Nyheter om Rio de Janeiro


Signerer nye «Neymar»

Det er stor glede å spore i Manchester City etter de har signert et 17 år gammelt supertalent. – Det dreier seg om Kayky da Silva Chagas som akkurat som den han sammenlignes med Neymar, bare benytter et navn Kayky. Fluminense er klar over at de sitter på en spiller med høy verdi og har sikret seg 20 % av videresalg og bonuser, men først skal han spille hjemme i Rio de Janeiro frem til sommeren 2022.

«Femstjerners» vaksinering i Brasil

RIO DE JANEIRO (NRK): NRKs medarbeider, Arnt Stefansen, har vært i Brasil under hele pandemien. Nå har han fått sin koronavaksine – i eksklusive omgivelser.
Les mer om:

Falt ned over Amazonas – reddet etter 36 dager

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasilianske Antonio Sena overlevde da småflyet hans styrtet i Amazonas-jungelen. Men det var bare starten på marerittet.
Les mer om:

Advokat i Rio: – Politiet dreper mange uskyldige

RIO DE JANEIRO (NRK): I Brasil blir tusener av mennesker hvert år drept av politiet. Og mange av dem er uskyldige, sier en kjent menneskerettsadvokat til NRK.

Arturo Vidal vil spille for samme klubb som Mauricio Isla

Hvis Inter Milan ønsker at den chilenske superstjernen Arturo Vidal skal fortsette også etter hans avtale går ut på dato neste år bør de hente Chile-kompis Mauricio Isla tilbake til Europa. Den tidligere Juventus og Fenerbache backen spiller for serieleder Clube de Regatas do Flamengo i Rio de Janeiro. Arturo Vidal som lenge var en av Europas beste midtbanespillere ble godt kjent med Mauricio Isla mens de begge spilte for Juventus. – De to jevngamle kompisene (33 og 32) vil gjerne spille på samme lag igjen.

OL-mester utestengt i to år

Regjerende OL-mester i slegge Dilshod Nazarov er utestengt i to år og vil ikke få muligheten til å forsvare tittelen sin i Tokyo-OL. Det opplyste Friidrettens integritetsenhet torsdag. Nazarovs utelukkelse gjøres gjeldende med virkning fra september 2019 og utløper etter Tokyo-lekene. Nazarov har vært suspendert siden det ble oppdaget spor etter steroiden turinabol i dopingprøven han avga i forbindelse med VM i 2011. Som andre dopingprøver ble den analysert igjen med nyutviklede metoder. Nazarovs gull i Rio de Janeiro i 2016 er Tadsjikistans eneste OL-tittel som uavhengig nasjon.
Les mer om:

Brasils Lula kan bli president igjen

RIO DE JANEIRO (NRK): Korrupsjonsdommen mot Brasils tidligere president Lula de Silva er opphevet. Det åpner for en helt ny situasjon ved neste års presidentvalg.

8 millioner mennesker sulter i Mellom-Amerika

RIO DE JANEIRO (NRK): Flere land i Mellom-Amerika er nå rammet av en sultkatastrofe, opplyser Verdens Matvareprogram. Korona og ekstremvær er de viktigste årsakene.
Les mer om:

Norsk kunstner: Laget utstilling om korona – ble selv rammet

RIO DE JANEIRO (NRK): Den norske maleren Cathrine Crawfurd (52) åpnet en prestisjetung utstilling om korona i Rio. Men deretter gikk det ikke helt etter planen.
Les mer om:

Det kom en mann fra Italia: Et dødelig år i Latin-Amerika

RIO DE JANEIRO (NRK): Forretningsmannen (61) gikk av flyet fra Italia. Ett år senere er det helt uvisst når Latin-Amerika er ute av pandemiens skygge.
Les mer om:

Turner legger opp

Den norske turneren Stian Skjerahaug legger opp. Det melder han selv på sin Instagram-konto. – Det har vært en fantastisk reise med utrolig mange opplevelser og minner som jeg aldri ville vært foruten, skriver han under et bilde fra turnhallen. Han deltok blant annet i OL i Rio de Janeiro i 2016, hvor han tok en 32.-plass.
Les mer om:

Venezuela: Hvert tredje koronaoffer er en helsearbeider

RIO DE JANEIRO (NRK): Venezuelas største hjelpeorganisasjon, Caritas, slår alarm: Mer enn 30 prosent av dem som dør av covid-19 er en lege eller en sykepleier. Håpet nå er vaksinen.

Mistet søsteren da slam-bølgen kom - får rekorderstatning

RIO DE JANEIRO (NRK): En vegg av slam og vann fosset ut da demningen brast. Nå må den brasilianske gruvegiganten betale familiene til de 272 dødsofrene.
Les mer om:

Rike i Brasil vil «snike» i vaksinekøen.

RIO DE JANEIRO (NRK): Rike brasilianere vil kjøpe seg tilgang til koronavaksinen. Presidenten har ingen innvendinger.
Les mer om:

Jeg er i et paradis – og området er til en viss grad et bilde på urfolkets Brasil

RIO DE JANEIRO (NRK): Det er en skjebnetid for regnskogen i Amazonas. – Å redde regnskogen er en oppgave som angår alle, sier en talsmann for Brasils urfolk.
Les mer om:

Storebrand med nye krav mot Brasils regjering

RIO DE JANEIRO (NRK): Utviklingen i Amazonas går i feil retning, mener Brasil-investor Storebrand etter et nettmøte med landets ledelse.

Tunge tak for «Tropenes Trump»

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasils president Jair Bolsonaro faller nå tungt på meningsmålingene. Og demonstranter i gatene krever at han blir stilt for riksrett.

Brasil i gang med omdiskutert vaksinering

RIO DE JANEIRO (NRK): En sykepleier i São Paulo ble den første som fikk koronavaksine i Brasil. Men stor usikkerhet preger det videre programmet.
Les mer om:

OL-vinner suspendert for dopingjuks

Brianna McNeal, amerikansk OL-mester på 100 meter hekk, er av Friidrettens integritetsenhet (AIU) suspendert for manipulasjon av en dopingtest. 29-åringen vant OL-gull i Rio de Janeiro i 2016, da hun fortsatt het Rollins. Hun ble også verdensmester i Moskva tre år tidligere. Ifølge AIU er hun mistenkt for forsøk på manipulasjon av «resultatstyringsprosessen» i forbindelse med en dopingkontroll. Hun vil bli utestengt i lang tid dersom hun finnes skyldig. McNeal har allerede sonet ett års utelukkelse for tre brudd på meldeplikten i 2016, like etter at hun vant OL-gullet sitt. (NTB)

Brasil: Husets sønn ble skutt og drept av politiet

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasil er et av de mest voldelige land i verden. Og det er de fattige som rammes hardest.

48 millioner brasilianere mister nå koronanødhjelp

RIO DE JANEIRO (NRK): Det nye året har fått en brutal start for millioner av brasilianere. Nå er det slutt på den statlige nødhjelpen som har hjulpet dem gjennom koronapandemien.
Les mer om:

Ja til selvbestemt abort – Argentina er delt i to

RIO DE JANEIRO (NRK): Med 38 mot 29 stemmer vedtok Argentina å tillate selvbestemt abort. I gatene er det jubel og sorg.

Rio de Janeiros strender stenges på nyttårsaften

Myndighetene i Rio de Janeiro har kunngjort at byens berømte strender blir blokkert nyttårsaften på grunn av koronapandemien.
Les mer om:

Célia (40) åpnet systue i Haugesund: – Da jeg sydde om uniformene til 100 medelever, ble rektor illsint

Med far som skredder og mor som syerske, vokste brasilianske Célia (40) opp under fattige kår i det nordøstlige Brasil. Møtet med en haugesunder i Rio de Janeiro for snart ti år siden, snudde alt på hodet. I dag driver hun Haugesund Systue i Skjoldavegen.

Brasil: Et drap i døgnet på grunn av seksuell legning

RIO DE JANEIRO (NRK): Brasil er et av de land i verden som har flest drap på seksuelle minoriteter. NRK har møtt et homofilt samboerpar som lever i stadig frykt.
Les mer om: