Nyheter om Rælingen


I dag ga Regjeringen lettelser til Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker – men kun en kommune får glede av det nå

– Dette gjelder ikke i vår kommune, før vi får gjort endringer på den lokale forskriften vår, fastslår Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik.

69-åring har skrevet bok om «Norges fineste teltturer»: – Dette er et lavterskeltilbud for alle

Terje Karlung (69) fra Rælingen har skrevet boka «Norges fineste teltturer» for å blant annet lokke nordmenn til å bruke teltet på Norgesferie i sommer
Les mer om:

Ni kommuner på Romerike får flere vaksiner

Eidsvoll, Enebakk, Gjerdrum, Lillestrøm, Lørenskog, Nannestad, Nittedal, Rælingen og Ullensaker blir prioritert med flere vaksinedoser i tiden fremover.

69-åring har skrevet bok om «Norges fineste teltturer»: – Dette er et lavterskeltilbud for alle

Terje Karlung (69) fra Rælingen har skrevet boka «Norges fineste teltturer» for å blant annet lokke nordmenn til å bruke teltet på Norgesferie i sommer
Les mer om:

Her har de hatt høyt smittetrykk – og ikke fått ekstra vaksiner

Snart skal regjeringen bestemme om områder med mye smitte skal få flere vaksiner eller ikke. Da forventer Oslo-naboene Lillestrøm og Rælingen å bli prioritert.

Nå har over 40 kommuner høyere smittetrykk enn Lillestrøm: – Spent på hva regjeringen gjør med oss nå

Smittetrykket i både Lillestrøm og Rælingen er lavere enn på svært lang tid. Likevel er de underlagt strengere tiltak enn mange av de andre kommunene som er høyere på smittestatistikken.

Tande med i landslagstroppen

Hopplandslaget kutter i antall utøvere fra 15 til 12 før sesongen der OL i Beijing blir det største målet blant mange andre høydepunkter. Dermed vrakes Ingebjørg Saglien Bråten, Anders Håre og Robin Pedersen fra kommende sesongs tropp. En som derimot fortsetter på landslaget er Daniel-André Tande.

Nå åpner alle butikkene igjen – disse åpner for første gang: – Vi så dette som en unik mulighet

Etter planen skulle den nye interiørbutikken ha åpnet i starten av april, men slik ble det ikke. Torsdag får omsider alle butikker og kjøpesentre i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen lov til å åpne dørene for sine kunder – flere for aller første gang.

Ønsker flere lettelser på smitteverntiltakene enn det som er foreslått – kommer med endringsforslag i onsdagens møte: – Vi er åpne for å diskutere

Når politikerne onsdag samles for å vedta nye smitteverntiltak i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen kan det oppstå diskusjoner.

Dette er de nye tiltakene som foreslås i Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen

I innstilligen som er lagt frem for politikerne anbefales det å gjenåpne kjøpesentre og butikker, mens blant annet serveringssteder og treningssentre fortsatt må holde stengt.

Slik er veien til gjenåpning for Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen: – Noen kommer til å bli skuffa uansett

Fra torsdag vil de første lettelsene bli innført i de hardt koronarammede kommunene på Nedre Romerike. Lørenskog, Lillestrøm og Rælingen vil ha to hovedprioriteringer i første trinn av gjenåpningen.

Avslører store gjenåpningsplaner

Ordfører Jørgen Vik forteller at Lillestrøm, Rælingen, Lørenskog og Oslo nå har startet arbeidet med å koordinere lettelser for sine om lag 850 000 innbyggere. Lettelsene kan komme allerede torsdag neste uke, tror Vik.

- Ekstremt urimelig

Sammen med Rælingen, Ullensaker og Lørenskog, har Lillestrøm kommune nå det strengeste tiltaksnivået i landet og krever lettelser. Lillestrøm-ordføreren føler seg glemt i skyggen av Oslo.

Forventer å bli innkalt til nytt møte om smitteverntiltak: – Det er helt logisk at det blir lettelser nå

Smittetallene fortsetter å synke på Romerike, men stadig er Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker underlagt de strengeste smitteverntiltakene fra regjeringen. Nå er kommunene klare på at det bør ta slutt allerede denne uka.

Kritikken har haglet fra de fire ordførerne – dette svarer regjeringen

Ordførerne i Lillestrøm, Lørenskog, Ullensaker og Rælingen mener regjeringen ikke forstår seg på situasjonen på Romerike etter at de strenge Viken-tiltakene ble videreført. Regjeringen på sin side mener smittesituasjonen fortsatt er for ustabil.

Tiltakene lettes i de fleste Viken-kommuner

De strenge regionale koronatiltakene nedjusteres i de fleste Viken-kommunene. Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker beholder det strengeste nivået.

Viderefører de strenge tiltakene i to uker til: – Jeg er ordentlig trist og lei meg

Regjeringen har besluttet å videreføre de nåværende tiltakene i Lillestrøm, Lørenskog, Ullensaker og Rælingen i ytterligere to uker.

Regjeringen nedjusterer regionale tiltak i de fleste Viken-kommunene

De strenge regionale koronatiltakene nedjusteres i de fleste Viken-kommunene. Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen og Ullensaker beholder det strengeste nivået.

Alle kommunene på Romerike går sammen med bønn til regjeringen: – Vi har levd lenge med sterke begrensninger

Nå ber alle ordførerne om flere vaksinedoser til smitterammede Romerike. – Det vil kunne være til fordel for landet som helhet, mener Ståle Grøtte i Rælingen.

Røyk over Rælingen

Les mer om:

Fant drømmehuset på Romerike: – Dette må være verdens beste sted

Christina Skjevik er interiørdesigner og har nesten 30.000 følgere på Instagram. I desember flyttet hun tilbake til Rælingen

Bekymret for tida etter påske

Ordfører Ståle Grøtte (Ap) forteller at Rælingen kommune har sett en nedgang i smittetilfeller den siste uka, men at han er bekymret for hvordan situasjonen kan se ut etter påske.

Stigende smittetrend i åtte kommuner: – Langt unna å ta ned guarden

Ferske tall fra Folkehelseinstituttet viser økende smittetrend i åtte av tolv kommuner på Romerike. Aller høyest er smittetrykket i Rælingen.

Kommuner på smittetoppen med klar oppfordring til foreldrene: – Vi har ikke vært i en så alvorlig situasjon før

I løpet av de nærmeste dagene vil alle foresatte og ansatte i Lillestrøm, Rælingen og Lørenskog motta informasjon om at terskelen for å teste seg for koronaviruset er blitt senket.