Nyheter om Sandøy


«En fest av en barnebok»

Akkurat i tide til nasjonaldagen serverer Sondre Lerche og Victoria Sandøy en fest av en barnebok. «En flue fløy» minner oss på gledene ved å spille i korps.

Folksomt på Sandøya Båtbyggeri da unikt båtprosjekt ble sjøsatt

Nær 80 mennesker var vitne til stabelavløpningen til Dypvåg Totaktklubbs splitter nye gigg på Sandøy Båtbyggeri lørdag ettermiddag. Det har de siste dagene vært hektisk aktivitet til langt på kveld for å få den 19,5 fot lange giggen klar til presentasjon og sjøsetting, og presis klokken 14:00 gikk portene til båtbyggeriet opp og giggen med klubbens formann, Knut Eivind Løvdal, kom ned slippen.

Verdien av kunst: - For oss var og er Magne Sandøy viktigere enn en fjern Picasso

Aud Regine Schei Lilleengen har skrevet dette leserinnlegget.
Les mer om:

Christine Emilies blogg er Norges nest mest leste. Gjett hvem hun blir slått av?

Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy er sprekkeferdig av stolthet og gleder seg til kona skal vippe han av tronen som Norges mest leste blogger. – Norge fortjener en Christine Emilie. Hun har et formidabelt talent, sier den forgapte ektemannen.
Les mer om:

Runa (24) og John Einar (27) flyttet hjem etter studier: - Det å realisere boligdrømmen ble mye mer realistisk her(pluss)

Runa Sandøy Monstad(24) og John Einar Storsve (27) er begge oppvokst i Åfjord, men har bodd borte noen år i forbindelse med studier. Nå satser de for fullt på hjembygda, og bygger hus på Monstad.

Starter vinproduksjon på Hvaler – får med seg milliardær-sønn på laget

Anders H. Lier, Knut Harry Hansen og Sander Z. Hansen, alle fra Fredrikstad, har planer om vinproduksjon og et reiselivsprosjekt på Søndre Sandøy. Også milliardær-sønn Jon Trygve Hegnar er koblet til prosjektet.

Dobbel lykke!

Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy har giftet seg med kjæresten Christine Pedersen. I samme slengen døpte de sønnen.
Les mer om:

Godtar ikke å miste stemmelokalet på øya: - Valgdeltakelsen vil gå ned

Sandøy Vel ber kommunepolitikerne i Tvedestrand omgjøre sitt vedtak, slik at Sandøya fortsatt blir en egen stemmekrets med eget valglokale også ved høstens stortingsvalg.

Ber ordfører og politikere ligge unna betent veisak på Søndre Sandøy

«Vi håper at engasjementet fra både politikere og ordfører kan rettes mot det som saken faktisk dreier seg om, og ikke bruke saken i et politisk spill som begynner å minne om en svertekampanje.»

Stort spill om liten veistump på øya – ingen har fortalt om hvem som kan få gevinsten

På Søndre Sandøy raser det en vei-strid. Høyre har engasjert seg kraftig – men uten å fortelle at det handler om familien til den lokale partitoppen Tore Adolfsen.

Hvaler Høyre er et talerør for alle, for «teltere» på Storesand og hytteeiere på Søndre Sandøy

Anne May S. Olsen, Høyre, svarer Merete Pedersen og Rolf Strand, Ap: – Omtalen av hytteeiere på Hvaler kunne Hvaler Arbeiderparti ha spart seg for.

Veisakene på Søndre Sandøy: Hvem er Høyre talerør for?

«Det er ubegripelig at Høyre kan få seg til å fremstille bemidlede hytteeiere som har tatt seg til rette i Hvalers natur som Jørgen Hattemakere.» Det er derfor grunn til å spørre hvorfor Høyre roper ut om forskjellsbehandling i tre så ulike saker. Hvem sitt ærend går Høyre?
Les mer om:

Søknader om utbedring av vei på Søndre Sandøy er forskjellsbehandlet

«Dette er eksempler tre veisaker på Søndre Sandøy som har fått svært ulik behandling. Tilbake sitter to hytteeiere som etter flere år, fremdeles ikke har fått godkjent vedlikeholdet av veien.»
Les mer om:

Skal sette fyr på hytte på Søndre Sandøy - forventer kraftig røkutvikling

Brannvesenet på Hvaler vil lørdag morgen gjennomføre røkdykkerøvelse i en hytte på Søndre Sandøy.

Aktor vil ha 11 års fengsel: – Drapstiltalte kunne ha kome seg unna mor

Tiltalte hadde fleire sjansar til å kome seg unna mora før han utøvde den dødelege valden mot henne, meiner aktor. Statsadvokat Unni Sandøy la ned påstand om 11 års fengsel for son til avdøde.
Les mer om:

Covid-utbrudd på Søndre Sandøy er under kontroll

Hvaler kommune melder at covid-utbruddet på Søndre Sandøy er under kontroll. Kommunen har tidligere fryktet at det er blitt spredd smitte på fergen som går mellom de østre øyene.
Les mer om:

Leif var uten strøm i over 20 timer: – Vi har heldigvis vedfyring!

Leif Oddvar Løkkeberg på Søndre Sandøy var blant Hvaler-beboerne som måtte klare seg i nesten et døgn uten strøm.

Eric håper den blir en ny slager for Sandøy Båtbyggeri

I dag er Tvedestrand mest kjent for sine racerbåter i plast. Slik har det ikke vært bestandig, og nå håper en gjeng lokale entusiaster på en ny vår for de gamle giggene.

Eier blir truet med tvangsmulkt – ny frist for å fjerne PRIVAT-maling på fjellet

Hvaler kommune har gitt ny frist for å fjerne PRIVAT-malingen på svaberget på Nordre Sandøy – helt nede i sjøkanten.
Les mer om:

Sju personer kan bli tiltalt for grov narkoforbrytelse på Søndre Sandøy: – Håper på avgjørelse før jul

Alle de sju personene som ble pågrepet og siktet i forbindelse med avsløringen av en stor cannabisplantasje i et bolighus på Søndre Sandøy, risikerer alle å bli tiltalt for grov narkotikaforbrytelse.
Les mer om:

PRIVAT-maling hadde klistret seg fast til fjellet: – Men nå har vi klart det

På Nordre Sandøy holdt det ikke med white-spirit og motordrevet stålbørste for å fjerne PRIVAT-malingen på svaberget. Nå har eierfamilien gått enda hardere til verks.
Les mer om:

TV2-profil Øyvind (67) har funnet sitt hummersted og skrivestue på Hvaler

Han er kjent som utenriksreporter og nyhetsanker på TV 2. Men nå har Øyvind Brigg (67) slått seg ned på idylliske Søndre Sandøy. Her har blant annet journalistens helt ferske bok om Jahn Teigen blitt til.

Nyheten om at «Kokkejævel» fikk en sønn danket ut alle de store mediene

Tirsdag ble Asbjørn Sandøy far igjen. Innlegget hans på bloggen Kokkejævel ble tirsdagens mest delte i sosiale medier. Selv tror han det enorme engasjementet kommer etter det tragiske familien opplevde i fjor.
Les mer om:

Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy: – Ufattelig deilig at gutten vår har kommet til verden

Bloggeren beskriver barseltiden som utelukkende positiv. Men paret er etter seks døgn fremdeles isolert på et sykehusrom i Hammerfest.
Les mer om:

Stjerneblogger isolert på Hammerfest sykehus med sin fødeklare samboer

Asbjørn Sandøy, som driver en av landes mest leste blogger «Kokkejævel», er isolert på coronarammede Hammerfest sykehus med sin fødeklare kjæreste.