Nyheter om Premier League


Endelig er Ben White på plass

Arsenal manager Mikel Arteta var krystall klar på gjennom hele våren at det var viktig å stryke forvaret i sommer og det kom etter hvert ut informasjon at øverst på den listen var den engelske landslagsspilleren Ben White. White har vært i Brighton siden 2016, men har vært på utlån både i Newport County, Peterborough United og ikke minst i Leeds United, der han var med å rykke opp til Premier League sesongen 2019/2020. – Leeds ønsket å kjøpe, men ønsket var ikke stort nok til å møte Brightons krav, Arsenal derimot var villige til å betale 50 millioner euro.

Arsenal henter Brighton-profil

Arsenal henter Ben White, som var i den engelske troppen under EM, fra Brighton, bekrefter Arsenal fredag. White har vært i Brighton siden 2016, men har vært på utlån både i Newport County, Peterborough United og ikke minst i Leeds United, der han var med å rykke opp til Premier League sesongen 2019/2020. Han fikk sin landslagsdebut i oppkjøringskampene til sommerens EM-sluttspill. Han var med i troppen til mesterskapet, men forble ubenyttet. Sist sesong startet han 36 av 38 ligakamper for Brighton, som berget plassen på øverste nivå i engelsk fotball. (NTB)

Italiensk media: Romelu Lukaku ikke interessert i å doble lønna

Belgieren hadde ikke noe spesielt givende opphold i landslagsdrakten under EM, men før sommeren satte den tidligere avskrevne United-stjerna punktum for en helt vill sesong med Antonio Conte. Nå har Conte forlatt/blitt dyttet ut fra Inter-skuta, og det var halvt forventet at en av verdens vasseste angrepsspillere skulle følge etter.

Maxi Lopez sin reise fra Barcelona til italiensk tredjedivisjon er over

Det er aldri kjedelig rundt Wanda Nara. Modell, selvdigger, fotballagent og TV-stjerne. Når damen i tillegg bruker sosiale medier hver gang hun har på seg badedrakt, blir det som sagt aldri stille. Maxi Lopez trer nå av som fotballspiller, men må takle å kobles til Nara også da. Sammen har de tre barn. Etter skilsmissen valgte Nara Mauro Icardi (har tydeligvis et kjært forhold til fotballstjerner).

Tre Premier League klubber jakter 19 åring i svensk andredivisjon

Det er helt ok du ikke har hørt om den 19 år gamle spissen Matthew Garbett, du er i selskap med de aller fleste helt frem til OL. Matthew Garbett spiller for superettanklubben Falkenbergs FF. – Nå er han i OL hvor han spiller for New Zealand. – Han dannet et effektivt angrepspar med Burnley -spiller Chris Wood i den siste gruppespill kampen mot Romania. Les: ESPN: Real Madrid har satt en prislapp på utilpass Ødegaard Lørdag spiller laget kvartfinale mot vertsnasjonen Japan. Garbett imponerte såpass at flere Premier League-klubber følger spissen tett.

ESPN: Real Madrid har satt en prislapp på utilpass Ødegaard

Det tok ikke lang tid etter Martin Ødegaard var tilbake i Real Madrid før spansk presse begynte å kommentere utstrålingen til den norske midtbanespilleren. – De meldte han virket utilpass og da Real Madrid tapte 2 – 1 i vennskapskampen mot Rangers sist søndag fikk han passet sitt påskrevet til tross for en assist. Cadena Ser var først ute med å melde at fremtiden til Martin Ødegaard i den spanske hovedstaden slettes ikke var så sikker og at han ikke var imponerende og mentalt tilstede. – Overskrifter som «Øsker seg tilbake til Arsenal» begynte å dukke opp.

West Ham har sikret seg PSG-keeperen Alphonse Areola

The Hammers-supporterne vil selv oppleve at klubben deres har vært helt der oppe i tiår, for oss blir det noen ekstra hyller høyere opp når West Ham tiltrekker seg spillere fra en av verdens største klubber. David Moyes har klart det. Forrige sesong overbeviste han spillerne og supporterne om at Champions League-spill ligger rett foran snuten deres. En Europaligplass var heller ikke å forakte etter 6. plassen i Premier League, nå ønsker en keeper med 107 PSG-kamper å være med på reisen. På torsdag ble det bekreftet at West Ham har hentet Alphonse Areola på leie for sesongen.

Leicester City planlegger å øke stadionskapasiteten til 40 000

Leicester City har for tiden den 13. største kapasiteten i Premier League, det har de tenkt til gjøre noe med, i dag har klubben kunngjort planer om å øke kapasiteten på King Power Stadium med 8 000 seter til 40 000. The Foxes vil dele detaljer, som inkluderer andre «betydelige utbygginger i nærområdet», i august i en offentlig høring.

Joachim Andersen måtte forlate Fulham med halen mellom beina, nå er han tilbake i Premier League etter EM suksess

Man trenger ikke å være fotballprofessor for så skjønne hvorfor Fulham rykket ned til Champions League sist sesong. – De var svært forsiktige på overgangsmarkedet og måtte gi kapteinsbindet til en lånesoldat! Danske Joachim Andersen fylte for så vidt rollen bra i Fulham på utlån fra Lyon. – Forsvarsspilleren spilte 31 kamper og scoret et mål.

Keeper Alphonse Areola sjekker inn på Olympiastadion

Ikke spesielt overraskende at Paris Saint-Germain låner ut Alphonse Areola, de har gjort det før, sist sesong var det Fulham (hvor han vant supporternes årets spiller), før det Real Madrid, før det Villarreal, før det Bastia og før det Lens. – De som nå er flinke til å telle, med dagens annonsering av utlån til West Ham blir det utlån nummer fem siden han ankom Parc des Princes som liten gutt i 2009. Den 28 år gamle franske keeperen er ikke lenger en del av fremtiden for Paris Saint-Germain, derfor har de for første gang lagt inn en kjøpsopsjon.

Ederson lar seg med glede binde til masta frem til 2028

Manchester City har ikke de samme utfordringene på keepersiden som en rekke andre Premier League klubber, de har en selvskreven førstekeeper i brasilianske Ederson som allerede har en langsiktig kontrakt. Den brasilianske keeperen fikk en ny avtale i mai 2018, på slutten av sin aller første sesong på Etihad Stadium, i anerkjennelse for sitt bidrag til den første Premier League-tittelen av Pep Guardiolas regjeringstid. 27 år gamle Ederson Moraes har det som plommen i egget og da Manchester City, som han allerede har avtale med frem til sommeren 2025 ønsket å utvide og forbedre, skal han

Brentford forlot Old Trafford med uavgjort, scoring av League One-spiller og bakoversveis etter Pereiras volley

Det var fortsatt litt tidlig for Kristoffer Ajer å kastes inn på kamparenaen, men nykommer Frank Onyeka fikk den siste halvtimen av den overraskende underholdende treningskampen mellom Solskjær og Frank. United ga Brentford lightversjonen av en forsmak på hva de kan vente seg i Premier League om to ukers tid, men med 2-2 og en skikkelig lekkerbisk av en scoring av Shandon Baptiste, lover det godt.

Smart! Granovskaia tar innersvingen på Tottenham etter «hemmelige» samtaler

Chelsea eier Roman Abramovitsj skaffet seg for noen år siden det som er en av fotballens aller dyktigste sjefer, Marina Granovskaia, etter han av økonomiske årsaker flyttet til Israel har helles handlingsrom og dermed også makt blitt betydelig større. Nå har hun gjennom hemmelige samtaler, bruk av sin manager Thomas Tuchel og superhelt N’Golo Kanté klart å overbevise 22 år gamle Jules Kounde om at en overgang til Chelsea er det beste. Den franske unggutten er forholdsvis fersk på det franske landslaget, han ser opp til N’Golo Kanté som med rette er en levende legende.

Mkhitaryan forteller Roma-supporterne at de slipper å vente på finspill

José Mourinho fikk en god del pepper for at han ødela angrepsfotballen til Spurs orgjengeren Mauricio Pochettino bygd opp. Hadde portugiseren ledet Spurs til topp-4 i Premier League og et cuptrofé eller to, ville pipa selvfølgelig fått en annen lyd. Henrikh Mkhitaryan hos Roma sender advarselen til supporterne på forskudd. Les: Vieira og Crystal Palace har skaffet seg knalltøff dansk midtstopper -Mourinho er meget ambisiøs, han vil alltid vinne.

Vieira og Crystal Palace har skaffet seg knalltøff dansk midtstopper

Vi skal glede oss over at Kristoffer Ajer signerte seg inn i Premier League denne uken, men kan ikke skjule at vi er rimelig misunnelig på danskene. Danske spillere hever Champions League-trofeet, trollbinder en fotballverden i EM – og er brennheite på overgangsmarkedet. Danske B.T. melder nå at Joachim Andersen er neste danske inn i Premier League. Nå blir det ikke noen ny erfaring for Lyon-spilleren, da forrige sesong på utleie til Fulham ga 31-Premier League-kamper.

Football-Insider: Nagelsmann har blinket ut Lewandowski-erstatteren

Satt på spissen: For Timo Werner er hjem der Julian Nagelsmann befinner seg. Det var 34-åringen som la opp spillet rundt Werner i RB Leipzig og lot senterforwarden få optimale arbeidsbetingelser. Frank Lampard ble overbevist om at Werner var som skapt for Stamford Bridge, men den forrige sesongen endte med Lampard-exit og bob-bob for tyskeren. Les: The Telegraph: Tottenham casher inn på Toby Alderweireld Ingen skal ta fra Werner sine 12 scoringer og 15 assists, men fordelt på 52 kamper er ikke dette i nærheten av det han viste i Bundesliga før avreisen til Premier League.

Kan være en gedigen tabbe av Manchester United å hente Edouard Camavinga

Manchester Evening News heier på byens to største stoltheter (som også splitter byen), men selv lokalavisas entusiasme for signeringen av et av Frankrikes største midtbanetalenter ser ikke ut til å hjelpe United. Camavinga har vært sterkt linket til Solskjær og gjengen, noe lokalavisa selv har formidlet.

Ny Premier League gigant legger en milliard på bordet for Federico Chiesa

Det er slettes ikke sikkert det holder med 1,2 milliarder heller. Den 23 år gamle Juventus vingen Federico Chiesa var en populær kar før Italia vant sommerens EM. – Etter EM har interessen økt fra frisk bris til full storm. Han var en av Italias beste spillere i EM og en som faktisk må kjempe om plassen på Juventus mot svenske Dejan Kulusevski. – Torino klubben er definitivt ikke stor nok for dem begge lenger. Vi setter en knapp på at de begge er andre steder når sommerens overgangsvindu lukkes og at de kommer til å etterlate seg en særdeles velfylt klubbkasse.

The Telegraph: Tottenham casher inn på Toby Alderweireld

Få andre Spurs-spillere har vært så lenge linket til en exit. Så når det nå først kommer for belgieren, overrasker det ingen. Kanskje bortsett fra valg av ny arbeidsgiver. Selv om familien til Alderweireld måtte plante 32 lys på bursdagskaken forrige feiring, har midtstopperen ikke vist noen tegn på at han ikke takler tempoet i Premier League. Les: Brentford har overbevist Chelseas Myles Peart-Harris Forrige sesong sto belgieren på banen i 35-kamper og skal ikke få skylda for at Tottenham hadde en miserabel sesong (i forhold til forventningene, selvfølgelig).

Brentford har overbevist Chelseas Myles Peart-Harris

Det rustes opp mot kick off i Premier League. Den siste uken har Thomas Frank og gjengen fått på plass Frank Onyeka og vår mann i fotballkrigen, Kristoffer Ajer. På fredag kom nok en interessant signering for Premier League-klubben. Myles Peart-Harris hentes fra akademiet til Chelsea for å utvikle seg sammen med Brentford. 18-åringen har tydeligvis vært et stykke unna debut på førstelaget til Champions League-mesterne, men viste på Chelseas U18-lag at han var vass foran mål.

Kings nye tilværelse i Premier League

Nordmannen forteller om valget han tok i sommer om å gå til Watford, hans nye hverdag og hvorfor det føles som en lettelse å komme til den engelske klubben.

Jadon Sancho og Solskjær har endelig tatt det etterlengtede håndtrykket

Det er selvfølgelig delte meninger om Jadon Sancho blant Manchester United-supporterne, men nå har dagen uansett kommet der Dortmunds superstjerne tar sine første steg ut på Old Trafford i United-drakt. Han er 21 år, passer perfekt inn i profilen til Solskjær og gjengen, og som United selv formulerer det: Jadon Sancho is UNITED. Les: Ung, norsk og sulten keeper på vei til Leeds Hvis det er noen som lurer på om det ble reaksjoner i den blå delen av Manchester da United la ut presentasjonen med at han er tilbake der han tilhører, så stemmer det.

Football-Insider: Sheffield United har kontaktet Liverpool – trenger forsterkning fra Anfield

Det var rimelig kaotisk i vinterens overgangsvindu da Liverpool bestemte seg for at midtstopper-situasjonen (les: mangel på friske midtstopperbein) var umulig, og halset ut på markedet med Ozan Kabak og Ben Davies som nødløsninger. Ozan Kabak sto i 13 Liverpool-kamper og løste noe, men overbeviste ikke nok til at Klopp og gjengen valgte å benytte seg av kjøpsklausulen. Ben Davis ble hentet fra Championsship-klubben Preston, og var neppe klar for å kastes ut i Premier League uten oppkjøring.

Ung, norsk og sulten keeper på vei til Leeds

Det begynner å bli lenge siden glansdagene til (Frode Grodås) og Erik Thorstvedt (1989 – 1995) i Premier League. Nå har vi en ung, norsk og sulten keeper med det fulle navn Kristoffer-August Sundquist Klaesson på vei til Premier League. Vålerenga har akseptert Leeds bud Leeds har et uforholdsmessig stort antall fans fra Norge sett i forhold til folketall. – Nå får de hvis The Athletic har rett enda en grunn.

Premier League gjør nye endringer på bruken av VAR

Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.
Les mer om: