Nyheter om Rafael Nadal


Ingen har klart det på 33 år – nå er Djokovic storfavoritt

Roger Federer har ikke klart det. Rafael Nadal har ikke klart det. Nå kan Novak Djokovic bli den første til å klare det på 33 år.
Les mer om:

Ruud fortsatt nummer 11 i verden

Casper Ruud blir værende på 11.-plass på verdensrankingen i tennis. Eneste endringen innen topp ti er at Alexander Zverev overtar fjerdeplassen fra Rafael Nadal. Ruud startet 2021 som nummer 27 i verden og har dermed spilt seg opp 16 plasser. Neste turnering for nordmannen er US Open i neste uke.
Les mer om:

Nadal ferdig for sesongen

Rafael Nadal mister resten sesongen med en fotskade. Med flere verdensstjerner ute i lang tid blir veien til ATP-tourfinale lettere for Casper Ruud. Nadal er ferdigspilt for i år og må bruke resten av sesongen på å bli frisk etter en skade i foten. Det forteller tennisesset selv på sin Twitter-konto. «Hei alle sammen. Jeg vil informere dere om at jeg dessverre må avslutte 2021-sesongen.
Les mer om:

Federer må operere kneet

Det spørs om ikke Federers omfattende og flotte tenniskarriere kan være over. Han trakk seg fra OL-turneringen i Tokyo på grunn av kneproblemene. Tiden skulle han bruke på opptrening. Nå blir det nok et langt avbrekk på veteranen. «Jeg har vært gjennom flere sjekker med legene med kneet mitt siden Wimbledon. Konklusjonen er at jeg må operere. Jeg vet jeg vil være ute i lang tid, men jeg vil være frisk og gi meg en sjanse til å komme tilbake. Jeg vet det blir vanskelig, men jeg vil gi det et forsøk. Jeg vil ha det som mål for å hjelpe meg i opptreningen», skriver Federer på sin Facebook-side.
Les mer om:

Nadal trekker seg fra ny turnering

Rafael Nadal har trukket seg fra turneringen i Toronto grunnet en skade i venstre fot. Det er skaden som har gjort at han ikke har deltatt i OL eller Wimbledon. – Jeg har slitt med dette i flere måneder. Det er ikke noe gøy å trekke seg etter all suksess jeg har hatt her i Canada. Det er tøft, men det er sånn det er. Til syvende og sist er det viktigste for meg å kose meg med tennis. Med smerten jeg har nå, klarer jeg ikke det, sier han i en uttalelse. Verdensfireren stilte til start i ATP-turneringen i Washington forrige uke, men tapte på sjokkerende vis for Lloyd Harris i andre runde.

Rafael Nadal ute av ATP-turnering etter sjokktap

Rafael Nadal er ute av ATP-turneringen i Washington D.C etter tap mot sørafrikanske Lloyd Harris (4-6, 6-1, 4-6). Harris kom inn i turneringen som 14.-seedet.
Les mer om:

Ruud om forholdet til Nadal: – Vi tar en golfrunde her og der

BÅSTAD (VG) Casper Ruud (22) har aldri lagt skjul på at tennislegenden Rafael Nadal (35) er hans største idol. Nå åpner han opp om både deres vennskap, intense treningsøkter og verdensstjernens væremåte.
Les mer om:

Mister OL på grunn av koronasmitte

Den amerikanske tennisspilleren Coco Gauff (17), som er ranket som nummer 25 i verden, trekker seg fra Tokyo-OL. Hun har testet positivt på koronaviruset. Den talentfulle tennisspilleren forteller selv nyheten på Twitter. – Jeg er så skuffet over å meddele at jeg har testet positivt for covid-19, og ikke kommer til å delta i OL.

Djokovic går for «Golden Slam»

Novak Djokovic stadfesta torsdag at han vil delta i tennisturneringa i OL, og dermed gå for ein historisk «Golden Slam». Det betyr å vinne alle fire Grand Slam-turneringane pluss OL i same år. Det har ingen mannleg spelar greidd før. Andre Agassi og Rafael Nadal har vunne alle fire Grand Slam-turneringane og OL, men ikkje i same år. På kvinnesida greidde Steffi Graf det i 1988. Verds-einaren har tidlegare i år vunne Australian Open, Roland Garros og Wimbledon.

Djokovic’ rekordjakt: – Jeg stopper ikke her

Helgens finaleseier i Wimbledon flyttet Novak Djokovic (34) opp på øverste hylle i herretennisens Grand Slam-himmel sammen med legendene Rafael Nadal (35) og Roger Federer (39).
Les mer om:

Djokovic vant Wimbledon-finalen

Novak Djokovic vendte og vant mot Matteo Berrettini i Wimbledon-finalen. Med sin 20. Grand Slam-tittel tangerte han rekorden til Roger Federer og Rafael Nadal. Med settsifrene 6-7 (4-7), 6-4, 6-4 og 6-3 i søndagens finale, kunne serberen juble over å ha nådd en historisk milepæl. Med sin sjette Wimbledon-tittel, i tillegg til ni triumfer i Australian Open, tre i US Open og to i Roland-Garros, topper han nå listen over flest Grand Slams på herresiden sammen med Federer og Nadal. Den listen kan han fort toppe alene med nok en historisk seier i neste Grand Slam, US Open. (NTB)

Djokovic med ny Wimbledon-seier – tangerte Nadal og Federer

(Novak Djokovic – Matteo Berrettini, 6–7, 6–4, 6–4, 6–3) Verdensener Novak Djokovic (34) tok sin 20. Grand Slam-triumf i sin 30. Grand Slam-finale. Dermed tangerte han rekorden til Rafael Nadal og Roger Federer.
Les mer om:

Djokovic vant Wimbledon

Novak Djokovic slo Matteo Berrettini med 4-1 i sett i Wimbledon-finalen. Serberen står nå med 20 Grand Slam-titler. Det er like mange som Roger Federer og Rafael Nadal.
Les mer om:

Han er en av sportens største legender. Men hvorfor mener noen at han er en «skurk»?

Novak Djokovic kan ta igjen Roger Federer og Rafael Nadal i antall Grand Slam-titler med seier i søndagens Wimbledon-finale.
Les mer om:

Djokovic klar for Wimbledon-finale

Denis Shapovalov yppet seg mot verdensener Novak Djokovic under fredagens Wimbledon-semifinale. Djokovic tok seg til finale etter seier i tre strake sett. Djokovic kan med seier i årets Wimbledon ta sin 20. Grand Slam-tittel, og dermed tangere rekorden til Roger Federer og Rafael Nadal. Siste hinder før søndagens finale var det canadiske stjerneskuddet Denis Shapovalov. Den rekordjagende serberen vant i strake sett med sifrene 7-6, 7-5, 7–5. (NTB)
Les mer om:

Djokovic lett til semifinale

Verdensener Novak Djokovic gjorde kort prosess med useedede Márton Fucsovics i Wimbledon-kvartfinalen og fortsetter jakten på sin 20. Grand Slam-tittel. Greier serberen det, tar han steget opp på siden av Roger Federer og Rafael Nadal som mestvinnende mannlige spillere i de fire store tennisturneringene.
Les mer om:

Nadal dropper Wimbledon og OL

Den spanske tennisstjerna Rafael Nadal har trukket seg selv fra både Wimbledon og OL i Tokyo. Det bekrefter Nadal selv. – Det er en beslutning som aldri er lett å ta, men etter å ha lyttet til kroppen og snakket med støtteapparatet mitt, er jeg sikker på det er riktig avgjørelse, skriver Nadal. Han begrunner det videre med at han ønsker å forlenge idrettskarrieren og holde seg på toppnivå så lenge som mulig. – Faktumet at det er bare to uker mellom Roland-Garros og Wimbledon i år, har ikke hjulpet kroppen min med å komme seg tilbake, sier Nadal.
Les mer om:

Djokovic vant Roland-Garros

Verdensener Novak Djokovic kom under 0-2 i sett mot velspillende Stefanos Tsitsipas, men vendte til 3-2-seier i en minneverdig finale i Roland-Garros. Med settsifrene 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 sikret Djokovic sin 19. Grand Slam-tittel i karrieren, og han nektet samtidig grekeren Tsitsipas hans første noensinne. Den serbiske superstjernen var favoritt til å vinne turneringen etter å ha beseiret gruskongen Rafael Nadal i semifinalen. Men det så en periode ut til at han var preget av fredagens langvarige duell.
Les mer om:

Djokovic detroniserte Nadal i Roland-Garros – vant semifinalen i fire sett

Novak Djokovic ble utklasset i starten av kampen, men slo voldsomt tilbake og sendte Rafael Nadal ut av Roland-Garros med seier i fire sett.
Les mer om:

Djokovic detroniserte Nadal

Novak Djokovic ble utklasset i starten av kampen, men slo voldsomt tilbake og sendte Rafael Nadal ut av Roland-Garros med seier i fire sett. Nadal har vunnet turneringen 13 av de 16 foregående årene, og fredagens semifinale ga ham det tredje tapet på rødgrusen i Paris siden 2005. Etter fire timer og 11 minutter kunne verdensener Djokovic juble.
Les mer om:

Djokovic med maktdemonstrasjon mot Nadal – hylles som en av tidenes kamper

(Novak Djokovic - Rafael Nadal 3–6, 6–3, 7–6, 6–2) Det ble levert en tenniskamp av de sjeldne da nummer én og tre på verdensrankingen møttes på grusen i French Open.
Les mer om:

Djokovic til finale

Novak Djokovic vant en thriller-semifinale mot Rafael Nadal i Roland-Garros. Serberen skal møte Stefanos Tsitsipas i finalen i jakt på sin 19. Grand Slam-tittel.
Les mer om:

Tsitsipas til sin første Grand Slam

Stefanos Tsitsipas ga fra seg to setts ledelse, men slo Alexander Zverev i semifinalen i Roland-Garros. Han er første greker i en Grand Slam-finale i tennis. Tsitsipas herjet i de to første settene og så ut til å skulle seile til finale. Zverev slo tilbake og halte i land seieren i de to neste settene, men tyskeren greide ikke å fullføre vendingen. Etter tre timer og 37 minutter kunne 22-åringen fra Aten juble for seier 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6–3. Søndag jager han sin første Grand Slam-tittel.

Djokovic skal møte Nadal

Novak Djokovic er klar for et møte med gruskongen Rafael Nadal i semifinalen i Roland-Garros etter å ha slått Matteo Berrettini sent onsdag kveld. Kampen ble vunnet 6-3, 6-2, 6-7 (5-7), 7-5 av serberen. Djokovic kan bli den første spilleren på 50 år til å vinne alle fire Grand Slam-turneringer i samme sesong. Kampen mellom Nadal og Djokovic spilles fredag.
Les mer om:

Djokovic klar for stjernemøte mot Nadal i Roland-Garros

Verdensener Novak Djokovic er klar for et møte med gruskongen Rafael Nadal i semifinalen i Roland-Garros etter å ha slått Matteo Berrettini sent onsdag kveld.
Les mer om: