Nyheter om Råde


- Blir ikke sint hvert år

Det var jubilantens oldefar, Jeremias, som bragte Weel-navnet til Råde. - Jeg tror slekten har vært gårdbrukere så langt tilbake som vi kjenner den, sier Harald Weel, som runder 85 år mandag 20. september.
Les mer om:

Beruset sjåfør forsøkte å løpe fra politiet

Politiet fikk i kveld melding fra publikum om en beruset sjåfør inne på en bensinstasjon i Råde. Før politiet ankom stedet forsøkte mannen å rømme til fots.
Les mer om:

Mener å ha blitt dopet på byen i Fredrikstad – tatt for ruskjøring

En 37 år gammel mann satt seg bak rattet og kjørte for å møte sin far. Sammen skulle de hente sønnens bil, som hadde blitt vraket i Råde noen dager tidligere. Oppdraget endte med at sønnen ble avslørt for ruskjøring.
Les mer om:

Dette stemte velgerne i Fredrikstad, Hvaler, Råde og Sarpsborg

Få oversikt her, slik stemte de fire kommunene under årets stortingsvalg.

Maria (27) vil sørge for å gi småbarnsfamilier valgfrihet: – Behold kontantstøtten og gi barn og unge fritidskort

Maria Moe (27) fra Råde skal få KrF tilbake på Østfold-benken, hvor partiet hadde plass sammenhengende fra krigen til 2017, i 72 år. Barne- og familiepolitikk er hennes hjertebarn – og jobb. Siden januar i fjor har hun vært politisk rådgiver for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Veterinær: – Som et skrekkabinett for dyrene

En veterinær fra Mattilsynet forklarte seg onsdag om hva han opplevde under tilsynet hos den tiltalte kvinnen fra Råde som skal ha brutt Dyrevelferdsloven grovt. – Dette er det verste misligholdet jeg noen gang har sett under et tilsyn, forklarte han.
Les mer om:

Hunder, katt og kanin måtte avlives etter mislighold i Råde

16. oktober 2018 var Mattilsynet på et tilsyn på en gård i Råde. Der kom de over svært alvorlige brudd på Dyrevelferdsloven. Kvinnen som eide dyrene nektet straffskyld da saken mot henne startet tirsdag.

Dødsfall i Fredrikstad, Hvaler og Råde

Disse har nylig gått bort i Fredriksstad Blads distrikt.
Les mer om:

Fotballfest i Råde for jentene

Denne helgen har det vært et yrende liv i I Idrettsparken, da Råde IL har arrangert landets største jentefotballturnering. «Alle jentene på banen».
Les mer om:

Se bilder fra «Alle jenter på banen» i Råde

«Alle jenter på banen» har vært strålende så langt! Her er det liv og røre fram til kvelden!
Les mer om:

Sterk skyting av Ørmen i nordisk mesterskap i Danmark

Råde skytterlags skytter markerte seg sterkt i baneskytingene i nordisk mesterskap fredag. I liggende konkurranse på formiddagen skjøt han seg til skive to i finalen, med 160,4 poeng. 
Les mer om:

Har evakuert 860 afghanere – flere av disse skal til Råde

Utlendingsdirektoratet bekrefter at flere av disse blir innlosjert på ankomstsenteret i Råde. 
Les mer om:

Drømmestart for Jan Tore & co. – nå er det én dato som peker seg ut

Ni poeng av ni mulige, 17–2 i målforskjell. Råde har så langt innfridd favorittstempelet i 4. divisjon.
Les mer om:

Råde kommune tilbyr nå vaksine til 16-17-åringer

Råde tilbyr nå vaksine til alle i kommunen som er født i 2004 og 2005 (16-17år). De som går på Tomb videregående trenger ikke å bestille time, de får vaksinetime på skolen.
Les mer om:

For ti år siden ble Ida slått ned i sitt eget hjem. Nå har hun overtatt familiegården og åpner treningsområde for hunder

I oktober 2011 ble Ida Kristin Hystad slått rett ned foran sine to barn da hun kom overraskende på en innbruddstyv i familiens hus i Råde. Hun sliter fortsatt med ettervirkningene, og det er begrenset hva hun orker. Men nå åpner hun hundepark ved familiegården på Torp.
Les mer om:

Tyver brøt seg inn hos bilforretning – stjal biler verdt én million kroner

I løpet av natten har tyver brutt seg inn hos bilforretningen Øst Auto i Råde. Med seg fikk de blant annet en Mercedes til 800.000 kroner.
Les mer om:

Jan Ingar fra Ørneveien har en havørnunge i pensjon – i gang med ny redningsoperasjon

Jan Ingar Båtvik (66), den utrettelige fuglehjelperen, tar seg av en havørnunge, som ble funnet på et garasjetak i Blommenholm 3. august. Etter noen dager i Ørneveien i Råde, er ørnen flyttet til en gård i Moss.
Les mer om:

Lokalt ansatte afghanere skal plasseres i Råde

Lokalt ansatte afghanere skal raskt bosettes i norske kommuner melder TV2 onsdag kveld etter at flyet med de første 14 evakuerte nordmennene landet på Gardermoen.
Les mer om:

– Lokalt ansatte afghanere skal raskt bosettes i norske kommuner

Afghanere som blir evakuert og hentet til Norge skal i karantene på Nasjonalt ankomstsenter i Råde, før de blir bosatt i en norsk kommune, opplyser UDI-direktør Frode Forfang.
Les mer om:

Stoppet mulig ruset sjåfør, hadde narkotika i bilen

En patrulje fra Utrykningspolitiet stanset ved 11.40-tiden onsdag en bilist ved Missingmyr i Råde.

Arbeidsplasser i fare: Råde-gartneri får ikke ta imot sesongarbeidere fra Vietnam

Andersen Gartneri i Råde, en landets største blomsterprodusenter, rammes av innreiseforbudet for sesongarbeidere fra land utenfor EØS. Gartneriarbeidere fra Vietnam gjør en svært viktig jobb og kan ikke erstattes.

Salgsstart for nytt leilighetsprosjekt i Råde: – Overveldende bra respons

I Skråtorp Hageby skal det bygges 22 nye leiligheter, fordelt på seks bygg. Går alt etter planen er de innflytningsklare i løpet av 2023.
Les mer om:

Vassendgutane på Råde Gårdsfestival- Me er alle fra gard, så her likar me oss godt

Nærmere 700 mennesker var med på den historiske gårdsfestivalen i Råde lørdag. Kohorter på 200 mennesker gikk fra gårdskonsert til gårdskonsert. Dermed «lurte» man både virus og smittevernregler på en forsvarlig måte.
Les mer om:

Disse var på Råde Gårdsfestival

Mellom 600 og 700 mennesker strømmet til landskapet omkring Råde kirke og gårdene Rød, Lundeby og Prestegården lørdag.
Les mer om: