Nyheter om Sevilla


FIFA 22: Her er topp 100

De 100 beste spillerne i FIFA 22 Ultimate Team er avslørt. – Spesielt Paris Saint-Germain-fans har noe å glede seg over.

Amerikanere overtar Italias eldste fotballklubb

De nye eierne av Serie A-klubben Genoa er tydelige på at de ikke skal inn og endevende alt i klubben som ble etablet i 1893. De vet godt at kommer de skjevt ut med supporterne, kan et opprør ligge latent til det en dag smeller. Vi har sett det i Premier League, det kan garantert komme i Italia. Investeringsselskapet 777 Partner sitter nå på 99,9 prosent av aksjene i Genoa, og varsler at frisk kapital skal inn i klubben. Forrige sesong endte Serie A-klubben på 11.

Matthijs de Ligt skal hentes til Premier League

Denne sommeren har noen av de beste midtstopperne vært på reise. Upamecano ble hentet av Bayern, PSG sikret seg Sergio Ramos, Liverpool fikk sin Ibrahima Konaté, United lyktes endelig med Raphael Varane. Hos Chelsea er planen for midtstopper-forsterkning flyttet til neste sommer, men da skal det også gjøres skikkelig. Denne sesongen ser det ut som Chelsea-supporterne slipper å bekymre seg for midtforsvaret. Med imponerende fem clean sheets på de første seks Premier League-kampene har Thomas Tuchel bygd opp en festning av et forsvar.

Regjerende Serie A mestre ønsker å sende den chilenske stafettpinnen videre

Da Ole Gunnar Solskjær overtok som midlertidig manager høsten 2018 arvet han nyinnkjøpt superstjerne Alexis Sanchez som i flere år hadde vært genial for Arsenal. – Lønna var gigantisk og resultatene, vel de var så dårlige at etter Manchester United fikk ordnet med et utlån til Inter Milan ba han fansen om unnskyldning. Nå er det ifølge InterLive regjerende Serie A mestre som ønsker å sende den chilenske stafettpinnen videre, eller som de skriver: «Håper å kvitte seg med Alexis Sanchez».

Sørloth skaffet straffe – lagkameraten dummet seg ut

Alexander Sørloth startet sin første kamp for Real Sociedad mot Sevilla søndag.
Les mer om:

Dani Alves har fått tilbudet han takker ja til

Mellom 2002 og 2016 var brasilianeren en av de store i La Liga. Først for Sevilla, så Barcelona. Etter at jernmannen forlot PSG og Europa i 2019, ventet brasiliansk toppfotball. I sommer gikk det mot ny oppbruddsstemning for OL-mesteren. Siden 2019 har det blitt 95 kamper hos Sao Paulo, med 9 scoringer og 14 assists. Men så var det disse penga. Les: Juventus på kollisjonskurs med Matthijs de Ligt Forrige uke kom beskjeden fra den brasilianske klubben om at Alves has left the building, eller rettere sagt sendt på dør av klubben.

Marko Marin klar for sin tiende klubb på ni år

Den tyske midtbanespilleren Marko Marin er en nomadespiller fremfor noen. – Han har utvilsomt et stort talent, men har aldri slått fullstendig igjennom og blitt en av de store. – For ni år siden hentet Chelsea han fra Werder Bremen, det var en «big deal» den gangen, men Marin ble fort glemt. Mange mener at han aldri fikk sjansen til å imponere i Chelsea, Marin ble lånt ut hele fire ganger før han endte i den greske klubben Olympiakos på permanent basis sommeren 2016.

ESPN: Lacazette i faresonen

I sommer har Arsenal svidd av rundt 140 millioner pund med seks nye signeringer og sikring av forlengelser med Emile Smith Rowe og Kieran Tierney. Mikel Arteta og London-klubben jobber hardt med å få på plass en tropp som får til mer enn hederlig innsats. For Alexandre Lacazette kan dette bety slutten i klubben. Han ble hentet fra Lyon i 2017 som den kommende angrepsstjernen på Emirates, men har sammen med Arsenal levert altfor vekslende kvalitet.

Poengdeling i «straffesparkkonkurranse» i Sevilla

Karim Adeyemi skaffet tre straffespark for Salzburg, men den østerrikske klubben greide bare 1-1 borte mot Sevilla i mesterligaåpningen tirsdag.
Les mer om:

Det er klart for Champions League!

Nest etter VM og EM i fotball, er det vel ingenting som tiltrekker seg mer interesse blant fotballsupporterne enn Champions League. For mange er kanskje den gjeveste fotballturneringen for klubblag enda viktigere enn de store fotballmesterskapene. Få er vel i tvil om at mange supportere har et mer lidenskapelig forhold til favorittklubben sin enn til landslaget. Tirsdag 14. september spilles de første kampene i gruppespillet. Deretter går det slag i slag gjennom høsten, vinteren og våren frem til det hele avgjøres i finalen i St. Petersburg den 28. mai 2022. Champions League for 30.

Roman Abramovitsj ‘setter av’ en enorm sum for å finansiere midtstopperen som glapp i sommer

Chelsea -eieren Roman Abramovitsj har øremerket rundt 80 millioner euro for å legge siste hånd på Thomas Tuchels lag i januar. Chelsea var allerede en av pre-season favorittene til å løfte Premier League denne sesongen selv før de gjorde sine kjøp i sommer. Romelu Lukaku ble signert på nytt for en klubbrekord på 97,5 millioner pund.

Jules Koundé tok det visst ikke like pent som Harry Kane

De siste årene har Koundé og Diego Carlos vært en av de beste midstopperduoene i La Liga. Dette skulle Julen Lopetegui og sportsdirektør Monchi ikke han noen endring på. Midtstopperen har vært linket til Premier League-klubber det siste halve året, ifølge Sport og andre spanske medier har Chelsea kommet med bud på rekke og råd, der alle ble avvist av Sevilla. Les: Nyterminerte Serge Aurier fikk telefonen han ventet på Koundés er såpass viktig for Lopetetgui at selv generøse bud under utkjøpsklausulen ble avslått.

Griezmann sendt på dør – nok en nederlender hentet til Camp Nou

Da endte det som varslet det siste halve året: Antoine Griezmann sendes tilbake til Diego Simeone. Dermed åpner det opp for at Ronald Koeman henter inn flere nederlendere. Nå har Barcelona en stolt tradisjon med sine nederlandske spillere, men Ronald Koeman virker å ha spesielt stor tiltro til at nederlandske spillere er veien for Barcelona. Les: Griezmann-overgangen alle har ventet på Senterforwarden Luuk de Jong møtte Griezmann i døra før midnatt i går, og kommer på leie for sesongen. 31-åringen har brukt de siste sesongene hos Julen Lopetegui og gjengen. Luuk De jong.

Sjokkovergangen alle har ventet på

Barcelona som befinner seg midt i økonomisk uvær har ikke lenger sine to desidert best betalte spillere i stallen lenger. – For noen dager siden gikk Lionel Messi med stor dramatikk til Paris Saint-Germain og rett før overgangsvinduet stengte ble det klart at Antoine Griezmann returnerer til Atlético Madrid etter to år i Barcelona. De regjerende seriemestrene har et mer edruelig forhold til penger og måtte få til en avtale for Saul Niguez før de kunne «hente hjem» sin franske superstjerne.

Her er UEFA Champions League trekning

Trekningen til verdens gjeveste klubbturnering ble gjennomført i Istanbul torsdag kveld. Det skjedde samtidig som Uefa holdt en prisgalla i den tyrkiske storbyen. Kampene mot Villarreal åpner for United-revansj. I mai ble Ole Gunnar Solskjærs mannskap slått av spanjolene på straffer i europaligafinalen. Manchester United skal også spille mot italienske Atalanta og Young Boys fra Sveits. Les: Ble hentet opp av Solbakken – nå syvdobler Mohamed Daramy lønna Solskjær trenger en betraktelig bedre mesterligasesong enn den United hadde sist.

Drømmetrekning for Haaland

Trekningen til Mesterligaen ble gjennomført torsdag kveld. Både Erling Braut Haalands Dortmund og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United kan være fornøyd med trekningen. Verre er det for Liverpool, som havnet i gruppe med både Atlético Madrid og AC Milan.

Dette er spilleren som skal hoppe etter Lukaku

Inters tidligere toppscorer Romelu Lukaku er allerede igang med å score i Premier League. Nå har Inzaghi hentet inn en argentiner som skal sørge for at Serie A-mesterne ikke skal miste fart uten Lukakus bidrag (24 Serie A-scoringer og 10 assists). Inter har allerede hentet senterforward Edin Dzeko fra Roma, nå leies second striker Joaquin Correra fra rivalen Lazio. Forrige sesong sto 27-åringen bak 8 scoringer og 4 assists i Serie A, 3 mål og 2 assists i Champions League.

Haaland mister dansk lagkamerat

Danmarks landslagsspiller Thomas Delaney (29) skifter beite fra Borussia Dortmund i Bundesliga til Sevilla i La Liga. Dermed forsvinner det en midtbanespiller ut fra klubben til Erling Braut Haaland. – Takk for innsatsen og lidenskapen din. Alle i Dortmund ønsker deg lykke til videre, skriver Borussia Dortmund på Twitter. Overgangssummen skal ligge rundt 60 millioner norske kroner, og dansken har skrevet kontrakt til 2025.

Rafa Mir, spilleren som aldri ble god nok for Premier League – nå venter toppen av La Liga

Alle spillere er ikke meislet ut for Premier League. Den spanske spissen ble hentet til Wolverhampton av Nuno Santo fra Valencia i 2018. Da hadde Mir 8 kamper på seniorlaget bak seg, med potensialet for mer. Trodde Wolverhampton-gjengen. Fire kamper i ulvedrakten og tre utleieopphold senere har Premier League-klubben bestemt å slippe Mir. Les: Koeman tvangssender sitt største talent på ferie (fra wikepedia) Sevilla har tydeligvis likt det de så av Mir hos Huesca med hans 16 scoringer på 39 kamper.

Sevilla med pangstart

Sevilla fikk en pangstart på sesongen og slo Rayo Vallecano 3-0. Erik Lamela debuterte med to scoringer mens Zinedine Zidanes sønn Luca ble utvist for Rayo.
Les mer om:

Det er dette fotball egentlig handler om!

Jack Grealish hentes for over milliarden, Lionel Messi må ta til takke med rundt 300 millioner kroner i årslønn. Rimelig sterk kontrast til Brentfords dyreste signering ever på 170 milioner kroner. På fredag viste Kristoffer Ajer og gjengen hva fotball egentlig handler om. Les: Overrasket Southampton lot Jannik Vestergaard gå billig Arsenal skulle få æren av å sette på plass jyplingene fra Championship i Premier League-åpningen, en mulighet for Mikel Arteta til å vise at London-klubben er på en helt annen kurs enn i forrige sesong.

Sevilla har skaffet seg Copa America-mester

Forrige sesong var Jesus Navas nærmest det ubestridte valget til Julen Lopetegui på høyrebacken. Med 4. plass i La Liga viser det at Navas har gjort sin del av jobben, men Sevilla-manageren har ingen planer om å stanse klatringen på tabellen. På søndag kom bekreftelsen på at sportsdirektør Monchi har tatt turen til Argentina og River Plate. Her henter Sevilla Gonzalo Montiel, en 24-årig høyreback stinn av selvtillit.

TV 2 viser La Liga

I helgen braker det løs i flere store fotball-ligaer, deriblant spanske La Liga, som i år er en ny rettighet for TV 2. – En fullskala satsing på La Liga er noe vi har ønsket oss lenge, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen, som også har gjort flere nye signeringer på eget lag før sesongstart. Denne høsten kommer TV 2 til å ha historiens beste sportstilbud.

Svensken Ludwig Augustinsson i ferd med å ta heisen fra 2. Bundesliga til toppen av La Liga

Siden 2017 har den svenske landslagsspilleren bygd seg opp status som nøkkelspiller hos Werder Bremen, men forrige sesong måtte den stolte klubben ta den tunge veien ut kjellerdøra til 2. Bundesliga. For Augustinsson er dette lite interessant. Ifølge SportExpressen var venstrebacken tett på en overgang til Fulham da klubben hadde rykket opp i Premier League, da sa Werder bestemt nei. Denne sommeren er det ifølge den svenske avisen Sevilla som har banket på og lagt inn et bud på rundt 50 millioner kroner.