Nyheter om Sheikh


Mannen i kulissene

Da lederen for organisasjonen Muslim World League skulle på fredsturné i Skandinavia, sto Kjell Magne Bondevik og Aamir J. Sheikh og tok ham imot. I kulissene finner vi en omstridt, religiøs leder - med gode kontakter og en brokete forhistorie.

Aamir J. Sheikh innkalt til Høyre-møte etter Dagbladet-saker

Høyre ber leder Aamir J. Sheikh i Stovner Høyre forklare sin kontakt med Muslim World League og Saudi-Arabias ambassade i Oslo.
Les mer om:

Ble hedret - gir prisene tilbake

Aslam Ahsan og Mohsan Raja er begge blitt hedret med priser av Høyre-politiker Aamir J. Sheikh. Etter Dagbladets avsløringer av Sheikhs kontakt med Muslim World League i Saudi-Arabia, gir de nå prisene tilbake.

Daily Mail: Guardiola har fått klarsignal til å hente inn spilleren som hamrer inn 30-40 scoringer

Før Chelsea-kampen gikk Guardiola ut og fortalte at City ikke har en toppscorer på nivå med Lukaku, Ronaldo eller Kane, og forklarte at de må bruke laget. På lørdag var det laget som var best, neste sommer kan Guardiola få «sin Ronaldo». Chelsea hentet inn Lukaku, United hentet Ronaldo, Tottenham beholdt Harry Kane. Manchester City sendte Sergio Agüero til Barcelona, og satt «ribbet» tilbake da Kane-prosjektet gikk i vasken. Les: Tottenham står klare, hvis Barcelona vil På lørdag skulle de regjerende Champions League mesterne opp mot finaletaperen City.

Trekker seg som juryleder

Bokseren Cecilia Brækhus trekker seg som juryleder i Brobyggerprisen etter Dagbladets saker om tilknytning til en organisasjon i Saudi-Arabia. Dagbladet har skrevet at en av årets prisvinnere, Mohammad al-Issa, tidligere justisminister i Saudi-Arabia, leder Muslim World League. Organisasjonen har betalt fire millioner kroner til prisgrunnlegger Aamir J. Sheikh og Kjell Magne Bondevik, som kunngjorde tildelingen av prisen sammen med Sheikh. – Jeg gikk inn i dette for å være med på å gjøre noe for å bygge broer mellom ulike kulturer og religioner.

Betalte millioner - fikk prestisjepris

Først fikk Kjell Magne Bondevik og Aamir J. Sheikh over fire millioner kroner fra organisasjonen Muslim World League, som eksperter knytter til Saudi-Arabias autoritære regime. Så ga de en prestisjefylt pris til lederen for organisasjonen.

Slik fikk de Erna på talerstolen

Høyre-politiker Aamir J. Sheikh fikk Erna Solberg til å åpne en konferanse med Muslim World League, samtidig som han selv var betalt av den saudiarabiske organisasjonen. Han har også formidlet kontakt mellom Erna Solberg og Saudi-Arabias utenriksminister.

Nye rettsmøter for anklaget 11. september-planlegger

Khalid Sheikh Mohammad, som anklages for å ha planlagt terrorangrepene 11. september 2001, møtte tirsdag i retten for første gang på halvannet år.
Les mer om:

Bondeviks ukjente Saudi-kontakt

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og senteret han etablerte har fått over tre millioner kroner fra det eksperter sier er en regimetilknyttet, muslimsk organisasjon i Saudi-Arabia. Pengene ble formidlet via den profilerte Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh.

Israelsk høyesterett utsetter utkastelser fra Sheikh Jarrah

Israelsk høyesterett utsatte mandag på nytt saken om palestinske familier som risikerer å bli kastet ut av sine hjem i okkuperte Øst-Jerusalem.
Les mer om:

Verdens 10 rikeste fotballklubbeiere! Roman Abramovitsj er bare nummer fem

Det er alltid like spennende når det kommer ut oversiktikter om hvem som er rike. – Denne gangen er det Daily Star som har funnet ut av hvem som er de 10 rikeste eierne av fotballklubber i verden. Manchester City -eieren Sheikh Mansour er den rikeste eieren av fotballklubber i verden foran Arsenals Stan Kroenke og Chelseas Roman Abramovisj. Les: David Alaba håver inn ufattelige 1,5 milliarder Den 50 år gamle milliardæren Abu Dhabi United Group fullførte sin oppsiktsvekkende overtakelse på 210 millioner pund av Premier League-mesterne i 2008.

Palestinske protestledere pågrepet i Øst-Jerusalem

To unge, framtredende palestinske protestledere ble pågrepet av israelsk politi i Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem søndag. De ble løslatt etter flere timers avhør.
Les mer om:

Palestinsk protestleder pågrepet i Øst-Jerusalem

Israelsk politi har pågrepet en ung, palestinsk protestleder i Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem, der flere palestinske familier risikerer å bli kastet ut.
Les mer om:

Al Jazeera-journalist pågrepet i Øst-Jerusalem

En korrespondent for den Qatar-baserte nyhetskanalen Al Jazeera ble lørdag pågrepet under en demonstrasjon i Sheikh Jarrah-nabolaget i Øst-Jerusalem.
Les mer om:

Sheikh Mansour betaler reisen for alle Manchester City fans

Neste lørdag er det Champions League finale mellom to engelske lag Manchester City og Chelsea. – Den søkkrike Manchester City eieren Sheikh Mansour ønsker at fans skal komme seg til stadion i Portugal og betaler for flybilletter og reise for alle fans. Finalen er flyttet fra Istanbul på grunn av restriksjoner, og prisene på flybilletter har gått i været ettersom Europa åpner opp uten at kapasiteten følger helt med.

Flere skadd i bilangrep i Øst-Jerusalem

Flere mennesker, blant dem fire politifolk, ble skadd i det som framstår som et bilangrep i Sheikh Jarrah-nabolaget i Øst-Jerusalem søndag.
Les mer om:

Minst 80 skadet i nye sammenstøt i Jerusalem

Sammenstøtene fant sted i gamlebyen og i Sheikh Jarrah-nabolaget der flere palestinske familier risikerer å bli kastet ut av boligene sine.
Les mer om:

Nye sammenstøt i Jerusalem: – Dette ødelegger livene våre

Fire palestinske familier frykter å miste hjemmene sine i nabolaget Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem til fordel for israelske bosettere.
Les mer om:

Gikk frivillig i hotellkarantene etter omstridt reise

Samtidig som Høyre-politiker Afshan Rafiq på NRK ba folk om ikke å reise utenlands, var ektemannen Aamir Sheikh (H) i Pakistan. Nå er Sheikh tilbake i Norge – og har frivillig tatt inn på karantenehotell.
Les mer om:

Høyre-politiker ba folk om å ikke reise – mannen var i Pakistan

Bystyrepolitiker Afshan Rafiq (H) i Oslo ba Debatten på NRK folk om å ikke reise utenlands. Samtidig er hennes ektemann politiker Aamir Sheikh (H) i Pakistan.
Les mer om:

Oslo Høyre: - Uheldig

Oslo Høyre-lederen vil ikke fordømme en reise hun ikke kjenner bakgrunnen for, men mener det er uheldig at partifelle Aamir Javed Sheikh deltok på en bryllupsseremoni i Pakistan.
Les mer om:

Politiker-ektemannen på fest i Pakistan

Høyre-politiker Afshan Rafiq ba folk om å ikke reise til utlandet i påsken. Samtidig er ektemannen, Høyre-politiker Aamir Javed Sheikh, i Pakistan.
Les mer om:

Høyre-politiker ba folk om å ikke reise mens mannen var i Pakistan

Afshan Rafiq (H) sitter i bystyret i Oslo. Torsdag gjestet hun debatten på NRK og ba folk om å ikke reise utenlands. Samtidig er hennes ektemann og politiker Aamir Sheikh (H) i Pakistan.
Les mer om:

I denne storfamilien har alle hatt corona: – Når én får det, får alle det

BYDEL BJERKE, OSLO (VG) Her bor 12 familiemedlemmer fra tre generasjoner under samme tak. Alle har vært smittet. Yasir Javed Sheikh (42) mener eldre i storfamilier bør prioriteres i vaksinekøen.
Les mer om:

Prinsessens hemmelige videomeldinger: – Jeg er et gissel

Prinsesse Latifa i De forente arabiske emirater anklager sin far, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, for å holde henne fanget som gissel.
Les mer om: