenscuprennet i super-G i italienske Val di Fassa søndag.
Les mer om:

Sterk prestasjon av Vickhoff Lie

Lara Gut-Behrami vant fredagens utforrenn i Val di Fassa i Italia, to hundredeler foran Ramona Siebenhofer og 26 hundredeler foran Corinne Suter. Det var første gang verdenscupen ble kjørt i denne bakken. Kajsa Vickhoff Lie, som vant onsdagens utfortrening, gjorde en god prestasjon og tok en sterk 6.-plass, 82 hundredeler bak. Ragnhild Mowinckel slet imidlertid gjennom hele løypa, og var over to sekunder bak vinneren i mål. Lørdag skal det kjøre utfor for kvinnene igjen i samme bakke, før det er super-G på søndag.
Les mer om:

Et stykke bak på siste utfortrening

Til tross for at Kajsa Vickhoff Lie var raskest på onsdagens utfortrening i Val di Fassa i Italia, hadde hun nå den sjuende raskeste tiden. Hun var 0,77 sekunder bak amerikanske Breezy Johnson. Hun brukte 1.24,77 ned den 2350 meter lange traseen. Ragnhild Mowinckel var 1,23 sekunder bak Johnson i sin gjennomkjøring og betydelig nærmere de beste enn under den første treningen. Det står super-G på programmet søndag i Val di Fassa.

Røa slått av damene: – Jeg møtte ikke opp

CORTINA/OSLO (VG) Henrik Røa (25) har kjørt over alle forventning i både super-G og utfor i VM i Cortina, men på mandagens superkombinasjon skuffet han stort.
Les mer om:

Sterk norsk omgang: – Må kjøre mitt livs slalåm

CORTINA/OSLO (VG) Både Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie leverte en god super-G. Dermed henger begge med teten før slalåmdelen av superkombinasjonen. Storfavoritt Mikaela Shiffrin er på skuddhold til gullet.
Les mer om:

VM-kongen Kriechmayr til VG: – Jeg er ingen legende

CORTINA (VG) Vincent Kriechmayr (29) er kun den tredje i historien som greier å vinne både super-G og utfor i ett og samme VM. Han sammenlignes med de store, men vil ikke høre om det.
Les mer om:

Kriechmayr på topp etter omdiskutert VM-renn: Jansrud skuffet

Vincent Kriechmayr kan være på vei mot VM-gull i super-G. Kjetil Jansrud ligger på 10.-plass etter at 20 mann har kjørt. En rekke løpere kom ikke til mål.
Les mer om:

Jansrud skuffet i kaos-renn

Løper etter løper kjørte ut i herrenes Super-G.
Les mer om:

Jansrud sjanseløs i VM-kaos i super-G: – Jeg møtte ikke helt opp

Koronarammede arbeidsløse skal få feriepenger
Les mer om:

Kajsa Vickhoff Lie på femteplass i super-G da Lara Gut-Behrami vant

Kajsa Vickhoff Lie tok en oppløftende 5.-plass da alpin-VM ble innledet med super-G. Sveitsiske Lara Gut-Behrami tok sitt første VM-gull.
Les mer om:

Ragnhild Mowinckel nummer 12 i super-G

CORTINA/OSLO (NRK): Amerikanske Mikaela Shiffrin har hatt en knalltøff vinter. I første VM-øvelse tapte hun gullet med en stor feil i en av de siste svingene. Beste norske ble Kajsa Vickhoff Lie på femteplass.
Les mer om:

Storfavoritten innfridde

Kajsa Vickhoff Lie tok en oppløftende 5.-plass da alpin-VM ble innledet med super-G. Storfavoritten Lara Gut-Behrami fra Sveits tok sitt første VM-gull.
Les mer om:

- Akkurat nå er det kjipt

Lara Gut-Behrami var i en egen klasse og tok VM-gull. Kajsa Vickhoff Lie (22) leverte et solid resultat i super-G. Hun kjempet lenge om medalje, men noen feil kostet dyrt.
Les mer om:

Adrian Smiseth Sejersted reiser hjem

Alpin-VM er over for Adrian Smiseth Sejersted (26) . Han melder på Instagram at han må hjem til Norge for å operere et trøblete kne. Han pådro seg kneskaden under et utforrenn i Bormio i slutten av desember. 26-åringen har vist lovende takter i flere renn denne sesongen.

Ingen renn i morgen

Superkombinasjon for herrer, som skulle blitt arrangert onsdag, blir også avlyst som følge av værforholdene i Cortina. Det bekrefter FIS. I stedet blir det super-G for både damer og herrer på torsdag. Mandag 15. februar blir det kombinasjon for begge kjønn.
Les mer om:

Ny utsettelse i alpin-VM – tåke stoppet kvinnenes super-G

Kvinnenes planlagte super-G-renn i alpin-VM i Cortina d'Ampezzo lot seg ikke gjennomføre tirsdag. Arrangøren måtte gi opp kampen mot tåka.
Les mer om:

Super-G utsatt etter tåketrøbbel

Etter at mandagens kombinasjon for kvinnene ble avlyst i VM i alpint har arrangøren fått mer hodebry. Også tirsdagens super-g måtte utsettes som følge av tåke.
Les mer om:

Tåka stoppet VM-åpningen

Starten av alpin-VM har vært preget av mye utsettelser på grunn av snøvær. Mandag ble superkombinasjonen for kvinnene utsatt på grunn av store mengder snø. Tirsdag var det tåka som satte en stopper for alpinistene. Denne gangen var det kvinnenes super-G som ikke ble noe av. – Det er kjipt. Vi har flere dager å gå på, så det blir jo super-G etter hvert, sier Kajsa Vickhoff Lie til NRK. Arrangøren prøvde å flytte starten noen hundre meter ned i bakken, men i det de gjorde det, flyttet også tåka seg etter. De prøvde å utsette starten så lenge som mulig, men 14.30 kom den endelige avgjørelsen.

Super-G avlyst i VM

Flere hundre tusen eldre venter fortsatt på vaksine. Eldreombud Bente Lund Jacobsen frykter konsekvensene dersom eldre utenfor institusjoner ikke får ha nærkontakt med andre.
Les mer om:

Super-G for kvinner avlyst på grunn av tåke

Sokneprest Bård Boye må slutte i jobben på Jørpeland: – Tungt for meg
Les mer om: