Nyheter om Røste


Välbe gir Røste kamp om styreverv i FIS

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe vil inn i toppen av Det internasjonale skiforbundet. Hun gir Erik Røste kamp om plassene rundt styrebordet.
Les mer om:

Välbe gir Røste kamp om styreverv

Den russiske skipresidenten Jelena Välbe vil inn i toppen av Det internasjonale skiforbundet. Hun gir Erik Røste kamp om plassene rundt styrebordet. Onsdag gikk fristen for å nominere kandidater til vervene som president og styremedlemmer i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ut. Nå er listene over aktuelle navn offentliggjort. Den viser at fire personer ønsker å bli Gianfranco Kaspers arvtaker i rollen som president. Den 77-årige sveitseren gir seg etter å ha vært president siden 1998. Navnene på de fire som er aktuelle for presidentvervet, kommer ikke som noen overraskelse.
Les mer om:

Turid Røste til minne

– Du vil alltid ha en helt spesiell plass i hjertet mitt, og det vil være et tomrom der, som ingen andre noen gang vil kunne fylle, skriver venninnen Berit Nordby i dette minneordet.
Les mer om:

Turid Røste til minne: – Hun talte barnas sak og kjempet for dem som ikke fikk hjelp

– Turid vil alltid være i våre hjerter, skriver tidligere kolleger i dette minneordet.
Les mer om:

Turid Røste til minne

Turid var ikke bare en vanlig sykepleier, hun hadde de kreftsyke barna i sitt hjerte, skriver lederen i barnekreftforeningen i dette minneordet.
Les mer om:

Norsk skitopp ber VM-byen forsøke på ny

Skipresident Erik Røste håper tyskerne får en ny mulighet.
Les mer om:

Skipresidenten med lobbyvirksomhet for Lundby og co. i VM

Norges skipresident Erik Røste har talt jentehoppernes sak under sitt VM-opphold i Oberstdorf. – Det lover godt, sier Maren Lundby.
Les mer om:

Den norske gullfesten i VM er ikke det viktigste for skipresidenten i år

Skipresident Erik Røste la ned nesten all virksomhet i Skiforbundet 12. mars i fjor. Derfor er ikke norsk gullfest i Oberstdorf det viktigste.
Les mer om:

Avlyser 26 verdenscuprenn i Norge

Skipresident Erik Røste er klokkeklar etter dagens regjeringsmøte: Det blir ikke arrangert verdenscup i verken langrenn, alpint eller skihopping i Norge i mars.
Les mer om:

Avlyser 26 verdenscuprenn i Norge

Skipresident Erik Røste er klokkeklar etter dagens regjeringsmøte: Det blir ikke arrangert verdenscup i verken langrenn, alpint eller skihopping i Norge i mars.
Les mer om:

Bare 1 av 1000 koronatester har vært positiv. Likevel får ikke verdenseliten komme til Norge.

Det haster for skipresident Erik Røste. Dersom han ikke raskt får svar fra Høie & co., må han avlyse 16 verdenscuprenn i Norge i mars.
Les mer om:

Verdenscuphelg avlyst

Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag. Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar.

ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

Fra en av våre lesere har Langrenn.com fått tilsendt brevet som Norges Skiforbund nå har sendt til Norges Idrettsforbund.

I strupen på skiledere: - Sporten blir ødelagt

- Det er åpenbart gammeldagse holdninger hos gubbeveldet i FIS, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet. Hun kommer samtidig med en klar oppfordring til skipresident Erik Røste og hoppsjef Clas Brede Bråthen. Røste, Bråthen og FIS' hoppdirektør Sandro Pertile svarer på kritikken og oppfordringen.
Les mer om:

Frykter for Kollen-rennene i mars

Skipresident Erik Røste erkjenner at det ser stygt ut for verdenscuprennene i Holmenkollen hvis det ikke kommer endringer i de norske karantenebestemmelsene. – Det er hektisk med alt som skjer. Arrangementet er i fare hvis gjeldende norske smittevernregler fortsatt gjelder. Protokollene til alle våre verdenscuprenn er til behandling hos myndighetene, og vi har en god dialog, sier Røste til NTB. Det skal etter planen arrangeres verdenscuprenn i langrenn, kombinert og hopp i Holmenkollen 12.-14. mars.

WORLD CUP DRAMMEN FÅR SKRYT OG ANERKJENNELSE FOR SIN NYE MILJØPROFIL

World Cup Drammen skal ha en tydelig miljøprofil, og måle og redusere sine klimagassutslipp med 30 prosent innen 2025 sammenlignet med 2019. – Virkelig flott, sier skipresident Erik Røste.
Les mer om:

Para-VM på Lillehammer utsettes

Para-VM i snøsport er utsatt til 2022. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. VM skulle etter planen arrangeres på Lillehammer i februar neste år. – Vi vet hvor mye arrangementet betyr for mange og forstår godt skuffelsen over å måtte vente et helt år, men mesterskapets omfang, varighet og kompleksitet lar seg ikke forene med smittesituasjonen nasjonalt og internasjonalt. Risikoen for smittespredning hos frivillige, utøvere og i lokalsamfunnet gjør det ikke forsvarlig å gjennomføre som planlagt, sier skipresident Erik Røste i pressemeldingen.

Skipresidenten roste arrangørene av Beitosprinten for vel gjennomført skirenn og god kontroll på smittevern

– Det er veldig kjekt å være på Beitostølen og det er på en måte det som markerer sesongåpninga, sa skipresident Erik Røste lørdag. Han roste arrangøren Øystre Slidre idrettslag, Øystre Slidre kommune og kommunelegen for et godt samarbeid over lengre tid for å få gjennomført arrangementet.
Les mer om:

Skipresident Erik Røste i Norges Skiforbund roser arrangørene av Beitosprinten: – Vi er kjempefornøyde – virkelig!

Skipresident Erik Røste i Norges Skiforbund roser arrangørene av Beitosprinten, men også samarbeidet med kommunen og kommuneoverlegen. Nå tar de helg for helg framover og ser hva som er mulig å arrangere av skirenn, ut fra status i koronasmitten. Beitosprinten var lakmustesten for skiforbundet.

Løvedansen ble framført til musikk av Gaute og Ørnulf på Beitostølen Helsesportsenter

Lørdag ble dansen til «Løva» urframført på Beitostølen Helsesportsenter foran skipresident Erik Røste og lokal langrennsstjerne Mari Eide. Gaute Lein Ausrød og Ørnulf Juvkam Dyve stilte opp til «live» framføring.
Les mer om:

Verdenscupen på Lillehammer utsatt

Skiforbundet melder at verdenscuphelga som skulle blitt arrangert på Lillehammer utsettes til senere i sesongen, og det er den forverrede koronasituasjonen som er grunnen. Det skulle egentlig bli arrangert renn i langrenn og kombinert fra 4. til 6. desember. – Med utgangspunkt i den vanskelige tiden vi er i, usikkerheten og konsekvensene knyttet til Covid-19, mener Norges Skiforbund at det ikke er riktig å arrangere verdenscup på Lillehammer nå.

Johaug støtter omstridt avgjørelse

I mai sa skipresident Erik Røste at Norge ikke ønsker en utsettelse av fluorforbudet. Nå er Therese Johaug klokkeklar på at det er riktig å utsette. Didrik Tønseth og Hans Christer Holund støtter også beslutningen.

Plutselig sto elgen midt i veibanen foran Remi: – Jeg så den akkurat i tide

– I løpet av fire dager har jeg rykket ut til tre elgpåkjørsler, sier fallviltarbeider Ronny Røste. 
Les mer om: