Nyheter om President


Ukraina bekrefter at de trekker seg ut av Lysytsjansk

Den ukrainske hæren bekrefter at den trekker seg ut av Lysytsjansk, kort tid etter at Ukrainas president benektet at Russland kontrollerer byen.

Flere døde i protester i Usbekistan

Usbekistans president sier at flere sivile og politifolk er drept i løpet av flere dager med protester i den selvstyrte Karakalpakstan-regionen.
Les mer om:

Lukasjenko truer med militærmakt mot Vesten

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko truer med militær gjengjeldelse mot hovedsteder i Vesten dersom Belarus blir angrepet.
Les mer om:

Zelenskyj vil ha hjelp til gjenoppbygging

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber verdenssamfunnet om hjelp til gjenoppbygging av landet når krigen er over.
Les mer om:

Avslører Sverige-trussel

USAs tidligere president Donald Trump skal ha truet med handelsrestriksjoner dersom Sverige ikke løslot A$AP Rocky i 2019.

Er finsk og svensk Nato-medlemskap fortsatt i spill?

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skapte usikkerhet rundt Sverige og Finlands medlemskap på tampen av Nato-toppmøtet.
Les mer om:

Belarus anklager Ukraina for rakettangrep

Belarus' president Aleksandr Lukasjenko hevder at hans militære styrker har skutt ned raketter avfyrt fra Ukraina inn i belarusisk territorium.
Les mer om:

Kina tviholder på full smittekontroll: – Det er mye usikkerhet

Koronaviruset har kommet tilbake til byen der det først ble oppdaget. Kinas president Xi sier landet vil holde fast på null-covid-strategien.
Les mer om:

Angelina Jolies far vil ha Biden stilt for riksrett

Skuespiller Jon Voight (83) ønsker å få president Joe Biden stilt for riksrett.
Les mer om:

Angelina Jolies far vil ha Biden stilt for riksrett

Skuespiller Jon Voight (83) ønsker å få president Joe Biden stilt for riksrett.
Les mer om:

Andreas Pereira returnerer til Manchester United

Både Flamengo og Andreas Pereira ønsket at utlånet fra Manchester United skulle forlenges, men det har ikke så langt vist seg mulig på grunn av svært vanskelig økonomi. – Det er ikke bare klubben, men også landet som sliter, Brasil har nemlig en av verdens største idioter som president i Jair Bolsonaro. Flamengo jobber med å skrape sammen penger til en permanent opphold, men det går trått og Andreas Pereira sin tid i klubben er nå bekreftet over og flybillett «hjem» til England er bestilt.

Mexico innvier nytt oljeraffineri

Mexicos president Andrés Manuel López Obrador innviet fredag et nytt oljerafferi på Golfkysten, det første nye i Mexico siden 70-tallet.
Les mer om:

ESPN: Chelsea klar med Granovskaia-erstatter

Forrige uke kom meldingen fra Chelsea at en av klubbens største administrative suksessfaktorer er historie på Stamford Bridge. Da Abramovich tok over Chelsea i 2003 hentet han inn Marina Granovskaia. I 2013 var det Granovskaia som hadde ansvaret for overganger og kontrakter. Hvis hun lurte på om hun var ekstremt dyktig i jobben, var det bare å ta en tur til trofé-skapene. I 2021 fikk hun en offisiell anerkjennelse på at hun var den beste. Best Club director in Europan Football-prisen gikk til Granovskaia på Golden Boy awards i 2021.

Mener Putin har endret atferd

Ekspert mener Russlands president Vladimir Putin framstår annerledes nå, enn for bare noen uker siden.
Les mer om:

Zelenskyj kaller Odesa-angrep russisk terror

Rakettangrepet mot en boligblokk og et fritidssenter i havnebyen Serhiivka i Odesa-regionen var «målbevisst russisk terror», mener Ukrainas president.
Les mer om:

Støre møtte Zelenskyj: Gir ti milliarder

I et møte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv fredag, kunne statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) komme med en gladnyhet.

Filippinenes nye president mener Ukraina-krigen ikke må tolereres

Japans utenriksminister sier at han og Filippinenes nye president Ferdinand Marcos er enige om at Russlands krig mot Ukraina ikke må godtas av noen som helst.
Les mer om:

Xi: Hongkongs ekte demokrati startet for 25 år siden

Hongkongs ekte demokrati startet etter at byen ble overført fra Storbritannia til Kina for 25 år siden, sier Kinas president Xi Jinping.

Biden forsnakket seg og ba Sveits bli med i Nato

USAs president Joe Biden tok feil av Sveits og Sverige da han sa han hadde bedt Sveits' leder diskutere skrinlegging av landets nøytralitet og bli med i Nato.

Zelenskyj: Kontroll over Slangeøya er strategisk viktig

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at situasjonen i Svartehavet blir betydelig endret når Slangeøya nå er tilbake på ukrainske hender.
Les mer om:

Zelenskyj: Slangeøya er strategisk viktig

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at situasjonen i Svartehavet blir betydelig endret når Slangeøya nå er tilbake i ukrainske hender.
Les mer om:

Putin vil prioritere industrispionasje

Russlands president Vladimir Putin varsler at industrispionasje skal bli et prioritert felt for utenlandsetterretningen.
Les mer om:

Erdogan truer med å holde tilbake Sverige og Finland

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Sverige og Finland må oppfylle sine løfter hvis det tyrkiske parlamentet skal godta at de blir medlemmer i Nato.

Tidligere Formel 1-sjef Bernie Ecclestone ville «tatt en kule» for Putin

Mange briter satte nok kaffen i halsen denne morgenen da tidligere Formel 1-sjef Bernie Ecclestone omtalte sin venn, president Vladimir Putin som en «førsteklasses person» på morgen-TV.
Les mer om:

Erdogan: – Sverige har lovet å utlevere 73 terrorister til Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Sverige og Finland må oppfylle sine løfter til Tyrkia før hans parlament godkjenner avtalen om medlemskap for de to landene.