Nyheter om Polen


Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM

Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef. Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år. Det er svært usikkert om Norge kommer dit med Sander Sagosen i troppen. Kiel-stjernen brakk ankelen i en seriekamp forrige måned. (NTB)

Jakobsen vant i Tour-debuten – to år etter skrekkvelten

Ingen kunne matche Fabio Jakobsen da de store spurtkanonene kjempet om seieren på den første fellesstartetappen i årets Tour de France. Seieren er Jakobsens første i Tour de France og kommer i hans første start. 25-åringen har lenge vært regnet som et stort spurttalent, men ble satt ut av spill i åtte måneder etter at han veltet stygt og havnet i koma etter en velt i Polen Rundt i august 2020. – Det har vært en lang prosess. Det har vært steg for steg og mange har hjulpet på veien.

Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023. Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng. Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport. Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter.

Rogne til svensk fotball

Thomas Rogne (32) skal de neste årene spille for svenske Helsingborg. Midtstopperen blir først spilleklar fra 15. juli. Allsvenskan-klubben opplyser om overgangen på sine nettsider. Rognes kontrakt er på 2,5 år. Han kan trene med sitt nye lag, men må vente til midten av måneden på å gjøre unna debuten. Forsvarsspilleren har det siste halvåret vært i greske Apollon Smyrnis, mens han før det hadde flere sesonger i Lech Poznan i Polen. Nå fortsetter karrieren i Helsingborg. — Jeg håper å kunne hjelpe laget så mye som mulig.

Ransakingen av Tour de France-lag var ledd i større dopingetterforskning

Torsdag morgen ble hotellet til Tour de France-laget Bahrain Victorious ransaket av dansk politi. Der skal mulig dopingbruk ha blitt etterforsket, opplyser EU-organet Eurojust timer før rittstart i København. – Politiet og juridiske myndigheter i Frankrike, Belgia, Spania, Kroatia, Italia, Polen og Slovenia har stått for en koordinert innsats mot bruken av ulovlige stoffer i sykkelsporten. Etter en forespørsel fra franske myndigheter utførte dansk politi en ransakelse på ett av Tour de France-hotellene i København, heter det i en uttalelse. Saken ble åpnet 11.

Polen får snart halvparten av sin gass fra Norge

1. oktober åpnes en ny gassrørledning til Polen. Nesten halvparten av det polske gassforbruket vil da komme fra Norge.
Les mer om:

Disse deltar i lag-EM for Kristiansand BK

For bare en måned siden vant KBK NM for lag. Denne uka spiller de lag-EM i Polen.
Les mer om:

Om demoner og syndefallet

For bare en måned siden vant KBK NM for lag. Denne uka spiller de lag-EM i Polen.
Les mer om:

Et «Lille Russland» i Natos hule: – Ja, vi har atomvåpen på Kaliningrad

Kaliningrad ligger klemt mellom Polen og Litauen, og dersom Sverige og Finland blir medlem av Nato, vil eksklaven bli kringsatt av fiender. Det er Russland fullt klar over.

Polen har sendt 240 stridsvogner til Ukraina

Polen har levert mer enn 240 stridsvogner og 100 panservogner til Ukraina, opplyser Polens president Andrzej Duda.
Les mer om:

Storseier i første forsøk for Ask (25): – Han er en skikkelig råtass

Ny makker, ny trener og en beinhard treningsvinter har sendt Ask Jarl Tjøm (25) til himmels. Tønsberg-roeren og hans kampfelle smadret verdenseliten i båtens internasjonale debut under verdenscupen i Polen søndag.
Les mer om:

Skarstein banket all motstand i Polen

Birgit Skarstein var suveren i verdenscupregattaen i Poznan.
Les mer om:

Sjakk: Caruana og Nepomnjasjtsjij åpnet VM-jakten best

To av Magnus Carlsens tidligere VM-rivaler tok første stikk i kandidatturneringen i sjakk. Fabiano Caruana og Jan Nepomnjasjtsjij vant hvert sitt parti. Etter første dag i Madrid topper Caruana foran Nepomnjasjtsjij på bedre rating.

Kristiansandere klare for verdenscup i Polen

Kommende helg er det den første internasjonale regattaen for Oda Aagesen og Oskar Sødal.
Les mer om:

Pappa er generalsekretær i forbundet – nå blir sønnen proff i Polen

Thomas Langerud (22) forlater Haslum Håndball til fordel for en heksegryte i Polen. Pappa og generalsekretær Erik Langerud (58) er stolt over sønnen.
Les mer om:

Norsk håndballkeeper blir proff i Polen

Haslum-keeper Thomas Langerud Kristoffersen (22) har signert en kontrakt med den polske håndballklubben Wisla Plock. Laget bekrefter at de har signert Kristoffersen på en kontrakt fra starten av 2023/24-sesongen. Den varer til juni 2026.

Barcelona i sjokk over Lewandowski prising, Manchester United derimot…

Med de siste ukenes uttalelser fra den polske superstjernen Robert Lewandowski er det klinkende klart han vil bort fra Bayern München. 33 år gamle Lewandowski har levert år ut og år inn for den tyske storklubben og forventet en litt mer smidig holdning fra klubben nå som han ønsker seg videre. Barcelona har et intenst ønske om å signere Lewy, men er begrenset av dårlig økonomi. Sjefene på Camp Nou var villige til å strekke seg til 40 millioner euro, noe de mente var rimelig for en som bare har et år igjen av sesongen, deres slappe tilbud, vekket sjefene på Manchester United.

Mann tiltalt for Fjellhamar-drapet

En 46 år gammel mann fra Polen er tiltalt for drapet på Fjellhamar i fjor.
Les mer om:

Målløst mellom EM-finalistene

Verken England eller Italia klarte å sette ballen i mål i London. Dermed ble det en reprise av fjorårets VM-finale som også endte 0-0 etter fulltid. I samme gruppe spilte Ungarn 1-1 hjemme mot Tyskland etter scoringer fra Zsolt Nagy og Jonas Hofmann. Etter tre kamper i nasjonsligaen er Italia øverst og leder med fem poeng til Ungarn, mens England ligger helt sist. Nederland fikk det tøft hjemme mot Polen etter scoringer av Matty Cash og Piotr Zielinski. Davy Klaasen og Denzel sikret 2-2 og poengdeling i Amsterdam. Poengene ble også delt mellom Wales og Belgia.

Åpen om det tøffe halvåret i Polen: – Det var perioder jeg ikke klarte å tenke klart

Kristoffer Velde ble seriemester i Polen. Men han feiret med litt bismak.
Les mer om:

Fredag 10.06

Jeg heter Marlena og kommer fra Polen. Jeg leser i avisens leder 30. mai at barnebasen ved KIA Kompetanse skal legges ned. Det gjør meg veldig trist.
Les mer om:

Polen innfører «graviditetsregister»

Et nytt register over gravide i Polen vil gjøre det enda vanskeligere og farligere å ta abort, frykter kritikere.
Les mer om:

Viken er mest avhengig av utenlandsk arbeidskraft

Andelen arbeidsinnvandrere og utenlandske pendlere blant de sysselsatte i Norge var i 2020 på 8 prosent. Flest kom fra Polen.

Belgia slo tilbake så det sa seks

Robert Lewandowski sende Polen i leiinga mot Belgia i nasjonsligaen med sitt 57. landslagsmål, og det var nesten pause før heimelaget greidde å utlikne. Men i andre omgang slo Belgia knusande til, og gav seg ikje før det stod 6-1. Leandro Trossard (2), Axel Witzel, Kevin de Bruyne, Leander Dendoncker og Lois Openda scora dei belgiske måla. Belgia slo dermed også tilbake etter 1-4 for Nederland i første nasjonsliga-kamp for nokre dagar sidan.
Les mer om:

Polen kunngjør stor våpenavtale med Ukraina

Polen er i ferd med å undertegne en avtale om omfattende våpenleveranser til Ukraina, opplyser statsminister Mateusz Morawiecki.