Nyheter om Professor


Tror to mulige utfall kan felle Boris Johnson

Boris Johnson klamrer seg til makten og nekter å gå av. Professor i britisk politikk tror det er to mulige utfall på krisen som kan føre til at Johnson må gå.
Les mer om:

Kjønnsmangfold

Christoph Kalter, professor på Universitetet i Agder, har et debattinnlegg i Fvn 2. juli som trenger en kommentar.
Les mer om:

Professor om torsk i fjorden: – Oslofjorden er ikke død

Forskere fra Universitetet i Oslo har siden 2010 fire ganger årlig trålet dypet utenfor Steilene – og den siste tiden er antall torsk økende.
Les mer om:

Ekspert om dataangrepet: Ikke mulig å forhindre

Både Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og en professor i datasikkerhet mener at vi må være forberedt på stadig nye og lignende dataangrep som da blant annet Bank ID og Arbeidstilsynets nettsider gikk ned for telling onsdag.
Les mer om:

- Kan ha vært en avledningsmanøver

Lothar Fritsch, professor i informatikk, mener at onsdagens hackerangrep kan ha vært en avledningsmanøver for et mer alvorlig cyberangrep.
Les mer om:

Jakob (19) betalte flere tusen for festivalbilletter – ble svindlet

Jakob (19) var glad da han endelig fikk tak i det han trodde var «trygge» billetter til Palmesus. De siste årene har nettsvindlerne blitt mer utspekulerte, ifølge professor i cybersikkerhet.
Les mer om:

Tror nettroll-miljø kan stå bak TikTok-hat

Da kommentarfeltet til NRK Supernytt på TikTok kokte av hatytringer, måtte de slette 1700 kommentarer. Professor i medier og kommunikasjon, Petter Bae Brandtzæg, tviler på at det dreier seg om utenlandsk påvirkning og botnettverk.

Professor om torsk i fjorden: – Oslofjorden er ikke død

Forskere fra Universitetet i Oslo har siden 2010 fire ganger årlig trålet dypet utenfor Steilene – og den siste tiden er antall torsk økende.
Les mer om:

Mener Putin mister grepet

Russlands president Vladimir Putin mister grepet om makten, mener professor.
Les mer om:

Therese Øyane (36) tisset på seg bare av å nyse. Da knipeøvelser ikke hjalp, ble en annen metode hennes løsning.

– Etter bare tre uker, var jeg mye bedre, sier Øyane. Men eksperter er skeptiske til metoden. – Det finnes ingen studier som viser at slik trening virker mot urinlekkasje, mener professor.
Les mer om:

Internt brev vekker oppsikt: – Ikke akkurat noe Moskva jubler for

Den britiske hærsjefen ber soldatene sine være klare til å konfrontere trusselen fra Russland. Signaliserer at de mener alvor, mener norsk professor.
Les mer om:

– En kamp mot klokken

– Den matkrisen vi har nå er ute av proporsjoner med alt vi har sett siden andre verdenskrig, sier professor Peter Andersen.
Les mer om:

Professor mener bruas svake punkt ble påvirket av anleggsarbeid: – Sannsynlig sammenheng

E6-brua var nær ved å bli tatt av storflom ett år før den kollapset. Til tross for dette ble fundamentet til midtpilaren aldri grundig undersøkt, ifølge Statens vegvesen.

Dropp sit ups, mener professor. Anne Marte Sneve (39) velger heller andre øvelser. Men er det grunn til å være skeptisk?

Gjør du sit ups for å trene magemusklene? Da er du ikke alene. Men er det egentlig en funksjonell øvelse? Og er den god for ryggen?
Les mer om:

Disse syv styrkeøvelsene bør alle gjøre, ifølge professor. - Du kommer langt med fem minutter hver dag

Kan jeg nektes fri på planleggingsdager? Det er ofte forskjell på loven og virkeligheten, skriver jobbeksperten.
Les mer om:

Metoden: Ble kvitt tørre øyne

Irena Jakopanec (47) slet med tørre øyne i 30 år, så oppdaget hun metoden som gjorde henne frisk på kort tid. Det er flere hundre tusen nordmenn med samme problem, ifølge professor og øyelege.
Les mer om:

Sunnivas super-metode: Halverte fettprosenten

Sunniva Hiis Bergh (28) har funnet ut hva slags trening og kosthold som får ned fettprosenten hennes. - Det er noe alle kan få til, sier hun. En professor i ernæring, en treningsfysiolog, en coach og en personlig trener forklarer sammenhengen.
Les mer om:

Disse syv styrkeøvelsene bør alle gjøre, ifølge professor. - Du kommer langt med fem minutter hver dag

Du kommer langt med fem minutter hver dag. – Det er kjedelig, men viktig, sier professor Ulrik Wisløff.
Les mer om:

Disse syv styrkeøvelsene bør alle gjøre, ifølge professor. – Du kommer langt med fem minutter hver dag

– Det er kjedelig, men viktig, sier professor Ulrik Wisløff.
Les mer om:

Demokrati-design i et teoretisk uføre

Det kommer stadig nye innspill i debatten om byutviklingen i Tønsberg. Sist ute er Professor Birger Sevaldson med sin betimelige kritikk av politikernes forsøk på å kneble arkitekturopprørere og andre motstandere av dagens blokkbebyggelse og byutvikling.
Les mer om:

Vil ha bedre kontroll på hvordan politikerne bruker pengene dine: – Sklir fort ut

Frp-politikere dro til USA og møtte kjendiser på skattebetalernes regning. Professor mener tiden er inne for å stramme inn på ordningen.
Les mer om:

Legger seg flat

I lørdagens «Helgemorgen» på NRK hentet produksjonen inn omstridt professor som ekspertkilde. - Ser at vi burde gitt mer kontekst, innrømmer NRK-redaktør.
Les mer om:

Voldsforsker: – Kan forsterke fordommer mot voldsutsatte kvinner

Voldsforsker og professor Margunn Bjørnholt sier hetsen rundt rettssaken i sosiale medier kan ha en uheldig effekt på andre voldsofre.
Les mer om:

Dette er hvor vanvittig mye seks år med Paul Pogba har kostet Manchester United

Vi digger spilleren Paul Pogba når han har vært på topp. Problemet har vært at det har skjedd altfor sjeldent. Da franskmannen gikk ut klubbhuset til United for en siste gang, med 233 kamper, 39 scoringer og 51 assists, var det ikke så mange United-supportere som felte en tåre. Nå kom Pogba til Old Trafford i en kaotisk post-Ferguson tid, med Mourinho, så Solskjær, så professor Rangnick i regissørstolen. All skyld for at de seks årene ikke huskes som en suksess, ligger selvfølgelig ikke bare på Pogba.