Nyheter om Spill


Alisson Becker er noe så sært som den mestscorende keeperen i Liverpools historie

Sam Allardyce startet søndagen og gjorde det han digger å gjøre: Ødelegge dagen for Goliat-klubbene i Premier League. Hal Rogson-Kanu sørget for 1-0 ledelse over ekstremt pressede Liverpool etter kvarteret. Mo Salah sørget for at de røde gikk til pause med 1-1, men for Klopp og gjengen er poengdeling ingen vei til spill i Europa neste sesong.

Avaldsnes henter landslagsprofil

Fotballprofilen Karina Sævik forlater den tyske storklubben Wolfsburg til fordel for spill Avaldsnes og norsk toppserie. Det bekrefter klubbledelsen i Karmøy-klubben overfor VG. – Karina Sævik kommer hjem til Haugalandet. Vi har kjøpt henne fra Wolfsburg, mye takket være Arne Utvik, og hun lander her på mandag. Hun gleder seg og er klar for kamp så fort innreisekarantenen er fullført, sier kommersiell leder i Avaldsnes, Stian Nygård til avisen. Sævik har en fortid i nettopp Avaldsnes, der hun spilte fra 2013 til 2015.

Arsenal ønsker seg Sander Berge

Det er litt overraskende at Arsenal ønsker seg en som har vært skadet store deler av sesongen, men det skal visstnok være tilfelle. Football.London er overbevist Sheffield Uniteds defensive midtbanespiller Sander Berge ønskes av Arsenal manager Mikel Arteta. Det var nesten som forventet de siste årene har vært som et eventyr for Sheffield United, med stadige opprykk fra skyggenes dal til øverste halvdel av Premier League, men det ble med to sesonger på topp, vi har sett det før og vi kommer til å se det igjen.

Dønnum sviktet i VIF-nedtur: – Elendig

VALLE (VG) (Vålerenga – Kristiansund 1–2) Da VIF fikk muligheten til å hente seg inn i kampen etter en begredelig times spill, bommet lagets store stjerne under kontroversielle omstendigheter.

Dønnum sviktet i VIF-nedtur: – Elendig

VALLE (VG) (Vålerenga – Kristiansund 1–2) Da VIF fikk muligheten til å hente seg inn i kampen etter en begredelig times spill, bommet lagets store stjerne under kontroversielle omstendigheter.

Palace snudde til seier

Venstrebacken Tyrick Mitchell kranglet inn det avgjørende målet da Crystal Palace slo Aston Villa 3-2 i Premier League søndag. Seks minutter gjensto da Mitchell avgjorde kampen etter forarbeid av Eberechi Eze. Da hadde Palace slått tilbake etter å ha ligget under to ganger i kampen. Matchvinner Mitchell slo også den målgivende pasningen til formsterke Christian Bentekes utligning til 1-1. I forkant hadde John McGinn sendt Villa i ledelsen med en markkryper mot lengste hjørne.

Helt vilt: Dani Alves kalles tilbake til tjeneste!

Det meste har vært vilt med villmannen Alves, men når du som 38-åring blir kalt inn til tjeneste for et av klodens kuleste landslag, da topper dette mye. Zlatan bestemte seg for å takke ja til spill for Sverige som 39-åring, men de nordiske blågule er ikke akkurat som de sambadansende blågule. Les: Sverige mister løven Zlatan For å komme til saken: Denne helgen ble den tidligere Barcelona -og PSG spilleren kalt inn til Brasils landslagstropp.

Zlatan skal jobbe hardt for å rekke EM

Forrige søndag gikk AC Milan-spillerne av gressmatta i Torino etter en nådeløs 3-0 seier over Juventus. Det er disse øyeblikkene Zlatan lever for, men ble snytt for muligheten til å veksle noen trøstende ord med Ronaldo da han tidligere hadde forlatt banen med skade. Med AC Milan i kamp om 2., 3., 4. eller 5. plass er timingen elendig (som det pleier å være med skader). Zlatan er defintivt spilleren som kan lede medspillerne helt inn.

Klarte ikke «cuten»

Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir ikke helgespill på den norske golfproffen. Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på første hull kom nedturene tett. De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par. Cutgrensen endte på seks slag under par.
Les mer om:

Ventura raste nedover listene

Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen. Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett. De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par. Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par.
Les mer om:

ESPN: PSG satser på Liverpool-stjerne hvis Mbappé glipper

Klaffer alt for PSG, er det ikke nødvendig med et kjøp av Liverpool-spiller, men Mauricio Pochettino er fortsatt ikke trygg på at Kylian Mbappé følger PSG neste sesong. Det jobbes med planen de håper skal slippe. For Mbappé er og blir førstevalget til Pochettino, noe annet ville også vært snodig.

Football-London vet nesten sikkert hvilken klubb Sander Berge velger

Da det ble klart at Sheffield United rykker ned, krysset vi fingrene for at Sander Berge ikke trenger å bli med gjennom kjellerdøra til Championship. Vi trengte ikke å bekymre oss. Vi digger Sheffield, men 23-åringen er ferdig med spill utenfor øverste divisjon.

Liverpool dundrer på mot Champions League

Andpusten? Det er fornavnet for oss som satt og delvis sto i sofaen. Alt sto på spill for Liverpool, Manchester United skulle komme seg levende gjennom et kampprogram med fire kamper på åtte dager. Solskjær hadde for to dager siden «ofret» Leicester-kampen med å sette innpå «reservelaget».

Hareide klarte ikke juble etter 5–0-seier: – Vi er veldig lei oss for Markus

LERKENDAL (NRK): Til tross for 5–0-seier over Viking, var Åge Hareide mest bekymret torsdag kveld. Han er redd Markus Henriksen kan være ute av spill lenge.

Hareide klarte ikke juble etter 5–0-seier: – Vi er veldig lei oss for Markus

Åge Hareide klarer ikke å juble tross 5-0-seier mot Viking. Han er bekymret for at Markus Henriksen kan være ute av spill lenge.

Hareide klarte ikke juble etter 5–0-seier: – Vi er veldig lei oss for Markus

Til tross for 5–0 seier over Viking, var Åge Hareide mest bekymret torsdag kveld. Han er redd Markus Henriksen kan være ute av spill lenge.

Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal. Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen. Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal.

RB Leipzig digger sine skandinaver: Forsberg forlenger

Da Alexander Sørloth ble hentet inn til Leipzig i 2020 var det allerede en nordisk koloni. Dansken Yussuf Poulsen og svensken Emil Forsberg var godt etablert i Bundesliga-klubben. På onsdag ble det klart at tyskerne vil ha mer. Emil Forsberg har passert 200 kamper for RB Leizpig denne sesongen. 9 scoringer, 8 assists og solid spill som har bidratt til andreplass i Bundesliga har overbevist klubben.

«Som å gå i krigen med Julius Cæsar i 2021»

Det Jose Mourinho tydeligvis ikke skjønte var hvor stor helt Gareth Bale er for Tottenham fansen. Den portugisiske manageren som gikk nesten rett i ny jobb som manager for Roma var akkurat som Zinedine Zidane en bremsekloss for Bale. Ventet til nå med å komme med kritikk Tottenham trengte bare å sende Jose Mourinho ut døra for å vekke Gareth Bale, han sørget for hat-trick i sist søndagen 4 – 0 seier mot Sheffield United og er i ferd med å gjenerobre godfølelsen.

Van Dijk dropper EM

Liverpool-forsvarer Virgil van Dijk er ikke aktuell for spill for Nederland under EM-sluttspillet i sommer. Han har vært ute med en kneskade siden oktober. Det opplyser nederlenderen selv i et intervju på Liverpools hjemmesider. – Jeg føler fysisk at den riktige avgjørelsen er å ikke delta i EM, men å konsentrere meg om den siste fasen i rehabiliteringen gjennom sommeren, sier van Dijk. Skaden i kneet oppstod da han ble brutalt taklet av Everton-målvakt Jordan Pickford og fikk ødelagt fremre korsbånd i høyrekneet i en Premier League-kamp i oktober.

Avis: Zlatan kan miste EM-åpningen

Zlatan Ibrahimovic sliter med en kneskade. Ifølge italienske Gazzetta dello Sport kan svensken komme til å gå glipp av åpningskampen i sommerens EM-sluttspill. På en pressekonferanse tirsdag opplyste Milan-trener Stefano Pioli at klubbens svenske målmaskin ikke er aktuell for spill denne uken. Han håpet samtidig at Ibrahimovic kunne bli klarert for spill til den siste seriekampen mot Atalanta i neste uke. Svensken fikk en vridning i kneet i storkampen mot Juventus søndag og måtte forlate banen. Onsdag skriver Gazzetta dello Sport at svensken kan bli borte fra banen noe lengre.

Citys Laporte skifter landslag rett før EM

Aymeric Laporte spiller på for tidens verdens beste klubb. Dette skulle kvalifisere til en landslagsplass, men ikke for City-spilleren. Likevel løser franskmannen det på en misunnelsverdig elegant måte. Vi har sett det før. Er du en av de beste i en idrett, viftes det villig med muligheten for bytte av landslag. Laporte har et hav av ungdomslandskaper for Frankrike, men fikk aldri innpass på Les Bleus. Deschamps har til og med gjort det krystallklart at 26-åringen ikke er del av planene.

Manchester United-supporterne kan sprette champagnen

Det meste er egentlig allerede sagt om Edinson Cavani. Solskjær har hele veien presisert hvilken utrolig positiv påvirkning veteranen har hatt på troppen – selv før 34-åringen var i kampform. United-supporterne digger hele pakken med El Matador, resten forteller Cavani selv på banen. Det er spesielt de siste månedene når det har spisset seg til i Premier League og Europaligaen at Cavani har stått frem. Bruno Fernandes og gjengen har opparbeidet seg telepatisk kontakt med uruguayaneren, eller rettere sagt: Vet Cavani befinner seg i boksen og klarer å bryte seg fri.

Marius ut og Marius inn: – Det er ekstremt kjedelig for Lode og for laget

Med Marius Lode (28) satt ut av spill den nærmeste måneden blir det opp til Marius Høibråten (26) å tette hullene i midtforsvaret sammen med Brede Moe.
Les mer om:

Knallsterk avslutning av Hovland

Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren. 23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen. Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen. Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.