Nyheter om Russland


Ukraina bekrefter at de trekker seg ut av Lysytsjansk

Den ukrainske hæren bekrefter at den trekker seg ut av Lysytsjansk, kort tid etter at Ukrainas president benektet at Russland kontrollerer byen.

Russland sier Lysytsjansk er falt

Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu sier at russiske styrker har tatt kontroll over Lysytsjansk og dermed hele Luhansk-provinsen.

Russland skal ha erobret viktig ukrainsk by

Lysytsjansk i Øst-Ukraina er erobret av russiske styrker, melder det USA-baserte Institute for the study of war. Dette var den siste store byen i Luhansk fylke som Ukraina kontrollerte.
Les mer om:

Serge Gnabry nekter å forlenge med Bayern München

Høyreving Serge Gnabry var i starten av sin karriere i Arsenal, de han forlot London-klubben etter fem år og ble en den av Werder Bremen var det som en fullt utlært og erfaren spiller som hadde en helt naturlig plass på det tyske landslaget. De siste fire årene har Serge Gnabry spilt for de tyske mestrene, med bare et år igjen av avtalen ønsker Bayern München å forlenge. Real Madrid, FC Barcelona og ​​​​Tottenham ønsket seg Gnabry i sommer.

Russland: Vi har tatt Lysytsjansk

Den siste store høyborgen i Luhansk-regionen er omringet. Russland hevder de har full kontroll på området.
Les mer om:

Tottenham rasket til seg Richarlison fra Everton, nå går Chelsea for det største forsvarstalentet

Frank Lampard visste det måtte komme, men det er likevel surt når det skjer. Richarlison, spilleren som leverte 1/4-del av scoringen forrige sesong, bærer nå Tottenham-drakt. Svakheten Everton viste forrige sesong har fått klubber til å kretse rundt de beste spillerne som søker en vei ut, og enda verre for Everton: De største talentene. Ifølge Football Insider har Chelsea planen klar for å hente et av de største forsvarstalentene i England. Ishe Samuels-Smith rundet 16 i begynnelsen av juni, men har likevel vært fast på Evertons U18-lag som forrige seosng gikk til 5.

Normann vil aldri tilbake til Russland, Haaland er klar for Manchester City og Sørloth får en ny sjanse

Mathias Normann som er på kontrakt med russiske Rostov har i et år vært på lån hos Norwich i Premier League, nå lå en kjøpsopsjon i bunn, men den var linket til overlevelse på øverste nivå. Det ble bare 25 kamper for Normann for Norwich på grunn av et skadeopphold som kom særdeles ubeleilig. Den defensive midtbanespilleren har kontrakt med Rostov frem til sommeren 2024, i en normal situasjon ville han returnert, men på grunn av Russland sin invasjon av Ukraina ønsker han aldri å returnere. Hele verden har fått med seg at Erling Braut Haaland har signert for Manchester City.

Reisende får ikke ta med vodka og brennevin fra Russland

Det er nå forbudt å ta med vodka og annen brennevin fra Russland til Norge som følge av sanksjonene mot landet etter invasjonen av Ukraina.
Les mer om:

Russland bruker upresise våpen i angrep på sivile mål

I noen av de siste angrepene i Ukraina har Russland ifølge britiske eksperter brukt raketter som ikke er egnet for presise angrep.
Les mer om:

Ukraina anklager Russland for bruk av hvitt fosfor på Slangeøya

Den ukrainske hæren anklager Russland for å avfyre fosforbomber på Slangeøya, øya i Svartehavet som ukrainske styrker nylig gjenerobret.
Les mer om:

Vil at Norge skal hjelpe å avdekke krigsforbrytelser i Ukraina

Stortingsrepresentant Ingvild Thorsvik mener Ukraina trenger hjelp til å etterforske mulige krigsforbrytelser begått av Russland. Hun sier arbeidet haster.
Les mer om:

Ukjent feil under missiltest spenner bein på USA i våpenkappløpet med Russland og Kina

Ukjent feil ga Pentagon nok et tilbakeslag i kappløpet om hypersoniske våpen.

EU skal få strøm fra Ukraina

Ukraina har begynt med eksport av elektrisitet til EU, via Romania. Det skjer som en følge av at Russland reduserer gassforsyningen til Europa.

Kina og Russland sikter mot Natos akilleshæl i nord

Svalbard blir et stadig mer strategisk område for Russland og Kina. Stormaktenes økte tilstedeværelse truer Norges suverenitet over den arktiske øygruppen.
Les mer om:

Ukrainsk general: Russland bruker gamle raketter med liten treffsikkerhet

Russiske styrker bruker unøyaktige raketter fra gamle sovjetlagre i over 50 prosent av angrepene sine mot Ukraina, hevder en ukrainsk general.
Les mer om:

Stått opp fra de hjernedøde: Natos nye kurs er satt

Under toppmøtet i Madrid har Nato og Vesten satt sin nye kurs: en motstandskraft mot Russland, Kina, og autoritære krefter.
Les mer om:

Blokaden fortsetter: 400 millioner avhengig av mat fra Ukraina

MADRID (VG) Tyrkia arbeider nå sammen med FN og andre for å få millioner av tonn matkorn ut av havner i Ukraina, som Russland blokkerer. Det handler om mat på bordet for 400 millioner mennesker i Midtøsten og Afrika.

HRW: Det var Russland som angrep kjøpesenteret i Krementsjuk

Human Rights Watch (HRW) slår fast at det var en russisk rakett som traff kjøpesenteret i Krementsjuk i Ukraina på mandag, hvor minst 18 sivile ble drept.
Les mer om:

Lavrov: Et nytt «jernteppe» utvikler seg mellom Russland og Vesten

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener at konflikten mellom Russland og den vestlige verden tiltar. Et nytt jernteppe er på vei, sier han.
Les mer om:

Norge avviser å ha brutt avtale: – Sanksjonene er jo ment å ramme

Russland mener norske sanksjoner kan føre til humanitær krise for russere bosatt på Svalbard. – En overreaksjon, sier lederen av Longyearbyen lokalstyre, Arild Olsen.

Legger ned i Russland – tilbyr de ansatte et halvt års lønn

Volkswagen er en av mange som forlater landet.
Les mer om:

Vipers signerte russisk stjerne

Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers Kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget. Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2. Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria. Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker. – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse.
Les mer om:

Putin til Nato: Vi hadde et godt forhold

President Putin sier at Russland vil svare hvis Sverige og Finland får inn militære enheter fra Nato.

Putin til Nato: Vi hadde et godt forhold

President Putin sier at Russland vil svare hvis Sverige og Finland får inn militære enheter fra Nato.

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland.
Les mer om: