Nyheter om Strand


Her gjør 18-åringen noe ingen nordmenn har klart tidligere

Det går godt i norsk sykling om dagen. Per Strand Hagenes er en av de som imponerer.
Les mer om:

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

VM-gull til Hagenes i sykling

Per Strand Hagenes tok VM-gull på juniorenes fellesstart i sykling fredag morgen. Hagenes kjørte sterkt de siste kilometerne. Først dro han en gruppe opp til en tet-trio, før han med rundt seks kilometer igjen rykket fra alle konkurrenter. Derfra var det ingen som klarte å følge nordmannen. I nest siste bakke fikk han den avgjørende luka. Til slutt var nordmannen 19 sekunder foran franske Gregore.
Les mer om:

Sandnes-syklist historisk: Tok suverent VM-gull

Per Strand Hagenes (18) til topps på fellesstarten i juniorklassen i sykkel-VM.
Les mer om:

Norsk sykkel-gull

Per Strand Hagenes (18) sikret norsk VM-gull på juniorlandeveisrittet i Sykkel-VM.
Les mer om:

Denne boligen troner øverst på listene i Strand kommune siste måneden

Sjeldent salg på Ganddal - dette er en av de aller dyreste boligene siste måned
Les mer om:

Stillehavet er et opprørt hav

Joe Biden tok en Trump og sparket Frankrike i skrittet, Boris Johnson leker imperiets siste lek og Australia byr på et av vår tids store rustningskappløp, skriver Morten Strand.

Denne boligen dundrer inn på topplisten i Strand kommune siste måneden

Hvis noen vil hente fram krimdronning-tittelen igjen, er det greit for meg
Les mer om:

«Vi stemmer sammen!»

Store plakater som oppfordrer velgerne til å stemme i søndagens valg i Russland har teksten: «Vi stemmer sammen!» Det er forbilledlig presist. For noe egentlig alternativ til Putins parti finnes ikke, skriver Morten Strand.
Les mer om:

Kristiansund snudde til seier

Snorre Strand Nilsen sørget for jubel i Kristiansund da han dukket på bakre stolpe og satte 3–2 mot Haugesund i det 89. minutt. Seieren fører KBK opp på 3.-plass i Eliteserien etter 19 runder. Sander Kartum sørget for at vertene fikk en drømmestart etter ni minutter, men FKH-stopper Benjamin Tiedemann sendte lagene til pause på 1–1. Haugesunds Niklas Sandberg sendte gjestene i føringen like etter pause. De klarte imidlertid ikke å forsvare ledelsen. Torgil Gjertsen satte 2–2 kvarteret før slutt. Strand Nilsen fikk æren av å bli matchvinner.

Lillestrøm vant målrikt oppgjør

Lillestrøm hadde kun ett tap på de siste 13 kampene før nederlaget hjemme mot Brann i forrige runde, og i bortekampen mot Odd lørdag ble det både målrikt og underholdende da de to lagene møttes. Lillestrøm vant til slutt 3-2 etter et jevnt oppgjør. Målscorere for bortelaget var Thomas Lehne Olsen (to scoringer) og Tom Pettersson. Sander Svendsen scoret Odds mål. Laget er på fjerdeplass i Eliteserien før søndagens runde. De er to poeng bak Molde med en kamp mer spilt.

Fosen-skole kan vinne Dronning Sonjas skolepris: - En stor ære å bli nominert(pluss)

Dronning Sonjas skolepris deles ut annethvert år til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. I år er Strand barne- og ungdomsskole i Osen nominert.
Les mer om:

Varetektsfengsla i åtte nye veker for drapet på Renate Strand Normann

Retten legg særleg vekt på gjentakingsfaren.
Les mer om:

Flyttet fra Vegårshei som to-åring - nå kommer hun tilbake som fysioterapeut

Oda Strand Mindrebø (27) er ansatt i den ledige stillingen som fysioterapeut i Vegårshei kommune. Det betyr at hun snart kommer tilbake til bygda hvor hun hadde sine to første leveår.
Les mer om:

Tande-comeback i konkurranse

Daniel-André Tande skal i aksjon i sin første konkurranse siden skrekkfallet i Planica i mars. Kommende helg deltar han i kontinentalcupen i Midtstubakken. – Det blir veldig moro. Det er en fin start å kunne gjøre comeback hjemme i Norge under helgens COC-renn i Midtstuen. Jeg gleder meg til å se hva mine beste hopp holder til. Det blir kult å konkurrere igjen, sier Tande i en pressemelding. I tillegg skal disse norske hopperne delta: Anders Fannemel, Joacim Ødegård Bjøreng, Oscar P.

– Jeg gleder meg til fire nye år med Marit

Partileder Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gleder seg til fire nye år på Stortinget sammen med Marit Knutsdatter Strand fra Beito.

– Jeg skal heim til Valdres, det er jeg trygg på

Marit Knutsdatter Strand (29) vil heim til Valdres for å ta over garden, men først venter fire nye år på «Tinget» for odelsjenta fra Beito.
Les mer om:

– For meg har det vore viktig å jobbe i Ivars ånd

Marit Knutsdatter Strand (29) får med seg Bengt Fasteraune (57) vidare på Stortinget. Det er klart etter at Senterpartiet gjer eit brakvalg i Valdres, Oppland og resten av Noreg.
Les mer om:

– Jeg er overrasket over at jeg er såpass rolig nå – like før avgjørelsen faller

Bengt Fasteraune fra Senterpartiet kom inn på Stortinget i september 2018, som vararepresentant for Ivar Odnes, som var alvorlig sjuk og døde i oktober samme år. Nå håper han på videre plass sammen med førstekandidat Marit Knutsdatter Strand.
Les mer om:

- Jeg er fremdeles litt i sjokk

Kreftsyke Eli Strand kjemper for tiden sitt livs kamp.
Les mer om:

Thomas Mundheim Strand berget poeng for Vardeneset 2

Skal lede prestisjehotell: Varsler bemanningskrise i bransjen
Les mer om:

Line og Odd Arne kjøpte gården for fire år siden. Da Fjøset skulle åpnes, overrasket paret med en helt annen fest(pluss)

I 2017 kjøpte Line Nebb og Odd Arne Kristiansen en gård med et gammelt kufjøs på Strand sørvest for Åfjord sentrum. Fire år senere fremstår fjøset som alt annet enn et fjøs innvendig, i stedet har det blitt et stilrent 60-talls lokale med overraskende elementer og iøynefallende detaljer overalt.

Anne Rimmen gjør NRK-comeback

Christian Strand, Anne Rimmen og Robert Stoltenberg er programledere for TV-aksjonen 2021. Sendinga går på NRK1 og i NRK TV søndag 24. oktober.

Sølv til Hagenes i junior-EM

Per Strand Hagenes tok sølv for juniorer på fellesstarten i sykkel-EM i italienske Trento fredag. Romain Gregoire fra Frankrike var sterkest på de 107,2 kilometerne. Tyske Lenny Martinez tråkket inn til bronsemedaljen. Resten av hovedfeltet kom i mål ti sekunder bak trioen. Hagenes vant fellesstarten for juniorer i norgesmesterskapet tidligere i år. Sebastian Larsen ble nummer ti i Italia fredag, mens Trym Brennsæter kom på 19.-plass. Deretter la Ola Sylling seg inn som nummer 36, Johannes Kulset nummer 38 og Stian Edvardsen-Fredheim nummer 56.