Nyheter om Rettssak


30-åring må sitte i fengsel fram til rettssak: Tiltalt for hjemmeran med kniv og grove trusler

SKIEN: 30-åringen som er siktet for knivstikking på Herøya i Porsgrunn natt til torsdag 15. april i år, blir sittende i varetekt fram til 1. juni. Da starter en rettssak hvor han blant annet må svare for et hjemmeran.

Endrer omega 3-merking på makrell i tomat-boksene etter bitter strid

Kunne man si at makrell i tomat-produktet var kortreist, all den tid tomaten er fra Portugal? Det lå an til bitter rettssak, men nå trekkes søksmålet.
Les mer om:

Kampsportutøver (44) ble frikjent for drap – nå blir det ny rettssak

Påtalemyndigheten vil ikke godta frikjennelsen av den 44 år gamle kampsportutøveren som sto tiltalt å ha drept en jevnaldrende Fredrikstad-mann på Lisleby i mars i fjor.
Les mer om:

Derek Chauvin ber om ny rettssak

Politimannen som er dømt for drapet på George Floyd, Derek Chauvin, ber om ny rettssak på grunn av feil både hos juryen og påtalemyndigheten.
Les mer om:

Opioid-rettssak i gang i West Virginia

En rettssak er i gang mot selskaper som skal ha bidratt til et massivt overforbruk av kraftige smertestillende midler i West Virginia i USA.
Les mer om:

Derfor tar de Apple til retten

Mandag starter spillselskapet Epic Games’ rettssak mot Apple i USA. Hva handler krangelen om?
Les mer om:

Narvik til rettssak

Narvik Hockey vil at rettsvesenet skal avgjøre om det var rett av Hockeyforbundet å sende dem ned en divisjon. De varsler nå søksmål mot forbundet.
Les mer om:

Bistandsadvokat om Baneheia-avgjørelse: – Et signal om full rettssak

Familiene til de etterlatte er lettet over at lagmannsretten mener det ikke er grunnlag for å løslate Viggo Kristiansen (41). Deres advokat tar avgjørelsen som et signal på at det blir en ny full runde i retten.

Opprop om borgerkrig i Frankrike møtt med rettssak

Franske soldater og offiserer kan bli straffet for å ha støttet et opprop om at innvandring kan føre til en borgerkrig. Nå blir noen av dem stilt for et militært disiplinærråd.
Les mer om:

Gjennomførte rettssak til tross for at tiltalte satt hjemme i koronakarantene: – Det er helt på trynet

43-åringen fra Fredrikstad skulle egentlig ha møtt tingretten i Sarpsborg, tiltalt for kjøring i ruspåvirket tilstand og for vold mot politiet, men satt i koronakarantene på rettsdagen. Likevel ble rettssaken gjennomført – uten tiltalte til stede.

Etterforskningen av brukollapsen i Genova ferdig – rettssak venter trolig

Nær tre år etter at motorveibrua over Genova raste sammen, er etterforskningen sluttført. 69 personer har status som mistenkte, og nå blir det trolig rettssak.
Les mer om:

Teddy står i fare for å bli avlivet. Har samlet inn over 350 000 kroner til rettssak

NOME: To innsamlinger til Teddy på Spleis.no har så langt resultert i 354 120 kroner. 23. august starter rettssaken i Nedre Telemark tingrett.
Les mer om:

200 innspel til ny Vindafjordhall

Prosessen mot ein ny Vindafjordhall etter den som brann i juli 2019 kryp sakte vidare: Rettssak om forsikringsoppgjeret går 1. - 3. september i Haugaland tingrett. Ein studie over kva den nye hallen skal innehalda kjem i siste del av mai.
Les mer om:

Mye rør da koronasmittet voldsoffer (21) skulle forklare seg om gisselsituasjon – til slutt måtte politiet rykke ut

GRENLAND: Det ble så mye fram og tilbake rundt den digitale forklaringen til et voldsoffer (21) i en rettssak at saken til slutt ble vurdert utsatt. Men helt på tampen dukket han opp igjen – da med påvist koronasmitte og en politipatrulje på verandaen.
Les mer om:

Bale-agent vil gå rettens vei: – Det er en skam

En av fotballens mektigste agenter truer med rettssak hvis UEFA får viljen sin.
Les mer om:

Historisk rettssak mellom gigantforlag og forfattarstjerne: – Mykje som står på spel

Gyldendal skuldar Jørn Lier Horst for å selje piratkopiar av bøker han har skrive sjølv. Horst er ueinig. I dag starta rettssaka mellom dei to gigantane.
Les mer om:

Bjørn Einar har saksøkt Tønsberg kommune: – Jeg håper ingen andre får oppleve den siden av kommunen som jeg har

26. januar 2011 brenner våningshuset på familiegården og barndomshjemmet til Bjørn Einar Dahl ned. Det var starten på et ti år langt mareritt for ham som nå ender med rettssak mot Tønsberg kommune.

Ble tiltalt for voldtekt - slapp rettssak på grunn av polititabbe: – Det er en skandale

Det blir ingen rettssak selv om statsadvokaten tok ut voldtektstiltale mot en mann i 40-årene.
Les mer om:

Ber om fem års fengsel for Laila Mjeldheim

Syv ukers rettssak går mot slutten. Aktoratet har bedt om inndragelse av mer enn 10 millioner kroner, og en dom på fem år i fengsel.
Les mer om:

Inngikk forlik med sju ansatte etter rettssak om lønn og feriepenger(pluss)

Grøntvedt Pelagic As og sju ansatte har inngått et forlik kort tid før ankesaken om lønn og feriepenger skulle gå i Frostating lagmannsrett.
Les mer om:

Anbefaler rettssak:- Risikerer veldig lite

Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener at regelverket ikke er tydelig nok til at man kan straffes og at man har lite å tape på en mulig rettssak.
Les mer om:

Marianne (68) varsler rettssak

- Jeg har mer tillit til at rettsvesenet fatter en beslutning på et korrekt grunnlag.
Les mer om:

Småbarnsfamilien går til rettssak for å få bli i Norge: – Vil begrunne hvorfor vedtaket er feil

Rett før jul sendte familiens advokat, Jan Fredrik Sand, en omgjøringsbegjæring til Utlendingsnemnda (UNE). Den har enda ikke blitt besvart.
Les mer om: