Nyheter om Portugal


Tottenham står klare, hvis Barcelona vil

Tottenham sin portugisiske manager Nuno Espírito Santo har i mange år vært fan av Philippe Coutinho, som alle andre portugisere heier de på «sitt andre hjemland» Brasil hvis ikke Portugal er aktuelle. – Santo var så vidt ankommet Premier League som Wolverhampton manager forholdet mellom Liverpool fans og Coutinho gikk opp i flammer.

Portugal for viderekomne: Syv utvalgte steder for deg som ikke vil være typisk turist

Landet ble kåret til Europas ledende reisemål under World Travel Awards – reisebransjens Oscar-utdeling i fjor.
Les mer om:

Keisuke Honda kjører fortsatt på alle sylindre

35 år gamle Keisuke Honda som vi husker best fra tiden i AC Milan kjører fortsatt på for fullt, sist sesong ble han seriemester i Aserbajdsjan med Neftchi Baku og i år, blir han trolig seriemester igjen, men denne gangen i Latvia. På toppen av A Lyga finner du FK Suduva, som er det eneste laget for øyeblikket i landet med knappe 2 millioner innbyggere som har ambisjoner og kapasitet til å spille i Europa og faktisk signere en spiller som Honda.

Solskjær har en gedigen utfordring når han slipper utpå Ronaldo

Da Solskjær forhørte seg om om Sporting-spilleren Bruno Fernandes i 2020, ringte han Ronaldo. Da Ronaldo hadde signert for United i sommer, uttalte Fernandes: «Da jeg vokste opp, visste alle at Cristiano var min favorittspiller, vi ser på ham som et idol». Betyr dette at Fernandes og Ronaldo-samarbeidet på Old Trafford er garantert? Langt ifra. For de som har fulgt med på landslagsfotball, vet at Fernandes ikke er i nærheten av å være så brilljant med landslagsdrakten som i Premier League. Spesielt ikke med Ronaldo på banen.

Store demonstrasjoner over hele Brasil

Samme dag som Brasil feirer sin 199-årige uavhengighet fra Portugal, har hundre tusener tatt til gatene for å støtte landets president Jair Bolsonaro.
Les mer om:

Få problem utan Ronaldo

Utan ein suspendert Cristiano Ronaldo hadde Portugal få problem med å ta alle poenga i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan. Skåringar frå Bernardo Silva, Andre Silva og Diogo Jota gav portugisarane ein komfortabel 3–0 siger i Baku. Dermed toppar dei gruppe A, tre poeng føre Serbia, med ein kamp meir spela. Serbia møter Irland på bortebane tysdag kveld.

Slik blir en norsk omvei til Qatar-VM: Kan møte supernasjoner

ULLEVAAL (VG) Kun gruppeseier er godt nok for å sikre VM-plassen allerede i høst. For Norge kan et eventuelt playoff-spill om Qatar-billett by på motstandere som Spania, Portugal og Kroatia.

Italia sette rekord

Med 0-0 mot Sveits søndag spela Italia sin 36. kamp på rad utan tap. Det er rekord, ein betre enn Spania og Brasil som på sitt beste greidde 35 kampar. Det kunne blitt siger også, men den sveitsiske keeperen redda straffen til Jorginho tidleg i andre omgang. Italia leier gruppa med fire poeng på Sveits, men har spela to kampar meir. Italia har ikkje tapt sidan 10. september 2018, det vil seie nokså nær tre år sidan. Då tapte dei 0-1 mot Portugal i nasjonsligaen. På vegen mot rekorden tok dei også EM-gull i sommar.

Ronaldo har landet i England

Cristiano Ronaldo er på plass i England etter overgangen til Manchester United for noen dager siden. Han skal ha blitt tatt imot av tidligere lagkamerat og klubbens tekniske sjef Darren Fletcher. Det melder Sky Sports. Ronaldo reiste fra landslagssamlingen med Portugal tidligere enn planlagt. Årsaken er at han pådro seg en suspensjon etter å ha tatt av seg drakta da han feiret vinnermålet for mot Irland. Det er forventet at 36-åringen gjør sitt comeback i Premier League i kampen mot Newcastle 11. september. Den spilles hjemme på Old Trafford.

United-supporterne fikk en skikkelig forsmak på hva de kan vente seg

Hos Juventus ble det småmurret da CR7 ikke ledet klubben til det ekstremt etterlengtede Champions League-trofeet, men når du blir toppscorer i Serie A som 36-åring, da har du ikke mistet touch´en. På onsdag kveld sendte Ronaldo nok et signal til United-supporterne om hva de kan vente seg.

Ronaldo slo landslagsmål-rekord

Kampen mellom Portugal og Irland måtte vente hele 89 minutter før Cristiano Ronaldo satte sitt 110. mål for landslaget og tok dermed ny rekord. Oppgjøret startet seigt for Ronaldo og Portugal, som måtte se Irland ta ledelsen ved John Egan. Før det hadde Ronaldo bommet på et straffespark. Mot slutten skulle imidlertid den portugisiske stjernespissen få målet sitt. Den «hjemvendte» Manchester United-spilleren steg til værs og stanget inn sitt 110. mål for landslaget. Dermed slo han iraneren Ali Daeis målrekord på 109 mål.

Ronaldo slo rekorden

Kampen mellom Portugal og Irland måtte vente hele 89 minutter før Cristiano Ronaldo satte sitt 110. mål for landslaget og ordnet ny rekord i antall landslagsmål.

Cristiano Ronaldo ble tidenes mestscorende landslagsspiller

(Portugal - Irland 2–1) Nok en gang skrev Cristiano Ronaldo fotballhistorie. Med sitt 110. landslagsmål for Portugal ble 36-åringen tidenes mestscorende landslagsspiller på herresiden. Fem minutter på overtid ble han Portugals store helt med landslagsmål nummer 111.

Her er UEFA Champions League trekning

Trekningen til verdens gjeveste klubbturnering ble gjennomført i Istanbul torsdag kveld. Det skjedde samtidig som Uefa holdt en prisgalla i den tyrkiske storbyen. Kampene mot Villarreal åpner for United-revansj. I mai ble Ole Gunnar Solskjærs mannskap slått av spanjolene på straffer i europaligafinalen. Manchester United skal også spille mot italienske Atalanta og Young Boys fra Sveits. Les: Ble hentet opp av Solbakken – nå syvdobler Mohamed Daramy lønna Solskjær trenger en betraktelig bedre mesterligasesong enn den United hadde sist.

Aksjeløft etter Ronaldo-kjøp

Manchester United-aksjen steg med nesten seks prosent etter at Cristiano Ronaldo (36) ble klar for klubben. På NYSE i New York endte aksjen fredag på 18,29 dollar. Markedet reagerte positivt umiddelbart på den noe overraskende overgangen. Ronaldo kommer fra Juventus, og han er tilbake i klubben der han skaffet seg et stort navn i fotballverden. Han skal spille VM-kvalkamper for Portugal dagene som kommer. Ronaldos redebut i United-drakten kan komme mot Newcastle på Old Trafford 11. september. Det er en seriekamp, og den ligger ikke an til å bli TV-sendt i Storbritannia. (NTB)

Kane herjet for Tottenham

Torsdag var Harry Kane tilbake i målform for Tottenham som sikret avansement i Europa Conference League. Han scoret to mål da de slo Pacos de Ferreira. Onsdag bekreftet Harry Kane at han ikke forlater Tottenham etter mye overgangsspekulasjoner den siste tiden. Og torsdag kunne han igjen feire foran Tottenham-fansen da hans to mål var med å sikre 3–1 sammenlagt mot portugisiske Pacos de Ferreira med 3-0-seier på hjemmebane. Dermed sikret Tottenham avansement til gruppespillet i Europa Conference League. De liljehvite tapte 0–1 i Portugal sist uke, og måtte dermed snu det for å avansere.
Les mer om:

Drømmetrekning for Haaland

Trekningen til Mesterligaen ble gjennomført torsdag kveld. Både Erling Braut Haalands Dortmund og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United kan være fornøyd med trekningen. Verre er det for Liverpool, som havnet i gruppe med både Atlético Madrid og AC Milan.

Ser ut som Juventus-manageren får rett om Ronaldo

Det har vært merkelig stille rundt Cristiano Ronaldo de siste to månedene. Etter tap (som de sier det i Torino) av Champions League -og Serie A-trofeet ble Ronaldos exit mer eller mindre varslet.

Europa-skrell for Tottenham

Nuno Espírito Santo fikk en tung Europa-debut som Tottenham-trener da laget hans røk 0-1 borte mot portugisiske Pacos Ferreira i conferenceligakvalifiseringen. De liljehvite fra London fikk en pangstart på Premier League-sesongen med en meget sterk seier over regjerende mester Manchester City. Et ungt og reservepreget Spurs-lag fikk det derimot tungt i Portugal. En sjansefattig første omgang så ut til å ebbe ut uten scoringer til noen av lagene, men på overtid smalt det fra vertene.

Tottenham-smell i Portugal

(Pacos Ferreira - Tottenham 1–0) Tottenham stilte nok en gang uten sin stjernespiss Harry Kane (28) i kamptroppen, og tapte mot portugisisk motstand.
Les mer om:

Kane utelatt igjen

Harry Kane er likevel ikke i Tottenham-troppen til bortemøtet med portugisiske Pacos Ferreira i kvalifiseringen til conferenceligaen, melder nyhetsbyrået PA. Stjernespissen var opprinnelig i London-lagets 25-mannstropp til dobbeltoppgjøret, men ifølge PA tar ikke Kane del i torsdagens kamp i Portugal. Han var heller ikke med da Tottenham innledet sesongen med 1-0-seier over Manchester City i Premier League-åpningen søndag. Det ble forklart med at England-kapteinen ikke var i god nok form. Kane hadde sin første fellestrening med lagkameratene i Spurs så sent som tirsdag.

Harry Kane er fly forbanna

Tottenhams styreleder Daniel Levy spiller et høyt spill om vanvittig mye penger, penger som klubben etter bygging av stadion og Corona er svært avhengige av. – Midt i det hele gullkalven Harry Kane som har gått fra å være irritert til å bli fly forbanna på noen få uker. Daily Mail og Daily Telegraph melder begge i dag at Harry Kane er rasende på klubbens styreleder Daniel Levy. Grunnen? Angriperen mener at Levy har brutt en muntlig avtale om å å la han gå.

Område på størrelse med Portugal tatt av flammene i Sibir

Guvernøren i Jakutia-regionen ga alle innbyggerne fri fra jobben fredag og ber dem holde seg innendørs for å unngå røyken fra de enorme skogbrannene.
Les mer om:

Plutselig fikk pipa en helt annen lyd

Marca skriver at Real Madrid sitter ved telefonen og venter på at Al-Khelaifi skal ringe dem om Kylian Mbappe. Det overrasker ingen, Los Blancos har spart lenge for å kunne sende av gårde et saftig tilbud. – President Florentino Perez venter trolig forgjeves. Til tross for at Paris Saint-Germain trolig må få sine eiere til å åpne opp et nytt gassfelt for å betale lønna til Lionel Messi har de ingen intensjon om å selge Kylian Mbappe.

Toppscorer tabellen i Bundesliga

Det er alltid spennende å følge med på hvem som scorer mål i kampene, i Tyskland er det intet unntak, men i motsetning til for eksempel England, Spania hvor det er svært vanskelig å forutse hvem som kommer til å score flest mål. I Tyskland derimot så har vi en av Europas beste angripere, han har vært en målmaskin i Tysk fotball i 10 år nå. Han kom til tyske Borussia Dortmund før 2010/11 sesongen, denne sesongen gjorde han en beskjeden entré til tysk fotball med kun 8 mål. Den da Polske 22 viste vel lite om at han kom til å bli en målmaskin i tysk fotballs historie.