Nyheter om Solbakken


Skiforbundet varsler Kina-markering – har fått råd av NFF-topper

Langrennssjef Espen Bjervig provoserte først fotball-landslagstrener Ståle Solbakken. Siden har Bjervig fått innspill på hvordan Skiforbundet kan markere motstand mot menneskerettighetsbrudd før Kina-OL.

Glimt tilbake på tabelltopp

En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien. 13 minutter tok det før Erik Botheim satte sitt mål nummer 13 for sesongen. Ti minutter før slutt kom utligningen. Jonathan Lindseth kom stupende inn i feltet og stanget inn 1-1. Deretter så det ut til at det skulle ende uavgjort, men Ola Solbakken sikret 2-1-seier på straffespark. Hugo Vetlesen ble felt av innbytter Bjørn Inge Utvik. – Vi holder de godt unna i store deler av kampen og utligner ganske sent.

Glimt svarte Molde

En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe fra Ola Solbakken sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien.

Blir i Norge før skjebnekampene

Den norske fotballtroppen kommer til å lade opp til VM-kvalifiseringskampene mot Latvia og Nederland på hjemmebane. Det får NTB opplyst av Norges Fotballforbund. Solbakken vil ha god tid med spillerne før de svært avgjørende kampene. Troppen vil være samlet i Oslo fra mandag 8. november. Norge møter Latvia på Ullevaal stadion 13. november. Tre dager senere venter Nederland i Rotterdam på de norske spillerne.

Solbakken sitt «nye Noreg» forundrar: – Det skjedde noko førre samling

ULLEVAAL STADION (NRK): Det norske herrelandslaget har igjen vorte eit lag som fengjer nordmenn. Det er det fleire gode grunnar til, meiner både spelarane og Ståle Solbakken sjølv.

Hareide: – Jeg er veldig, veldig optimistisk på landslagets vegne

Åge Hareide har latt seg imponere av den jobben Ståle Solbakken har gjort med det norske landslaget.

Røper nyhet

Ståle Solbakken (53) om Erling Braut Haaland (21): «Han er i gang og skulle begynne med ball i dag.» Tyske Bild melder at spissen gradvis vil øke treninga og kanskje bli klar til Mainz-kampen lørdag.

Strandberg peker på seg selv som Norges nye forsvarssjef

Det har blitt etterlyst en norsk forsvarssjef i flere år. Nå har Ståle Solbakken funnet sin bauta i en 31 åring fra Lyngdal.

Dette sier Solbakken etter Tyrkias overtidsmål

Ståle Solbakken var ikke veldig villig til å prate om Tyrkias overtidsmål, men innrømmer at forskjellen er «stor».

Solbakken sliter med rollen som landslagstrener

Ståle Solbakken rundet mandag ti kamper som landslagssjef og feiret sin sjette seier. Etterpå var han åpen om at overgangen fra klubbtrener er vanskelig.

Solbakken om lands­lags­jobben: – Har litt vondt med det

Kutter korona­krisens sky­høye olje­penge­bruk
Les mer om:

Solbakken om landslagsjobben: – Har litt vondt med det

ULLEVAAL STADION (VG) – Det er vel ikke synd på meg, det er det ikke, sier Ståle Solbakken – før han drar på det.

Brutalt ærlig: - Jeg sliter

Ståle Solbakken står fram som en stadig større landslagstrener for Norge. Men etter 2-0-seieren over Montenegro innrømmer 53-åringen: - Det er ganske annerledes enn å være klubbtrener. Jeg sliter litt med det.

Solbakken: – Første suksess for dødballtreneren

Ståle Solbakken noterer ledermålet mot Montenegro som en suksess for dødballtrener Bernardo Cueva. Han vil ikke gi ham assist for utligningen i Tyrkia.

– Hver gang vi får dødball har vi tro på at vi kan straffe motstanderen

Norge står med to dødballmål på to kamper etter at Ståle Solbakken hentet dødballspesialsisten Bernardo Cueva.

Raste fra seg på TV

Det vekslet mellom gledestårer og sinne i minuttene etter seieren på Ullevaal. Ståle Solbakken samler spillerne rundt seg, mens han skremmer folk utenfor gruppa.

Landslaget best på 22 år: – Vi har tatt noen kjempesteg

ULLEVAAL (VG) (Norge-Montenegro 2–0) Ståle Solbakken har grunn til å juble. Norge har ikke tatt flere kvalik-poeng siden han selv spilte i rødt, hvitt og blått. Poengmessig har ikke landslaget vært bedre på 22 år.

Solbakken: – Erling skulle begynne med ball i dag

Landslagssjef Ståle Solbakken melder at Erling Braut Haaland er tilbake i trening med ball.

Solbakken gir blaffen i Tyrkia-mål

Det så ut til å gå mot en gedigen norsk gavepakke i VM-kvalikens gruppe G, men Tyrkia snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot Latvia mandag kveld. Målet kom i det 98. spilleminutt, og det var bare lagt til fire minutter i kampen. Hadde Tyrkia-kampen endt 1-1, hadde Norge vært sikret playoff med seier i neste kamp hjemme mot Latvia i november. Men Solbakken likte ikke at dette ble et tema på pressekonferansen etter kampen. – Det bruker jeg ikke tid på, vi får ikke gjort noe med det. Tyrkia har sluppet inn mål på slutten i to-tre kamper og de har scoret sene mål, det kan vi ikke bruke energi på.

Solbakken hylles for genistrek etter seier og Moi-dobbel

ULLEVAAL (NRK): Landslagssjef Ståle Solbakken hentet inn ekstern ekspertise på dødball - og har fått svært godt betalt. Mot Montenegro ble det scoring igjen.

Det er NOE med denne gjengen til Solbakken

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Montenegro 2–0) Ingen ting er som en hardt tilkjempet 1–0-seier - som blir til 2–0 på overtid. Det er lite som får spillere til å sloss mer for hverandre og laget sitt enn i kamper som dette, der det til slutt kun handler om å holde på ledelsen. Og akkurat dette har Solbakken fått inn i laget sitt.
Les mer om:

Slik starter Norge

Landslagssjef Ståle Solbakken har valgt følgende lag til den viktige kampen mot Montenegro mandag kveld: Ørjan Håskjold Nyland - Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Andreas Hanche-Olsen, Birger Meling - Mats Møller Dæhli, Martin Ødegaard, Patrick Berg, Mohamed Elyounoussi, Jens Petter Hauge - Kristian Thorstvedt. NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener det er naturlig at Thorstvedt får fornyet tillit på topp. – Han imponerte både oss og Solbakken.

Solbakken imponert av Hauge-forvandling:– Nivået hans er av en annen karakter nå

Fra utskjelt til fast plass på laget for Jens Petter Hauge.
Les mer om:

Strandberg vraket lukrative tilbud for å øke landslagssjansene

– Sier mest om at han har nok penger, fleiper Ståle Solbakken.