Nyheter om Stortinget


Hatteland kan bli tvunget til å selge privatflyet: – Det er dårlig distriktspolitikk

Et nytt høringsforslag fra stortinget truer privatflytilbudet fra Vestlandet. Det mener Stig Hatteland er dårlig distriktspolitikk som gjør det vanskeligere å drive forretning fra distriktene.

Mot kraftunderskudd i Agder

I behandlingen av energimeldingen godtar Stortinget at Norge går mot et kraftunderskudd i 2026. Konsekvensene kan bli ekstra ille for Sør-Norge og Agder.
Les mer om:

Politiet stopper Sian-demonstrasjon utenfor Stortinget lørdag

Politiet stanser en demonstrasjon Sian ville holde utenfor Stortinget lørdag, der det blant annet var planlagt at en koran skulle brennes.
Les mer om:

Politiet stopper Sian-demonstrasjon utenfor Stortinget lørdag

Politiet stanser en demonstrasjon Sian ville holde utenfor Stortinget lørdag, der det blant annet var planlagt at en koran skulle brennes.
Les mer om:

SIAN-leder vil brenne en kasse med koraner i Oslo

Lederen for den muslimfiendtlige gruppen SIAN vil ikke legge noen demper på angrepene mot muslimer under en planlagt demonstrasjon utenfor Stortinget lørdag.
Les mer om:

Stortingsdirektøren går på dagen – vedtar gebyr etter dataangrepet

Stortingets direktør Marianne Andreassen vedtar et overtredelsesgebyr fra Datatilsynet til Stortinget på 2 millioner kroner – og sier samtidig opp sin stilling.

Stortinget har sendt søksmålsvarsel til to eks-representanter - krever etterlønn tilbakebetalt

Stortingets advokater har sendt krav om tilbakebetaling av etterlønn til de tidligere Frp-representantene Jan Arild Ellingsen og Per Roald Bredvold.

Ellingsen kreves for over en halv million kroner - Stortinget truer med søksmål

Mener Frp-politikeren fra Saltdal har fått for mye i etterlønn.

DN: Stortinget krever etterlønn tilbakebetalt fra to eks-representanter

Stortingets advokater har sendt krav om tilbakebetaling av etterlønn til de tidligere Frp-representantene Jan Arild Ellingsen og Per Roald Bredvold.

Bred enighet om å heve pensjonsalderen

Det ligger an til flertall på Stortinget for å heve pensjonsalderen. De fleste partiene er for en endring, men Rødt og SV er skeptiske.
Les mer om:

Vil innføre lokal rusreform i Kristiansand

Et flertall i bystyret støtter rusreformen som ble stemt ned av Stortinget i fjor. Nå kan det komme en lokal variant.
Les mer om:

Ingen av regjeringens partiledere skal delta i årets Pride-parade

Kun tre av partilederne på Stortinget er bekreftet å delta i lørdagens markering, men ingen fra regjeringen.

Bollestad vil ta regjeringens grensevedtak til Stortinget

KrF-leder Olaug Bollestad slår seg ikke til ro med grensevedtaket for kommunene Sandnes og Strand i Rogaland og vil igjen behandle saken i Stortinget.

Skattesmell på 1,3 millioner – har lagt ut 4,5 mill. i advokater

Stortinget ligger an til å måtte betale 1,3 millioner i ekstra arbeidsgiveravgift. Men veien til den regningen har vært mer enn tre ganger så dyr som skattesmellen selv.
Les mer om:

Kreftforeningen: Ta fra tobakkslobbyist «gullkortet»

Tidligere Høyre-politiker Kristian Tonning Riise har fri tilgang til Stortinget samtidig som han er lobbyist for tobakksgiganten Philip Morris. – Bør få noen ekstra alarmklokker til å ringe, sier Kreftforeningens leder.
Les mer om:

SV-leder etter skattesmell på Stortinget: – Folk må få eie sin historie

Fungerende SV-leder Kirsti Bergstø vil ikke oppfordre stortingsrepresentanter til å være åpne om personlige skattesmeller etter pendlerbolig-sakene.
Les mer om:

Ber Stortinget punge ut og få pendlerboligsaken ut av verden

Skatteetaten mener Stortinget skylder 1,3 millioner kroner. Presidentskapet har lovet å betale, men først når vedtaket er endelig. Rødt og MDG ber dem bla opp sporenstreks.

Nå kommer gassveien - byggestart til våren

BAMBLE: All usikkerhet er skjøvet til side. Stortinget har vedtatt prosjekt gassveien og finansieringen av den. Hallgeir Kjeldal kan med det huke av en av hans viktigste politiske saker før han gir fra seg ordførerkjedet.
Les mer om:

Stortingets «hemmelige» råd: Politikere fryktet å miste diamantkort-fordeler

Politikernes eget brukerråd på Stortinget er ikke bare opptatt av pendlerboligene, øl og skrelte poteter i kantina: Frykten for å miste de lukrative bonuskortene på flyreiser har vært gjenstand for omfattende diskusjon.
Les mer om:

Inviterer til «oppvaskmøte» på Stortinget: – Siste utvei

Kravet til Bane NOR om minst ti faste ansatte i små firmaer har satt flere sinner i kok, og SMB Norge frykter onsdagens møte på Stortinget er siste mulighet til endring.
Les mer om:

Stortingspresidenten: Stortinget vil selvfølgelig betale

Stortinget vil selvfølgelig betale arbeidsgiveravgift når det foreligger et endelig vedtak, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.
Les mer om:

SV-nestleder om mulig skattesmell: Skylder på Stortinget

Torgeir Knag Fylkesnes bekrefter til VG at han er én av de 28 stortingspolitikerne som har fått varsel om skattesmell fra Skatteetaten. Men skylden tar han ikke selv.

Høyre forstår ikke den kritiske situasjonen i norsk landbruk

16. mai ble det inngått avtale mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og staten om jordbruksoppgjøret 2022 og 2023. Etter at jordbruksoppgjøret for i fjor ble vedtatt av Stortinget, har den norske bonden opplevd en ekstraordinær kostnadsvekst på gjødsel, bygningsmaterialer, fôr, strøm, drivstoff osv.
Les mer om: