Nyheter om Spill


Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg. Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet. 32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle. Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen. Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren.

Murray slet seg videre

Den tidligere tennisstorheten Andy Murray (34) fikk en tøff kamp mot georgiske Nikoloz Basilashvili i Australian Open, men trakk til slutt det lengste strået. Etter snaut fire timers spill fikk Murray tre matchballer i det femte settet. De to første gikk ikke veien, men i den tredje kunne han juble for avansement og den første seieren i Australian Open siden 2017. Kampen endte 6-1, 6-3, 4-6. 6-7 (5-7), 4-6 i favør skotten etter spill i tre timer og 55 minutter.
Les mer om:

Koronapass-debatten: Jeg vil stå på scenen igjen, men ikke for enhver pris

Koronapass-debatten: Jeg vil stå på scenen igjen, men ikke for enhver prisVi må ikke bli en uverdig, maktesløs brikke i et internasjonalt spill om helsepolitikk. Komponist Martin Romberg avviser koronapass i kulturen.Les mer
Les mer om:

Forlenger med Sarpsborg: «Velger å ta en risiko»

Den tidligere Malmö FF-spissen Guillermo Molins er rimelig sikker på at det blir bra fremover i Sparksborg og derfor har han signert for ett år til. 33 åringen har godord å komme med til Sarpsborg sine sider: «Dette er en klubb som er på vei et sted» Les: Spisstalent som har banket inn mål for Skeid i hele fjor er klar for Eliteserien Guillermo Molins kom tilbake til Sarpsborg i august etter et kort opphold i Rosenborg. Spissen signerte da en kontrakt som gikk ut denne sesongen, I begynnelsen av januar sa 33-åringen til svenske Fotbollskanalen at det heller mot en forlengelse.

Kristoffer Ajer kan ende opp som lagkompis med en av Premier Leagues store ballmagikere

Med syv danske spillere i klubben og dansk manager kan Brentford beskrives som en dansk koloni i Premier League. Da Kristoffer Ajer ble hentet forrige sommer, huser klubben i tillegg en finne, en svenske og en nordmann. Nesten 50 % skandinaver i troppen, ikke rart Christian Eriksen også har fått et tilbud. For ifølge The Athletic har Brentford gitt Eriksen et tilbud om seksmåneders kontrakt. Den tidligere Inter Milan spilleren fortalte rundt nyttår at han ikke aktet å la en pacemaker stanse spill på øverste nivå.

ESPN: Everton har bestemt seg for manager

4-1 tapet mot Watford felte Ole Gunnar Solskjær hos Manchester United, Rafael Benitez møtte sin managerskjebne hos Everton etter 2-1 tapet mot Norwich. På søndag kom bekreftelsen på at spanjolen ikke var rett mann på Goodison Park. Minutter senere svirret ryktene om erstatteren. Ifølge ESPN går dette én vei. Spill på Premier League her Everton har halvveis inn i januarmåned 19 poeng på 19 Premier League kamper. Tjueseks poeng bak Jürgen Klopp og byrival Liverpool ble i overkant ydmykende for supporterne.

Håndball: EM-arrangøren skjerper karanteneregel

Karantenetiden for koronasmittede spillere i håndball-EM økes fra fem til sju dager. Det kommer fram i en pressemelding fra Sveriges håndballforbund som omhandler at høyrekanten Daniel Pettersson er blitt smittet. Før EM-start fikk Det europeiske håndballforbundet (EHF) kritikk for å operere med en karantenetid på 14 dager etter positiv koronaprøve. Den ble så justert til fem dager, men er nå oppe på sju dager. Det innebærer at en smittet spiller tidligst kan komme i spill på dag åtte etter en positiv prøve, gitt at spilleren avgir negativ PCR-test på dag sju og åtte. (NTB)
Les mer om:

Jose Mourinho har sagt nei

Det er ingen overraskelse at Jose Mourinho har sagt nei takk til Everton, han har kun vært noen måneder i Roma, vanligvis tar det minst en hel sesong, før den portugiser stjernemanageren drar videre.

Sierra Leone stanset Elfenbenskystens superstjerner

Sierra Leone utlignet til 2-2 på overtid og satte en stopper for stjernegalleriet til Elfenbenskysten i afrikamesterskapet søndag. Utligningen tre minutter på overtid kom etter en kjempebrøler av Elfenbenskystens keeper Bedra Ali Sangare.

Ukraina hevder Russland sto bak omfattende dataangrep

Ukraina mener det var Russland som sto bak dataangrepet som satte myndighetenes nettsider ut av spill.
Les mer om:

Harrison-hattrick senket West Ham da Hjelde debuterte

Et hattrick av Jack Harrison sørget for at Leeds slo West Ham 3-2 søndag. Leo Hjelde (18) kom inn og ble tidenes yngste norske Premier League-debutant. Leeds måtte gjøre to tidlige bytter, og det ga Hjelde sjansen etter 23 minutters spill. Han er den 72. nordmannen som har fått spille i Premier League og altså den yngste. Nordmannen spilte hele kampen for Leeds da laget røk ut av FA-cupen mot nettopp West Ham sist helg. Da endte det med tap for Leeds, men i søndagens Premier League-kamp ble det seier for Hjelde & co.

Etterlengtet ligaseier for Liverpool mot Brentford

Liverpool hadde god kontroll mot Kristoffer Ajer og Brentford og vant 3-0 i Premier League søndag. Det var de rødkleddes første ligaseier på én måned. Liverpool hadde før søndagens oppgjør ikke vunnet i ligaen siden 3-1-kampen mot Newcastle 16. desember. Etterpå har det blitt ett tap og to uavgjorte for de rødkledde. Mot Brentford viste de bedre takter. Fabinho satte inn ledermålet like før pause, før Alex Oxlade-Chamberlain doblet etter halvspilt annen omgang. Takumi Minamino la på til 3-0 med kvarteret igjen. Kristoffer Ajer gjorde sin andre ligastart på rad, hans to første siden september.

Soldater synlig på gaten i Sverige: – Putin spiller et høyt spill

Sverige og Finland er trukket inn i det internasjonale maktspillet om Ukraina. – President Putin spiller et svært høyt spill, sier norsk toppdiplomat.

Avslørte narkomillioner: Nå står alt på spill

Nå kan bevisene som avslørte giganettverk av narkokriminelle falle bort i hele eller deler av en lang rekke straffesaker. Hvis forsvarerne får det som de vil, kan ikke bevisene brukes.
Les mer om:

Adama Diomande på plass hos en ny klubb

Den norske spissen Adama Diomande har ikke fått det til å svinge i Qatar for Al-Saliiya, med bare et mål for klubben. – Nå får han muligheten til å bevise i en klubb som er bedre. Adama Diomandes kontrakt med Al-Saliiya gikk ut ved nyttår, og nå bytter 31-åringen bytter beite til Al-Arabi. Les: Coutinho trengte noen minutter med Steven Gerrard for å være tilbake i verdensklasse Diomande tar et solid steg opp på tabellen ved å bytte klubb i den qatarske toppdivisjonen.

United fikk drømmestart etter keepertabbe – rotet bort 2-0-ledelse

Manchester United så ut til å ta med seg tre viktige poeng mot Aston Villa. Med kvarteret igjen ledet de 2-0, men hjemmelaget kom tilbake og sørget for 2-2 på under fem minutter. Det ble også sluttstillingen. Takket være en gigantisk keepertabbe av Aston Villa-keeper Emiliano Martínez tok Manchester United ledelsen allerede etter fem minutter. Fra distanse skjøt Bruno Fernandes mot mål.

Robert Lewandowski er med i 300 klubben

Filmen 300 fra 2006 regissert av Zack Snyder er ettersom jeg husker en dokumentar som tar for seg slaget ved Thermopylene i år 480 f.Kr. For en uke siden passerte Karim Benzema 300 mål for Real Madrid da ble filmen nyttig for grafikere som har lyst til å poengtere milepælen. Slike milepæler skjer ikke ofte, derfor er det litt imellom hver gang vi får slik grafikk. Robert Lewandowski har en enda mer imponerende milepæl for han har nå passert 300 mål i Bundesliga. Det er bare en som har scoret flere mål, Gerd Müller som var Bayern München spiller 1964-1979, har 365 mål i Bundesliga.

Ronaldo ikke med mot Aston Villa

Cristiano Ronaldo blir ikke klar til Manchester Uniteds kamp lørdag. Portugiseren har slitt med en hofteskade og er ikke i troppen som møter Aston Villa. Ronaldo var heller ikke med da Manchester United spilte i FA-cupen mot samme lag tidligere denne uken. United-trener Ralf Ragnick hadde likevel tro på at storscoreren skulle bli klar til helgens kamp. Han ble spurt på fredagens pressekonferanse om muligheten for spill for Ronaldo, Harry Maguire, Jadon Sancho og Phil Jones. – Jeg tror de vil være tilgjengelige. De trente for første gang i går – eller Cristiano i går, Harry dagen før.

Bayern slo tilbake med seier etter Lewandowski-hattrick

Robert Lewandowski gjorde hattrick i Bayern Münchens 4-0-seier over Köln lørdag. Bayern slo dermed tilbake etter tapet for Borussia Mönchengladbach sist. Med sesongens 15. seier i Bundesliga, opprettholder Bayern fordelen på tabellen over Dortmund, som vant 5-1 over Freiburg fredag etter to scoringer fra Erling Braut Haaland. Bayern topper tabellen seks poeng foran Dortmund. Med sine tre scoringer mot Köln øker Lewandowski sitt forsprang på Haaland i kampen om å bli toppscorer. Lewandowski står med 23 scoringer denne sesongen mot Haalands 15.
Les mer om:

Spansk media: Premier League-bud lagt inn på Frenkie de Jong

Barcelona-president Joan Laporta har tidligere sagt at i teorien er ytterst få Barca-spillere skjermet mot en potensiell exit. Klubben står foran tidenes økonomiske opprydning, samtidig som de sportslige resultatene må opprettholdes – og bedres. Det ble nettopp ryddet plass til registering av Ferran Torres etter at Umtiti forlenget kontrakt med kraftig lønnskutt, nå kan klubbens 7. best betalte være i spill. En av spillerne som det ikke har vært stilt spørsmål til de siste sesongene, er Frenkie de Jong.

Krav om tredje vaksinedose setter koronapasset i spill i Frankrike

Over en halv million mennesker i Frankrike risikerer å miste koronapasset hvis de ikke tar en tredje dose innen kort tid.
Les mer om:

Hjertetrøbbel for Aubameyang etter covidsykdom

Stjernespiss og Arsenal-spiller Pierre-Emerick Aubameyang ble nektet spill for Gabon i afrikamesterskapet fredag på grunn av problemer med hjertet etter covidsykdom. Det melder Gabons fotballforbund på Twitter. Forbundet skriver at Aubameyang, Axel Meyé og Mario Lemina etter overstått covidsykdom ble undersøkt av Det afrikanske fotballforundets medisinske kommisjon, som fant skader på hjertene deres. Kommisjonen ville dermed ikke klarere dem for spill i gruppekampen mot Ghana. (NTB)

Tror Ronaldo spiller mot Villa

Manchester United-manager Ralf Rangnick har god tro på at Cristiano Ronaldo er tilbake på banen i Premier League-møtet med Aston Villa lørdag. Portugiseren sto tidligere denne uken over FA-cupmøtet med samme klubb som følge av en hofteskade. Foran fredagens pressekonferanse var det knyttet spenning til om måltyven ville bli meldt klar for kamp. Det ble han langt på vei. Manager Rangnick tror både Ronaldo, Jadon Sancho, Harry Maguire og Phil Jones er aktuelle for spill. – Jeg tror de vil være tilgjengelige. De trente for første gang i går – eller Cristiano i går, Harry dagen før.

Djokovic fikk visumet kansellert: – En del av et stort politisk spill

Novak Djokovic (34) har fått inndratt visumet til Australia og risikerer å bli deportert. Men siste ord er trolig ikke sagt.
Les mer om:

Jerv har signert en spiller de tenker å beholde i mer enn noen timer

Pietistiske Jerv som nå er en Eliteserieklubb for første gang, må styrke laget for å ikke rykke rett ned igjen, deres første signering var en gedigen tabbe. Grimstad klubben kunne ikke moralsk kunne stå inne for å ha Sonni Nattestad som en del av laget. – De terminerte hans kontrakt samme dag de signerte fordi den tidligere Molde spilleren ikke i runde to i rettssystemet fikk stilt som vitne i en sak om Molde spiller Babacar Sarr. Jerv styrker stallen med 27 år gamle Amadou Diallo.