Nyheter om Rio de Janeiro


Brentford går nye veier – henter inn olympisk mester

Det svinger rundt Brentford. Thomas Frank og gjengen har virkelig fått det til, og de er ikke redd for å tenke nytt. Nå opprettes en helt ny stilling som skal sikre profesjonalitet i alle ledd. Tidligere i juni kom bekreftelsen på at Justin Cochrane var overbevist til å ta jobben som Head of Coaching. Med bakgrunn fra Tottenham, det engelske landslaget og senest Manchester United, var dette en skikkelig presisjesignering for lille Brentford.

Lovise (29) er ny leder i næringsforeningen: – Jeg ser lyst på fremtiden

Lovise H. K. M. Falnes-Ellingsen er den nye lederen i Skudeneshavn næringsforening. Da hun var ni flyttet hun til Rio de Janeiro: – Jeg har en sterk brasiliansk side, men vi er et lag med flere folk som skal styre skuta, sier hun.
Les mer om:

Sykkelhelt hevder han ble seksuelt misbrukt av trener

Den britiske OL-vinneren i sykling, Sir Bradley Wiggins, sier i et intervju at han ble utsatt for seksuelle overgrep i ungdomsårene. Det er i et intervju med magasinet Men's Health UK at idrettsprofilen kommer med opplysningene, ifølge BBC. – Jeg fikk uønsket oppmerksomhet av en trener da jeg var yngre. Jeg var rundt 13 år, og har aldri akseptert det. Jeg «begravde» det, sier han. Wiggins navngir ikke mannen han sikter til.

Skytternes suksesshelg avsluttet med ny seier

Rifleskytterne Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg tok seieren i finalen for blandede lag i verdenscupen i Rio de Janeiro søndag. Norge ble beste riflenasjon på stevnet i Brasil etter en solid uke med hele ti plasseringer på seierspallen. Det er den beste internasjonale konkurransen for norske skyttere noensinne. Duestad tok én seier individuelt og to for lag, i tillegg til to 2.-plasser. – Jeg er sliten og lykkelig. Dette har vært en herlig uke sammen med verdens beste kamerater på skytterlandslaget.

Duestad tok verdenscupseier i Rio

Rifleskytteren Jeanette Hegg Duestad tok karrierens andre individuelle verdenscupseier da hun vant 50 meter helmatch i Rio de Janeiro påskeaften. Det var Duestads andre seier individuelt på litt over en måned. Hun har hatt svært solide verdenscupprestasjoner i Egypt og Brasil, og da hun vant i Kairo i mars, var det den første verdenscupseieren til en norsk kvinneskytter siden 1994. Lørdag var Duestad oppe mot tyskeren Anna Janssen i «gullfinalen» i Rio, og der var den norske skytteren suveren. Hun endte med 16 poeng mot tyskerens 6. Jenny Stene ble nummer fire i den samme konkurransen. (NTB)

På pallen i verdenscupen

Romeriking Simon Kolstad Claussen ble nummer to og Jon-Hermann Hegg nummer tre i finalen på 50 meter match i rifle i verdenscupen skyting i Rio de Janeiro fredag.

Skyting: To norske herrer på pallen for første gang i verdenscupen

Simon Kolstad Claussen sikret andreplass i 50 meter helmatch i verdenscupstevne i Rio de Janeiro fredag. Jon-Hermann Hegg ble tredjemann og sørget at Norge for første gang har to herrer på samme verdenscuppall i rifleskyting. Claussen tapte gullfinalen mot tsjekkeren Jiri Privratsky 10-16. Hegg lå utsatt til i første del av finaleskytingen, men sikret pallplass med god skyting på de siste ståskuddene. Verken Claussen eller Hegg har tidligere vært på pallen individuelt i verdenscupen. Tredje norske i finalen, Henrik Larsen, ledet lenge, men fikk problemer i stående og endte på åttendeplass,

Duestad og Hegg til finale i Rio

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg kan skyte hjem nok en triumf og er klare for gullfinale mot Tsjekkia i øvelsen 10 meter luftrifle blandet lag. Tirsdag kveld i Rio de Janeiro var duoen nest best i kvalifiseringen kun slått av finalemotstander Tsjekkia. Duestad ble beste individuelle skytter i kvalifiseringen med 316,5 poeng på sine 30 skudd. I verdenscuprunden i Kairo tidligere i år vant de to Norges første verdenscupseier i øvelsen. Norge 2 med Jenny Stene og Henrik Larsen ble nummer tolv i Rio.

Neymar, Coutinho, Vinicius Jr. og Richarlison på scoringslista hos Brasil

Med sikker VM-billett kunne Neymar, Vinicius Jr. og gjengen leke seg gjennom kvalifiseringskampen mot Chile. For motstanderen var innsatsen skyhøy. Det ble sambafotballen som vant, med den sedvanlige høye temperaturen når de to rivalene møtes. Det haglet med gule kort fordelt på begge lagene (7 totalt), Brasil sørget for scoringene. Les: Manchester Uniteds nøling med å ansette en ny manager kan koste dem dyrt Neymar, Vinicius Jr., Coutinho og Richarlison dro på til 4-0 på Maracana i Rio de Janeiro. Se og nyt brailiansk lekestue: For Chile betød dette 7.

Rahimov fratatt OL-gull og utestengt i åtte år

Nijat Rahimov, vektløfter fra Kasakhstan, er fratatt sitt OL-gull fra 2016 og utestengt i åtte år for dopingjuks. Idrettens voldgiftsrett (CAS), som har avgjort hans sak, slår i sin avgjørelse fast at Rahimov er skyldig i ved fire tilfeller å ha byttet ut sin egen urin ved dopingkontroller. Han utestenges i åtte år med virkning fra 18. januar 2021, og alle hans resultater fra og med 15. mars 2016 annulleres. Det er datoen for den første dopingtesten hvor han er avslørt for juks. Senere samme år satte han verdensrekord da han ble OL-mester i 77-kilosklassen i Rio de Janeiro.
Les mer om:

Forbund ber om ett års utestengelse

Den russiske turneren Ivan Kuljak (20) risikerer utestengelse i ett år etter at han stilte opp med en «Z» på brystet under premieutdelingen i verdenscupen for en snau måned siden. Det opplyser den russiske landslagssjefen Valentina Rodjonenko til nyhetsbyrået TASS. Det internasjonale turnforbundet (FIG) har foreslått å utestenge treneren Igor Kalabusjkin, Rodjonenko og Kuljak i ett år. Det er ventet en avgjørelse i slutten av mars. Symbolet «Z» brukes som et patriotisk symbol i Russland under invasjonen i Ukraina.

Frustrert Ruud ga dommeren beskjed: – Hvor går grensen?

Casper Ruud tapte mot Aleksandr Bublik i den fjerde kampen mot Kasakhstan i Davis Cup. Kasakhstan vant dermed landskampen 3–1 – og Norges håp om en plass i årets sluttspill er ute. Underveis ble han satt under enormt press fra Bubliks serve og et høylydt kasakhstansk publikum, som stilte med trompet, trombone og trommer på tribunen i Oslo Tennisarena. – Før vi begynner matchen, så ber speaker om at de hoier og hoier kan miste poeng, men jeg har aldri opplevd at noen straffes for det, sier Ruud som opplevde det som frustrerende underveis i kampen.

Ruud trekker seg fra nok en turnering

Casper Ruud trekker seg fra ATP-turneringen i Santiago neste uke, bekrefter far og trener Christian Ruud til NRK. Torsdag ble det kjent at Norges tennisstjerne måtte trekke seg fra denne ukens turnering i Rio de Janeiro på grunn av en strekk i magen. – Jeg tror skaden trenger fem til ti dagers ro, og da rekker han ikke å bli spilleklar til Santiago, skriver Christian Ruud i en tekstmelding til NRK. Ruud har dermed fått en trøblete start på sesongen. Han fikk ikke spilt Australian Open i januar som følge av et overtråkk. Sist uke vant han riktignok Argentina Open for andre gang.

Ruud måtte trekke seg

Casper Ruud ser seg nøydd til å melde forfall til ATP 250-turneringa i Rio de Janeiro berre minutt før han skulle ut i aksjon. Han slit med ein strekk i magen. Ruud kom inn i turneringa som andreseeda, men får altså ikkje spelt et einaste minutt. Han skulle opphavleg ha møtt argentinske Francisco Cerundolo klokka 20.30, men måtte melde forfall berre minutt før. Ifølge pappa og trener Christian Ruud pådrog nordmannen seg ein strekk i magen under finalesigeren i Buenos Aires nyleg.
Les mer om:

Dødstallene stiger i Brasil

Tallet på omkomne har steget til minst 34 etter at et kraftig uvær utløste et stort jordskred i byen Petrópolis i delstaten Rio de Janeiro tirsdag.

Minst 18 døde i skred og flom i Brasil

Minst 18 personer døde da kraftig uvær utløste et stort jordskred i byen Petrópolis i delstaten Rio de Janeiro, opplyser brannvesenet.

Casper Ruud nærmest uslåelig på grus: – Bare å holde det gående

Casper Ruud fortsetter å vinne på grusen og ser fram til ny turnering på favorittunderlaget i Rio de Janeiro. Søndag tok han sin sjuende ATP-tittel i tennis.
Les mer om:

Karnevalsparader utsettes i Brasil

Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.
Les mer om:

Brasils myndigheter vil rydde opp i slumområdene

Brasils myndigheter sender politistyrker inn i kriminelt belastede slumområder i Rio de Janeiro for å bedre forholdene. Aksjonsformen får sterk kritikk.
Les mer om:

Karnevalsparade i Rio de Janeiro omikronavlyses

Myndighetene i Rio de Janeiro avlyser for andre år på rad karnevalsparaden gjennom byens gater.
Les mer om:

Minst sju døde funnet etter politiraid i Brasil

Innbyggere i en slum i utkanten av Rio de Janeiro har funnet minst sju lik i en våtmark etter en skuddutveksling under en politiaksjon, ifølge myndighetene.
Les mer om:

Pelé utskrevet fra sykehus

Den brasilianske fotballegenden Pelé (80) er utskrevet fra sykehus i São Paulo etter operasjon og behandling. Han vil fortsette med kjemoterapi. Pelé har vært innlagt på sykehuset Albert Einstein i utkanten av den brasilianske storbyen i nesten en måned. 4. september ble han operert for å fjerne en svulst i tarmen. Sykehuset opplyste torsdag at Pelés tilstand er stabil, og at han skal fortsette med cellegiftbehandling. – Når veien er vanskelig, sett pris på hvert trinn på reisen.

Sender kontrollører til OL

Antidoping Norge opplyser at de vil sende kontrollører til OL i Beijing og Paralympics etter at kvaliteten på kontrollarbeidet er blitt bedre.

Pelé vil spille etter operasjonen

Fotballegenden Pelé har store håp for framtiden etter at han i starten av september fikk fjernet en svulst fra tykktarmen. Fra sitt rom på sykehuset i São Paulo skriver den 80 år gamle brasilianeren at han fortsetter å leve lykkelig. – Jeg har store planer om å spille 90 minutter og tilleggstid, skriver han. Pelé har hatt flere helseplager flere ganger de siste årene. Både i 2014 og 2019 ble han behandlet for urinveisinfeksjon, mens han ble forhindret fra å tenne OL-ilden i Rio de Janeiro i 2016 på grunn av hoftesmerter.

Slik kom de norske OL-medaljene i Tokyo

Den norske OL-troppen klarte målet om å ta åtte medaljer – dobbelt så mange som i Rio de Janeiro. Dette er medaljejubelen for Norge dag for dag i Tokyo:
Les mer om: