Nyheter om StortingetSykehus sender regning for fødsler til kvinner uten lovlig opphold

Kvinner uten lovlig opphold i Norge får faktura på store beløp fra sykehusene før fødselen. Flere opposisjonspartier på Stortinget reagerer kraftig.
Les mer om:

Therese (30) datt om på kjøkkenet: – Jeg husker at jeg satte to skiver i brødristeren

Mens andre bønder i Gudbrandsdalen kjørte traktor til Stortinget i protest denne uka, ble Therese Rudi (30) kjørt til sykehus i ambulanse.

Carl I. Hagen: – Årets jordbruksoppgjør har resultert i uvanlig stor oppmerksomhet knyttet til jordbrukets krav

Kandidat til Stortinget for Oppland Frp, Carl Ivar Hagen, har sendt dette skrivet til stortingsgruppa i Frp. Det er et forslag til merknad fra Frp i næringskomiteen som omhandler jordbruksoppgjøret 2020.
Les mer om:

Moxnes mener regjeringen brøt grunnloven i vaksinespørsmål

Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener regjeringen brøt grunnloven, for deretter å prøve å skjule det for Stortinget.
Les mer om:

Therese (30) datt om på kjøkkenet: – Jeg husker at jeg satte to skiver i brødristeren

Mens andre bønder kjørte traktor til Stortinget i protest denne uka, ble Therese Rudi (30) kjørt til sykehus i ambulanse.

Therese Rudi datt om på kjøkkenet: – Jeg husker at jeg satte to skiver i brødristeren

Mens andre bønder i Gudbrandsdalen kjørte traktor til Stortinget i protest denne uka, ble Therese Rudi (30) kjørt til sykehus i ambulanse.

La oss bry oss!

 I dag er det 16 mai. I morgen 17. mai som markerer dagen for undertegningen av Grunnloven vår i 1814. Men dagen ble faktisk ikke lovfestet som fridag av Stortinget før i 1947. Frigjøringsdagen 8. mai og dagen i morgen minner meg på hvor heldige vi er i dette landet.
Les mer om:

Slik forklarer Aavitsland vaksinevrakingen på Sørlandet: – Utbrudd andre steder ser vi stammer fra østlandsområdet

Ny fordeling av vaksiner vil gagne hele landet og redusere smitte i sommerferien. Sørlandskommuner med høyt smittetrykk kjøper ikke forklaringen fra FHI og ber Stortinget stoppe forslaget.
Les mer om:

Norge ikke med i internasjonalt covid-samarbeid

Stortinget bevilget i april i fjor åtte millioner til Helsedirektoratet for at Norge skulle delta i WHOs prosjekt som sprer ny kunnskap om behandling av covid-19 pasienter raskt. Ett år etter er Norge fortsatt ikke med.
Les mer om:

NAV-granskeren kritiserer Stortinget: Skaper usikkerhet

Jusprofessor og NAV-gransker Finn Arnesen har en tydelig melding til Stortinget: Loven om folketrygd må endres slik at retten til å ta med ytelser ut av Norge og til EØS-landene, fremgår av lovteksten.
Les mer om:

Nå kunne Øyvind hente frem flagget og sigaren: – Dette har jeg kjempet for i ti år

ULEFOSS: Nå er det flagg og høy sigarføring. Stortinget har endelig vedtatt å bygge en ny vei, og freden vil etter hvert senke seg over Lannaveien. – Det er deilig, dette har jeg kjempet for i ti år, sier han.
Les mer om:

Sp mener Stortinget har gjort feil vedtak om sykepenger

Stortinget har i et ferskt lovvedtak igjen fastslått at mottakere av sykepenger må oppholde seg i Norge. Dette er i strid med EØS-reglene.
Les mer om:

Demonstrerte mot Israel: – Vi står her fordi Gaza brenner

Palestinakomiteen og Fellesutvalget arrangerte en markering utenfor den israelske ambassaden i Oslo tirsdag ettermiddag. Tirsdag kveld flyttet flere demonstranter seg til Stortinget.
Les mer om:

– Testen kommer når vi er tilbake til sans og samling

Økonomer og politikere støtter den skyhøye oljepengebruken under coronakrisen, men lurer på om Stortinget klarer…
Les mer om:

Stortinget vedtok bygging av Stad skipstunnel

Det er endelig klart for byggingen av Stad skipstunnel. Tirsdag vedtok Stortinget å gi prosjektet 75 millioner kroner i oppstartsmidler.
Les mer om:

Stad skipstunnel fikk klarsignal

Det er endelig klart for byggingen av Stad skipstunnel. Tirsdag vedtok Stortinget å gi prosjektet 75 millioner kroner i oppstartsmidler.
Les mer om:

Derfor sier han nei til Tromsøs bypakke

Kun Frp og Rødt stemte nei til bompengepakken i Tromsø da saken ble behandlet i Stortinget tirsdag.
Les mer om:

Nå skal Stad skipstunnel bygges - ordføreren lover vikingskip på åpningsturen

Etter mange tiår med kamp vedtok Stortinget tirsdag ettermiddag med 86 mot 1 stemme at Stad skipstunnel, verdens første fullskala skipstunnel, får sine første bevilgninger. Stad-ordføreren lover å ro vikingskip gjennom tunnelen.
Les mer om:

- Mens Harstadpakken venter på Stortinget(pluss)

I ett års tid har det vært bygget lite vei i Harstadpakken. Likevel har flere ansatte jobbet i det stille med prosjektet.
Les mer om:

Traktorer fra hele landet demonstrerte foran Stortinget

Traktorer fra hele landet rullet innover gatene i hovedstaden tirsdag.
Les mer om:

Bønder troppet opp utenfor Stortinget

Jordbruksoppgjøret har satt sinnet i kok hos norske bønder. Tirsdag møtte de opp foran Stortinget for å vise sin misnøye.
Les mer om:

370 ekstra millioner til idretten

Regjeringen foreslår å sette av 370 millioner kroner til stimuleringsordninger for idrett og frivillighet i september og oktober, slik at rammen totalt blir på 670 millioner. Pengene er en del av revidert nasjonalbudsjett som legges fram tirsdag. Stortinget har allerede løyvd 300 millioner kroner til slike stimuleringsordninger. – Dette vil trygge organisasjonene gjennom hele sommeren og høsten, sier Raja.

Høyre-toppen får Carlsen-hjelp i spillpolitisk thriller

STORTINGET (VG) Peter Frølich (33) har ikke gitt opp håpet om å få med seg Høyre-landsmøtet på å vrake Norsk Tipping-monopolet. Nå får politikeren fra Bergen drahjelp fra sjakk-verdensmester Magnus Carlsen (30).