Nyheter om Qatar


Zinedine Zidane er kun interessert i to jobber

Frankrikes store helt med skalle av betong Zinedine Zidane er blant dem er trukket frem som mulig arvtager for Ole Gunnar Solskjær på Manchester United. – Etter dagens nyheter i England sitter nordmannen i managerstolen en stund til, men uansett mener agenten til Zidane det er uaktuelt. Mundo Deportive skriver at Zidane som forlot Real Madrid i mai, har det som plommen i egget i sin pause.

Michael Laudrup fristet til retur etter tre år i skyggenes dal

Det danske fotballikonet Michael Laudrup var en fantastisk spiller, så langt har ikke 57 åringen vist at han er like fantastisk som trener. – Tre år uten trenerjobb synes å være nok for i et intervju med Jyllands-Posten har han annonsert det frister med en retur til trenergjerningen. Michael Laudrup sin siste trenerjobb var for Al-Rayyan SC fra 2016 til 2018. Jobben var hans andre i Qatar etter tidligere å ha trent Lekhwiya. – I tillegg til de to klubbene i Qatar og Swansea har han hatt ansvaret for Brøndby, Getafe, Spartak Moskva og Mallorca.

Beckham advares etter lukrativ Qatar-avtale

Fotballegenden David Beckham har inngått en lukrativ avtale som ambassadør for VM i Qatar. Det kan skade hans markedsverdi, advarer eksperter.
Les mer om:

– Får gigantsum for Qatar-rolle

Ifølge flere britiske medier, deriblant Daily Mail og The Sun, har David Beckham takket ja til å bli ambassadør for det kommende fotball-VM i Qatar. Det ventes at nyheten offentliggjøres i løpet av den kommende måneden. Beckham skal ifølge avisene motta svimlende 1,7 milliarder kroner for å la navnet og ansiktet sitt brukes som ambassadør for det omstridte mesterskapet, som altså spilles i ørkenstaten i november og desember 2022. Beckham selv har ikke kommentert nyheten, men en talsperson for superstjernen sier følgende til The Sun: – David har alltid snakket om fotballens makt som kraft for å
Les mer om:

Reagerer på ny Qatar-avtale

Et av verdens største idrettsarrangement skal arrangeres i Qatar hvert år, de neste ti åra. - Vi ser på det som et ledd av sportsvaskingen i landet, sier generalsekretæren i Amnesty til Dagbladet.
Les mer om:

Brasil og Argentina mot VM-spill

Fotballstorhetene Brasil og Argentina damper i vei mot VM i Qatar neste sommer. Torsdag nedsablet Brasil Uruguay med 4-1, mens Argentina vant 1-0 over Peru.

Danmark sikret VM-plass

Danmark er klare for VM i Qatar etter 1-0 mot Østerrike. Joakim Mæhle scoret målet. Danskene slår følge med Tyskland, som mandag ble det første laget til å kvalifisere seg til VM.

Danmark er VM-klare

Danskene er klare for fotball-VM i Qatar 2022 etter 1-0 seier over Østerrike. Joakim Mæhle satte inn det som ble kampens eneste mål etter 53 minutter. Målet ble VAR-sjekket for mulig offside, men ble godkjent. Danmark har 24 poeng etter åtte av åtte mulige seiere i VM-kvalifiseringen, og i tillegg har de vanvittige 27-0 i målforskjell. Skottland er på andreplass i gruppa, mens Østerrike ligger på fjerdeplass.

L´Equipe: Landslagstrenerne får minimalt med tid før VM

VM i Qatar har det siste året fått sin del av kritikk, mer enn ett år før gjennomføringen. Det klages blant annet på manglende menneskerettigheter, der flere landslag har markert sin protest med ulike mer eller mindre kreative aktiviteter. Har franske L´Equipe rett, vil landslagstrenerne i tillegg få minimalt med tid til forberedelser før det største mesterskapet i fotballens verden. På grunn av de ekstremt høye temperaturene i Qatar på sommerstid er mesterskapet lagt vintersesongen, 21. november – 18.

Tyskland kvalifiserte seg til VM som første nasjon

Tyskland vant sikkert 4-0 borte mot Nord-Makedonia mandag. Med seieren er fotballstormakten klar for neste års VM-sluttspill i Qatar.
Les mer om:

Xavi har snudd, men egentlig ikke!

Det har i mange år vært en drøm for Barcelona legende Xavi Hernandez å en dag ta over managerstolen, noe som også synes å være i de langsiktige planene til klubben også. -Det langsiktige perspektivet har blitt mye kortere etter en bedrøvelig start på sesongen. Mange i klubben håper å se sin tidligere midtbanespiller ta jobben på Camp Nou før heller enn senere. Mange mener Barcelona ikke har råd til å vente til etter søndagens hjemmekamp mot Valencia og påfølgende Champions League kamp mot også på Camp Nou mot Dynamo med å aksjonere.

USA og Taliban har holdt møte

Amerikanske tjenestepersoner og høytstående Taliban-representanter har nylig holdt møte i Qatar for å diskutere sikkerhet og menneskerettigheter i Afghanistan.

- Ville valgt annen trøye

Erling Braut Haaland trener i drakta til Boca Juniors i Marbella. Det argentinske laget har Qatar Airways som hovedsponsor. - Hvis jeg fikk velge, så hadde han hatt på seg en annen trøye, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

– Hvis jeg fikk velge, hadde han hatt en annen trøye

Ståle Solbakken ville helst sett at Erling Braut Haaland ikke gikk i drakter sponset av Qatar Airways samtidig som Norge markerer mot menneskerettighetene i VM-vertslandet.

Neymar er den rake motsetningen til Zlatan Ibrahimovic

Noe er ikke som det skal være når en superstjerne av Neymar sitt kaliber rykker ut og forteller verden bare 29 år gammel det nærmer seg slutten. – Brasils superstjerne sier at neste års VM i Qatar kan bli hans siste, han er usikker på han har mental styrke til å orke fotball lenger. Kommentarer i sosiale medier er ikke nådige og minner Neymar om at hvis det blir for slitsomt kan han bare legge seg ned. – Zlatan Ibrahimovic som her om dagen ble 40 år gammel har overhodet ingen planer om å gi seg, han mener han kan holde på til han er 50 år, minst.

Spansk media: Divock Origi satser på Barcelona

Divock Origi har fått med seg 157 minutter på banen så langt i sesongen, forrige ble det 536 minutter i kampdrakt. Belgierens kontrakt løper ut neste sommer. Når ikke mye taler for at det blir endring på situasjonen hans i Liverpool, kan det bære mot en exit allerede i januar. Ifølge spanske Sport har Barclona blitt kontaktet av belgierens representanter. Origi har vist at han kan være effektiv foran motstandernes mål, Barcelona trenger sårt scoringer.

De har fulgt hverandre hele livet: – Selv da jeg bodde i Qatar holdt vi kontakten

Som tredjeklassing flyttet Tage Johansen (18) til Qatar, men vennskapet mellom han og Herman Tveit-Reffsgård (18) sto sterkt selv med en avstand på 6.800 km.
Les mer om:

Van Gaal ønsker garantert at Wijnaldum hadde holdt seg i Liverpool

Åttende og ellevte oktober skal Nederland inn i VM-kvalikkamper. Riktignok mot to svakere motstandere, Estland og Estland, men likevel viktig for trener Louis van Gaal å ha spillere som er klare. For første gang på år og dager trenger en nederlandsk landslagstrener å være bekymret for Giorginio Wijnaldum. Liverpool forsøkte i det lengste å overtale midtbanespilleren om å signere for nye år, men måtte gi tapt utover våren. 30-åringen hadde bestemt seg for å forlate klubben han sterkt bidro til fikk busset CL -og PL-trofeet gjennom Liverpools gater.

Xavi sier nei denne gangen også

Xavi Hernández spilte over 17 år for Barcelona og er en ekte legende. – Da han gikk av med pensjon i 2015 var hans ide at en dag ville han komme tilbake til klubben han elsker og lede den til suksess.

Tidenes første valg i Qatar

Nesten ett år før avspark i neste fotball-VM holder Qatar sitt første valg noensinne lørdag. Å kalle det demokrati er feil, ifølge forsker.
Les mer om:

Følger etter James Rodriguez

Den 32 år gamle midtbanespilleren Steve Nzonzi forlater etter tre år AS Roma til fordel for Al Rayyan, som nylig også hentet James Rodriguez. 32-åringen forlater den italienske hovedstaden på en gratis etter å ha kostet Roma 27 millioner euro sommeren 2018, da han kom fra Sevilla. Les: Det er bare en klubb som er syk nok til å betale en halv milliard i året til Haaland Han samlet bare 39 totalt kamper for Roma, som alle kom i sesongen 2018/2019, før han gikk ut på lån med Galatasaray og deretter Rennes. Al Rayyan som har godt med penger har gjort solide investeringer gjennom hele

Første valg til nasjonalforsamling i Qatar

Valglokalene åpnet lørdag morgen for det første valget til nasjonalforsamling noensinne i Qatar.
Les mer om:

NFF med Qatar-rapport

Norges Fotballforbund har publisert den første rapporten i arbeidet med de 26 tiltakene Qatar-utvalget foreslo at NFF skulle jobbe med før neste års VM. Arbeidsdokumentet sendes til etisk komité, mens kvartalsrapporten viser at NFF er godt i gang med å følge opp tiltakene, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding. Blant tiltakene som er prioritert tidlig, er et ressurssenter for migranter og et rapporteringssystem som sikrer at NFF varsles ved viktige og alvorlige hendelser knyttet til menneskerettigheter i Qatar, heter det i pressemeldingen.
Les mer om:

Valget i Qatar endrer ikke maktbalansen i landet

Qatar holder sitt første nasjonale valg lørdag – ett år før fotball-VM går av stabelen i landet. Men valget representerer ikke et demokratisk gjennombrudd.
Les mer om:

Qatar blir Formel 1-arrangør

Formel 1 lar Qatar steppe inn som Grand Prix-arrangør 19. til 21. november. Dermed er resten av årets F1-kalender satt. Løpet i Qatar vil være første gang Formel 1-sirkuset gjester landet, og fra 2023 blir nasjonen også fast arrangør i ti sesonger.
Les mer om: