Nyheter om Qatar


Mens fotballen diskuterer boikott, tjener Norge milliarder i Qatar

I fjor nesten syvdoblet oljefondet sine investeringer i Qatar. Norske politikere har vært tause om forholdet til golfstaten siden debatten om fotball-VM blusset opp. Frem til nå.
Les mer om:

Menneskerettighetsgrupper konfronterer Qatar – etterlyser forsvunnet fremmedarbeider

En kenyansk fremmedarbeider og blogger har forsvunnet i Qatar. Nå spør blant annet Amnesty om hvorfor.
Les mer om:

Xavi blir til over VM

Mens norske fotballpamper diskuterer om vi skal boikotte et VM vi ikke kommer til å kvalifisere seg til har Barcelona legende Xavi funnet ut at det gassrike landet er et flott sted å bo. – De siste årene hver gang ting går dårlig på Camp Nou begynner ryktene å gå om at snart kommer klubbens store helt tilbake og redder klubben. Etter to tette uavgjort kamper og en elendig siste omgang mot Levante dukket det opp to ting samtidig i sosiale medier, et krav om at Barcelona manager Ronald Koeman får sparken og et håp om at Xavi skal komme.

Qatar-boikott på feil premisser?

I Fvn fremsetter Johan Frederic Key Berntsen og Joachim Pedersen en rekke udokumenterte påstander og usannheter om Qatar.
Les mer om:

Abendzeitung: Avtale på plass for Hansi Flick

Det er få om noen som blir overrasket når det tyske fotballforbundet offentliggjør navnet på den neste landslagstreneren. Nagelsmann skal bygge mer kompetanse hos Bayern, Klopp akter å følge Liverpool helt ut, Tuchel har bundet seg fast på Stamford Bridge. Da gjenstår Hansi Flick. Nå har fotballforbundet hatt sine interne kandidater i organisasjonen, men Flick har alt. Absolutt alt. Les: Julian Draxler er tapt for Arsenal Som assist for Joachim Löw fra 2006-14 har det tyske fotballforbundet fått rikelig med tid til å forsikre seg om at Flick forstår tysk landslagsfotball.

Qatar-utvalgets kommer 18. mai

Qatar-utvalgets rapport blir lagt fram 18. mai, opplyser utvalgets leder Sven Mollekleiv til VG. Til avisen sier han at han ønsket at rapporten skulle legges fram fire dager før. – Det ønsket jeg. Så forstår jeg alle argumentene om 18. mai. Det var så mange både i fotballen og utenfor, og fordi vi ville ha med oss alle, at vi da ikke tok den «inneklemte» fredagen, sier Mollekleiv. En mulig norsk boikott av neste års fotball-VM i Qatar skal stemmes over på et ekstraordinært fotballting 20. juni. Fram til det jobber utvalget med å utrede konsekvensene av blant annet en eventuell boikott.
Les mer om:

NFF innkalt til Qatar-møte med Fifa

De nordiske fotballforbundene er i neste uke innkalt til et møte med Fifa om VM i Qatar. Det er den danske fotballpresidenten Jesper Møller som opplyser dette til nyhetsbyrået Ritzau. Det bekreftes også av fotballpresident Terje Svendsen overfor NTB. – Det er riktig at vi er invitert til et møte med Fifa i neste uke. Som kjent har Danmark, Sverige og Norge skriftlig stilt noen spørsmål til Fifa knyttet til Qatar-VM.

NFF-kretser med brev om Qatar: – Jeg følte det som et overtramp

Flere kretser av Norges Fotballforbund har sendt ut brev der de ber om at klubbene avventer med å ta sitt standpunkt til Qatar-utvalget har lagt fram sin rapport.
Les mer om:

Qatar: - Kritikk er «feilplassert»

Norsk fotball fekk ny fart på protestane mot VM i Qatar neste år. Arrangørlandet meiner kritikarane bommar med misnøya. – Vi støttar forbund og spelarar som nyttar høvet til å ta kampen for menneskerettar. Kritikken deira av VM i 2022 er likevel feilplassert. Eg trur det er mange som ikkje har fått med seg alle endringane Qatar har gjort, seier sjeik Thamer Al-Than til det tyske nyheitsbyrået DPA. I februar vart det på nytt sett søkjelys på situasjonen til framandarbeidarane i Qatar. Avsløringa førte til at mange norske fotballklubbar – med Tromsø i spissen – kravde norsk boikott av 2022-VM.
Les mer om:

– Vi tror at klubblederne på tinget vil være på riktig side av historien

Magne Juuhl er en av pådriverne for at Norge skal boikotte fotball-VM i Qatar. Mindre enn to måneder før det skal avgjøres, mener han at boikott fortsatt er realistisk.
Les mer om:

NFF sendte brev med Qatar-krav til Fifa(pluss)

Norges Fotballforbund har i likhet med det svenske og det danske forbundet sendt et brev til Fifa med en rekke spørsmål om forholdene hos VM-verten Qatar.
Les mer om:

Norges Fotballforbund stiller syv spørsmål til FIFA – henvender seg til presidenten

I et tre sider langt brev henvender ledelsen i Norges Fotballforbund seg direkte til FIFA-president Gianni Infantino og generalsekretær Fatma Samoura og krever svar rundt forholdene hos VM-verten Qatar.
Les mer om:

NFF krever Qatar-svar av Fifa

Krever en tydelig plan for å bedre forholdene til migrantarbeidere i Qatar.
Les mer om:

NFF krever Qatar-svar av Fifa

Krever en tydelig plan for å bedre forholdene til migrantarbeidere i Qatar.
Les mer om:

Sandvolleyball: Ny finaleseier til Anders Mol og Christian Sørum

Anders Mol og Christian Sørum nedkjempet Cherif Younousse/Ahmed Tijan fra Qatar på nytt og tok sin andre seier i verdensserien på én uke i Cancún.
Les mer om:

Ny finaleseier: - Helt utrolig

Anders Mol og Christian Sørum nedkjempet Cherif Younousse/Ahmed Tijan fra Qatar på nytt og tok sin andre seier i verdensserien på én uke i Cancún.
Les mer om:

Danmark med harde Qatar-krav

I et brev til Fifa stiller Det danske fotballforbundet en rekke krav til forbedringer rundt VM i Qatar i 2022. NFF varsler et lignende brev.

Qatar kritisk til norsk protest

Det norske landslagets motstand mot Qatar-VM ble lagt merke til i ørkenstaten.
Les mer om:

Retter kritikk mot framstillingen av Qatar-landingen i Bodø

Torsdag landet et Boeing 777-fly fra Qatar Airways. I Bodø ble flyet tatt imot med brask og bram. Framstillingen får nå kritikk.
Les mer om:

Se hvordan de tar i mot det gigantiske flyet på Bodø lufthavn

Klokken 13.53 torsdag landet det aller første frakteflyet som skal ta med laks ut fra Bodø lufthavn. Det er verdens største flyfraktselskap Qatar Airways som to ganger i uken skal fly ca. 60 tonn fersk laks fra Bodø lufthavn til Doha hovedstaden i Qatar.
Les mer om:

En milepæl for sjømatnæringen

(SALTEN) Torsdag 22.april tok Qatar Airways av fra Bodø direkte mot sjømatmarkedene i de globale markeder i Asia.
Les mer om:

Fikk stoppet Super League: Hvem hyler for Qatar-ofrene?

Dersom kampen for menneskeverd hadde vekket en brøkdel av engasjementet vi så i striden om Super League, hadde det blitt umulig å gjennomføre verdensmesterskapet i Qatar.
Les mer om:

Libanon ber Qatar hjelpe til å unngå kollaps

Libanons fungerende statsminister ber rike Qatar om hjelp til å hindre at landet hans kollapser.
Les mer om:

Gidder ikke å dra til Sør-Amerika etter dette

Denne uken gikk Solskjær ut og fortalte verden at han ikke visste om Cavani blir på Old Trafford, og at han hadde respekt for usikkerheten til 34-åringen. Det var før Tottenham-kampen, Granada-kampen, og før søndagens 3-1 seier mot Burnley. Cavani-scoring mot Tottenham, Granada, det samme mot Burnley. Scoringer som har bidratt til at United er i semifinalen i Europaligaen og bare 8 poeng bak Premier League-lederen i lyseblått. Forrige uke kom i tillegg rådet fra en av personene Cavani har hørt på siden 2008. Ifølge Depo (via Sport Witness) har Cavani søkt råd hos Mr.

Hansi Flick er Tyslands neste landslagssjef

De som var i tvil for noen dager siden har fått den bekreftelsen de trengte da Hansi Flick før helgen ga beskjed om at han ville gi seg som manager i Bayern München til sommeren.