Nyheter om Sunderland


Klavan husker godt nesten-slåsskampen til Jürgen Klopp

Klopp er fotballpassion. Liverpool-supporterne elsker denne mannen, for spillerne har tyskeren vært lederen for de gode tider. Men veien mot suksess har ikke bare vært en dans på roser, som det så vakkert sies. Den estiske midtstopperen Ragnar Klaven spilte for Liverpool i perioden 2016-18 og fikk med en spesielt krevende periode for Jürgen Klopp – før resultatene av jobben hans hadde vist seg i troféskapet på Anfield.

Hva gjorde Sir Alex Ferguson til verdens mest suksessrike fotballtrener

Konkurransen på strømmemarkedet på TV har aldri vært hardere, og innhold som tiltrekker oss sportsidioter er enten rettigheter til live sport eller gode sportsdokumentarer. Netflix har ledet an med strålende dokumentarer som Formula 1: Drive to Survive, The Last Dance som handler om Basket-legenden Michael Jordan og fotballdokumentaren Sunderland ‘Til I Die. Viaplay har nå meldt seg på i kampen om sportsdokumentarer, og har denne sommeren sluppet et stort antall titler.

Ethan Ennis klar til å vise Liverpool hva de går glipp av

Det er bare et fåtall spillere som har turt å «krysse grensen» mellom de to mest dekorerte klubbene i England i moderne tid. – De som har gjort byttet mellom de to klubbene i nord-vest har fått merke det, bare spør Michael Owen. Når du har valgt lag har du valgt lag, det er ingen førstelagsspiller som er overført direkte mellom Manchester United og Liverpool siden Phil Chisnall forlot Old Trafford i retning av Anfield i 1964.

Joachim Andersen måtte forlate Fulham med halen mellom beina, nå er han tilbake i Premier League etter EM suksess

Man trenger ikke å være fotballprofessor for så skjønne hvorfor Fulham rykket ned til Champions League sist sesong. – De var svært forsiktige på overgangsmarkedet og måtte gi kapteinsbindet til en lånesoldat! Danske Joachim Andersen fylte for så vidt rollen bra i Fulham på utlån fra Lyon. – Forsvarsspilleren spilte 31 kamper og scoret et mål.

Crystal Palace henter inn Remi Matthews

Patrick Vieira har ikke mange ukene bak seg i jobben som erstatter for Roy Hodgson, men med kun kort tid før han skal måles på resultater i Premier League, har franskmannen ingen tid å miste. Nå hentes det inn en fotballnomade på 27 år, som i perioden som Norwich-spiller fra 2014-19 ble sendt ut på syv leieopphold. Forrige sesong ble det permanent kontrakt hos Sunderland med 11 kamper.

Vil overtale italiensk Liverpool flopp om England retur

Den 30 år gamle italienske venstrevingen Fabio Borini som opp igjennom har spilt i de fleste posisjoner fremover på banen startet ut i Chelsea. Da han fra Bolognia til London bare 16 år gammel sommeren 2007 ble han omtalt som en av Italias store fremtidshåp. Etter noen år, utlån og et par kamper for Chelsea bar det tilbake til Italia, han byttet noen ganger mellom Parma og Roma før Liverpool i 2012 hentet han til Anfield. Fabio Borini klarte ikke opprettholde den meget gode formen han viste frem i Roma.

Bekreftet: David Moyes har kommet hjem!

Moyes ble sendt ut fra Old Trafford i 2014. Så ble det en gjesteopptreden hos Real Sociedad og Sunderland før han ble tatt inn hos West Ham i 2017. På lørdag kom bekreftelsen på at Moyes har funnet sitt permante hjem i London med West Ham. 7 plass i Premier League og Conference League-kvalik var en av de største prestasjonene i Premier League fra en outsider. Les: ESPN: David de Gea har ett krav for å bli hos Manchester United Ikke overraskende forlenges nå kontrakten. «I am delighted to have committed my future to West Ham United. This is where I want to be and I’m happy.

Joshua Kitolano: E-posten som forsvant

Daværende Premier League-klubb Sunderland ønsket å invitere norske Joshua Kitolano på prøvespill i 2013. Men de fikk aldri svar.
Les mer om:

Sam Allardyce valgte å si nei takk

Den engelske manageren Sam Allardyce er kjent for å klare å skremme/motivere spillerne til å ikke rykke ned, han har som vane å klare det, men ikke denne gangen. «Big Sam» overtok West Bromwich Albion rett før jul da alle så det gikk alt for tregt med poengsankingen. Det var noen gode perioder og håpet om å beholde plassen var i live en stund, men de siste ukene ble det stadig klarere at nedrykk var uunngåelig. – Sam Allardyce gir seg som manager i West Bromwich Albion ved sesongslutt.

Solskjær irriterer seg fortsatt over den gedigne tabben United gjorde i 2015

i 2015 takket Manchester United nord-iren Jonny Evans for følget, og sendte midtstopperen videre til West Bromwich. I 2021 ønsker Solskjær seg at «noen» hadde handlet anderledes. Historien om Jonny Evans hos United er laaang. Han gikk gradene på akademiet fra 2004-06 da han ble hentet opp til førstelaget. Etter dette ble det en miks med førstelagskamper og utlån. Royal Antwerpen og Sunderland x 2 og 198 førstelagslagskamper for United. Så sa det stopp på Old Trafford, og veien videre gikk altså til West Bromwich.

De dyreste norske spillerne gjennom tidene

Til tross for at det man skulle tro så har det faktisk blitt betalt store overgangssummer for norske spillere. Kanskje ikke helt på nivå med Neymar eller Mbappe, men fortsatt spinnville summer når det er snakk om norsk fotball. Og det er definitivt noen store profiler på listen, og vi innbiller oss at navn som Erling Braut Haaland og Martin Ødegård kommer til ende på toppen snart, det får du nok ikke høye odds om hos bonuskode-sports! En av dem er der allerede faktisk.

Endelig kom magien frem hos Tottenham

Nå skal vi ikke dra det for langt, men denne kvelden endte med en heidundrandes kamp for London-laget. Og hvem var med fra start? Gareth Bale. Say no more. Vi skal ikke skjule at vi har ment at Mourinho måtte gi waliseren skikkelig tillit for at Tottenham skal få Bale-effekten, som United har fått med å hente inn Edinson Cavani.

Godkjent: Dette er den nye Sunderland eieren

Sunderland bekrefter at den 23 år gamle Kyril Louis-Dreyfus er den nye majoritetseieren i klubben, etter at EFL har godkjent overtakelsen. League One klubben Sunderland fikk offisielt en ny majoritetseier på torsdag, da EFL har godkjent 23 år gamle Kyril Louis-Dreyfus ‘overtakelse av 74 prosent av aksjene i klubben. – En handel som har vært klar i noen uker.

«United skal få kjenne på hva de går glipp av»

Det er vel ikke så mange av United-supporterne som savner Adnan Januzaj på Old Trafford, men på torsdag akter belgieren å minne United på hva de kunne ha hatt på vingen. Belgieren ble hentet til United fra Anderlecht i 2011. Det gikk ikke akkurat helt etter planen. Selv om høyrevingen kan skryte av 65 kamper for førstelaget, ble 5 scoringer og 6 assists i tynneste laget når du bærer United-drakta.

Mick McCarthy gjør som Kåre Ingebrigtsen

Han har trent Sunderland, Ipswich, Wolverhampton og det irske landslaget. Så ble han overbevist om å forlate det kjente og kjære til fordel for store ord og varmere klima. Kåre Ingebrigtsen var gjennom det samme hos APOEL og Mick McCarthy møtte en tilsvarende skjebne som «Bruttern». Mick McCarthy ble hentet inn for å rydde opp i det APOEL opplevde som et salig rot satt i stand av managerne (Ingebrigtsen inkludert). Seks kamper senere hadde eier/klubbledelse plassert også iren i kategorien udugelig.

United valgte bort Liverpool-spilleren som gir Solskjær skikkelig trøbbel

Vi går rett på sak: Ferguson digget Jordan Henderson da han spilte for Sunderland i 2011 og så på midtbanespilleren som skikkelig United-materiale. Så ble han advart. Det ble aldri en Henderson-overgang til United.

Tett Premier League program i jula

Vi som de fleste andre vet hvor ufattelig kjedelig julaften er, selv sølvguttene var på teipe. Nå er det bare en dag til det braker løs Premier League og vi gleder gleder oss spesielt til boxing day. Lørdag 26. desember: Leicester – Manchester United (13.30), Aston Villa – Crystal Palace, Fulham – Southampton (16.00), Arsenal – Chelsea (18.30), Manchester City – Newcastle, Sheffield United – Everton (21.00). Les: 23 år gamle Kyril Louis-Dreyfus kjøper Sunderland Søndag 27.

23 år gamle Kyril Louis-Dreyfus kjøper Sunderland

Det eneste som gjenstår for en av tre arvinger av tidligere Marseille-eier Robert Louis-Dreyfus sitt imperium er en godkjennelse av EFL. – Den tradisjonsrike klubben Sunderland driver og baler nede i League One, egentlig uten særlig fremtidshåp eller penger til å gjøre noe med situasjonen. Da kommer det godt med å få søkkrike Kyril Louis-Dreyfus inn på eiersiden. – Kyril er sønn av tidligere Marseille-eier Robert Louis-Dreyfus, som var dypt inne i den franske klubben fra 1996 til han døde av leukemi i 2009. Han var også konsernsjef for Adidas.

Sam Allardyce er tilbake etter å ha tvinnet tommeltotter i to år

Tidligere i dag sparket West Bromwich manageren som brakte dem tilbake til Premier League, Slaven Bilic for å unngå å rykke ned igjen ved første anledning har de hentet inn en gammel ringrev. 66 år gamle Sam Allardyce har sittet hjemme og tvinnet tommeltotter siden han forlot Everton mot sin vilje i 2018.

«Var for feig til å signere med Liverpool»

Thomas Helmer var en del av Bayern Münchens og Borussia Dortmund sitt forsvar i en årrekke. Da han var på topp kom sjansen for en overgang til Liverpool. Det har blitt en rekke trofeer i løpet av karrieren, de aller fleste for den tyske giganten. Thomas Helmer vant tre Bundesliga-titler, en DFB-Pokal-tittel og en UEFA Cup. Han kunne – og føler at han burde – også ha vært en Champions League-vinner. Helmer var en del av Bayern laget som tapte 1999-finalen mot Manchester United.

15 United-spillere fikk fyken av Mourinho – her spiller de nå

José Mourinho hadde planene om å gjøre United great again da portugiseren entret Old Trafford i 2016. To og et halvt år senere hadde United vært gjennom en periode med nesten-suksess og kaos i skjønn forening. Ingen skal kunne si at det var kjedelig med Mourinho ved roret. Selv om portugiseren selv hevder han ikke fikk spillere han trengte, var aktiviteten på salgssiden hvertfall høy under Mourinho. Hele 15 spiller ble solgt i perioden (pluss de som gikk på free transfer). Teamtalk har tatt jobben med å sjekke hvor det har blitt av spillerne Mourinho kvittet seg med.

Skjønner Celtic er i krise når Paolo Di Canio er aktuell

Den italienske tidligere Sunderland manageren Paolo De Canio fikk sparken for noen år som ekspertkommentator fordi han tatoverte «Dux» på overarmen og viste det frem på TV. – Den meget kontroversielle, intense, fullstendig gale og tidvis morsomme (på avstand) fotball personligheten fortalte varden at tatoveringen var for å provosere, ikke for å fortelle verden han var en fascist. Ingen trodde på hans forklaring, tilbake i 2005 hevet han armen i en fascist-hilsen i to kamper på rad i italienske Serie A, noe som førte til utestengelse.

Tidligere VIF-profil fikk ny sjef i klubben

Mick McCarthy (62) tar over jobben som manager for Ghayas Zahid og APOEL Nikosia – to år etter sin siste jobb i klubbfotballen.Det bekrefter den kypriotiske fotballklubben på sin Twitter-profil. Hans avtale varer frem til mai 2022, skriver klubben på sitt nettsted. McCarthy har stått uten jobb siden han forlot sin rolle på det irske landslaget i april. APOEL har vunnet den kypriotiske ligaen hele 28 ganger, men har åpnet inneværende sesong svakt. Έναρξη συνεργασίας με Mick #McCarthy.

Henter inn eks landslagssjef Mick McCarthy som ny manager

Den kypriotiske klubben APOEL Nicosia bytter managere i høyt tempo og nå skal den meget rutinerte Mick McCarthy se hvor lenge han holder. På mandag fikk Marinos Ouzounidis sparken som overtok for Kåre Ingebrigtsen. Den tidligere Rosenborg treneren sitt opphold på Kypros kan mest karakteriseres som en utvidet juleferie. (Jobben som Brann trener kan også bli kortvarig om ikke noe drastisk skjer med poenghøstingen fremover.) Den tidligere Sunderland, Wolverhampton, Ipswich manageren og Irlands landslagssjef Mick McCarthy er på vei til å ta over trenerjobben i APOEL Nicosia.

Ajax har tjent vanvittige 3,7 milliarder på åtte spillersalg siden 2017

Ajax har det med å vinne hjemme i Nederland og de klarer også å gjøre det bra i Champions League samtidig som de selger spillere for milliarder.