Nyheter om Portugal


Hindret båt med vindturbindeler: – Utrolig provoserende

En båt kom i kveld fra Portugal lastet med vindturbindeler til den kommende vindparken i Gismarvik. Motvind hindret båten å legge til.
Les mer om:

Cristiano Ronaldo-dobbel da Portugal vant 3-0 – ble tidenes mestscorende i EM

Cristiano Ronaldo (36) scoret to ganger mot Ungarn i 3-0-seieren i åpningskampen og ble toppscorer i EM-sammenheng tirsdag.

Tilbyr Ronaldo retur til «drømmens teater» og fantasilønn

Den portugisiske mesteren Cristiano Ronaldo er på ingen måte ferdig med å bøtte inn mål, senest i dag satte han inn sitt tiende og ellevte mål mot Ungarn og ble det det tidenes mestscorende i et EM sluttspill. – Som om ikke det var godt nok for en dag, Manchester United ønsker han velkommen tilbake til «drømmens teater». Ronaldo har et år igjen hos Juventus, men det virker ikke som den gamle dame har noe særlig jus igjen om dagen og det begynner å bli kjedelig for en som elsker å å motta heder, trofeer og ta rekorder.

Cristiano Ronaldo-dobbel da Portugal vant 3-0 – ble tidenes mestscorende i EM

Cristiano Ronaldo (36) scoret to ganger mot Ungarn i 3-0-seieren i åpningskampen og ble toppscorer i EM-sammenheng tirsdag.

Cristiano Ronaldo-dobbel da Portugal vant 3-0 – ble tidenes mestscorende i EM

Cristiano Ronaldo (36) scoret to ganger mot Ungarn i 3-0-seieren i åpningskampen og ble toppscorer i EM-sammenheng tirsdag.

Reddet kvelden med et nødskrik

Det så lenge ut til å bli en tung kveld for Ronaldo og Portugal, men i sluttminuttene løsnet det.
Les mer om:

Ronaldo ble tidenes EM-toppscorer da Portugal vant mot Ungarn

Cristiano Ronaldo og Portugal måtte vente lenge mot et hardtarbeidende Ungarn. Men så ble han tidenes toppscorer i EM.

Følg Ungarn - Portugal

Stavanger går tilbake til 12 uker mellom vaksine­dosene
Les mer om:

Her starter det Helene og Marie har gruet seg til: – Det har vært lange dager

Etter tretten seilaser og sportslig opptur i Portugal ventet den kanskje aller største utfordringen for Helene Næss og Marie Rønningen.

Sukrer tilbudet til Memphis Depay

Opplevelsen til Barcelona med å i tolvte time miste Georginio Wijnaldum til Paris Saint-Germain har utvilsomt satt i gang maskineriet for at det ikke skal skje igjen med Memphis Depay. Barcelona gir Memphis Depay til et nytt tilbud og bedre tilbud. Les: Jose Mourinho: «Han burde forlate Italia nå og la meg være i fred!» RAC-1 melder at Barcelona hadde opprinnelig et tilbud om to år med mulighet for et tredje, nå har de lagt til et år og i tillegg kommet med en lønnsøkning. Barça er optimistiske for at de vil lande Depay og er sikre på at de vil få spillerens samtykke neste uke.

Jose Mourinho: «Han burde forlate Italia nå og la meg være i fred!»

Keiseren av Roma Jose Mourinho er i usedvanlig godt humør om dagen, det er tydelig han føler seg fullstendig hjemme i sin nye klubb Roma. – Italiensk presse har «oppjustert» Roma sine sjanser i Serie A neste sesong. På spørsmål om Mourinho vil møte «legenden» Ronaldo i Italia kom han med et humoristisk svar som samtidig hyller hans driv og ekstreme evner.

Stoltenberg til TV 2: Varsler betydelig opptrapping i kampen mot klimaendringene

CASCAIS/PORTUGAL (TV 2): Jens Stoltenberg er tydelig på at klimaendringene truer vår sikkerhet. Han mener Nato må ta et større ansvar.

Søkkrike på spillersalg

Det må være noe i vannet i Portugal. – De har bare litt over 10 millioner innbyggere (ca en million mer enn Sverige), men likevel Primeira Liga en pengemaskin. Porto som sammen med Sporting og Benfica utgjør de tre store her ekstremt flinke til å finne talenter, gjøre de bedre og så selge videre. Faktisk har «lille» Porto de siste 12 årene solgt spillere for 7,8 milliarder kroner! – Noe som plasserer de på en niendeplass på salgslisten til Europeiske klubber. Neste som vil bidra til en velfylt klubbkasse er Fabio Vieira som i sommer vil selges for ca 300 millioner kroner.

Ferieland setter på bremsen

Både Spania og Portugal justerer gjenåpningsplanene sine.
Les mer om:

Fabio Vieira skyter inn på stjernehimmelen

Porto kjemper om å bli den mest innflytelsesrike klubben i Portugal, den er også søkkrik de siste 12 årene har de solgt spillere for nesten ti milliarder kroner (786 millioner euro), bare ni klubber har solgt for mer enn dem i Europa. – Denne sommeren kommer det trolig en ny god slump med penger inn i klubbkassen. Fabio Vieira som nå er 21 år gammel er en fantastisk spiller som var med å vinne for Porto sitt ungdomslag 2018–19 UEFA Youth League og han var en av de aller beste spillerne i U21 EM hvor Portugal ble nummer to.

Drillo foran fotball-EM: – Danmark kan bli farlige

Egil Drillo Olsen holder Frankrike, Tyskland og Portugal som noen av favorittene til fotball-EM og har naboen Danmark på outsiderplass.

Tottenham dypt inne i forhandlinger med manageren Solskjær ydmyket

Nagelsmann, Rodgers, Klinsmann (overivrig etter å få jobben), Martinez, Southgate, Conte. Vi kunne har fortsatt inn i evigheten med å ramse opp kandidatene linket til Tottenham, men ikke altfor mange ukene før sesongoppkjøring står Daniel Levy fortsatt uten styrmann. Ifølge Sky Sports Italia vil dette endre seg i løpet av kort tid.

På gyngende grunn

Er man glad i luftig vandring, har Portugal og Sveits fått hver sine rekordstore attraksjoner.
Les mer om:

Fernandes og co. banket Israel

Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes og Joao Cancelo viste at de er i slag før EM sparkes i gang. Onsdag kveld ble det 4-0-seier i generalprøven mot Israel. Fernandes scoret kampens første mål etter 41 minutter etter et flott angrep. Like etter fikk Ronaldo sin scoring på kontring, og avsluttet på skrått hold via keeper og i mål. I andre omgang fullførte Cancelo en god kamp med å bøye inn 3-0 fra sin høyrebackposisjon, før Fernandes satte kronen på verket med et langskudd pent plassert oppe i venstre kryss. Portugal møter Ungarn i EM 15. juni.

Portugal viste EM-form

Portugal storspilte i generalprøven til EM og slo Israel 4-0. Bruno Fernandes (2), Cristiano Ronaldo og João Cancelo scoret målene.

Gruppe F: – De kan fort vinne hele EM, men de kan også ryke i gruppespillet

I dødens gruppe har tre av forhåndsfavorittene til å vinne EM havnet. Portugal, Frankrike og Tyskland må alle kjempe med nebb og klør for å ta seg videre.

Skaper «corona­kaos» i Portugal

En brå endring i reiserestriksjoner sørget for kaotiske tilstander på flyplasser i Portugal, ifølge britiske medier.
Les mer om:

U21-EM: Tyskland slo Portugal i finalen

Fire minutter ut i 2. omgang scoret Lukas Nmecha målet som gjorde at Tyskland slo Portugal 1-0 og ble EM-mestere i fotball for U21-landslag.
Les mer om:

Tyskland vant finalen i U21-EM

Tysklands U21-mannskap slo Portugal i en stjernespekket finale i U21-EM søndag. Tyskland tok føringen etter 49 minutters spill etter en scoring av Lukas Nmecha og holdt siden ledelsen. Anderlecht-spissen avsluttet et angrep med et enkelt og presist skudd i åpent bur etter å ha rundet Portugals keeper Diego Costa. Portugal hadde initiativet innledningsvis i en underholdende 1. omgang, men etter hvert kom Tyskland mer med og overtok banespillet. Tyskland ble europamestere for U21-lag også i 2009 og 2017.
Les mer om:

Supertalent fikset finale

Stjerneskuddet Florian Wirtz (18) sendte Tyskland til finale i U21-EM med sine to fulltreffere mot Nederland. I søndagens finale venter Portugal, som vant 1-0 mot Spania.