Nyheter om Rafoss


Bilsporttalentet: Her er årets finalister

Nikolai Haldammen, Andrine Rafoss, Emil Sivesind, Marius Solberg Hansen og Martinius Stenshorne er årets fem finalister i konkurransen om den gjeve prisen Bilsporttalentet.
Les mer om:

Sira-Kvina bygger sitt åttende kraft­verk

Sira-Kvina kraftselskap får sitt åttende vannkraftverk. Uten konsesjonskravet om å bygge en laksetrapp ville Rafoss kraftverk neppe blitt realisert.
Les mer om:

Mathias (19) måtte operere etter russevold: – De kastet seg over ham

Mathias Wiik Rafoss (19) var innlagt på Ullevål i tre dager etter å ha blitt lagt i bakken av rundt åtte russ.
Les mer om:

Russepappa Olav opplevde alle foreldres mareritt: - Jeg kunne mistet gutten min

Olav Rafoss klarer ikke å forsone seg med at hans sønn ble sparket helseløs av en russegjeng fra Drammen, som om han var en verdiløs ting. – Vi foreldre har et enormt ansvar for å ta tak i voldsbruken.
Les mer om:

Olav Rafoss er en skremt russepappa: – Ikke la drittslenging på sosiale medier føre til fysisk vold. Jeg kunne mistet gutten min

Olav Rafoss klarer ikke å forsone seg med at hans sønn ble sparket helseløs av en russegjeng fra Drammen, som om han var en verdiløs ting. – Vi foreldre har et enormt ansvar for å ta tak i voldsbruken.
Les mer om:

Måtte operere øyet etter massiv vold: – Er det slik russetiden skal være?

Mathias Rafoss (19) havnet på Ullevål og måtte operere øyet etter å ha blitt utsatt for vold under et sammenstøt med russ fra Drammen natt til fredag.
Les mer om:

– Jeg er usikker på om USA og verden tåler fire år til med Trump

Hun bor i Norge, men har stemt ved det amerikanske valget. Liv Hellen Skjold Rafoss fra Flekkefjord mener USA trenger et skifte.

Andrine fra Konsmo kan bli historisk prisvinner

Andrine Rafoss (16) kan bli den første jenta som vinner den gjeve nasjonale prisen «Bilsporttalentet 2020».
Les mer om:

Lakse-besøk bare etter avtale!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I forbindelse med utbygging av kraftstasjon i Rafoss har Kvinesdal kommune og Sira-Kvina kraftselskap presentert planer om en av regionens flotteste laksetrapper der man skal kunne få et besøkssenter som skal gi et løft for bygda.Det viser seg imidlertid at det ikke legges opp til at turister og besøkende kan stikke innom et senter med faste åpningstider.

Endelig herrer og kvinner i eget hus!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag ettermiddag mens temperaturen falt farlig nær det blå feltet og snøbygene kom i ujevne mellomrom, ble det nye ungdomshuset i Kvinesdal åpnet.Det er minst 10 år siden det var en ungdomsklubb i Kvinesdal. Nå er det ungdomsklubb med eget hus i bygda.

Kan bli barnefamilier og folk med rusproblemer i samme bygg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kleivan 10 er tidligere foreslått revet og erstattet med et nytt bygg for vanskeligstilte. Nå foreslår Flekkefjord kommune at bygget renoveres for 2,5 millioner kroner og brukes til to leiligheter for barnefamilier i 1. og 2.

Varsler strategi for kirke-sikring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I 2019-budsjettet har regjeringen satt av 10 millioner kroner til klimasikring av kirker og 10 millioner til bevaring av steinkirker. - Det er en vekker å se Notre-Dame brenne. Kirkebygg er kultur, det er historie og en del av vår identitet. Vi må gjøre mer for å forhindre at lignende kan skje i Norge, sier tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i en melding til NTB.

Gleder seg til eget hus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De siste ukene og måneden har Henriette Rafoss sammen med dedikerte ungdom stått på for å få klart det nye ungdomshuset - som er kalt «inner10er» - til åpningen i mai.Rafoss er koordinator for ungdomsarbeidet i Kvinesdal kommune, og har dedikert mye tid og energi til prosjektet. Nå er de «kjedelige» tingene på plass, mens dekorering og møblering gjenstår.

Mange sykehus-innspill fra salen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Møtet i regi av Senterpartiet og Aksjonsgruppen for sykehuset i Flekkefjord var først og fremst beregnet på bystyrepolitikere, sykehusledelse og aksjonsgruppen. Lokalpolitikerne benyttet sjansen til å komme med mange innspill. Rolf Terje Klungland fra aksjonskomiteen. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE - Mediaoppslagene er en trist sak for sykehuset. Det er fritt sykehusvalg i Norge.

Trist syn på kirkegård - flere graver var rasert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flere som tok turen til kirkegården på Sira i Flekkefjord torsdag ble møtt av et sørgelig syn. Blomster, lykter og pynt lå slengt overalt.- Dette tror jeg ikke rådyr kan ha stelt i stand. Dette er bare trist, og jeg tror nok dessverre at dette er begått av mennesker og ikke dyr, sier Gry Tesaker på Sira.Rasert Hennes manns gravsted var ikke utsatt for hærverk, men flere andre gravsteder var mer eller mindre rasert.

Mathias har overlevd kreft: – Jeg husker jeg spurte pappa om jeg kom til å dø

13. mars vil elevene ved Wang Toppidrett Tønsberg ha bøsseaksjon, og gå fra dør til dør. En av dem som kan ringe på hos deg er Mathias Rafoss, som selv har vært alvorlig kreftsyk.

«Tror ikke det tok fyr av seg selv»

Innehaver Osmund Rafoss av Åmot Bil AS ble i dag vekket av melding om brann.
Les mer om:

Har levert detaljplan for utbygging

Sira-Kvina skal bygge Rafoss kraftverk og en laksetrapp med lakseobservatorie til en totalpris på om lag 150 mill.
Les mer om:

Vant juletre

Noen er mer heldig enn andre. Steven Simonsen fra Rafoss i Kvinesdal er en av dem.
Les mer om:

Ny gangbro og bedre trafikkforhold

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug ble nylig oppfordret til å redegjøre om trafikksituasjonen på Rafoss i Kvinesdal.
Les mer om:

Rafossbasar med lange tradisjoner

For 89. gang inviteres alle til basar på Rafoss. Barnelagsbasaren kan skilte med lange tradisjoner.
Les mer om:

- Dere må tenke enda større tanker

Forsker Trond Rafoss hos Fjordservice AS hadde flere klare meldinger til medlemmene i havnestyret i Flekkefjord.
Les mer om:

Effekt-makeren bak «Skjelvet» er fra Gyland

Når filmen «Skjelvet» har premiere denne helgen, blir mange rystet av sterke scener. Einar Rafoss Dunsæd ser på filmen med litt andre øyne enn folk flest. Han er opptatt av effektene han har vært med på å skape i den dramatiske filmen.
Les mer om:

Satser på vitensenter om kraft

Fjernoverføring med video fra laksetrapp i Rafoss kan bli noe av innholdet i et nytt kraftvitensenter i Kvinesdal.
Les mer om:

Dro opp 14 kilos laks fra Kvina

– En foreløpig tredjeplass i historiebøkene er ikke dårlig, erkjenner en fornøyd Kjell Arne Thoresen fra Rafoss etter å ha dratt opp en laks på svimlende 14 kilo.
Les mer om: