Nyheter om Polen


Slipper karantene: – Det ble stor jubel både i Norge og Polen

Polske Mateusz Domachowski kan endelig reise på jobb i Norge uten å måtte gå i karantene. Men grøntsektoren i Norge vil fortsatt mangle arbeidskraft.

Fra mandag slipper reisende fra Polen og Romania karantene

I tillegg fjernes kravet om karantenehotell for alle land i EU/EØS. Og 5. juli skal det åpnes enda mer.
Les mer om:

Busquets tilbake i Spania-troppen

Spania-kaptein Sergio Busquets (32) var fredag tilbake i troppen etter å ha testet negativt på koronaviruset. Busquets har vært i isolasjon siden han fikk positivt prøvesvar i oppkjøringen til mesterskapet 7. juni. Han var dermed utelukket til spanjolenes EM-åpning mot Sverige, som endte 0-0. Busquets har sluttet seg til resten av troppen på treningsbasen utenfor Madrid. Han blir også med laget til Sevilla og lørdagens kamp mot Polen, men det er ikke ventet at han spiller.
Les mer om:

Nye tall: Polen og Romania kan bli gule

I så fall vil reisende derfra slippe karantene.
Les mer om:

Bodø/Glimt møter Legia Warszawa

Treningen til første kvalifiseringsrunde til Champions League er gjennomført og Bodø/Glimt får en meget tøff motstander. – Legia Warszawa er en av de fire store klubbene i Polen, de har vunnet Ekstraklasa 15 ganger og cupen hele 19 ganger. Første kamp spilles 6./7. juli og returkamp 13./14. juli. Bodø/Glimt starter på hjemmebane.

Finner ingen lege som vil gi Johnson & Johnson-vaksinen: – Føler meg lurt

Personer som vil ha Johnson & Johnson-vaksinen, sliter med å finne leger som sier ja til å sette den. I flere dager har Beata Harsvik (43) lett etter en lege som kan vurdere å gi henne vaksinen, slik at hun kan besøke familien i Polen.
Les mer om:

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.
Les mer om:

Slovakia temmet Lewandowski og slo Polen

Ufør mistet strømmen: NAV foreslo lån av grill
Les mer om:

Slovakia temmet Lewandowski og slo Polen

(Polen – Slovakia 1–2) Slovakias stopper Milan Škriniar (26) hadde full kontroll på Polens stjernespiss Robert Lewandowski (32) og ble selv matchvinner.
Les mer om:

Disse fire klubbene kan Glimt møte i Champions League. Se sendingen direkte

Bodø/Glimt kan møte seriemesterne fra Sverige, Polen, Slovakia eller Gibraltar. ANtv sender direkte fra trekningen tirsdag.

Blir værende i EM-troppen

Det blir ingen endringer i den svenske landslagstroppen i EM etter at Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg testet positivt for korona. Etter de to spillernes positive tester ble seks spillere kalt inn til en reserveboble. Den blir nå oppløst, ifølge Aftonbladet. Kulusevski og Svanberg ble bekreftet smittet 8. juni. Det svenske landslaget hadde til mandag på seg å beslutte om noen av reservene skulle kalles inn eller ikke. Sverige EM-åpner mot Spania mandag kveld klokken 21. De har også Polen og Slovakia i sin gruppe.

Marek Hamsik var bare en svipptur innom IFK Göteborg

Det var en meget stolt Allsvenskan klubb som overrasket samtlige da de i vinter kunne presentere Napoli stjerne Marek Hamsik. – Ideen var å spille seg i form til EM og kontrakten var derfor kort. Planen lykkes han er en del av Slovakias sin EM tropp. Nå er det klart at Hamsik ikke returnerer til Göteborg etter EM. Tyrkiske Trabzonspor bekrefter nemlig at den tidligere Napoli-stjernen slutter seg til klubben. Slovakia er i Gruppe E sammen med Spania, Sverige og Polen under sommerens EM.

Henriksen nummer seks

Eivind Henriksen ble nummer seks i slegge under siste dag av Paavo Nurmi Games i Finland tirsdag. Han greide 75,33 i sitt beste kast. Wojciech Nowicki fra Polen vant med 80,77, mens franske Quentin Bigot ble toer med personlig rekord 79,70. Nowickis landsmann Pawel Fajdek ble treer med 78,29. Henriksen hadde serien 73,99-dødt-74,62-75,20-dødt-75,33. Det tellende resultatet er et par meter bak hans årsbestenotering og snaut tre meter bak hans norske rekord på 78,25.
Les mer om:

Gnagere og flaggermus stanser milliard-gassrør fra Norge

Røret som skal ta norsk gass til Danmark og Polen er stanset av hensyn til flaggermus og gnagere.
Les mer om:

Polen-spiss mister EM

Stjernespissen Arkadiusz Milik (27) sliter med en kneskade og blir ikke med Polen i fotball-EM. Milik reiser tilbake til klubblaget for å jobbe videre med rehabilitering av skaden. Polens landslagssjef Paulo Sousa henter ikke inn en erstatter for spissen. Polen EM-åpner mot Slovakia mandag og skal også møte Spania og Sverige i gruppespillet. (NTB)
Les mer om:

Målkongens forbannelse: – Tror han vil riste av seg det spøkelset

Robert Lewandowski (32) scorer til vanlig mål på bestilling for både klubb- og landslag. Men det er en statistikk som burde få Polen til være usikre før fotball-EM.
Les mer om:

Vil vaksinere hele EM-troppen

Søndag testet Spanias kaptein Sergio Busquets positivt for korona. Kun én uke før Spanias første EM-kamp i fotball mot Sverige sitter derfor hele laget i karantene. Samtlige spillere og ledere er isolerte, og kollektive treninger er erstattet med individuelle. Nå skal den spanske helseministeren ha besluttet å vaksinere hele troppen. Spanias fotballforbund ba tidligere i år om at hele troppen måtte bli vaksinert, i likhet med praksis i troppene til Frankrike, Belgia, Italia og Polen. Svaret den gangen ble nei.

Norsk gull i para-EM: Salum Kashafali satte mesterskapsrekord på 100 meter

Salum Kashafali fra Bergen løp inn til EM-gull på 100 meter i parafriidrett i Polen lørdag. Han vant med tiden 10,70.
Les mer om:

Kashafali europamester på 100-meter

Salum Kashafali fra Norna-Salhus ble lørdag europamester på 100-meter i T12-klassen for synshemmede under EM i parafriidrett i Polen, på ny mesterskapsrekord 10.70. – Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen, og tiden var helt grei. Alt i alt var dette en god bekreftelse på at jeg er i rute. Det viktigste i dag var å gjøre jobben, og nå ser jeg fremover til Paralympics senere i år, sier Kashafali til friidrett.no.
Les mer om:

UTTAK: POLENS LANDSLAG

Disse løperne er tatt ut til Polen sitt landslag i langrenn for sesongen 2021/2022.
Les mer om:

UTTAK: POLENS LANDSLAG

Disse løperne er tatt ut til Polen sitt landslag i langrenn for sesongen 2021/2022.
Les mer om:

KRS signerer landslagsspiller fra Polen

Ny giv for kinesisk vaksine
Les mer om:

KRS signerer landslagsspiller fra Polen: – Nå er stallen komplett

Michal Potoczny (26) spiller landslagshåndball for det polske landslaget. Nå skal bakspilleren spille for KRS i Eliteserien kommende sesong.
Les mer om:

Ingen suksess for Sverd

Vegard Dragsund Sverd blei sist i finalen på 100 meter, klasse T13 i para-EM i friidrett i Polen. Han låg i medaljekampen midtveges, men fekk noko som såg ut som ein strekk, og hinka i mål klart sist. Dragsund imponerte i semifinalen på formiddagen, og fekk tida 11,67, nest best bak briten Zak Skinner, som leverte 11,43. Skinner tok også gullet på tida 11,10. T13 er ei klasse for synshemma.
Les mer om:

Til finale i para-EM

Vegard Dragsund Sverd er klar for finale på 100 meter, klasse T13 i para-EM i friidrett i Polen. Dragsund løp sitt semifinaleheat på 11,67 og ble nummer to bak briten Zak Skinner, som leverte 11,43. Det ble løpt raskere i den andre semifinalen, men der var det også bedre vindforhold. Finalen går onsdag kveld.
Les mer om: