Nyheter om Sør-Korea


Her får du filmopplevelser du ikke får andre steder: – Mye av dette må du til oss for å få se

Hva har et knippe filmer fra blant annet Sør-Korea, Finland, Frankrike, Norge, USA og Elfenbenskysten til felles? Jo, disse skal alle vises i Tønsberg Filmklubb denne våren.

Sør-Koreas forsvar: Nye oppskytinger fra Nord-Korea

Nord-Korea avfyrte fredag to raketter østover, opplyser militæret i Sør-Korea.
Les mer om:

Sør-Koreas forsvar: Ny oppskyting fra Nord-Korea

Nord-Korea avfyrte fredag to raketter østover, opplyser militæret i Sør-Korea.
Les mer om:

Sør-Korea og Japan: Ny missiltest fra Nord-Korea

Nord-Korea har angivelig skutt opp noe som kan være et ballistisk missil. Den andre på under en uke.

Sør-Korea: Nord-Korea har skutt opp rakett

Nord-Korea har skutt opp det som ifølge Sør-Korea og Japan antakelig var en ballistisk rakett som falt ned i havet øst for Nord-Korea.

Frå nabolandet fremjar Vilde (26) menneskerettar i Nord-Korea

Informasjonsflyten over grensa mellom Sør-Korea og Nord-Korea er meir omfattande enn du kanskje trur. Og der bidreg finnmarkingen Vilde Olaussen.

Advarer katteeiere i Sør-Korea: Pus kan skape katastrofe

Katter i Seoul har fått skylden for over 100 branner de siste årene. Nå ber brannvesenet katteeiere ta grep.
Les mer om:

Sør-Korea tror Nord-Korea bløffer om rakett-test

Sør-Korea stiller spørsmål ved Nord-Koreas påstand om at landet denne uka testet en såkalt hypersonisk rakett.
Les mer om:

Nordkoreansk avhopper kan ha vendt hjem

Personen som krysset grensen fra Sør- til Nord-Korea første nyttårsdag, var trolig en tidligere nordkoreansk avhopper, ifølge regjeringen i Sør-Korea.

Sør-Korea: – Avhopper fra Nord-Korea gikk hjem igjen

Personen som gikk inn i Nord-Korea fra Sør-Korea 1. nyttårsdag er trolig en nordkoreansk avhopper. Det melder sørkoreanske myndigheter.
Les mer om:

Uidentifisert person tok seg inn i Nord-Korea fra Sør-Korea

En uidentifisert person gikk inn i Nord-Korea fra Sør-Korea 1. nyttårsdag, opplyser det sørkoreanske forsvaret.
Les mer om:

Sør-Korea benåder ekspresident

Park Geun-hye ble avsatt og arrestert for korrupsjon i 2017. Ekspresidenten ble først dømt til 30 års fengsel. Nå benådes hun for å «lege sosiale konflikter» i landet.

Ny smittetopp i Sør-Korea

Det er registrert 6.919 nye smittetilfeller i Sør-Korea det siste døgnet, en ny toppnotering. Etter flere uker med smitteøkning er det nå knapt med sykesenger.
Les mer om:

Ny toppnotering av koronadødsfall i Sør-Korea

Sør-Korea registrerte tirsdag 94 nye koronarelaterte dødsfall, mer enn noen gang før i pandemien. Sykehusene er presset.
Les mer om:

Isproblem i curling-kvalik

Ismaskina slo seg vrang i curling-hallen i Leeuwarden i Nederland og sette kveldens runde i OL-kvalifiseringa i curling på pause. Norge og Japan hadde unnagjort tre omgangar, med norsk leiing på 1-0, då maskina svikta. Problema skal vere i ferd med å bli løyste, og konkurransane blir tekne opp igjen klokka 21.40. Tidlegare søndag slo Norge Sør-Korea med 10-6 og tok sin andre siger i kvalifiseringa, der ni lag deltek, og dei tre beste får delta i OL i Beijing i februar.

Opna OL-kvaliken med siger

Norge slo Tsjekkia 8-5 i sin første OL-kvalifiseringskamp i curling. Norge leia 3-0 tidleg, men Tsjekkia reduserte til 3-2 halvveges. Det var i sjette omgang Norge avgjorde. Med 3-0 der var leiinga 6-2, og etter åtte omgangar 8-3. Trass i at Tsjekkia reduserte med to poeng i niande omgang, valde dei å gi opp. Ni lag deltek i kvalifiseringsturneringa i Nederland, og dei tre beste får OL-plass. Søndag skal Norge møte både Sør-Korea og Japan, to av dei truleg vanskelegaste motstandarane.

Nye coronainnstramminger i Sør-Korea etter omikron-funn

Sørkoreanere må nå bruke vaksinepass til mange aktiviteter og får ikke lov til å samles mer enn åtte av gangen privat mens landet overvåker omikronsituasjonen.
Les mer om:

Mer enn 5.000 nye koronatilfeller i Sør-Korea

I Sør-Korea er det for første gang registrert mer enn 5.000 koronatilfeller på ett døgn.
Les mer om:

Herrem toppscorer da Norge knuste Sør-Korea

Bil krasjet i tunnelvegg, bak rattet satt en 16-åring
Les mer om:

Suverene etter pause

Norge lå under mot Sør-Korea ved pause i lørdagens kamp i VM-oppkjøringsturneringen i Åsane Arena, men knuste motstanderen i 2. omgang og vant 35-23. Den første omgangen endte 11-13, men i den andre herjet de norske med 24-10. Norge har benyttet sjansen til å vise muskler før VM-sluttspillet i Spania. I åpningskampen torsdag ble regjerende verdensmester Nederland slått 36-21. Lørdag nøyde de norske seg med å briljere i en omgang, men kampen utviklet seg til en ny maktdemonstrasjon. Camilla Herrem var norsk toppscorer med åtte mål.

Norge slo Sør-Korea

Norge lå under mot Sør-Korea ved pause i lørdagens kamp i VM-oppkjøringsturneringen i Åsane Arena, men knuste motstanderen i 2. omgang og vant 35-23.
Les mer om:

Gigantseier for håndballkvinnene

De norske håndballjentene smadret regjerende verdensmester Nederland. Det endte 36–21 i VM-oppkjøringen. Norge gikk fra 7–8 til 14–8 i løpet av ni frenetiske minutter i 1.-omgangen. Det ble så til 19–11 inn mot pause. Det tok ikke lange tiden før ledelsen var oppe i 25–11 i andre omgang. Og siden fortsatte det på samme måte. Norges keeperpar Katrine Lunde og Silje Solberg har hatt en fin høst i henholdsvis Vipers Kristiansand og Györ. Begge er i form og fikk vist det torsdag. – Strålende målvakt i Katrine fra start. Hun tok lurven fra Nederland.

Sekt-utbrudd stenger ned by

Et trossamfunn i Sør-Korea, som omtales som en sekt, står i sentrum for et større utbrudd av coronavirus.
Les mer om:

Kinesiske og russiske militærfly nærmet seg Sør-Korea

Uten forvarsel fløy to kinesiske og sju russiske militærfly tett opptil Sør-Koreas luftrom fredag.
Les mer om:

Sør-Korea starter gjenåpningen av landet

Sør-Korea tar de første små stegene i gjenåpningen av samfunnet. Flere kan nå delta på arrangementer, og restaurantene får igjen holde åpent døgnet rundt.