Nyheter om Sør-Korea


Sør-Koreas nye konservative leder (36) sammenlikner feminister med terrorister

Lee Jun-seok er valgt inn som tidenes yngste partileder i Sør-Korea. 36-åringen blir sett på som et friskt pust for det konservative partiet, lenge kneblet av en korrupsjonsskandale.
Les mer om:

Permanente frøbanker gir trygghet for framtida

Det finnes to store og permanente frøbanker i verden – den ene ligger i permafrosten på Svalbard – den andre dypt ned i en fjelltunnel i frodige Sør-Korea.
Les mer om:

Minst ni døde da bygning kollapset i Sør-Korea

Minst ni mennesker døde da en fem etasjer høy bygning, som var under riving, plutselig kollapset og knuste en buss, opplyser sørkoreanske myndigheter.
Les mer om:

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 22

B.I fra Sør-Korea og Olivia Rodrigo fra USA har de mest populære albumene i Norge denne uka, hos henholdsvis iTunes og Apple. Innlegget Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 22 dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Gjør det lett å like elbil

Vår første prøvekjøring av Ioniq 5 Project 45 - den hittil beste elbilen fra Sør-Korea.
Les mer om:

USA vil gi vaksine til sørkoreanske soldater

Regjeringen i USA vil gi Sør-Korea 550.000 vaksinedoser som skal brukes på sørkoreanske soldater.
Les mer om:

Christiansen fikk det tøft i EM

Henrik Christiansen fikk en tung kvalifisering på 1500 meter fri under svømme-EM langbane tirsdag. Med tiden 15.08,28 ble han bare nummer fire i sitt heat. Det norske håpet ledet heatet fram til 450 meter, men fikk det tungt mot slutten. Ukrainske Mihailo Romantsjuk var best i kvalifiseringen med 14.52,07. Christiansen hadde den sjette beste tiden. Han var et godt stykke unna sin egen norske og nordiske rekord på 14.45,35 som han satte under VM i Sør-Korea for snart to år siden. Finalen går onsdag.

Sagosen starter OL midt på natten

Ingen av Norges fem første OL-kamper i kvinnehåndball går på natten norsk tid. Men Sander Sagosen og co. åpner med 02.00-avkast for dem hjemme i Norge. Tokyo ligger sju timer foran Norge under OL i perioden 23.-8. august. Arrangøren offentliggjorde kampoppsettet for gruppespillet i håndball mandag. Det falt gunstig ut for norske TV-seere. Norges kvinner har to 09.15-kamper (Sør-Korea og Montenegro), én starter 12.30 (Angola) mens det ble to 14.30-oppgjør (Nederland og Japan). Når det gjelder gutta må håndballelskerne opp om natten for å se åpningskampen mot Brasil. Det starter 02.00.

Sør-Korea: – Ja, vi elsker brunost

De bruker brunosten i vaffeljernet og på pizzaen. Tine har i år allerede solgt mer enn de planla for hele 2021.
Les mer om:

Aktivister sier de har sendt en halv million løpesedler til Nord-Korea

Aktivister i Sør-Korea sier de har sendt en halv million løpesedler med skarp kritikk av Nord-Koreas regime til nabolandet til tross for at det er forbudt.
Les mer om:

Samsungs eiere må betale 100 milliarder i arveavgift

Samsung-konsernet i Sør-Korea må selge aksjer og eiendom – og gi bort kunst – for å betale arveavgift. Familiens overhode Lee Kun-hee døde i fjor.
Les mer om:

Ole Selnæs bytter klubb etter tre spillerkjøp

Da den norske midtbanespilleren Ole Selnæs reiste fra Saint-Étienne i Frankrike i 2019 etterlot han seg ikke noen tapt kjærlighet, fansen følte han valgte penger fremfor lojalitet til klubben, noe som for så vidt stemte godt. Vel på plass i kina for den styrtrike klubben Shenzhen gikk det meget bra, men etter sønnen til Johan Cruyff, Jordi, overtok som manager sist sommer har det ikke vært like inspirerende. Jordi Cruyff har fylt opp med nye spillere og sprengt utenlandskvoten, stort sett med midtbanespillere, dermed ble Ole Selnæs overflødig og lånt ut.

Sør-Korea: Iran har frigitt sørkoreansk oljetanker

En sørkoreansk oljetanker som ble tatt i arrest av Iran i januar, er frigitt, opplyser utenriksdepartementet i Sør-Korea

Arrestert etter museumsflause

Et par i Sør-Korea trodde de fikk male på et kunstverk. Det førte til arrestasjon.
Les mer om:

De norske tvillingene fant veien til drømmejobben - i Sør-Korea

De dro til Sør-Korea rett etter videregående skole. Der fant de inspirasjon til det som nå er blitt levebrødet deres. Hverdags-fashion.
Les mer om:

USA, Japan og Sør-Korea diskuterte Nord-Korea

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan møtte langfredag sine motparter fra Japan og Sør-Korea for å diskutere Nord-Korea.

USA, Japan og Sør-Korea diskuterte Nord-Korea

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan møtte langfredag sine motparter fra Japan og Sør-Korea for å diskutere Nord-Korea.

USA, Japan og Sør-Korea diskuterer Nord-Korea

Utsendinger fra USA, Japan og Sør-Korea skal møtes langfredag for å diskutere de neste skrittene overfor Nord-Korea.

HStri OL-åpning for håndballjentene

Norges kvinnelandslag i håndball får en tøff start i Tokyo-lekene. OL-satsende Sør-Korea venter i første kamp.
Les mer om:

Forsvarssjefer i flere land fordømmer voldsbruken i Myanmar

De øverste militære lederne i tolv land, blant dem USA, Storbritannia, Japan og Sør-Korea, fordømmer Myanmars bruk av dødelig makt mot ubevæpnede sivile.

Nord-Korea har avfyrt missil

Nord-Korea har skutt opp to innretninger som styrtet i havet øst for landet, opplyser Sør-Korea og USA. Japan sier det er snakk om ballistiske missil.

Nord-Korea har avfyrt det som mistenkes å være to ballistiske missil

Nord-Korea har skutt opp to innretninger som styrtet i havet øst for landet, opplyser Sør-Korea og USA. Japan sier det er snakk om ballistiske missil.

Norges herrer OL-klare

Norge er OL-klar i håndball for menn for første gang siden 1972. Det ble klart da Sør-Korea ble slått 44-31 i siste kamp i kvalifiseringsturneringen.
Les mer om:

Norge klare for Tokyo-OL

Norge vant OL-kvalifiseringsgruppen etter å ha slått Sør-Korea 44-31 søndag. Det er første gang siden München i 1972 at de norske håndballgutta kvalifiserer seg til OL.
Les mer om:

Svært nær OL etter storseier

Norge lekte seg med Chile og vant til slutt 35-23 i den andre av tre OL-kvalifiseringskamper. Kevin Gulliksen ble kampens toppscorer med 10 mål. – Det er ikke så ofte faktisk. Jeg har ofte en eller to bom når det er så mange skudd. Dette er jo kamper vi skal vinne greit, sier Gulliksen til NRK. Søndag venter Sør-Korea og om Norge unngår stortap, eller Brasil ikke slår Chile, så er OL-plassen sikret. Håndballherrene har ikke spilt OL siden 1972. – Det begynner å lukte litt sushi eller hva de nå spiser i Japan.