Nyheter om Porsanger


Vil ha ny militær avdeling til Finnmark: – For å sikre Natos grense i nord

Hæren ønsker at en ny planlagt militæravdeling skal plasseres på Setermoen i Troms. Nå vil sju Finnmarkskommuner ha Porsanger og Alta som alternativer.

Sametingsrepresentant ble fremmedkriger

Tidligere sametingsrepresentant for Norske samers riksforbund (NSR), Sandra Andersen Eira, fra Porsanger, er fremmedkriger i Ukraina. Sametingspresidenten sier hun ikke visste om dette, før det ble kjent i norske media i dag, torsdag.

Coronautbrudd i jegerbataljonen i Sør-Varanger

Det er et pågående smitteutbrudd i jegerbataljonen ved Garnison Sør-Varanger og Garnison Porsanger med et titalls antall smittede.
Les mer om:

Ellisif (39) forbannet på SAS: – Det verste var kundebehandlingen vi fikk fra SAS sine folk i telefonen

Ellisif Wilhelmsen fra Kistrand i Porsanger fikk ikke sjekket inn barnevogna som spesialbagasje på Værnes lufthavn mandags morgen. Det ga familien tusenvis av kroner i ekstra utgifter.

Språksentre skal redde kvensk språk: – Vi driver på et helt minimalt nivå

De kvenske språksentrene er sentrale i revitaliseringen av kvensk språk. Nå ønsker de mer penger av den nye regjeringen. – Vi er i en ekstrem sårbar situasjon, sier fagleder Anneli Naukkarinen ved Porsanger kvenske språksenter.
Les mer om:

Agnete (25) er fra og med i dag ny fylkesråd for samferdsel(pluss)

Agnete Masternes Hanssen (Ap) fra Porsanger tar over Kristina Hansen (Ap) i fylkesrådet.

Her er Troms og Finnmarks nye fylkesråder(pluss)

Ronald Wærnes (49) fra Båtsfjord og Agnete Masternes Hanssen (25) fra Porsanger blir nye fylkesråder i Troms og Finnmark.

Se video: Her slipper norske F-35 bomber for første gang

Talsperson i Luftforsvaret, major Stian Roen, forteller at de nye norske F-35-jagerflyene besto ilddåpen med glans, da de nylig slapp bomber for aller første gang. Det ble 20 treff av 20 mulige, under til dels utfordrende værforhold i Porsanger.
Les mer om:

Riksantikvaren freder kvensk fjøs i Porsanger kommune

Fjøset i Repokoski er et unikt kvensk kulturminne som forteller om kvenenes liv i Lakselvdalen og Finnmark på 1800-tallet. Det fredete fjøset viser hvordan kvenene bygde, bodde og livnærte seg i området.
Les mer om:

Krigsadvokaten tar 44-åring til retten: – Første gang på 15 år at jeg har mottatt en slik tiltale

Mannen dukket ikke opp under den årlige treningen til Heimevernet i Porsanger.
Les mer om:

Politiet frigir navn på ung MC-fører som omkom i Porsanger

Det var den 17 år gamle Hans Villum Andersen som omkom i en frontkollisjon i Porsanger.

Hans (17) døde i motorsykkel-ulykke

Hans Villum Andersen (17) døde i ulykken i Porsanger på mandag.
Les mer om:

Hans (17) omkom i MC-ulykke

Det var Hans Villum Andersen (17) som omkom da motorsykkelen han kjørte frontkolliderte med en utenlandsk trailer i Porsanger mandag.
Les mer om:

Motorsyklist omkom etter møteulykke med lastebil

En motorsyklist omkom etter en møteulykke med en lastebil i Porsanger.
Les mer om:

Tenåring på motorsykkel omkom i møteulykke i Porsanger

En motorsyklist i slutten av tenårene omkom i en trafikkulykke på E6 i Porsanger i Finnmark mandag ettermiddag.

Nå forsvinner finværet

Mandag ble det satt varmerekord i Finnmark med 34,3 grader i Banak i Porsanger. Også denne helga får Nord-Norge det beste været, men statsmeteorologen har dårlige nyheter for Sør-Norge.

Hetebølge i Finnmark vekker oppsikt

Så høy temperatur som mandagens 34,3 grader i Banak i Porsanger har aldri vært registrert så langt nord i Norge - kanskje ikke engang så langt nord i Europa. Nå linkes heten til katastrofe-varmen i Nord-Amerika.

Hetebølge: Ny rekord

Mens været på Østlandet har vært preget av styrtregn, er det meldt om tropenetter i nord. 34,3 grader viste gradestokken i Porsanger.

Brann på avfallsanlegg i Lakselv kan stenge E6

Det brenner på et avfallsanlegg i Porsanger kommune i Finnmark. Brannvesenet har ikke kontroll og vurderer å stenge E6 mellom Lakselv og Skoganvarre.

Her er cupoppsettet for kvinnene

Norges Fotballforbund har satt opp 1. runde i fotball-NM for kvinner. Det er lagene fra 1.- og 2. divisjon som spiller 1. runde. Toppserieklubbene kommer inn i runde nummer to. Kampene spilles 4. august.

Observert bjørn nær kalvingsområde – ber om at løypene stenges

Reinbeitedistrikt 14A har søkt om, og fått medhold i, stenging av deler av løypenettet i Porsanger. Bjørn og Forsvarets aktivitet oppgis som grunn. Se hvilke løyper som nå stenges.
Les mer om:

«Farmen»-fest endte i coronabot – deltaker raser

Billefjord idrettslag og «Farmen»-deltaker Nils Kvalvik er ilagt hvert sitt forelegg på 20.000 kroner etter å ha arrangert en «Farmen»-fest i Porsanger i Finnmark i februar. Kvalvik nekter å betale boten. 

«Farmen»-fest i Finnmark endte med coronaforelegg

Billefjord idrettslag og én person er ilagt hvert sitt forelegg på 20.000 kroner etter å ha arrangert en «Farmen»-fest i Porsanger i Finnmark i februar.
Les mer om: