Nyheter om Sparta


Takket nei til storklubb: – Glimt har planer for ham

Før forrige sesong kunne den da 17 år gamle Tomáš Rataj signert for den tsjekkiske storklubben Sparta Praha. Nå vender han nesen nordover mot Bodø, så fort innreisetillatelsen blir godkjent.
Les mer om:

Liverpool øyner røverkjøp i Tsjekkia

I Tsjekkia er de ikke i tvil Europas største angrepstallent heter Adam Hlozek, han er 18 år og spiller for Sparta Praha, dessuten er han allerede en landslagsspiller. – Liverpool manager Jürgen Klopp har fått tips om at Hlozek er nøyaktig det laget trenger, kanskje ikke allerede i høst, men på sikt når de store kanonene har gått videre. Football Insider skriver at Liverpool har et røverkjøp i sikte, de kan hente «Europas største angrepstalent» for bare 15 millioner pund.

Tobias forlenger med Sparta

Sparta har gjort sitt valg om hvem skal være andrekeeper neste sesong. Fredrikstad-gutten Tobias Normann (19) har signert en ny kontrakt, mens Jens Kristian Lillegrend (23) er ferdig i klubben.
Les mer om:

Bil fanget på jernbanen på Brevik – kom seg bort akkurat i tide

En personbil ble fredag ettermiddag fanget på jernbaneskinnene ved Sparta Amfi.
Les mer om:

Måtte pakke sammen utegymmen i Askim og Ski – men tilbudet får fortsette et tredje sted

Utegymmen til Sparta treningssenter har fått mye oppmerksomhet de siste dagene.
Les mer om:

Maksims ferdig i Stjernen – klar for erkerivalen

Etter tre sesonger i Stjernen-drakten er Maksims Ponomarenko (23) ferdig i klubben. Fredag skrev backen under for Sparta.
Les mer om:

Sparta treningssenter tilbyr utendørs trening, Nordre Follo kommune forholder seg passive: – Det er lov å trene ute, og vi oppfordres til å trene ute, sier eieren

Treningssenterne må holde stengt, men mange har et ønske om å trene. Hva gjør treningssenteret da? De lager utegym.
Les mer om:

Mjelde mot Engen i kvartfinalen

Chelseas Maren Mjelde møter Ingrid Syrstad Engens Wolfsburg i kvartfinalen i meisterligaen for kvinner. Kampane blei trekte i dag. Caroline Graham Hansen og Barcelona skal møte Manchester City. Heile trekninga: Bayern München - Rosengård Sparta Praha eller Paris Saint-Germain - Lyon Barcelona - Manchester City Chelsea - Wolfsburg Kampane går 23.-24. mars, returkampane 31.mars-1. april Semifinaler: Sparta/PSG/Lyon - Barcelona/ManCity Bayern/Rosenbgård - Chelsea/Wolfsburg Kampane går 24.-25. april og 1.-2.mai

Høyreving Fred Friday tilbake i Norge etter nesten fem år i Nederland

Lillestrøm solgte Fred Friday til AZ Alkmaar for 15 millioner kroner og med det mistet en av sine aller tydeligste spillere. – Nå er han tilbake i Norge, men på den andre siden av Oslo. Denne gangen er det Strømsgodset som får glede av den nigerianske angrepsspilleren. – Friday er godt fornøyd noe han forteller til Drammensklubben sine sider: «Jeg er veldig glad for å være her. Jeg valgte Strømsgodset fordi jeg kjenner klubben godt fra før.

Robin (24) fortsetter å velge Sarpsborg framfor Fredrikstad

Robin Soudsky (24) valgte Sparta Sarpsborg fram for hjembyen og Stjernen. Det har han tenkt å fortsette med og skrev under for to nye år med Brevik-laget.

Henning Svendsen: - Dette kan bety avsluttet sesong for Sparta og nye permitteringer

Om høringsutkastet fra regjeringen blir en realitet, tyder mye på at sesongen er over for Sparta Sarpsborg. Da blir de nødt til å permittere alle i klubben.

Fire nye Oilers-spillere smittet

Det er påvist fire nye koronasmittetilfeller hos Stavanger Oilers, melder Rogalands Avis. Totalt har åtte spillere i klubben testet positivt. – Vi har nå fått påvist fire nye tilfeller. Dermed er vi oppe i åtte totalt, sier sportsdirektør Pål Higson til RA. Fredag besluttet Norges Ishockeyforbund å sette eliteserien på pause etter mange koronatilfeller i Stjernen, Sparta, Storhamar og Stavanger. Hele Oilers-laget, støtteapparatet og sportsdirektøren er for tiden i karantene.

Jacob (20) smittet på kamp i Sarpsborg – 50 personer i Molde måtte i karantene

Frilansjournalisten Jacob Berg ble smittet av coronaviruset etter å ha dekket ishockeykampen mellom Sparta og Stjernen for Fredriksstad Blad. Det førte til at 50 personer måtte i karantene i Molde.
Les mer om:

TV 2: Stopp for ishockey

Det blir en pause for hele eliteserien i ishockey etter at en rekke klubber opplever utbrudd av koronasmitte, melder TV 2. Generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund bekrefter overfor kanalen at alle seriekamper på øverste nivå blir satt på vent. Ishockeyforbundet opplyser også at det i løpet av kort tid vil bli tatt en avgjørelse om en pause også skal innføres i kvinnenes eliteserie og 1.

Det store koronadramaet – romjulskampene i hockey rammet hundrevis

Stjernen mot Sparta. To erkerivaler i norsk ishockey. To naboer som hater å tape for hverandre, og som de siste sesongene årlig har møtt hverandre to ganger i romjulen. Årets to derbykamper ble sentralt i et smitteutbrudd som fredag ettermiddag har rammet hundrevis.
Les mer om:

Kommunen stenger Sparta Amfi i to uker

Ordfører Sindre Martinsen-Evje beskriver det nye smitteutbruddet i Sparta som veldig alvorlig, og kommunen har bestemt seg for å stenge Sparta Amfi i to uker.
Les mer om:

Mistenker at denne kampen utløste stort smitteutbrudd i ishockeyen

Smitten fortsetter å spre om seg i norsk hockey generelt og i det gamle Østfold-området spesielt. Nå tror Sarpsborg kommune at en romjulskamp mellom Sparta Sarpsborg og Stjernen er grunnen.
Les mer om:

Kommuneoverlegen i Sarpsborg vil sjekke om hockeyutbruddet stammer fra mutert virus

Hittil har 42 personer rundt ishockeyklubbene Stjernen og Sparta testet positivt de siste dagene. Nå vil kommuneoverlegen i Sarpsborg undersøke om utbruddet skyldes et mutert virus.
Les mer om:

Nytt stort Sparta-utbrudd – over 50 barnehagebarn blir også berørt

Hele ti personer rundt Sparta har fått påvist smitte torsdag. Dette i tillegg til de ni som allerede er smittet. Utbruddet gir store ringvirkninger også utenfor isen.
Les mer om:

Frisk-spiller testet positivt

En av Frisk Askers spillere har fått påvist koronasmitte. Dermed er seriekampen mot Grüner torsdag kveld utsatt. «En av våre spillere har fått påvist covid-19, og klubben er i gang med smittesporing i henhold til gjeldende regler. Vi er i løpende kontakt med Asker kommune og Norges Ishockeyforbund», heter det i en pressemelding fra klubben. Frisk Askers spillere og støtteapparat er satt i karantene. Tidligere har Stjernen, Sparta, Manglerud Star og Storhamar blitt satt i karantene etter at både flere Stjernen- og Sparta-spillere har avgitt positive koronatester.
Les mer om:

FB-journalisten som dekket Sparta-Stjernen er koronasmittet

Jacob Berg (20), frilansmedarbeider for Fredriksstad Blad, har fått påvist koronasmitte. Han dekket kampen i Sparta amfi der både spillere og en hoveddommer fikk påvist smitte.
Les mer om:

13 smittet i Stjernen

Ishockeylaget Stjernen bekrefter at de har et økende smitteutbrudd i troppen. – Vi fikk seks positive tester i går og har syv nye i dag. Så per nå er det 13 positive tester. Det kan komme flere, sier Anders Åsle, daglig leder i Stjernen, til NRK. De siste dagenes smittetilfeller i Sparta og Stjernen har gjort at i alt fire lag i eliteserien ishockey må i karantene og får kamper utsatt. Mandag ble det klart at koronakarantenen rammer Sparta, Stjernen og Storhamar.
Les mer om:

Poengkonge klar for Sparta

Sparta har sikret seg Lillehammers tidligere poengkonge Joey Benik (28). Løperen har signert en kontrakt med Brevik-klubben ut sesongen.
Les mer om:

To nye koronatilfeller i Stjernen

Ytterligere to Stjernen-spillere har testet positivt for koronavirus. Dermed må også Manglerud Star i karantene, melder TV 2. De siste dagenes smittetilfeller i Sparta og Stjernen har gjort at i alt fire lag i eliteserien ishockey må i karantene og får kamper utsatt. Mandag ble det klart at koronakarantenen rammer Sparta, Stjernen og Storhamar. De to siste Stjernen-spillerne som har testet positivt, var i aksjon mot Manglerud Star i helgen, og dermed må også Oslo-laget i karantene. Mandag ble seks eliteseriekamper utsatt, men det blir trolig flere som følge av de siste smittetilfellene.
Les mer om:

Koronatilfeller i norsk hockey

To Sparta-spillere og én Stjernen-spiller har testet positivt for koronaviruset. Det betyr inntil videre at tre lag er satt i karantene. Både Storhamar og Stjernen opplyser at A-laget er i karantene, mens de Sparta-spillerne som ikke har hatt koronasykdom tidligere, også er plassert i karantene. Storhamar møtte Sparta i helgen og opplyser at deres spillere tidligst blir spilleklare etter 12. januar. Både Stjernen og Sparta er oppsatt med bortekamper i eliteserien tirsdag. I november hadde Sparta hele 17 koronapositive spillere.
Les mer om: