Nyheter om Runde


Barcelona i samtaler med Xavis aller, aller største rival

Cristiano Ronaldo skal pent ha bedt om å slippe ut av kontrakten med Manchester United, noe som i praksis betyr at CR7 er ferdig med sin andre og siste runde på Old Trafford. Spørsmålet er hvilken klubb United tør å slippe Ronaldo til før kommende sesong. Linken til Chelsea er sterk, der Todd Bohely skal make his mark på Stamford Bridge. Den optimale prestisjesigneringen er uten tvil Ronaldo The Great. At Manchester United tillater spilleren med 18 Premier League-scoringer forrige sesong ende opp hos rivalen i mørkeblått, den kan vi ikke se komme.

2. plass på Ding i Madrid – får VM-sjanse hvis Carlsen trekker seg

Siste avgjørende brikke i kandidatturneringen til sjakk-VM er flyttet. Ding Liren sørget for å bli nest best sammenlagt i kandidatturneringen i Spania. Det gjør kineseren til reserve foran neste års VM i langsjakk. Andreplassen var i boks med Dings seier over Hikaru Nakamura med hvite brikker i Madrid mandag. 29-åringen endte på åtte poeng og holdt rivalene bak seg unna med et halvt poeng. Ding stepper inn i neste års VM-kamp om Magnus Carlsen bestemmer seg for å droppe eget tittelforsvar. Han har flere ganger vært inne på tanken om å gjøre det.

Goal: David Luiz på vei tilbake

Brasilianeren med den kule hårmanken er en spiller som veksler mellom outstanding og hodrystende dårlig. Hos Benfica var han lederen og Player of the Season, hos Chelsea (første runde) var han stor, hos PSG rant det inn med nasjonale titler, tilbake hos Chelsea var han den perfekte vinnerskallen på Stamford Bridge, hos Arsenal så där. Så forsvant midtstopperen ut av kontinentet. Tilbake i Brasil har Luiz spilt for Flamengo siden september 2021 og rukket å bli 35.

Basketball: Norge tapte nøkkelkamp – likevel videre i EM-kvaliken

De norske basketballherrene røk 62-64 for Danmark i Jordal Amfi, men kunne noen timer senere feire avansement til neste runde i EM-kvalifiseringen. Norge endte på andreplass bak Danmark i sin gruppe, men slår følge med nabolandet til andre runde i kvalifiseringen som nest beste gruppetoer. Det ble klart noen timer etter tapet i Jordal Amfi. Albania kunne ha rappet avansementet fra Norge, men da måtte det bli seier hjemme mot Romania. I stedet ble det tap 62-76. Kvalikkampene i andre runde er delt opp i tre bolker fordelt på 2022 og 2023. De er lagt til august, november og februar.
Les mer om:

Kofstad med kjempesprekk i Irland

Golfspilleren Espen Kofstad var i tetkampen helt til alt gikk galt på det 13. hullet i Irish Opens siste runde. Da brukte han fire slag mer enn estimert, noe som gjorde at han falt nedover på resultatlisten. Nordmannen startet dagen med storspill, og tidvis ledet han turneringen alene. Fadesen på hull 13 tok fra ham både vinnermuligheter og sjansen til å kvalifisere seg til til major-turneringen The Open om to helger. – Dette er den første turneringen siden august hvor jeg hørt følt meg som meg selv, skriver Kofstad på Twitter.
Les mer om:

KFUM forbi Sogndal etter hjemmeseier

Tre mål den første halvtimen sørget for at KFUM kunne juble for 3-2-seier over Sogndal søndag. Tidligere i uken stakk sistnevnte av med avansementet da lagene møttes i tredje runde i cupen. Etter snaue tre minutter var det vidåpent bak hos Sogndal, som måtte se Dadi Dodou Gaye kontrollert sette inn 1-0. 17 minutter senere la Simen Hestnes på til 2-0 etter effektivt kontringsspill, og før halvtimen var spilt rakk Petter Dahl å sette vertenes tredje for dagen. Sogndal rakk å få med seg et reduseringsmål før hvilen ved midtstopper Andreas van der Spa.
Les mer om:

Tøffe tittelforsvar venter Ruud: – Skal holde hardt

Casper Ruud mener han er blitt en bedre spiller på gress, tross exit i 2. runde av Wimbledon. Nå venter en rekke med tittelforsvar.
Les mer om:

Tottenham rasket til seg Richarlison fra Everton, nå går Chelsea for det største forsvarstalentet

Frank Lampard visste det måtte komme, men det er likevel surt når det skjer. Richarlison, spilleren som leverte 1/4-del av scoringen forrige sesong, bærer nå Tottenham-drakt. Svakheten Everton viste forrige sesong har fått klubber til å kretse rundt de beste spillerne som søker en vei ut, og enda verre for Everton: De største talentene. Ifølge Football Insider har Chelsea planen klar for å hente et av de største forsvarstalentene i England. Ishe Samuels-Smith rundet 16 i begynnelsen av juni, men har likevel vært fast på Evertons U18-lag som forrige seosng gikk til 5.

Hauger fikk løpet ødelagt etter voldsomt sammenstøt

Dennis Hauger sin mareritthelg ble komplett da han kjørte ut og krasjet med Roy Nissany. Allerede på første runde krasjet Dennis Hauger med Roy Nissany. Nordmannen punkterte og kjørte ut av banen i en sving. Da bilen seilet tilbake på banen, traff bilen til Hauger toppen av Nissanys bil. Krasjet så voldsomt ut, og det så ut til at Hauger fikk seg en smell i sammenstøtet. På sendingen bekreftet imidlertid manager Harald Huysman at Hauger har det bra. – Det ser ikke ut til at han har pådratt seg noen skader.

Hauger krasjet

Dennis Hauger (19) fikk søndagens Formel 2-løp på Silverstone ødelagt. Han krasjet på første runde og måtte bryte racet.
Les mer om:

Kyrgios hudflettet dommeren i Wimbledon-seier: – Er du dum?

Tennisrebellen Nick Kyrgios var igjen illsint på veien mot 4. runde i Wimbledon-turneringen. Underveis ville han ha verdensfemmer Stefanos Tsitsipas disket.
Les mer om:

Nadal enkelt videre i Wimbledon

Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett. Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler. Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)
Les mer om:

Kyrgios raste mot dommeren: – Du er en skam

(Nick Kyrgios – Stefanos Tsitsipas 6–7, 6–4, 6–3, 7–6) Da motstanderen slapp unna med en advarsel etter å ha slått ballen mot tribunen, tente Nick Kyrgios på alle plugger. Men til slutt kunne han juble for avansement til fjerde runde i Wimbledon.
Les mer om:

Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen. Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned. Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)
Les mer om:

Verdenseneren ute av Wimbledon – imponerende seiersrekke brutt

Iga Swiatek har vært uslåelig i lang tid, men lørdag tok hun Wimbledon-farvel med tap for Alize Cornet i strake sett. Polakkens vinnerstim stoppet på 37 kamper. Cornet vant oppgjøret med settsifrene 6-4, 6-2. Den franske tennisspilleren er rangert som nummer 37 i verden. Swiatek hadde gått ubeseiret siden februar og vunnet seks turneringer på rappen, men på Wimbledon-gresset ble det brått slutt i tredje runde.
Les mer om:

Sainz vant regntung kvalifisering på Silverstone

Carlos Sainz overrasket og vant kvalifiseringen på Silverstone. Det så lenge ut til at Max Verstappen skulle ta førsteplassen, men på siste runde leverte Sainz en knalltid og tok seg forbi nederlenderen. Det betyr altså at Sainz starter fremst i startfeltet i hovedløpet på Silverstone. Han får Verstappen ved sin side, mens Leclerc tok tredjeplass. Det er første gang Sainz tar beste startspor i Formel 1-karrieren.
Les mer om:

Kofstad med superrunde i Irland – kjemper i teten

Golfspiller Espen Kofstad gikk den tredje runden av europatourturneringen Irish Open på sju slag under par og ligger foreløpig i delt ledelse. Nordmannen er på tolv slag under par og deler ledelsen med amerikanske John Catlin. Kofstad åpnet turneringen med fem slag under par, mens han gikk banen på par fredag. Lørdag fikk han en kjempestart da han i løpet av de fem første hullene hadde fått fire birdier. Deretter ble det en til på hull nummer ti, før han fikk dagens sjette på det 15.
Les mer om:

Ny runde med vaksinering i gang: – Haster med å få vaksinert dem

Fredag startet den anbefalte vaksineringen av eldre som er 75 år og eldre i Kristiansand. Lederen for vaksinasjonssenteret sier at det haster med å få vaksinert denne gruppa.
Les mer om:

Ruud videre i Wimbledons doubleturnering

Casper Ruud og William Blumberg vant den utsatte kampen i double mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela. Settsifrene endte med 4-6, 6-3, 7-6 (7-5), 2-6, 7-6 (10-7) for Ruud og Blumberg fra USA. Den nesten tre og en halv time lange kampen ble avgjort med et såkalt «supertiebreak» med første lag til ti poeng. Kampen ble stanset på grunn av regn torsdag. Da var stillingen 1-1 i sett og 1-0 i game for Ruud/Blumberg i det tredje og avgjørende settet. Fredag var sola tilbake i den engelske hovedstaden, og begge lag holdt egen serve fram til tiebreak.

Glimt-kapteinen ga Vålerenga mer smerte i cupen

Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Bodø/Glimt vant 1-0 borte mot kriserammede Vålerenga i fotball-NMs tredje runde.

Tennisstjerne bøtelagt for å ha spyttet mot tilskuer

Dagen før Nick Kyrgios møter Stefanos Tsitsipas i tredje runde i Wimbledon har australieren fått en saftig bot på 10.000 dollar for usportslig oppførsel.
Les mer om:

Kommunene har planene klare for massevaksinering

Tre av fire kommuner har en plan for hvordan de skal gjennomføre en ny runde med massevaksinering i høst, om det skulle bli nødvendig.
Les mer om:

Eventyrlig interesse for ungdomsfiske: – Det var helt magisk

Det kom inn uventet mange søknader fra håpefulle ungdommer til kommunens første runde med ungdomsfiske.
Les mer om:

Ruuds doublekamp i Wimbledon utsatt

Casper Ruud må vente til fredag med å fullføre doublekampen sammen med sin makker William Blumberg. Regnet satte en stopper torsdag. Ruud og William Blumberg var godt i gang med kampen mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela da regnet kom for fullt i London. Været ga seg ikke, og kampen skal etter planen spilles ferdig fredag. Stillingen er 1-1 i sett. I det tredje settet er det 1-0 til Ruud/Blumberg før det skal avgjøres hvem som tar seg til åttedelsfinale. Ruud er ute av singleturneringen i Wimbledon etter tap for Ugo Humbert i 2. runde.
Les mer om:

Brann ydmyket FFK i cupen

Niklas Castro og Felix Horn Myhre gjorde veien til 4. runde i cupen komfortabel for Brann med hver sin måldobbel da Fredrikstad ble banket 6-0. Med 2-0-ledelse med seg inn til pause fortsatte Brann å styre på eget gress også etter hvilen. Midtbanemann Felix Horn Myhre scoret sine to første mål i Brann-trøya. To minutter ut i omgangen banket han inn 3-0 fra omkring ti meter. Drøyt ti minutter senere satte han inn 4-0 etter flott Brann-spill. Ydmykelsen ble total for FFK da Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg scoret hvert sitt mål i sluttminuttene. Castro sørget for 2-0-ledelse til halv tid.