Nyheter om Storøy


Malin har tittelen «styrmann»: – Det er det minste problemet på sjøen

Malin Frøystadvåg Storøy ser ikke problemet med å ha en tittel med «mann» i seg. Men flere kjønnsbaserte titler forsvinner nå fra språket.
Les mer om:

Hverdagshelten som samlet kulturen på Lindeberg

Akkurat nå har Arne Storøy hendene fulle med et helt nytt prosjekt: Lutvann og Trosterud skolekorps. Fjorårets hverdagshelt i Groruddalen hviler ikke på laurbærene!
Les mer om:

Hverdagshelten!

Arne Storøy ble hedret med prisen Hverdagshelten 2020 denne uka. Vi møtte ham på Lindeberg - på sletta der hvor han står i front for kulturfestivalen hvert år.
Les mer om:

– Klart de har en stor fordel når de skal ha fast jobb

Næringslivet på Haugalandet ser mørkt på mulighetene til unge arbeidssøkere på jobbjakt. 18-åringene Stig Martin Bruvoll, Tor Helge Nilsen og Markus Storøy tror de har havnet på rett hylle allerede før de har startet jakten.

Siv slår an i Europa: - En perfekt match

Kunstner Siv Storøy fra Meløy er sentral når det selskapet Inzpero skal erobre Europa.
Les mer om:

Den harde vinteren kan ha ført til denne elgens død(pluss)

Celie Storøy oppdaget en død elg i Første Kapervann på Senja i helga.
Les mer om:

3,1 millioner i driftsresultat fra Storøy-turbinene

Storøy Vindpark AS på Torvastad laget strøm for drøyt ni millioner kroner i fjor.
Les mer om:

Fiksjon og virkelighet fra L.U:N.A – se videoen til ASP

Stjerneskudd er et litt slitt ord. Men er det noen norske undergrunnsartister som bør kunne bli en sertifisert stjerne, så er det hun her. Dette er den åttende gangen 730.no skriver om L.U:N.A – og nå klarer vi nesten å stave artistnavnet riktig. Den usignerte bergenseren, som egentlig heter Mia Roussel, er ute med sin nye singel «ASP», som akkompagneres av levende bilder. L.U:N.A alias Mia (Carl Martin Storøy) Se videopremieren nedenfor vår prat med L.U:N.A Hva er temaet i «ASP»? – ASP, en giftig slange, et symbol på deres makt over liv og død.

Journalist og forsker Thea Elnan: – Vi hadde ikke peiling på hvor stort metoo kom til å bli

Som journalist lyttet Thea Storøy Elnan til svært mange kvinner som var utsatt for seksuell trakassering. Nå håper hun mediene har lært av metoo-kampanjen.
Les mer om:

- Vi valgte Kvalsvik, hvor vi får monsterturbinene rett i fleisen

Anne Hilde Hagland ønsker ikke vindturbiner, verken i Tysvær eller andre steder i Norge. De to turbinene ute på Storøy mener hun ødelegger utsynet for henne og oss.

Hjelpen kommer langveisfra: – Det har vært vår store irritasjon

I sommer har vindturbinene på Storøy surret og gått i et år, om man ikke tar med nedetiden. Flere beboere nord på Karmøy er positive.
Les mer om:

Appell på Lindeberg: En by med like muligheter for alle

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Leder i Arbeiderpartiets homotnettverk, Jon Reidar Øyan, var på Lindeberg senter og talte onsdag morgen. I stekende stol og foran et godt oppmøte med mennesker hyllet Øyan mangfoldet i byen og viste til viktigheten av blant annet god integrering.

I år har han brukt halvannen million på å vedlikeholde bru

Nå er Storøy næringspark lei av vippebrua over til Storøy. Arbeidet med å lage ei fast bru til Karmøys nordligste punkt er i gang.
Les mer om:

Båten sank – selskapet får kritikk

Fartøyet «Målfrid» sank mens det ble drevet arbeid ved et oppdrettsanlegg ved Storøy nord på Karmøy.
Les mer om:

Rydder opp

Selskapet Organisk Materielretur AS på Storøy begynner å få kontroll på driften, snart to år etter oppstart. – Vi har fortsatt noen små utfordringer med internkontrollsystemene, men ellers er det ryddig og reint hos oss, sier daglig leder Kenneth Johannessen.
Les mer om:

#51 - Ny sjef på gang

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Cathrine Storøy.
Les mer om:

Skaper korpsmiljø på Trosterud og Haugerud

Arne Storøy er i gang med å starte opp et skolekorps i Trosterud og Haugerud-området. Nå ønsker han å få flere samarbeidspartnere med i prosjektet.
Les mer om:

Nå har vindmøllene på Storøy startet å snurre

... men det er fortsatt bare «prøve-snurring», forteller en utålmodig prosjektleder Bjørn Hjertenes i Solvind.
Les mer om:

Starter neppe før onsdag

Prosjektleder Bjørn Hjertenes i Solvind forteller at vindmøllene på Storøy neppe produserer strøm før kommende onsdag.
Les mer om:

– En sannhet med modifikasjoner

Haugaland Kraft knytter vindkraftanlegget på Storøy opp til strømnettet. – Men at Solvind-ledelsen sier at strømmen går rett ut i det lokale markedet, er en sannhet med modifikasjoner. Det er nok mer en symbolsk uttalelse, sier direktør Olav Linga.

Mandag kan du se TV og lage middag med strøm fra Storøy

Allerede i neste uke vil den ene av de to vindturbinene på Storøy produsere strøm til lokale mottakere. – Folk på Torvastad er de første som tar i bruk kraften fra det omdiskuterte anlegget, sier utbyggeren.
Les mer om:

Monteringen av vindmøllene er i gang

Om kort tid er vindmøllene på Storøy fysisk på plass. Da venter installasjon av elektronikk og annet utstyr, før energiproduksjonen forhåpentligvis starter i slutten av august.
Les mer om:

Vindmøllene på storøy

Les mer om:

Nå skyter vindmøllene i været

Om kort tid er vindmøllene på Storøy fysisk på plass. Da venter installasjon av elektronikk og annet utstyr, før energiproduksjonen forhåpentligvis starter i slutten av august.
Les mer om: