Nyheter om Ståle Solbakken


Solbakken i strupen på UEFA-topper: – Lever ikke i den normale verden

Landslagssjef Ståle Solbakken (53) er hard mot UEFA og mener organisasjonen kan være redd for å legge seg ut med maktpersoner i land som Ungarn.

Landslagssjefen om Patrick: – Blitt glad i han på og av banen

Ståle Solbakken var ringside for å se Vålerenga – Glimt søndag kveld.

Sandefjord knuste Viking

Sandefjord kvittet seg med hjemmespøkelset i Eliteserien i en dominant 3-0-kamp mot Viking lørdag. Den kjærkomne hjemmeseieren var Sandefjords første siden Molde ble slått 1. august i fjor. Trepoengeren kom på det 13. forsøket. Sandefjord var klart best i solsteika. Vertene tok ledelsen etter godt spill i det 35. minutt, men selve scoringen var av det litt heldige slaget. Vidar Ari Jónsson sparket ballen i egen fot og i nettet. I forkant slo Kristoffer Normann Hansen inn lavt mot bakerste stolpe. – Det var fantastisk å se den gå inn. Jeg fomlet det litt til, men ballen gikk inn.

NFF tok kontakt med Fifa umiddelbart etter NRK-sak

Lise Klaveness tok selv affære da hun fikk vite at Fifa ikke ønsker å stille til intervju om Qatar-problematikken. Landslagssjef Ståle Solbakken tror det internasjonale fotballforbundet kjenner presset.

Solbakken: – Vanskelige spørsmål venter Christian Eriksen

Landslagssjef Ståle Solbakken så dramaet rundt Christian Eriksen på TV hjemme i København. Hans egen karriere tok slutt da han i 2001 ble rammet av hjertestans.

Solbakken om Eriksen: – TV-bildene var det sterkeste

Ståle Solbakken forteller om hvordan han opplevde Christian Eriksens dramatiske kollaps.

Solbakken forbauset over Normann: – Han har en aura

MARBELLA (VG) Rostov-spiller Mathias Normann (25) har gjort et solid førsteinntrykk på landslagssjef Ståle Solbakken.

- Nekter å tro det

Kjetil Rekdal er skuffet over Norge: - Det er tydelig at Ståle Solbakken er på leit etter formasjon og konstellasjoner. At vi skal være like dårlig mot Nederland i september, nekter jeg å tro, sier han.

Samling kostet NFF over tre mill.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norges Fotballforbund, Gro Tvedt Andersen, har fått en oversikt over kostnaden knyttet til den siste samlingen landslaget gjennomførte i Marbella i Spania. – Samlingen kommer til å koste mer enn det dobbelte av det den ville gjort i Norge. Den kommer på litt over tre millioner, sier Tvedt Andersen til NRK. I mai ble det kjent at forbundet og trener Ståle Solbakken måtte tenke annerledes rundt det som egentlig skulle vært en samling og kamper på norsk jord. Grunnen var karantenereglene for innreise til Norge.

Den mulige løsningen

Ståle Solbakken står igjen med mange spørsmål etter tapet mot Hellas. Men han kan endelig ha funnet svaret på hvordan Norge skal spille.

Solbakken om Haaland: – Litt for stillestående

MÁLAGA (VG) Dortmund-stjernen Erling Braut Haaland (20) har ikke vist seg fra sin beste side under Ståle Solbakken som landslagssjef foreløpig.

Solbakken innrømmer gambling: – Min feil!

MALAGA (VG) (Norge – Hellas 1–2) Landslagssjef Ståle Solbakken tar på seg skylden for at Stian Gregersen (26) ikke fungerte som back mot Hellas.

Dette er Solbakkens største bekymring

MARBELLA/OSLO (NRK): Landslagssjef Ståle Solbakken ser særlig én svakhet som må forbedres før Nederland kommer på besøk i VM-kvaliken.

Ødegaards svar etter krass kritikk: – Jeg må opp, jeg

MÁLAGA (VG) Martin Ødegaard (22) mener han har levert for dårlig i de fem første landskampene under Ståle Solbakken (53).

Ødegaards svar etter krass kritikk: – Jeg må opp, jeg

MÁLAGA (VG) Martin Ødegaard (22) mener han har levert for dårlig i de fem første landskampene under Ståle Solbakken (53).

1-2-tap for Ståle Solbakkens landslag i svak generalprøve mot Hellas

Landslaget i fotball hevet seg etter offensive grep av Ståle Solbakken i pausen, men måtte tåle 1-2-tap mot Hellas etter en fryktelig svak første omgang.

Stor grunn til bekymring

(Norge-Hellas 1–2) Fordelen med den 1. omgangen Norge leverte søndag kveld var at det ikke kunne bli dårligere. Men tross en langt bedre avslutning mot Hellas: Ståle Solbakken bør være bekymret før høstens kamper.

Solbakken etter kriseomgang: – Det gjør vondt

MÁLAGA (VG) (Norge – Hellas 1–2) Ståle Solbakken (53) testet to nye formasjoner i generalprøven til den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Nederland-kampen til høsten. Det var ingen tvil om hvilken som fungerte best.

Solbakken etter kriseomgang: – Det gjør vondt

MÁLAGA (VG) (Norge – Hellas 1–2) Ståle Solbakken (53) testet to nye formasjoner i generalprøven til den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Nederland-kampen til høsten. Det var ingen tvil om hvilken som fungerte best.

Hylles for utspill

Landslagstrener Ståle Solbakken (53) burde også vært idrettsminister. Det mener TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Mens vi venter på Berge ...

Å ha en samling med mange spillere som skal/ønsker å bytte klubb, er ikke det mest ideelle for en landslagssjef. Men det er det Ståle Solbakken sitter med i Malaga denne uken.

Krystallklar om framtida

Utlån er neppe aktuelt igjen for Martin Ødegaard (22). - Han er krystallklar på at det er viktig å slå rot, sier landslagstrener Ståle Solbakken til Dagbladet.

Syrlig stikk

Ståle Solbakken sier at spillernes «ferieform» har påvirket samlingen i Marbella.

Fotballen har markert kraftig mot Qatar – men fleire langrennsprofilar er tause om Kina-kritikk

SOGNEFJELLET (NRK): Medan Ståle Solbakken og fotballandslaget fleire gonger har vore kritiske til forholda Qatar, var det ikkje mange langrennsløparar som hadde noko forhold til situasjonen i Kina berre ni månader før OL.

- Ikke driv med skuespill

Både Ståle Solbakken og Brede Hangeland karakteriserer Martin Ødegaard som «en stille og lavmælt kaptein». Men beskjeden fra Hangeland er klar: - Ikke driv med skuespill. Gjør rollen til din egen!