Nyheter om Saudi-Arabia


Kjøpte skilt for 400 og solgte det til Saudi-Arabia for 16 000 – slik jakter og foredler han maritime skatter

BAMBLE/PORSGRUNN: Hans Georg «Gen» Andersen har et unikt øye for maritime antikviteter og har gjort hobbyen til en solid biinntekt ved siden av pensjonen. Nå inviterer han inn til ny butikk der et stort knippe skatter er for salg.

Iraks statsminister mekler mellom Iran og Saudi-Arabia

Iraks statsminister Mustafa al-Kadhimi er på besøk i Saudi-Arabia og håper å få ny fart på dialogen mellom kongedømmet og erkerivalen Iran.

Kritikk mot Saudi-Arabia mot tvangsflytting av over en halv million innbyggere

Amnesty kritiserer Saudi-Arabia for fornyingsprogrammer der boligområder rives og flere hundre tusen tvangsflyttes eller kastes ut fra hjemmet sitt.
Les mer om:

Rapport: USA undersøker ikke om amerikanske våpen dreper sivile i Jemen

USA har ikke undersøkt om Saudi-Arabia har brukt amerikanske våpen i angrep som har kostet sivile liv i Jemen, slår Kongressens granskingsorgan (GAO) fast.

Saudi-Arabia havner i Khashoggi-gata

Saudi-Arabias ambassade i Washington ligger nå i «Jamal Khashoggi Way». Gaten har blitt oppkalt etter den drepte saudiske journalisten og regimekritikeren.
Les mer om:

Schwartzel vant 46 millioner i første LIV-turnering

Tidligere Masters-vinner Charl Schwartzel ble 4,75 millioner dollar rikere da han vant den første turneringen på den omstridte LIV-touren lørdag. Sørafrikanerens individuelle seier ga ham 4 millioner dollar, og siden laget hans vant, ga det ham 750.000 dollar til. Hennie Du Plessis ble nummer to. Schwartzel har ikke vunnet en PGA-turnering eller en turnering på europatouren siden 2016. Turneringene spilles over tre runder på 18 hull hver, uten kvalifiseringsgrense og med 48 spillere fordelt på tolv firemannslag. LIV Golf er finansiert av det statlige fondet i Saudi-Arabia.

Amnesty ber Saudi-Arabia stanse henrettelser

Amnesty International ber Saudi-Arabia stanse den planlagte henrettelsen av to bahrainske menn. De to er dømt til døden for terrorrelaterte forbrytelser.

Mickelson dropper PGA-mesterskapet

Golfens eldste majorvinner, Phil Mickelson (51), kommer ikke til å forsvare sin tittel i PGA-mesterskapet i Oklahoma i neste uke. Det kunngjorde PGA of America i sosiale medier sent fredag kveld. Det oppgis ikke noen grunn til at Mickelson trekker seg. Den amerikanske golfstjernen har ikke spilt siden han deltok i en turnering i Saudi-Arabia i starten av februar.

Erdogan i Saudi-Arabia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er i Saudi-Arabia for første gang siden drapet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul.
Les mer om:

Khashoggi-enke anker overføring til Saudi-Arabia

En tyrkisk domstol bekreftet torsdag at rettssaken mot 26 saudiere som er koblet til drapet på journalisten Jamal Khashoggi overføres til saudiske myndigheter.
Les mer om:

Newcastle vil selge sin største stjerne!

Newcastle skal overraskende ha bestemt seg for å selge sin største stjerne Allan Saint-Maximin – og flere klubber er interessert. Daily Mail kan avsløre at Newcastle vil selge sin meget gode kantspilleren denne sommeren. De vil akseptere bud på over 50 millioner pund for å finansiere nye signeringer. Et salg av Saint-Maximin fra St James’ Park har potensial til å skape misnøye hos fansen.

Etter tordentale fra Lise Klaveness klarte FIFA delegatene å samle seg tilstrekkelig til å gjennomføre VM trekning

Det blir en særdeles tøff start for Danmark i VM i Qatar, de møter regjerende verdensmester Frankrike og Tunisia og vinneren av omspillet mellom Peru og Australia/Forente arabiske emirater i gruppespillet. Mens Tyskland og Spania har havnet i samme gruppe. Det som nå konsekvent omtales som «det kontroversielle verdensmesterskapet» starter 21.november og varer frem til min bursdag 18.desember. Spesielt etter den norske fotballpresidenten Lise Klaveness sin flammende tale blir ordet kontroversielt hyppig brukt.

Danmark møter tittelforsvarer i VM – Tyskland og Spania trakk hverandre

Det blir raskt en gigantkamp i VM-sluttspillet i fotball i Qatar. Der skal de tidligere mesterlagene Tyskland og Spania opp mot hverandre. Danmark trakk Frankrike og Tunisia i VM-trekningen. De skal dessuten møte vinneren av et av de to interkontinentale omspillene som avgjøres i juni. I en omspillsfinale møter Peru vinneren av kampen mellom Australia og Forente arabiske emirater. England drømmer om å avslutte trofétørken nasjonen har hatt sammenhengende siden VM-gullet på hjemmebane i 1966.

I kveld trekkes gruppene til VM i Qatar

29 av 32 plasser er tatt til Qatar-VM som starter i november. I kveld skal gruppespillet trekkes. Det er vel liten tvil hvilket land de fleste ønsker fra den førsteseedede gruppa. SISTE: Oppsiktsvekkende detaljer lekket om Haalands utkjøpsklausulVertsnasjonen Qatar får selskap av Brasil, Belgia, Frankrike, Argentina, England, Spania og Portugal denne gruppa. Qatar er uten tvil det svakeste laget her og har aldri tidligere kvalifisert seg til VM, men med en hjemmefordel og et brukbart lag kan de fort overraske.

To av Sveriges største influencere kritiseres for Saudi-Arabia-reise

For sine to millioner følgere deler Janni Olsson Delér og Jon Olsson glansbilder fra ferie i Saudi-Arabia. Det får både følgere og Amnesty Norge til å reagere.

Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt

Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt for å bøte på den økonomiske krisen i det nordafrikanske landet.
Les mer om:

Disse er klare for VM

Disse 27 nasjonene er hittil kvalifisert til årets fotball-VM for menn i Qatar: Argentina, Belgia, Brasil, Canada, Danmark, Ecuador, England, Frankrike, Ghana, Iran, Japan, Kroatia, Marokko, Nederland, Polen, Portugal, Qatar (vertsnasjon), Saudi-Arabia, Serbia, Senegal, Spania, Sveits, Sør-Korea, Tunisia, Tyskland, Uruguay. I alt blir det 32 deltakerland i Qatar-VM i november og desember.

Fikk 40.000 i cash etter seier. Takker fotballvennene på Haugalandet

Bob Sumareh takker Tore Emberland og fotballvenner på Haugalandet for det han beskriver som en fantastisk reise. Siste stoppested er Saudi-Arabia.
Les mer om:

Verstappen tok igjen Leclerc i intens duell

Red Bulls Max Verstappen fikk revansje mot Ferraris Charles Leclerc i Formel1-løpet i Saudi-Arabia. Ferraris Carlos Sainz ble nummer tre.
Les mer om:

Verstappen vant i Saudi-Arabia

Max Verstappen (24) vant Saudi-Arabia Grand Prix foran Charles Leclerc (24) søndag. Seieren var Red Bulls første for sesongen. Les mer om det intense Formel 1-løpet på tv2.no.
Les mer om:

Dennis Haugers taktiske grep ga 6.-plass i Jeddah

Dennis Hauger la en annen løpsplan enn de fleste og ble nummer seks i Saudi-Arabia søndag. Han kunne endelig notere sine første Formel 2-poeng.
Les mer om:

Hauger med første Formel 2-poeng

Dennis Hauger (19) kjørte seg opp fra 10. til 6. plass i søndagens hovedløp i Saudi-Arabia, noe som ga ham åtte poeng. Dette var nordmannens første Formel 2-poeng i karrieren.
Les mer om:

FN fordømmer angrep fra begge sider i Jemen

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer houthi-opprørernes angrep mot et oljedepot i Saudi-Arabia, og den saudiledede koalisjonens luftangrep mot Jemen.
Les mer om:

Derfor sier Verstappen nei til Netflix-suksessen

Regjerende Formel 1-mester Max Verstappen (24) sa forrige sesong nei til å være med i årets utgave av Netflix-serien «Drive to Survive». Foran årets andre Grand Prix-runde i Saudi-Arabia røper han årsaken.
Les mer om: