Nyheter om Sør-Korea


Nord-Korea tror coronasmitten kom med ballonger fra Sør-Korea

Nord-Korea antyder at coronautbruddet i det isolerte landet startet da folk tok på ballonger som ble sendt til landet fra Sør-Korea.
Les mer om:

Nord-Korea mener koronasmitten kan ha kommet med ballonger

Nord-Korea antyder at koronautbruddet i det isolerte landet kan ha startet da folk tok på ballonger som ble sendt til landet fra Sør-Korea.
Les mer om:

Lokalt vindkraft-selskap inngår partnerskap i Sør-Korea

Deep Wind Offshore skal samarbeide med East West Power om å høste kraft fra havvind i Sør-Korea.
Les mer om:

- Nord-Korea sverger hevn

Nord-Korea fordømmer «aggresjon» fra Sør-Korea og USA i forkant av Nato-toppmøte.
Les mer om:

Djokovic nektar framleis å vaksinere seg

USA krev vaksinepass for å kome inn i landet. Novak Djokovic vil framleis ikkje ta vaksine og er villig til å ofre US Open om ikkje kravet blir fjerna. Serbaren har vunne 20 Grand Slam-titlar og startar jakta på Rafael Nadals rekord på 22, når Wimbledon startar måndag. Djokovic møter Soonwoo Kwon frå Sør-Korea i første runde. Men Wimbledon kan bli årets siste store turnering for verdstrearen. – Det er ikkje så mykje eg kan gjere lenger. Det er opp til den amerikanske regjeringa å velje om dei vil ta inn dei uvaksinerte eller ikkje.

Christiansen røk i kvalifiseringen

Henrik Christiansen tok seg ikke til finalen på 1500 meter fri i svømme-VM i Budapest fredag. Han endte på 13.-plass i kvalifiseringen med tiden 15.09,53. 25-åringen ville gått rett til finale om han hadde kommet blant de åtte beste i kvalifiseringen, men var 12,64 sekunder for treg. Christiansens bestetid på 1500 meter fri i langbasseng er på 14.45,35 fra VM i Sør-Korea i 2019. Det er også norsk rekord.

USA forbyr bruk av landminer

President Joe Biden innfører et tilnærmet totalforbud mot bruk av miner, men gjør et unntak for grensa mellom Nord- og Sør-Korea.

Slutt på lastebilstreik i Sør-Korea

Sørkoreanske lastebilsjåfører setter seg igjen bak rattet onsdag etter åtte dager streik i protest mot lave lønninger og høye drivstoffpriser.
Les mer om:

Lastebilstreik i Sør-Korea rammer globale forsyningslinjer

Sørkoreanske lastebilsjåfører fortsetter protesten mot høye drivstoffpriser. Streiken påvirker globale forsyningslinjer og gir store tap, ifølge regjeringen.

Sør-Korea advarer Nord-Korea mot atomtest

Enhver nordkoreansk provokasjon, inkludert en atomtest, vil bli møtt med en samlet og streng reaksjon, advarer Sør-Koreas utenriksminister.
Les mer om:

Minst sju døde og mange skadd i brann på kontor i Sør-Korea

Minst sju døde og flere titalls andre ble skadd da det oppsto brann i et kontorbygg i byen Daegu i Sør-Korea, opplyser lokale myndigheter.
Les mer om:

Flere døde og skadd i kontorbrann i Sør-Korea

Minst sju døde og flere titalls andre ble skadd da det oppstod brann i et kontorbygg i byen Daegu i Sør-Korea, opplyser lokale myndigheter.
Les mer om:

Skal jobbe sammen i sommer

Neste år skal tre av speiderne i Åmli til Sør-Korea. Denne sommeren får de tjent inn litt penger til turen. De skal nemlig ha ansvaret for Badeparken på Engenes.

Sør-Korea og USA har gjennomført missiltester

Sør-Korea og USA har prøveskutt åtte missiler mot flere mål, melder den sørkoreanske generalstaben. Det skjer som svar på nordkoreanske tester.
Les mer om:

Tester fra Sør-Korea og USA

Sør-Korea og USA har prøveskutt åtte missiler mot flere mål, melder den sørkoreanske generalstaben ifølge Yonhap. Det er gjort som svar på Nord-Koreas siste tester.
Les mer om:

Neymar berre fire bak Pele

Brasils fotballstjerne Neymar skåra to kontrollerte mål på straffespark i 5-1-sigeren over Sør-Korea. Han er fire mål unna legenda Pelés rekord. Brasil hadde full kontroll i privatlandskampen i den sørkoreanske hovudstaden Seoul. Måla til Neymar gjer at han har 73 mål med flagget på brystet. Pelé enda med 77 landslagsmål. Brasil, som toppar Fifa-rankinga, stilte sterkt og tok føringa i kampen omgåande. Etter sju minutt var 1-0-leiinga eit faktum. Hwang Ui-jo reduserte før Neymar sørgde for 2–1 før pause. Han fekk sitt andre mål tolv minutt ut i andre omgang.

Sør-Koreas generalstab: Nord-Korea har prøveskutt interkontinental rakett

Nord-Korea har prøveskutt tre raketter, blant dem et interkontinental ballistisk missil, ifølge generalstaben i Sør-Korea. USA fordømmer.
Les mer om:

Sør-Koreas generalstab: Nord-Korea har skutt opp tre raketter

Nord-Korea har skutt opp tre raketter mot havet øst for landet, ifølge generalstaben i Sør-Korea. Testen fant sted kort tid etter USAs presidents Asia-reise.
Les mer om:

USA og Sør-Korea vurderer utvidede militærøvelser

Sør-Korea og USA vil vurdere å utvide sine felles militærøvelser, opplyste presidentene Joe Biden og Yoon Suk-yeol på en pressekonferanse lørdag.
Les mer om:

Kina holder militærøvelse under Joe Bidens Asia-besøk

Kina holder en militærøvelse i omstridte farvann i Sør-Kinahavet når USAs president Joe Biden er på besøk i Sør-Korea og Japan.

Seks kvinnelige dommere til Qatar-VM – ingen kampledere fra Norden

Tre hoveddommere og tre assistenter er kvinner når VM i Qatar starter mot slutten av året. Det blir første gang at fotball-VM for menn får kvinnelige dommere. Det opplyser Fifa i en pressemelding. De tre hoveddommerne er Stéphanie Frappart (Frankrike), Salima Mukansanga (Rwanda) og Yoshimi Yamashita (Japan). I tillegg vil Neuza Back (Brasil), Karen Medina (Mexico) og Kathryn Nesbitt (USA) fungere som assistentdommere i mesterskapet. Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18.

Sør-Korea vil sende coronavaksiner til Nord-Korea

Regjeringen i Sør-Korea planlegger å sende coronavaksiner til Nord-Korea, som for første gang har bekreftet et utbrudd av covid-19.

Sør-Korea og Japan: Nord-Korea har avfyrt rakett mot havet

Nord-Korea skal ha avfyrt det som kan være en ballistisk rakett mot Japanhavet, melder militæret i Sør-Korea og Japans forsvarsdepartement.

Nord-Korea med ny rakettest

Nord-Korea har gjennomført en ny test av det som antas å være et ballistisk missil, ifølge Sør-Korea og Japan.

Nord-Korea med ny rakettest

Nord-Korea har gjennomført en ny test av det som antas å være et ballistisk missil, ifølge Sør-Korea og Japan.