Nyheter om President


Biden og Netanyahu har snakket

USAs president Joe Biden og Israels statsminister Benjamin Netanyahu har snakket sammen etter Israels angrep mot bygningen som huset AP og Al Jazeera i Gaza.

Gigant lokker Ramos med en langsiktig kontrakt

Det var plutselig veldig lite som holdt Real Madrid kaptein Sergio Ramos i klubben, tilbudet om kontrakt bare på et år og 10% nedgang i lønn ble en «dealbraker». Derfor, kontrakten som går ut til sommeren vil ikke bli forlenget. Det er få som tror at klubbens meget selvsentrerte president Florentino Pérez kommer ned fra sin høye hest og bryter sin egen regel. «Ingen gamlinger får mer enn et år». Paris Saint-Germain ved nøyaktig hva som frister en 35 år gammel stjernespiller.

Lederen for rettsvesenet i Iran vil bli president

Lederen for det iranske rettsvesenet, Ebrahim Raisi, stiller som presidentkandidat i landet.
Les mer om:

Fullvaksinerte i USA slipper munnbind

Én av tre amerikanere er nå fullvaksinerte. President Joe Biden informerte i en tale torsdag om flere lettelser for denne gruppen.
Les mer om:

Politimann dømt til 25 års fengsel for drap på demonstrant i Venezuela

En domstol i Venezuela har dømt en politimann til 25 års fengsel for å ha drept en ungdom under en demonstrasjon mot president Nicolás Maduro i 2017.

Memphis Depay er klar til å signere, men det er en betingelse

En overgang vi har hørt om helt siden Ronald Koeman overtok som manager for Barcelona sist sommer ser nå ut til å materialiseres. – Nederlandske Memphis Depay har bare noen få uker igjen av sin kontrakt med Lyon, en klubb han har trivdes i siden overgangen fra Manchester United i 2017. Fristelsen ble for stor for et bytte da hans landslagssjef Ronald Koeman igjen ble klubbtrener. – Memphis Depay skal ha blitt enige med Barcelona om en avtale, men det er en viktig betingelse.

Sergio Agüero signerer for spansk gigant etter Champions League-finalen

Da det i vinter ble klart at Sergio Agüero ikke kom til å forlenge sin atale med Manchester United vekket det interessen til sportsdirektører over hele verden. – Helt siden nyheten sprakk har Barcelona blitt pekt på oftest som neste stopp for det som helt klart er en av verdens beste angripere. Spansk presse er helt sikre på hva som skjer fremover, Agüero vil signere for den spanske storklubben etter at han er ferdig med Champions League-finalen 29. mai. – Finalen er i Porto, flyttet fra Istanbul grunnet corona-restriksjoner.

Maduro vil snakke med Guaidó

Venezuelas president Nicolás Maduro sier i en fjernsynssendt tale at han er klar for samtaler med opposisjonsleder Juan Guaidó.
Les mer om:

Blinken i telefonsamtale med Abbas

USAs utenriksminister Antony Blinken har snakket med palestinernes president Mahmoud Abbas og ber om slutt på rakettangrepene mot Israel.

Krigsveteran Monrad Mosberg (103) ble hedret med den franske æreslegionen: — En fantastisk opplevelse på tampen av tilværelsen

Den franske ambassadøren var på oppdrag for president Emmanuel Macron da han kjørte tur/retur Oslo Strannasenteret for å møte Monrad Mosberg (103).
Les mer om:

Bok: «Upassende» forhold til livvaktene

Både eks-kona til Donald Trump junior, Vanessa Trump, og dattera til USAs forrige president, Tiffany Trump, skal ha hatt svært nære forhold til agenter fra Secret Service, ifølge ei ny bok.

Putin etter skoleskyting: Vil stramme inn våpenlovene

19-åringen som skal ha stått bak skoleskytingen i russiske Kazan tirsdag, fortalte om terrorplanene på sosiale medier på forhånd. Nå vil president Vladimir Putin stramme inn våpenlovene.
Les mer om:

USA vurderer å slutte seg til Open Skies-avtalen igjen

President Joe Biden vurderer å omgjøre forgjengeren Donald Trumps beslutning om å forlate Open Skies-avtalen.
Les mer om:

Afghanistans president sier ja til tre dagers våpenhvile

Afghanistans president Ashraf Ghani har gitt regjeringsstyrkene ordre om å følge opp Talibans tilbud om en tredagers våpenhvile under id-feiringen.
Les mer om:

President Biden deltar på nettmøte med Nato-land på østflanken

President Joe Biden skal mandag delta på et nettmøte med statsledere fra land på Natos østflanke, melder rumenske og polske tjenestemenn.
Les mer om:

Deler trist beskjed

USAs tidligere president har mistet sitt firbeinte familiemedlem.
Les mer om:

Gransker Bolsonaro: – 90.000 liv kunne vært spart

Brasil president Jair Bolsonaro får voldsom kritikk for sin koronapolitikk. – Minst 90.000 liv kunne vært spart, mener granskingskommisjonen.
Les mer om:

Guatemalanere krever at presidenten går av

Flere titall guatemalanere krevde lørdag at president Alejandro Giammattei går av på grunn av akutt mangel på koronavaksiner i landet.
Les mer om:

Obama-familiens hund Bo er død

Tidligere president Barack Obamas hund Bo, som var en populær skikkelse i Det hvite hus, er død av kreft.

Presidenthunden Bo er død

Hunden Bo til tidligere president Barack Obama er død.

Obama i sorg

USAs tidligere president har mistet sitt firbeinte familiemedlem.
Les mer om:

Stiller opp for landet nok en gang: – Vi får lite lønn, men det er godt for hjelpe-hjertet

Lørdag markeres frigjørings- og veterandagen. President i World Veterans Federation, Dan Viggo Bergtun, er blant flere veteraner som har brukt det siste året til å bidra i samfunnet for å kjempe mot pandemien.
Les mer om:

Trosset Trump: «Forræder»

Republikaneren Anthony Gonzalez trosset USAs tidligere president Donald Trump. Nå bes ham om å gå av.

Serie A skjønner det blir for tøft

Hvis du spør en gjennomsnittlig manager som deltar i Champions League med sitt lag vil de trekke frem en ting som de er spesielt misfornøyde med. Man trenger ikke å kunne lese i teblader for å vite hva Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær synes om fire kamper på åtte dager. Slitasje på sine beste spillere har blitt et problem, «antall viktige» kamper bare øker både på klubblag og landslag.

Biden presser på for infrastrukturplan

Med en falleferdig veibro i Louisiana som bakgrunn argumenterte president Joe Biden torsdag for sin plan for fornyelse av USAs infrastruktur.
Les mer om: