Nyheter om Spania


Gullballen-vinneren mister EM

Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent. Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter. – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren.

Verste tørken i Spania og Portugal på over tusen år

Deler av Portugal og Spania er tørrere enn de har vært på 1200 år, ifølge ny forskning, som advarer om konsekvensene for vin- og olivenproduksjonen.
Les mer om:

Spania, Portugal og Italia slår tørkealarm

Deler av Portugal og Spania er tørrere enn de har vært på 1200 år, ifølge ny forskning. I Italia har regjeringen lansert en massiv krisepakke mot tørke.

Det beste fra Palmesus

Deler av Portugal og Spania er tørrere enn de har vært på 1200 år, ifølge ny forskning. I Italia har regjeringen lansert en massiv krisepakke mot tørke.

2. plass på Ding i Madrid – får VM-sjanse hvis Carlsen trekker seg

Siste avgjørende brikke i kandidatturneringen til sjakk-VM er flyttet. Ding Liren sørget for å bli nest best sammenlagt i kandidatturneringen i Spania. Det gjør kineseren til reserve foran neste års VM i langsjakk. Andreplassen var i boks med Dings seier over Hikaru Nakamura med hvite brikker i Madrid mandag. 29-åringen endte på åtte poeng og holdt rivalene bak seg unna med et halvt poeng. Ding stepper inn i neste års VM-kamp om Magnus Carlsen bestemmer seg for å droppe eget tittelforsvar. Han har flere ganger vært inne på tanken om å gjøre det.

Nye flystreiker varslet i Spania

Kabinpersonalet i Ryanair planlegger å streike med krav om bedre arbeidsvilkår på ytterligere tolv datoer i juli.
Les mer om:

Stjernesyklist skal ha blitt påkjørt på treningstur

Den spanske sykkelstjerna Alejandro Valverde skal ha blitt påkjørt på sykkeltrening. Det melder blant annet BBC. 42-åringen syklet sammen med to lagkamerater fra Movistar da det skjedde en hendelse. Movistar selv bekrefter en hendelse på Twitter, men at Valverde og hans treningspartnere ikke er alvorlig skadd. Valverde har vunnet fire Tour de France-etapper og vant sykkelrittet Spania rundt i 2009.
Les mer om:

Ransakingen av Tour de France-lag var ledd i større dopingetterforskning

Torsdag morgen ble hotellet til Tour de France-laget Bahrain Victorious ransaket av dansk politi. Der skal mulig dopingbruk ha blitt etterforsket, opplyser EU-organet Eurojust timer før rittstart i København. – Politiet og juridiske myndigheter i Frankrike, Belgia, Spania, Kroatia, Italia, Polen og Slovenia har stått for en koordinert innsats mot bruken av ulovlige stoffer i sykkelsporten. Etter en forespørsel fra franske myndigheter utførte dansk politi en ransakelse på ett av Tour de France-hotellene i København, heter det i en uttalelse. Saken ble åpnet 11.

– Vi rakk å spise og dusje og så var det rett på kamp

Da flyet ble kansellert, måtte håndballguttene fra Haslums G16 busse nedover Europa for å rekke cupen i Spania. Torsdag morgen var de på plass.
Les mer om:

I sjokk etter dødsfall ved den marokkansk-spanske grensen

Både FN og formannen i Den afrikanske union er i sjokk etter at flere personer døde og mange ble skadet da de prøvde å komme seg inn i Spania.
Les mer om:

Manchester Uniteds forsøk på å signere Frenkie de Jong kan være over!

Forhandlingene i årets største transfer-saga i Manchester har kommet langt og partene virker å være svært nær en avtale, men i dag kommer det signaler fra Spania om at det hele kan være over. Det er sterke rykter i Spania om at Frenkie de Jong har fortalt begge klubbene at han ikke ønsker å forlate Barcelona, skriver TeamTalk. United-sjef Erik ten Hag har gjort jakten på sin landsmann til sin største prioritet denne sommeren.

Syden i nord: «Varmerekorder kan bli slått i dag»

Mens det høljer ned på det sentrale Østlandet, er det sydentemperaturer i Nord-Norge. Så hvis flyet ditt til Spania eller Frankrike fra Nord-Norge ble kansellert – frykt ikke!

FN ber om uavhengig granskning etter migrant-tragedie

FN krever en uavhengig granskning etter at minst 23 mennesker døde da rundt 2.000 migranter forsøkte å krysse grensen mellom Marokko og Spania i forrige uke.
Les mer om:

West Ham signerer PSG keeper

Den franske keeperen Alphonse Areola har siden han var en liten gutt vært en den av Paris Saint-Germain, nå ser den evigvarende pulsen mellom å sitte litt på benken i Paris og utlån ut til å være over.

Real Madrid signerer spiss for fremtiden

Når Real Madrid henter inn en tenåring pleier det å være verdt å følge med. Få utenfor Spania har hørt om Noel Lopez, kongeklubben har likevel sett noe de liker. På søndag kom bekreftelsen på at Deportivo La Coruna ikke overtalte tenåringen til å bli, og spaserer ut etter kontraktsutløp i sommer. Kanskje ikke så rart, når verdens beste klubb har tatt kontakt med spissen. LES: Vincent Kompany henter årets spiller i League One Den spanske U19-landslagsspilleren signerer med Real Madrid og hentes til andrelaget Castilla, der også Martin Ødegaard fikk sin introduksjon til klubben.

Spania vil ha større Nato-fokus på sørflanken

Spania, som denne uka er vertsland for Nato-toppmøtet, vil ha økt oppmerksomhet om trusler fra sør. De øvrige Nato-landene er mer opptatt av Russland.
Les mer om:

Ute av medaljekampen

Noregs herrelag tapte 2–0 i sett mot Kroatia i kvartfinalen i strandhandball-VM i greske Heraklon. Dermed kan de bli best nummer fem i meisterskapen. Det skjer berre dersom de slår Qatar seinare laurdag og deretter slår vinnaren av laurdagens kamp mellom Uruguay og Spania på søndag. Kampen mot Kroatia starta jamt, og laga gjekk til kvilen på stillinga 24–22 favør kroatane. I andre sett blei det tøft for Noreg, som tapte med settsifrene 28–20. Kroatia møter vertsnasjonen i semifinalen.

Flere europeiske flygninger kansellert på grunn av streik

Streiken i flyselskapene Ryanair og Brussels Airlines har ført til at flere hundre flygninger er blitt kansellert i Spania, Belgia og Portugal.

Planlegger bud på Son!

Storklubb har satt Son Heung-min på toppen av sommerens handleliste! Real Madrid skal ha skiftet fokus til Tottenhams superstjerne, og planlegger et solid bud på sørkoreaneren i løpet av sommeren. 29-åringen har hatt en strålende sesong for Spurs da klubben sikret seg Champions League, og han vant sin første Gloden Boot da han ble toppscorer sammen med Mo Salah i Premier League med 23 mål. Christian Eriksen: Det står mellom to klubber Sons gode form i Nord-London har blitt notert i Spania, noe som har ført til Reals interesse. Journalisten Rudy Galetti hevder Son er på Ancelot

Sara Emilie risikerer at flyet ikke går: – Det er snakk om 100.000 kroner

Influenser Sara Emilie Tandberg er redd for at ferieturen går i vasken. Turene til Italia og Spania kan bli avlyst på grunn av den pågående flyteknikerstreiken.

Sara Emilie risikerer at flyet ikke går: – Det er snakk om 100.000 kroner

Influenser Sara Emilie Tandberg er redd for at ferieturen går i vasken. Turene til Italia og Spania kan bli avlyst på grunn av den pågående flyteknikerstreiken.

Nordmann pågrepet i Spania mistenkt for terrortilknytning

En nordmann er pågrepet i Alicante i Spania, mistenkt for terrortilknytning.
Les mer om:

Nordmann pågrepet i Spania – mistenkt for terrortilknytning

En nordmann skal ha drevet IS-propaganda fra Spania, melder lokalt politi.
Les mer om:

UD: Nordmann terror-pågrepet

Utenriksdepartementet bekrefter at en nordmann i 40-årene er pågrepet i forbindelse med at han skal ha tilknytning til terrorisme. Pågripelsen skjedde i Alicante i Spania.

Landslaget klatrer fem plasser på Fifa-rankingen

Det norske herrelandslaget i fotball går fem plasser opp på Fifa-rankingen etter gode resultater i nasjonsligaen. Dermed ligger Norge på 36.-plass på rankingen over de beste landslagene i verden. Det er de gode resultatene i nasjonsligaen som gjør at det norske landslaget går forbi Canada, Ungarn, Kamerun, Egypt og Skottland. Fifa-rankingen avgjør hvordan seedingen blir når kvalikgruppene til VM 2026 skal trekkes i juli 2023. Norge ligger nå an til å bli andreseedet, ettersom det er de ti beste europeiske landene som blir førsteseedet. Norge er det 20.