Nyheter om Russland


Knuste tittelforsvareren

Sverige var nådeløse og banket de regjerende OL-mesterne ROC med 36–24 i sin annen kamp i kvinnenes OL-turnering i håndball. Carin Strömberg ble svensk toppscorer med åtte fulltreffere. Det var Russland som gikk til topps i Rio de Janeiro for fem år siden, men denne gangen spiller russerne under symbolet til Russlands OL-komité (ROC). Etter kampen var Russlands stjernespiller, Anna Vjakhireva, nådeløs med egen og lagets innsats. – Det var en katastrofe fra vår side, men jeg vil også gi masse ros til det svenske laget.

Russland og Hviterussland fortsetter jakten på frie medier

De siste ukene har angrep på medier, menneskerettighetsaktivister og forsvarsadvokater eskalert i Russland og Hviterussland. Lite tyder på at det vil endre seg.
Les mer om:

Manageren til Mathias Normann tar seg ekstrajobb som landslagssjef

Den tidligere Bodø/Glimt stjernen kjent for å trene veldig mye Mathias Normann har siden 2019 spilt for den russiske storklubben Rostov. – Hans sjef er Valerij Karpin som er hentet inn at det russiske fotballforbundet for å lede dem til VM i Qatar samtidig som han fortsetter som manager for Rostov. Valerij Karpin er en ekte landslagshelt Russland røk som kjent ut av fotball-EM i gruppespillet, landslagssjef Stanislav Tsjertsjesov fikk sparken etter bøtter med kritikk. Karpin, som i sin tid var en meget habil fotballspiller spilte 72 landskamper.

Kvinne fikk 8.000 i bot etter å ha hatt hånden over grensen mot Russland

I mars hadde en kvinne venstrehånden sin like over grensen mot Russland i Sør-Varanger i Finnmark. Nå har hun fått en bot på 8.000 kroner.

Gulldo bevis i korrupsjonssak mot russisk politi

Lederen for trafikkpolitiet i Stavropol-regionen og seks andre er arrestert etter et razzia i en mistenkt korrupsjonssak i Russland.
Les mer om:

Russland avduket nytt kampfly

Russland har avduket «Sjakkmatt», landets nye og mest avanserte kampfly, og håper det vil bringe inn milliardinntekter fra salg til utlandet.
Les mer om:

Russland: Taliban er klar til å inngå kompromiss

Taliban står klar til å inngå politisk kompromiss i Afghanistan, opplyser Russlands utsending til landet, Zamir Kabulov.

Avis: USA og Russland skal diskutere atomvåpenkontroll

USA og Russland skal avholde første runde med samtaler om atomvåpenkontroll i Genève 28. juli, ifølge den russiske avisen Kommersant, ifølge Reuters.
Les mer om:

Mystisk syndrom: - Dobler innsatsen

Først ble de syke på Cuba, så i Russland, Kina og USA. Nå forsterker myndighetene innsatsen, etter at et betydelig antall amerikanske embetsfolk er rammet av uforklarlige helseplager også i Østerrike.

Russland testet hypersonisk kryssermissil

Russland har gjennomført en vellykket test av et hypersonisk kryssermissil, et tillegg til våpenarsenalet president Vladimir Putin kaller uslåelig.
Les mer om:

Stine (32) og Caroline (37) fikk hjelpen de trengte i Russland: – En berg-og-dal-bane, men premien i enden er helt fantastisk!

Paret slo til med drømmefrieri og nyheter om etterlengtet familieforøkelse på under én uke. Veien har imidlertid ikke vært av den smertefrie typen.
Les mer om:

VM helt Andreas Granqvist har spilt fotball hele livet, men nå går det ikke lenger

Det er en av Sveriges aller største helter som nå avslutter sin karriere som aktivt fotballspiller. Andreas Granqvist er 36 år gammel og ønsket egentlig å fortsette i klubben det hele startet Helsingborg i noen år til. Til Helsingborgs Dagblad forteller han om avgjørelsen: «Hodet vil, men kroppen vil ikke. For HIFs skyld er det unødvendig å forsinke avgjørelsen» Takk Granen Helten fra VM i 2018 spilte bare fem kamper i Superettan denne sesongen, skader har holdt han utenfor store deler av sesongen og skader setter en stopper for karrieren som spiller.

Brannfolk kjemper videre mot flammene i østlige Russland

Brannmannskaper kjemper videre mot flere store skogbranner i Russland, opplyser myndighetene. Sakha-republikken øst i Sibir er hardest rammet.
Les mer om:

Biden advarer Russland om å bruke energiforsyning som våpen

USAs president Joe Biden advarer Russland om å bruke landets energiforsyning som «våpen» for å presse naboland, som for eksempel Ukraina.

Dokumenter skal vise hvordan Russland skulle sikre at Trump vant valget

Vladimir Putin skal selv ha gitt klarsignal til en hemmelig etterretningsoperasjon der målet var å støtte Donald Trump i det amerikanske presidentvalget i 2016

To russiske symjarar OL-suspendert

Dei to russiske symjarane Alexandr Kudasjev og Veronika Andrusenko, som var påmelde til OL, er suspenerte inntil vidare på grunn av doping-mistanke. Dei er suspenderte på grunn av data som antidopingorganisasjonen WADA har fått frå dopinglaboratoriet i Moskva, melder det internasjonale symjeforbundet i ei pressemelding. Russland er som nasjon utestengd frå OL, men ein del russiske utøvarar får likevel delta individuelt under nøytralt flagg.
Les mer om:

Russland advarer Storbritannia: – Seil nær Krim igjen og mannskapet vil lide

Russisk sikkerhetsrådgiver retter en skarp pekefinger mot Boris Johnson og sier statsministeren vil være ansvarlig dersom britiske soldater blir skadet.

Et stikk til makta

Russland er nå episenteret for corona-epidemien. I stedet for å ta stikket, så stikker russerne av, og sender et stikk til makta, skriver Morten Strand.
Les mer om:

Kneet forteller Pontus Wernbloom det er slutt

Det var egentlig ikke noe valg. – Hodet til 35 år gamle Pontus Wernbloom skulle gjerne fortsatt noen år til og hjertet også, men da en kneoperasjon ikke kunne utsettes lenger var tiden kommet for å legge fotballskoene på hylla. Noe han flott viser frem på sin Instagram konto. IFK Göteborg takker midtbaneveteranen fra Kungälv på sine nettsider.

Fotballspillere som røyker

De fleste ser på fotballspillere som ekstremt profesjonelle idrettsutøvere som lever et svært strengt liv med fastsatte kostholdsprogram, ingen alkohol og utskeielser, eller røyking. Men det er en sannhet med visse modifikasjoner, da det finnes flere eksempler på at spillere på toppnivå også liker å skeie ut. Selv om klubbene har blitt mer seriøse i fokuset på en sunn livsstil og ansetter kostholdseksperter, kokker og annet nyttig støtteapparat, klarer noen spillere likevel ikke å holde tritt med den strenge livsstilen som klubbene ønsker at de skal følge.

Bare 10 friidrettsutøvere, ingen flagg og Tsjajkovskijs pianokonsert nr. 1 som «nasjonalsang».

Russland er fortsatt en plass mellom kulde og varme i olympisk idrett. Russisk rødt, hvitt og blått vil likevel bli godt synlig i Tokyo.
Les mer om:

Russland advarer om varm sommer etter juni-rekord

Det meteorologiske institutt i Russland sier landet kan oppleve den varmeste sommeren som noen gang er målt etter en rekordvarm junimåned.
Les mer om:

Leonardo DiCaprio tilbyr skogbrannherjede områder hjelp - får kald skulder

Hollywood-kjendisen Leonardo DiCaprio har engasjert seg i kampen mot skogbrannene som herjer republikken Sakha helt øst i Russland. Men de lokale myndighetene vil ikke ha kjendishjelp.
Les mer om:

EU viderefører sanksjoner mot Russland

EU forlenget mandag sanksjonene mot Russland med seks måneder. Straffetiltakene er knyttet til annekteringen av Krim og innblandingen øst i Ukraina.
Les mer om:

«Die Mannschaft» mister flere stjerner

EM er over og Italia vant det hele på straffekonk mot England. – Fotballen har ikke kommet helt hjem enda. Det har definitivt ikke vært fotballstormakten Tyskland sitt EM, akkurat som det ikke var Tyskland sitt VM heller. Debatten har rast i Tysk pressen en stund om landslagssjef Joachim Löw som fortsatte i jobben helt frem til nå til tross for et elendig VM i Russland i 2018. – Konklusjonen er oppe i dagen for de aller fleste.