Nyheter om Sommer


Kan bli Solskjærs mareritt

I sommer var Harry Kane (28) ønsket av Ole Gunnar Solskjær (48) på Old Trafford. Nå kan han avgjøre nordmannens skjebne på Old Trafford.

Zachariassen åpnet målkontoen

Kristoffer Zachariassen scoret sine to første mål for Ferencvaros i 7-0-seieren over amatørlaget Tököl i den ungarske cupen. Ferencvaros ledet 6-0 til pause, og sotraværingen gjorde bortelagets fjerde og sjette mål. Også Oleksandr Zubkov og Myrto Uzuni (to straffespark) ble tomålsscorere i første omgang. Annen omgang ble av det mer målfattige slaget. Innbytter Róbert Mak gjorde 7-0 snaut ti minutter før slutt. Før kampen sto Zachariassen med én assist som eneste målpoeng etter overgangen fra Rosenborg til Ungarn i sommer. Tokmac Nguen spilte ikke onsdagens kamp i den ungarske cupens 2. runde.

Enorm mangel: Mistet fem jordmødre i sommer

Jordmødre er preget av underbemanning og krevende arbeidsforhold. På en av landets største fødeavdelinger er 13 stillinger utlyst, men det finnes ikke søkere.
Les mer om:

Ansu Fati er dessverre like menneskelig som Neymar, Hazard og Haaland

Vi har sett det med Neymar hos PSG. To milliarders-beina til rockestjerna er null verdt for PSG-manageren i viktige deler av sesongen når skadene herjer. Real Madrid har sett det samme med Hazard, godt over milliarden i overgangssum fungerer ikke som rustning mot skader. Hos Barcelona har de også fått en reality check. Tenåringen Ansu Fati ble hyllet som den neste store hos Barca etter å ha fått gjennombruddet som 17-åring. Forrige sesong dro forwarden på seg en alvorlig kneskade og måtte gjennom diverse operasjoner og elleve måneder utenfor kamparenaen.

Agent hyler etter tapet mot Bodø/Glimt

Folk i Bødø går fortsatt rundt med et stort glis etter 6-1 seieren over en av verdens beste managere og Italias 4. beste klubb (for øyeblikket). På pressekonferansen etter kampen tok Mourinho en stor del av ansvaret, men etter å ha fått kaskader av kjeft i italiensk media og fra klubbens supportere, kom reaksjonen noen dager senere.

Tror lystgass lekket ut i sykehuset i tre år

Forbruket av lystgass ved sykehuset i Kristiansand økte i flere år, uten at man fant ut hvorfor. Først i sommer oppdaget man den trolige årsaken.

Politiet beklager etter refs: - Uakseptabelt

Politiet i London får det glatte lag av spesialenheten, som har undersøkt deres respons da søstrene Bibaa Henry og Nicole Smallman ble meldt savnet i fjor sommer. Politiet erkjenner å ha gjort feil, men kvinnenes mor er ikke tilfreds med beklagelsen de har fått.
Les mer om:

- Det er vanskelig

I sommer ble Sophie Elise Isachsen singel. Nå åpner hun seg om datinglivet.
Les mer om:

Bale og Hazard er allerede glemt, har funnet frem en røff angrepstrio

I sommer var tanken til manager Carlo Ancelotti at Gareth Bale og Eden Hazard sammen med Karim Benzema skulle være kjernen i Real Madrid sitt angrep denne sesongen, men skader og manglende form sammen med noen gledelige overraskelser gjør at verden ser helt annerledes ut. Real Madrid har ikke tapt en enste kamp med angrepstrioen Karim Benzema, Vinicius Junior og Rodrygo Goes. President Florentino Pérez får det akkurat slik han ønsker unge talenter som briljerer sammen med veteraner.

«En smei­gedag med angst og språk i oppløs­ning»

TEATERANMELDELSE: Tittelen «I sør har de sjøen» mer enn antyder sommer og Sørland. Likevel handler det om pustebesvær i godhetens sommer, om angst og fravær av kommunikasjon.
Les mer om:

Tropiske luftmasser gir mildvær i nord og sommer i øst: – Kan bli 15–16 grader

Luft fra Spania kan gi «spanske tilstander» i Oslo, og unormalt høy varme i Nordland. Farevarsler lurer imidlertid både i nord og vest.

Memphis Depay har fått tilbake ryggsekken fra Old Trafford

Nederlenderen var angrepssjefen hos Lyon med 76 scoringer og 55 assists på 178 kamper. Nå er 29-åringen i ferd med å få skylda for at Lionel Messi fortsatt savnes. Se La Liga direkte på UnibetTV Forventninger er en rar greie, og har ofte liten kontakt med virkeligheten. Barcelona mistet verdens beste angrepsspiller i sommer, Memphis Depay ble løftet frem som erstatteren som skulle ta over teten på poengstatistikken.

Gir tydelig signal til de nye eierne av denne eiendommen

- Vi ønsker oss et mindre hus, som er mer tilbaketrukket, sa paret som i sommer kjøpte en strandeiendom på Gjeving. Nå har Tvedestrand kommune gitt sine første signaler til bygge- og riveplanene.
Les mer om:

I sommer fikk Synnøve Brakstad akkurat den bartenderen hun ville ha. Så kom høsten – og bartenderen måtte gå

I august skrev Haugesunds Avis om den svenske bartenderen Conny Engman. Han jobbet i baren på Brasserie Brakstad i sommer. Nå jobber han i Trysil. Hva gikk galt i Haugesund?

Prisen er ikke lenger bare 1,2 milliarder

Det er ingen hemmelighet at West Ham stjerne Declan Rice er ettertraktet. I sommer var en rekke klubber på ballen, men da de fikk høre om prisen 100 millioner pund var det i realiteten bare Manchester United og Chelsea som var igjen. West Ham gjør det bra under David Moyes sin ledelse, London klubben er på god vei til å kvalifisere seg til Champions League. – For øyeblikket ligger de på fjerdeplass i Premier League og Declan Rice får sin fortjente del av æren. Les: West Ham på 4.

Dyrhaug legger opp

Niklas Dyrhaug legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv på Instagram. Det gjør han i en alder av 34 år. Han har tatt VM-gull både i 2015 og 2017. I tillegg tok han bronse på 15 km klassisk i 2017. – Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise, og jeg er stolt og glad over alt jeg har oppnådd, skriver han. Han ble i 2020 vraket fra landslaget.

Newcastle har funnet den perfekte januar-signeringen hos Everton

2-5 tap for Everton mot Watford. Vi trenger ikke å rub it in, men det er ikke bare Solskjær som har det tøft om dagen. Rafael Benitez kan i tillegg risikere å miste målgarantisten sin. Forrige sesong dro Dominic Calvert-Lewin til med 16 scoringer på 33 seriekamper og startet årets sesong med tre scoringer på tre kamper. Så bar det ut med brudd i foten, noe som siden august har holdt 24-åringen ute av troppen til Benitez (og fortsatt noen uker til). En klubb blir ikke uberørt av å miste forrige sesongs 6. største målscorer.

Villa Fjeld på Bekkelaget selges etter å ha vært i familiens eie i 120 år: – Det har alltid vært et veldig åpent hus

Else bodde i Skogbakken 2 hele livet sitt. Hun gikk bort i sommer, 100 år gammel. Nå selges villaen som har vært i familiens eie i hele 120 år.
Les mer om:

«Hulken Heggebø» berget Brann-poeng: – Norges beste feilvendt

SKIEN (VG) (Odd – Brann 3–3) Brann jaktet forgjeves en ny stjernespiss da Daouda Bamba forsvant i sommer. Alt de trengte var lokale Aune Heggebø (20).

Bekreftet: Mark van Bommel holdt ikke lenge i Bundesliga

Den tidligere nederlandske fotballstjerna satser hardt på å bygge seg opp en karriere som trener. Assisterende landslagsstener for Australia, det samme for Saudi-Arabi, og et lite vellykket opphold som hovedtrener hos PSV fra 2018-19. Så bar det inn som hovedtrener for Wolsburg i sommer. 44-åringen skulle endelig vise at han kunne lede en Champions League-klubb. De første CL-kampene har endt med uavgjort mot Lille og Sevilla og et 3-1 tap mot Salzburg. Ikke spesielt svakt.

Jack Wilshere gjør seg klar for januar

Historien om Jack Wilshere er lang og kronglete. En 29-åring med 182 Premier League-kamper på CV´en, men uten arbeidsgiver siden i sommer. I høst tok Arsenal sin tidligere spiller tilbake i varmen for å gi ham muligheten til å bygge seg opp til neste oppgave. Wilshere forteller nå selv hva han sikter seg inn mot. Det var i et intervju med talkSPORT at 29-åringen delte planen sin. Les: Haaland bør ta seg en god titt på Phil Foden -Jeg kunne faktisk godt tenke meg å dra til utlandet.

0,02 promille gjorde at tvedestrandsmannen mistet lappen og fikk fengselstraff

Tvedestrandsmannen i begynnelse av 20-årene hadde 0,52 i promille da han ble stoppet av politiet i sommer. Hadde han hatt 0,02 promille mindre ville han kun fått bot - nå må han klare seg uten lappen i 12 måneder.
Les mer om:

- Det kom litt overraskende på

Kombinertutøver Jarl Magnus Riiber ble slått ut av et langvarig virus etter begge vaksinedosene i sommer, noe som gikk utover treningen og det mentale. Likevel føler Norges OL-håp at han er i rute.
Les mer om:

Hat-trick! Joshua King med ultimat takk for sist

Det nærmeste Joshua King kom en retur til Manchester United var en kort kontrakt med Everton som det ble tidlig klart ikke ville fornyes. – King fikk 11. kamper med innbytterpuls for Everton i vår før han i sommer ble klubbløs igjen. Tidligere i dag var han tilbake på Goodison Park i aksjon mot gamle lagkamerater i Watford drakt. Klubbens nye manager fikk Claudio Ranieri noe å glede seg over etter at han debutkamp mot Liverpool ble totalslakt.

– Det er veldig synd at servitørene ikke duger, når kokken er flink

PORSGRUNN: En ny indisk restaurant åpnet i Porsgrunn i sommer. Vi har tatt turen innom.
Les mer om: